Şimdi Ara

6000+ Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır sistem tavsiyeleri konusunu takip ediyorum.Bir ay içinde yüksek fiyata bir sistem toplayacağım.Bu sistemde full oyun ve bazı cad programları kullanılacak.Oyunları ultra ayarlarda oynamak istiyorum.Olabildiğince uzun ömürlü olacak bir sistem lazım. İleride işlemciye oc yapılacağı ve gtx 980'i sli yapmayı planladığım için güç kaynağını biraz fazla tuttum. Kasa ve soğutmaları ekledim ama hakkında pek bi bilgim yok siz daha iyisini tavsiye ederseniz sevinirim.
    Özellikle istediğim şeyler;
    1-Oc yapılsada yapılmasada ısı sorunu yaşamayayım.Sistemde olabilecek en uç hali karşılayabilecek bir soğutma sistemi olsun.
    2-Olabildiğince sessiz olmasını istiyorum kasanın.
    3-Fiyatı aman aman aşağı indirmeye çalışmayın. 6000-7000 tutarında olacak bu kasa. O yüzden bazı ürünlerde f/p oranını göz ardı edebilirsiniz.

Konu fake değil.Nisan sonuna toplamış olacam inş.
    Kendi kurduğum sistemin resmini attım.İster ekleme çıkarma yaparak isterde baştan yeni bir öneride bulunarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Fiyat en son tam 7000TL.

6000+ Kasa

• Kraimann K kullanıcısına yanıt
    Ramlari Cl9 değerli seç. Geri kalanı iyi. Fiyattan düşürmek istersen güç kaynağını 750W yapabilirsin. Ama belki ileride upgrade yaptığında sıkıntı çıkarabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ram'ları CL 9 seçmelisin. Onun dışında sorun görmedim.
    Zaten olmuş bu kardeş düzeltecek birşey yok, en fazla kasa + psu kısılarak 2011v3 + DDR4 yapılır mı diye bakılır.

7152 TL yapıyor, almışken %100 değer eninde sonunda DDR4 yaygınlaşacak ve DDR3 eskiyecek.

MSI
    X99S MPOWER Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart
    924 TL

Intel
    Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci
    1300 TL

GSKILL
    16GB (4x4GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram
    984 TL

Psu veya kasayı 100 200 lira daha ucuz alırsan 7000 yapar ve 2011v3 soketi uzun yıllar eskimeden sana hizmet eder + bol extralı anakart + DDR4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 23 Mart 2015; 18:51:45 >
    Ramleri cl 9 olanı yapın daha performanslıdır.

Soğutma için hazır veya custom sıvı soğutma çözümüde düşünülebilir.

Ekranınızın 144 hz gibi olması lazım ki gtx980 ni tam performansla kullanın.
  • DDR4 sistem kur bu bütçeye, kasa,psu,ekran kartı gereksiz derece de pahalı olmuş.
  • güzel olmuş.fakat 120-144hz monitörünüz yoksa gtx 980'e boşuna para vermeyin derim.gtx 970 alın. ama ileride 144hz monitör alırım diyorsanız gtx 980 tabiki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa Tavsiyesi (30.000TL)
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım sistemin gayet iyi her kafadan boş ses çıkmış. heleki ekran kartı yerine ddr4 sistem kurmak ne? alabileceğin ddr4 sistemin ddr3den farkı yok ddr4 diye. adam 6000lik sistem kuracak ekran kartını kralından alamayacak mı. 970gtx ile 3.000e sistem kuruluyor be.

• Ek olarak monitör 144hz olsun, bir kere kullansan daha da yüzüne bakmazsın diğer monitörlerin. o kadar çok fark var.

• @Schweitz @snane3858 @Nerd Miner Hocam bende öyle karar vermiştimde sonradan değiştirmeyi unutmuşum ramleri . Haklısınız,zaten 60 lira gibi bir miktar oynuyordu yanlış hatırlamıyorsam.Soğutma içinde custom değil fakat hazır sıvı soğutma düşünebilirim. Önerebileceğiniz sıvı soğutma modelleri varsa öğrenmek isterim

@MühendisMurat Eyvallah hocam sağolun Aslında ddr4 yapmayıda düşünmüyor değildim ama böyle birşey çıktı işte ortaya yapılan tavsiyeleri ve incelemeleri okuyarak/izleyerek. Bana hem benim yazdığım hemde sizin yazdığınız sisteme uyan bir kaç kasa önerisi yapabilirmisiniz acaba? Yer problemim yok .Hava sirkülasyonu iyi , içi ferah bir kasa lazım. Sizin yazdığınız sistemide ayrıyeten değerlendireceğim.Dediğiniz gibi daha uzun ömürlü olacağı bariz.

