Şimdi Ara

600W PSU Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Aşağıdaki sistemim için 600w psu bakıyorum. Bütçe 350 TL.

i5 4590
    Evga GTX 780 FTW
    4x4 DDR3 1600mhz ram
    2x 1TB HDD
    5x 12cm fan

Aslında Vatan'a gidip elden almak istiyordum. Ama bu bütçeyle Vatan'dan alınabilecek Thermaltake, Xigmatek ve Cooler Master'ın modellerinin önerilmediğini gördüm. Ben de aşağıdakileri buldum. Bronze olması ve kablolarının kaplı olması nedeniyle Aerocool'a daha yakınım. Öneriniz nedir ?

www.sinerji.gen.tr
    Aerocool 600W KCAS Plus Serisi 80+ Bronze G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/aerocool-600w-kcas-plus-serisi-80-bronze-guc-kaynagi-pmu417071

600W PSU Öneri

www.sinerji.gen.tr
    FSP 600W Hyper K 80+ G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/fsp-600w-hyper-k-80-guc-kaynagi-pmu418877

600W PSU Öneri

www.sinerji.gen.tr
    SilverStone 600W Strider Essential Serisi 80+ G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/silverstone-600w-strider-essential-serisi-80-guc-kaynagi-pmu416239

600W PSU Öneri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 1 Ekim 2019; 16:58:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hyper k yı çok övüyorlar. bende forumdakilerin yalancısıyım.
  • Bende ucuz 300tl ye silverstone strider aldim 2 bilgisayarada ses veya cw problemi yasamadim tek sevmedigim yank kablolari rengarenk sari kirmizi siyah falan kapsiz olmasi sorub degilse alsan sikinti yasamazsin

• Aerocool deneyimleyen var mı ? Aklım onda açıkçası

• bende bu fiyat bandında alıcam.
    FSP FSP600-60AHBC 600W AKTIF PFC 85+ POWERSUPLY
    bu ürünü bilen varmı ? yorumlarda gayet iyi ve sıkıntısız oldugunu gördüm.
  • Şu ana kadar burada bahsi geçen tüm PSU'lar alt kalite ürünlerdir. Bütçeyi biraz artırabilirseniz şunu almanızı öneririm:
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S)
    https://www.teknobiyotik.com/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html

Bütçe artırılamıyorsa şunu almanızı öneririm:
    Trendyol.com
    Everest BTX-600-2 600W 80 Plus Bronze Aktif PFC 12cm Fan Gaming Power Supply 916748 Everest | Trendyol
    https://www.trendyol.com/everest/everest-btx-600-2-600w-80-plus-bronze-aktif-pfc-12cm-fan-gaming-power-supply-p-2733430?boutiqueId=335846&merchantId=106272

Bunu da marka takıntısı yaparak reddederseniz son seçenek olarak FSP-AHBC serisi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 1 Ekim 2019; 23:41:59 >

• Gtx 780 önerilen psu 600w olduğu için 600w bakıyosunuz ama 650w-700w gibi bir psu alırsanız sisteminiz rahatlar ve parçaların ömrü uzar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    700-750W PSU önerisi
    5 yıl önce açıldı
    750W GOLD PSU ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    PSU önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ehhalil

Şu ana kadar burada bahsi geçen tüm PSU'lar alt kalite ürünlerdir. Bütçeyi biraz artırabilirseniz şunu almanızı öneririm:
    https://www.teknobiyotik.com/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html

Bütçe artırılamıyorsa şunu almanızı öneririm:
    https://www.trendyol.com/everest/everest-btx-600-2-600w-80-plus-bronze-aktif-pfc-12cm-fan-gaming-power-supply-p-2733430?boutiqueId=335846&merchantId=106272

Bunu da marka takıntısı yaparak reddederseniz son seçenek olarak FSP-AHBC serisi öneririm.
    Highpower bütçemi aşıyor biraz. Everest de alt kalite olduğu için hiç düşünmedim bile.

