Şimdi Ara

600 tl ile ev nasıl geçindirilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
6.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cagan34

kuflu ekmeğe talim

600 tl ile ev nasıl geçindirilir

küflü ekmek yenir mi millet?
    insanı zehirler yani.

WHATSAPP: 0505 748 49 61

***TÜRKNET DAVETİYE KODU: DYP88QP23RRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

quote:

ev kira degilse gecinirsin
    dogalgaz 120lira tutsa
    elektrik 20
    telefon internet 80
    su 20
    temel yiyecek icecek 200

450civari yapar calistigin icin fazla harcamazsin zamanin iste gecer
    evlenmezsen gul gibi gecinirsin ama ev kira ise zaten maas ay sonuna bitiverir

Aklın mantığın alıyor mu 150 liranın yetişkin birine yeteceğini ? Bu günde 5 lira demektir , günde 5 lirayı doktorlar askerler çocuguna vermiyor harçlık diye , asgari ücretli adam okumadı diye 20 yaşından sonraki hayatında eziyet çekmek zorunda mıdır ? Okumayan , okuyamayan insanların yaşama hakkı yok mu ? Günde 5 lira ne demektir yahu , günde 5 liraya adamı kafede bile 1 saat oturtturmazlar.

11 aydir calisiyorum son 4 aydir kira vermiyoruz.
    disardan cok fazla yeme luksum yok
    arada mesai oldugu zaman 700de aliyorum 800de artis oluyor.

ben geciniyorsam onlarda gecinir.harcamayi bildikten sonra.
    parayi sacip savurmadiktan sonra kredi kartin varsa belki alicaign seyleri taksit yapar alirsin onlarda zorlamaz.

3000e gecinemiyorum diyenlere ibret olur en azindan.
    10 yasimda 600lria emekli maaasi ile 3 kisi gecindigimizi bilirim cok zordur.
    ev kira ise hemde. 3 kisiden bahsediyorum ustteki yazida tek kisi olarak hesap ettim icki sigara kullanmayan birisini ornek alarak.

yani gecinirsin ama rahat icinde yasayamaz sosyal hayatin olmadan.

bizde 4 kişi kömürlük vari bir evde eve 3-5 kuruş getiren bir baba ile yıllarca yaşadık tabi buna yaşamak denirse. Peki ben böyle bir yaşantıyı evlendikten sonra aileme yaşatmaya mecburmuyum. Ev kirası zaten 800 ha 400 e de ev var 300 e de ama işyerime yakın olması mecburiyetim olduğu için bu kirayı vermek zorundayım.. Eşimi de çalıştırmam onada belli bir miktar vermek zorundayım ki kendine bir şeyler yapabilsin. çocuğun giderlerini karşılamak zorundayım birde araba olunca malum onunda masrafı oluyor diyeceksinizki neden araban var. ömrüm otobüslerde minibüslerde geçti bir sürü abazanın içinde bir bayanın yolculuğu nekdar zordur bilirim. Evlendiğim zaman ne kendime nede çocuklarıma sefillik yaşatmayı kendime yakıştıramam çünkü o sefilliği zaten ben çok iyi yaşadığım için bilirim. Biz bu kadar düşük ücrtetle çalışmaya alışırsak hep öyle gider maalasef ya çok çalışacarak belli bir standartı oluşturmak zorundayız yada gözümüz yemiyorsa başkalırına da kendimizin çektiğini çektirmemek için birşeylere girişmeyeceğiz. Ömrümüz boyunca geçim derdi ile yaşamak zorundamıyız. Peki ne kaldı kendimize. Madem sosyal bir hayatımız olmayacak o zaman neden çalışıyoruz. Kendine vakit ayıramıyorsan köle gibi çalışmak neden. Herkez bilir 3 kuruşa geçinmeyi.

su kadar dusunceyi dusunen birisi zaten su saatten sonra su hayata yeni bir birey getirmek icin cabalamaz.
    sen bole dusunmuyorsan bile ben dusunuyorum.

evlenmeyide su saatte su anki dusuncemle dusunmuyorum.

tabiki kafani kullanir kendini gelistirirsen daha iyi yerlere gelirsin ama o zamanda aldigin paraya bakinca calisitgin saat ile ailenede ayirdigin zamani goz onune getir.
    isten gucten ailene zaman ayiramayacak duruma gelldigini.

yani kisaca sonumuzun ne oldugu belli degil yasayip gidiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaNexxx

İşte böyle:

içler acısı halimize gülmeye devam.
    GHz Quad-Core İşlemci | Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 | 3 Gb Ram | LTE 150 Mbps | Android 4.4 Kit Kat | 3.200 Mah Battery ||Full HD 1920 x 1080 IPS LCD | 5.2 Inc | 4K 3840 x 2160 | 424 PPI | 16M Colors | RDS Radyo | 20.7 Mp G Lens Kamera |

• Konya/Ereğli'de geçindirmek o kadar zor değil.