@LEON-X Hocam ekran kartını düşürmeyi düşünmüyorum.Yaza kadar şu anki ekran ile idare edip daha sonra iyi bir monitör alacağım.Evet kasa pahalı oldu ,bu sistem için kasa önerebilirmisiniz acaba?Psu'da şu an yazdığım sistem için fazla fakat ilerde işin içine oc girince ve 2.ekran kartınıda aldığımda Psu'nun tam olacağını düşünüyorum.Bir kaç yabancı forumda 980 sli için hep 850w önerildiğini görmüştüm.Yinede fazla gelir diyorsanız önerinizi bekliyorum.

Kasaya ayrıyeten fan koymaya gerek olur mu acaba? Koyduğum işlemci soğutucusu iyi midir?

• brtkwq B kullanıcısına yanıt
    Yok zaten düşürmeyi düşünmüyorum ekran kartını.Monitörüde inşallah haziran ortası alacağım, şimdilik az bi dursun
  • 970-980 arasında ki fiyat farkına değecek bir fps farkı var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtkwq

Arkadaşım sistemin gayet iyi her kafadan boş ses çıkmış. heleki ekran kartı yerine ddr4 sistem kurmak ne? alabileceğin ddr4 sistemin ddr3den farkı yok ddr4 diye. adam 6000lik sistem kuracak ekran kartını kralından alamayacak mı. 970gtx ile 3.000e sistem kuruluyor be.

Uzmana bakın hele...

GTX980'e 2 bin tl para bayılmakla en kralı olmuyor, fps değerlerine bakınca anlaşılıyor bu, kaldı ki 2011 platformu çok daha performanlsıdır, ona bakarsan ddr2 ile ddr3 arasında da fark yok, o zaman ddr3'te almayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brtkwq

Arkadaşım sistemin gayet iyi her kafadan boş ses çıkmış. heleki ekran kartı yerine ddr4 sistem kurmak ne? alabileceğin ddr4 sistemin ddr3den farkı yok ddr4 diye. adam 6000lik sistem kuracak ekran kartını kralından alamayacak mı. 970gtx ile 3.000e sistem kuruluyor be.

Benim attığım parçalarda hiçbirşey düşmüyor sistemden iyi oku istersen.

Anakart açısından baya fark var + DDR4 geleceğin sistemi bunu önermemel gerilik olur bir sene sonra iyice ddr3ler gözden düşerse bu arkadaş arkandan hayırlı şeyler konuşmaz ileri görüşlü olmak lazım.

Pcye oturunca Kasa arayacağım kardeş sana Z11 Neo ya bak bir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Zaten olmuş bu kardeş düzeltecek birşey yok, en fazla kasa + psu kısılarak 2011v3 + DDR4 yapılır mı diye bakılır.

7152 TL yapıyor, almışken %100 değer eninde sonunda DDR4 yaygınlaşacak ve DDR3 eskiyecek.

MSI
    X99S MPOWER Intel X99 Soket 2011V3 DDR4 Anakart
    924 TL

Intel
    Core i7 5820K Soket 2011V3 6 Çekirdekli 3.3GHz 15MB Önbellek 140w İşlemci
    1300 TL

GSKILL
    16GB (4x4GB) Ripjaws4 Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Ouad Kit Ram
    984 TL

Psu veya kasayı 100 200 lira daha ucuz alırsan 7000 yapar ve 2011v3 soketi uzun yıllar eskimeden sana hizmet eder + bol extralı anakart + DDR4

YUH CL 15 Mİ
  • Colonel GUILE kullanıcısına yanıt
    şefim ddr3 le 2 arasında fark var yahut ddr3 ile ddr4 arasında o kadar yok biliyorsunuz şimdi yani :D
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ediyorum.Araştırıyorum şimdi söylediğiniz modeli.
  • DDR 4 topla o bütçeye. Ben o bütçeye ddr 3 topladım monitör dahil 7500e pişman değilim ama ddr 4 topla daha uzun ömrü olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

970-980 arasında ki fiyat farkına değecek bir fps farkı var mı ?

6.000-7.000 bütçe için var. 2k çözünürlükte 970 dökülür. ayıptır 7000 liraya 970 ne?

• ddr4 alınca sanki her ay yeni işlemci alacak arkadaş. sistem eninde sonunda değişecek. anakart bile zayıf kalacak, ddr4 diye sistem kendini yenilemiyor yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.