Dediğiniz fsp bu sanırım. Fiyatı çok uygunmuş düşünebilirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 1 Ekim 2019; 23:54:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Gtx 780 önerilen psu 600w olduğu için 600w bakıyosunuz ama 650w-700w gibi bir psu alırsanız sisteminiz rahatlar ve parçaların ömrü uzar.
    Önceden Corsair vs650 kullanıyordum. 600 yeter diye düşünmüştüm. Hatta internette kaliteli 550w bile olabilir diye okudum ama

• Vrataski V kullanıcısına yanıt
    Zaten 550w gold ile 600w 80+ hemen hemen aynı gücü verir.
    Ancak sizin baktıklarınız alt kalite olduğu için 650w ve üeri önerisinde bulundum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bir markanın tüm ürünlerini komple kaliteli ya da komple kalitesiz diye nitelemek doğru bir yaklaşım değil. Önerdiğim Everest BTX modeli, sizin sıraladığınız modellerden iyidir.

Performance GD alabilirseniz kayda değer kalite farkı satın almış olacaksınız. Bütçe yetmiyorsa Everest BTX önerimdir. Dediğim gibi marka takıntısı yapacaksanız son çare olarak FSP-AHBC alabilirsiniz. Birileri de kafanıza "ille de 12V tek kanal olsun" diye bir şeyler sokuşturursa (bilen de yazıyor, bilmeyen de yazıyor, sonuçta yasak yok, sallamak serbest) ve siz bu dedikodudan etkilenirseniz FSP HYPER K alabilirsiniz (AHBC çift kanaldır ama bu bir dezavantaj yaratmaz.)
    Evet, 600w yeter. Aynen, kaliteli 550W bile yeter ama bu bütçeyle o kaliteyi yakalayamazsınız. 600 watt alın. Alternatif olarak AHBC serisinin 700w versiyonu da var. AHBC serisi için fiyatı uygunmuş demişsiniz... Düşük kalite = düşük fiyat.
  • quote:

Bir markanın tüm ürünlerini komple kaliteli ya da komple kalitesiz diye nitelemek doğru bir yaklaşım değil. Önerdiğim Everest BTX modeli, sizin sıraladığınız modellerden iyidir.

Performance GD alabilirseniz kayda değer kalite farkı satın almış olacaksınız. Bütçe yetmiyorsa Everest BTX önerimdir. Dediğim gibi marka takıntısı yapacaksanız son çare olarak FSP-AHBC alabilirsiniz. Birileri de kafanıza "ille de 12V tek kanal olsun" diye bir şeyler sokuşturursa (bilen de yazıyor, bilmeyen de yazıyor, sonuçta yasak yok, sallamak serbest) ve siz bu dedikodudan etkilenirseniz FSP HYPER K alabilirsiniz (AHBC çift kanaldır ama bu bir dezavantaj yaratmaz.)
    Haklı olabilirsiniz ama evereste gerçekten elim gitmiyor ya Yıllarca teknoloji forumlarında her seferinde yerildiği için, bilgisayarın elektrik işini emanet edesim gelmiyor

Tek - çift kanal olayını bilmiyorum o konuda takıntım yok. Hyper K - ahbc arasında sizin öneriniz hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 2 Ekim 2019; 0:17:38 >

Birçok firma gibi Everest de PSU üreticisi değildir. Birilerine ürettirip pazarlama işi yaparlar. Eskiden ürün gamında elle tutulur ürünü yoktu. Ancak tüketiciler bilinçlendikçe Everest de kaliteyi yükseltmeye çalışıyor. Önerdiğim model, SAMA firmasının üretip sattığı bir model. Everest SAMA ile anlaşıp SAMA'nın birkaç modelini Everest/Rampage markası altında satıyor. Bilen-bilmeyen atıp tuttuğu için müthiş bir bilgi kirliliği ve marka fanatizmi var. Millet de bu bilgi kirliliğinden etkilenip "Everest'e elim gitmiyor" noktasına geliyor

Tek - çift kanal olayını bilmediğiniz için o konuyu takıntı yapmamışsınız. Birilerinin atıp-tutmasına maruz kalsaydınız, o konuda da takıntınız olabilirdi

FSP'ye gelirsek;
    AHBC ve HYPER K arasında kayda değer bir fark yok gibi görünüyor. AHBC'nin test raporu biraz daha iyi. Çift kanal olmasının dezavantajı yok; kanallar yeterince geniş tutulmuş. HYPER K'nın daha iyi olduğu nokta: Kabloları daha güzel görünüyor

Son söz olarak AHBC ya da HYPER K yerine Everest BTX önerdiğimi hatırlatayım.