En iyi daireler 250-300 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

quote:

Orijinalden alıntı: blackrush

Verilen vergiler çöpe gitmiyor bunu da hatırlatayım, geri bize dönüyor her türlü.

Kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan.

ne içtiysen aynısından bende isitiyorum...

güzel kafa

• BELKİ ASGARİ ÜCRET ALARAK AÇLIKTAN ÖLMEZSİN KARNIN DOYAR LAKİN İNSANCA İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE YAŞAYAMAZSIN YAŞAMAK SADECE NEFES ALMAK DEĞİLDİR .iNSANIMIZA BUNU REVA GÖRENLER UTANSIN.
  • quote:

400 kira ödersin (asgari ücretli adamın kendi evi olmaz)
    200 faturalar (devlete borç olmaz akıllı olun)

giyinmeyiver , yemeyiver , ailenle birlikte ayda bir kere bile gidip bir lahmacuncuya gidip cocuguna değişiklik olmasın , çalış faturaları öde uyu ve ertesi gün yine çalış. Hayatın bu. İnsanlar rahat için mi yaşarlar ki ? İnsanın yaşama amacı ucu ucuna faturalarını ödeyip çalışmaktır ve karnını doyurmaktır. Ne işi var insanını sosyal hayatla , niye sinema izlesin insan ne gerek var , neden 20 liralık ayakkabılar varken 150 liraya ayakkabı alacaksın ? Gerek yok.

Yersen.

+1

• 780 ile geçiniyorum lise 3 e gidiyorum evde tekim.

ev kendimizin
    200 doğalgaz oluyor en az
    150 dershane
    100 özel ders
    200 aylık harçlık, günlük 8-10 falan
    50 elektrik
    20 su
    20 aidat
    50 telefon faturaları - ev, cep

790 yapıyor işte

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

quote:

quote:

ev kira degilse gecinirsin
    dogalgaz 120lira tutsa
    elektrik 20
    telefon internet 80
    su 20
    temel yiyecek icecek 200

450civari yapar calistigin icin fazla harcamazsin zamanin iste gecer
    evlenmezsen gul gibi gecinirsin ama ev kira ise zaten maas ay sonuna bitiverir

Aklın mantığın alıyor mu 150 liranın yetişkin birine yeteceğini ? Bu günde 5 lira demektir , günde 5 lirayı doktorlar askerler çocuguna vermiyor harçlık diye , asgari ücretli adam okumadı diye 20 yaşından sonraki hayatında eziyet çekmek zorunda mıdır ? Okumayan , okuyamayan insanların yaşama hakkı yok mu ? Günde 5 lira ne demektir yahu , günde 5 liraya adamı kafede bile 1 saat oturtturmazlar.

11 aydir calisiyorum son 4 aydir kira vermiyoruz.
    disardan cok fazla yeme luksum yok
    arada mesai oldugu zaman 700de aliyorum 800de artis oluyor.

ben geciniyorsam onlarda gecinir.harcamayi bildikten sonra.
    parayi sacip savurmadiktan sonra kredi kartin varsa belki alicaign seyleri taksit yapar alirsin onlarda zorlamaz.

3000e gecinemiyorum diyenlere ibret olur en azindan.
    10 yasimda 600lria emekli maaasi ile 3 kisi gecindigimizi bilirim cok zordur.
    ev kira ise hemde. 3 kisiden bahsediyorum ustteki yazida tek kisi olarak hesap ettim icki sigara kullanmayan birisini ornek alarak.

yani gecinirsin ama rahat icinde yasayamaz sosyal hayatin olmadan.