Link atmak neden yasak olsun ki... Marka holiganlığı yapmak, yanlış bilgi vermek bile serbest Milleti yanlış yönlendirmenin cezası yok, atıp-tutmak bedava

Attığınız linklere göz attım; yorumlar beni hiç şaşırtmadı. Yorumları okuyup bolca gülümsedim. Gülümsememe vesile olduğunuz için teşekkür ederim.
    Birisi Everest BTX'i kötüleyip Aerocool VX önermiş, en çok buna güldüm. Ford Fiesta'yı kötüleyip, Murat 124 önermek gibi bir şey bu

Attığınız linklerde Everest'in farklı modellerinden bahsediliyor. Marka bazında yaklaşmamak, her modeli ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.

Klasik marka fanatizmi burada da başgöstermiş. FSP, EVGA markalarına bak diyen olmuş. Sanki bu markaların tüm ürünleri süper kaliteliymiş gibi sadece marka adı yazıyorlar Böylece FSP'nin HYDRO G serisi ile HYPER K serisini aynı kefeye koymuş oluyorlar. Biri BMW X5, diğeri TATA İNDİGO FSP firması tüm ürünlerini HYDRO G kalitesinde üretse AÇ KALIR. Yüksek kalite PSU alan tüketiciler, toplam tüketicilerin %5'i kadar bile yoktur muhtemelen. Tüketicilerin çok büyük bölümü ucuza kaçma eğiliminde olduğu için FSP firması AHBC, HEXA, HYPER K gibi düşük fiyatlı seriler de üretiyor. Fiyatı düşürmek için de kaliteyi düşürmek gerekiyor elbette.
    EVGA da aynı şekilde... CORSAİR de aynı şekilde... COOLER MASTER da aynı şekilde... THERMALTAKE de aynı şekilde... Bu meşhur markaların hepsinde en üst kalite PSU da bulunur, düşük kalite PSU da bulunur.

PSU konularında mesajıma rastlamanız doğaldır. Ben genelde PSU ve hava soğutma konularında takılıyorum. Bu konulara özel ilgim ve bilgi birikimim var.

Bu bütçe ile PSU önerisi yapmak çok zor. Daha önce de belirttiğim gibi, bütçeyi birazcık artırıp PERFORMANCE GD alabilirseniz, sizin için en iyi tercih bu olur. Bugünkü piyasa koşullarında 400 TL altında önerebileceğim daha cazip bir PSU yok sanırım.

• Dahili bileşenlerin her bölümüne böyle kişiler lazım Çok teşekkürler.

• quote:

Birçok firma gibi Everest de PSU üreticisi değildir. Birilerine ürettirip pazarlama işi yaparlar. Eskiden ürün gamında elle tutulur ürünü yoktu. Ancak tüketiciler bilinçlendikçe Everest de kaliteyi yükseltmeye çalışıyor. Önerdiğim model, SAMA firmasının üretip sattığı bir model. Everest SAMA ile anlaşıp SAMA'nın birkaç modelini Everest/Rampage markası altında satıyor. Bilen-bilmeyen atıp tuttuğu için müthiş bir bilgi kirliliği ve marka fanatizmi var. Millet de bu bilgi kirliliğinden etkilenip "Everest'e elim gitmiyor" noktasına geliyor

Tek - çift kanal olayını bilmediğiniz için o konuyu takıntı yapmamışsınız. Birilerinin atıp-tutmasına maruz kalsaydınız, o konuda da takıntınız olabilirdi

FSP'ye gelirsek;
    AHBC ve HYPER K arasında kayda değer bir fark yok gibi görünüyor. AHBC'nin test raporu biraz daha iyi. Çift kanal olmasının dezavantajı yok; kanallar yeterince geniş tutulmuş. HYPER K'nın daha iyi olduğu nokta: Kabloları daha güzel görünüyor

Son söz olarak AHBC ya da HYPER K yerine Everest BTX önerdiğimi hatırlatayım.
    Hocam bir şey sorabilir miyim? Aslında özel mesaj atıp soracaktım ama size özel mesaj atılamıyor.

Sorum şu, bu PSU'lardaki zaman geçtikçe yaşanan güç kaybı dediğimiz şey tam olarak nedir, nasıl olur? Voltaj kanallarından geçen akım mı düşer yoksa direk kanallardaki voltaj mı düşer? Yani ben nasıl anlarım mesela psu'mun güç kaybı yaşayıp yaşamadığını?

Misal şu an AIDA 64 ile bakıyorum;
    -3.3V kanalı 3.408
    -5V kanalı 5.160
    -12V kanalı ise sabit 12.000 gösteriyor.

Bunların altına düşerse mi güç kaybı yaşanmış oluyor? Amper'le alakalı bir durum oluyor mu, sadece buna mı bakmalıyız? Donanımı besleyip beslemediğini nasıl anlıyoruz? Yani 4-5 senelik bir PSU'ya yeni ekran kartı alacağım diyelim mesela PSU besler mi bunu görebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 2 Ekim 2019; 17:46:40 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Kullanım süresi ile birlikte, ne kadar ağır yük altında kullanıldığı da PSU'daki yıpranma payını (güç kaybını) etkiler. Örneğin 600 wattlık bir ortalama bir PSU, ortalama bir kullanıcı tarafından 5 yıl kullanıldığında, gücünün 550 watt civarına düştüğü varsıyalabilir. Bunu kabaca söylüyorum. PSU'dan PSU'ya değişiklik gösterir. Kaliteli PSU'larda yıpranma hızı çok daha düşük olur.

PSU'nun güç durumunu test cihazları ile ölçmeden tam olarak anlayamayız. Sistemi besleyemeyecek kadar yıpranmışsa sistemi zorlayan oyunlar açtığınızda PC reset atar, o zaman yetmediğini anlarsınız. Ya da CPU'ya ve GPU'ya yük bindiren sentetik test programları çalıştırarak da deneyebilirsiniz.

Voltajlar, ideal seviyeden %5 yüksek ya da %5 düşük olabilir. Bu sınırların dışındaki voltaj değerleri sıkıntı yaratabilir. Sizin PSU'nun voltajları sınırlar dahilinde.

• quote:

Kullanım süresi ile birlikte, ne kadar ağır yük altında kullanıldığı da PSU'daki yıpranma payını (güç kaybını) etkiler. Örneğin 600 wattlık bir ortalama bir PSU, ortalama bir kullanıcı tarafından 5 yıl kullanıldığında, gücünün 550 watt civarına düştüğü varsıyalabilir. Bunu kabaca söylüyorum. PSU'dan PSU'ya değişiklik gösterir. Kaliteli PSU'larda yıpranma hızı çok daha düşük olur.

PSU'nun güç durumunu test cihazları ile ölçmeden tam olarak anlayamayız. Sistemi besleyemeyecek kadar yıpranmışsa sistemi zorlayan oyunlar açtığınızda PC reset atar, o zaman yetmediğini anlarsınız. Ya da CPU'ya ve GPU'ya yük bindiren sentetik test programları çalıştırarak da deneyebilirsiniz.

Voltajlar, ideal seviyeden %5 yüksek ya da %5 düşük olabilir. Bu sınırların dışındaki voltaj değerleri sıkıntı yaratabilir. Sizin PSU'nun voltajları sınırlar dahilinde.
    Anladım hocam yani yıpranmayı yazılımsal olarak anlayamıyoruz Voltaj değerlerinden falan AIDA 64 gibi programlarla. Teşekkür ederim. 4 senelik vs650 var bende onu merak etmiştim. Ortalama bir kullanıcı olarak kullandım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.