bizde 4 kişi kömürlük vari bir evde eve 3-5 kuruş getiren bir baba ile yıllarca yaşadık tabi buna yaşamak denirse. Peki ben böyle bir yaşantıyı evlendikten sonra aileme yaşatmaya mecburmuyum. Ev kirası zaten 800 ha 400 e de ev var 300 e de ama işyerime yakın olması mecburiyetim olduğu için bu kirayı vermek zorundayım.. Eşimi de çalıştırmam onada belli bir miktar vermek zorundayım ki kendine bir şeyler yapabilsin. çocuğun giderlerini karşılamak zorundayım birde araba olunca malum onunda masrafı oluyor diyeceksinizki neden araban var. ömrüm otobüslerde minibüslerde geçti bir sürü abazanın içinde bir bayanın yolculuğu nekdar zordur bilirim. Evlendiğim zaman ne kendime nede çocuklarıma sefillik yaşatmayı kendime yakıştıramam çünkü o sefilliği zaten ben çok iyi yaşadığım için bilirim. Biz bu kadar düşük ücrtetle çalışmaya alışırsak hep öyle gider maalasef ya çok çalışacarak belli bir standartı oluşturmak zorundayız yada gözümüz yemiyorsa başkalırına da kendimizin çektiğini çektirmemek için birşeylere girişmeyeceğiz. Ömrümüz boyunca geçim derdi ile yaşamak zorundamıyız. Peki ne kaldı kendimize. Madem sosyal bir hayatımız olmayacak o zaman neden çalışıyoruz. Kendine vakit ayıramıyorsan köle gibi çalışmak neden. Herkez bilir 3 kuruşa geçinmeyi.

Kusura bakma ama vasıfı olmayan elinde bir mesleği olmayan bir elemana kaç lira aylık verirsin Türkiye'de yaptığın isin ağırlığına göre değil yaptığın isin önemine göre para verirler adama.

• Biz böyle geçiniyoruz üstelik kira var.Allah'tan büyüklerimiz var yoksa işimiz zor

Orijinalden alıntı: blackrush

Verilen vergiler çöpe gitmiyor bunu da hatırlatayım, geri bize dönüyor her türlü.

dönüyor hatta boşyere atılan para olarak malum yerimize giriyor.

geçinir evlenmezse çalışmadıysa da o da olmasın veya çalışan biriyle evlensin millet boş yere çalışmıyor.
  • Yaşadığın şehire bağlı. Asgari ücretle yaşarsın bir şekilde ama sosyal hayatın sıfır olur anca karnını doyurmaya yeter o para , 4 Kişilik yani anne baba ve iki çocuğun insanca yaşayıp rahatça geçinebilmesi için o eve en az 1500 lira girmesi lazım.

Ha eğer 3000 tl alıyorum her ay yada 2000 tl alıyorum ama geçinemiyorum diyenler var ise onlarda lüks hayata çok düşkünlerdir diye düşünürüm. Çünkü Sosyal ve lüks hayatında bir sınırı var kendine bir bütçe belirlersin o parayı birdahaki maaş gününe kadar sosyal hayatın için harcarsın. Birde kredi kartını mantıklı kullandınmı 1500-2000 e çok rahat geçinir bir aile.

Herkes oku oku oku diyor. İyide bu devirde okumanında bir faydası yok ki , adam ilk okuldan üniye kadar toplam 15-20 yıl okumuş mezun oluyor hoppa atama bekle dur sonra biriside çıkıp diyorki öğretmenler illa öğretmenlik yapıcak diye bir kural yok. İyide güzel kardeşim bu adam 20 yıl okumuş başka hiçbir işte çalışmamış ve kendi mesleğini yapamadıktan sonra işverenler onu vasıfsız biri olarak görür e o kişiyede 600-700 lira almak koyar.

Yada adam okuyor mühendis oluyor firmalar kolay kolay işe almıyor acemi çaylak kişilerle uğraşmak istemiyor alsa bile 600-700 lira maaş alıyor. Yani bu insanlara okadar maaş almak koyar 20 yıldır okumaktan baska bir iş yapmamış adamada başka bir iş yaptıramazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fırtınam.. -- 6 Mart 2012; 18:12:25 >

• 600 lirayla geçinmek mi ? Aileyi bi kenara bırak ben tek başıma sadece aylık giderim 600 liranın üstünde ailemin yanında yaşadığım halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 6 Mart 2012; 18:23:30 >

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Ø Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 973,58 lira,

Ø Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 3,171 lira

memleket eyiye gidiyi

600 tl ile ev nasıl geçindirilir
  • Valla insan düşündükçe çıkmaza giriyor,allahım nerde başı sıkıntıda olan bir insan varsa bir çıkış kapısı göstersin,derdine derman versin..
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.