Şimdi Ara

600 tl ile ev nasıl geçindirilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye Dünyada Elektrigin,Suyun,İletişimin,Ulaşımın,Yakıtın En Pahalı olduğu Ülkelerden biri,Gida ve Giyimde çok pahalı
    İstanbulda 2 taşıda binmeden bir yerden bir yere gitmek zor.gidiş geliş 10 lira'ya bile çıkıyor.

İstanbul için söylüyorum 5 kişilik bir ailenin evine ayda 3000 lira girmezse.Ayda kişi başı 600 lira eder,sıkıntı çekerler.Zaten bu 3000 liranın 2500 lirası,Kira,elektirik,su,iletişim,ulaşım,Giyim ve Gıdaya gider.5 kişilik bir Aileye'de para biriktirmek,yada çıkıp arkadaşları ile gezmek içinde 500 lira kalır.
    Bu arada Anadolunun İstanbula göre %30 ucuz olduğunuda biliyorum,İstanbula gelip yerleşmek isteyenler bir kere daha düşünsün.
    I think human consciousness is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware. Nature created an aspect of nature separate from itself. We are creatures that should not exist by natural law... We are things that labor under the illusion of having a self, that accretion of sensory experience and feelings, programmed with total assurance that we are each somebody, when in fact everybody's nobody... I think the honorable thing for our species to do is to deny our programming. Stop reproducing, walk hand in hand into extinction; one last midnight, brothers and sisters opting out of a raw deal.
  • 466tl elektrik faturasi geldi bize bu ay ve 220tl si vergi.
    Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148

MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
    Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victoryforus

quote:

Orijinalden alıntı: @Majesty

O kadar kişi şikayetçi niye kimse hesap sormuyor ?

%50 var iyi tamam ( gerçi bunlarında eminimki %20 lik kısmı şikayetçidir ve bazılar da gerçekten memlekeyin iyiye gittiğine inanmıştır ) , ya diğer %50 ?

Dostum sana can-ı gönülden katılıyorum.Bir arkadaşta demiş adam gibi bölüm okusun.Bölüm okusa ne olacak adam gibi para mı kazanabilecek ? Bugün bile millete banknot faturası çıktı maşallah refah seviyesini arttıracaklarına , millette don alet edevat ne varsa alıyorlar.

O metalite turk halkinda yok. Yolunmaya alismis cunku. Fransada akaryakita yuzde 5 mi ne zam gelmisti arabalari yakmaya kadar gitmisti olay ve zammi geri almislardi. Sanirim yine fransadaydi universite harclarina zam gelmisti ve yine ayaklanip geri aldirmislardi. Turkiyede universitede herhangi bir protesto yapinca jopla dayak yiyip hapse giriyorsun sonra bu ulkede ozgurluk var oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: blade8572

iş bulmak dert,geçinmek dert,evlenmek dert
    birde herşey çok iyi diyorlar

Aşık olmadığın sürece evlenmene gerek yok bence, zorunlu bir şey değil sonuçta. Eğer 600 lirayı sen alıyorsan ücretsiz bilgisayar kursları falan var,git onlardan birine öğren bir şeyler, adam gibi bir işe gir.

600 tl ile ev nasıl geçindirilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peynir Alti Suyu Tozu -- 6 Mart 2012; 11:58:35 >
  • 600 liranın koyamadığı insanlar. 3 kere 600 lirayı da kazanır.

Orijinalden alıntı: blackrush

Verilen vergiler çöpe gitmiyor bunu da hatırlatayım, geri bize dönüyor her türlü.

Kafan çok güzelmiş canım güle güle kullan.

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

ev kira degilse gecinirsin
    dogalgaz 120lira tutsa
    elektrik 20
    telefon internet 80
    su 20
    temel yiyecek icecek 200

450civari yapar calistigin icin fazla harcamazsin zamanin iste gecer
    evlenmezsen gul gibi gecinirsin ama ev kira ise zaten maas ay sonuna bitiverir

Aklın mantığın alıyor mu 150 liranın yetişkin birine yeteceğini ? Bu günde 5 lira demektir , günde 5 lirayı doktorlar askerler çocuguna vermiyor harçlık diye , asgari ücretli adam okumadı diye 20 yaşından sonraki hayatında eziyet çekmek zorunda mıdır ? Okumayan , okuyamayan insanların yaşama hakkı yok mu ? Günde 5 lira ne demektir yahu , günde 5 liraya adamı kafede bile 1 saat oturtturmazlar.

11 aydir calisiyorum son 4 aydir kira vermiyoruz.
    disardan cok fazla yeme luksum yok
    arada mesai oldugu zaman 700de aliyorum 800de artis oluyor.

ben geciniyorsam onlarda gecinir.harcamayi bildikten sonra.
    parayi sacip savurmadiktan sonra kredi kartin varsa belki alicaign seyleri taksit yapar alirsin onlarda zorlamaz.

3000e gecinemiyorum diyenlere ibret olur en azindan.
    10 yasimda 600lria emekli maaasi ile 3 kisi gecindigimizi bilirim cok zordur.
    ev kira ise hemde. 3 kisiden bahsediyorum ustteki yazida tek kisi olarak hesap ettim icki sigara kullanmayan birisini ornek alarak.

yani gecinirsin ama rahat icinde yasayamaz sosyal hayatin olmadan.

• yorumlarınz şahene gerçekten istenilen bu zaten geçim derdine düşen birey siyasetten ve düşünmekten uzak kalır onun düşündüğü cebine biraz daha fazla paranın girmesidir. Gerçekten adaletsizlik diz boyu bu memlekette bazen kendimden utanıyorum bu yüzden. 20 yıl eğitime para verip 600 700 liraya tamam demek insana gerçekten koyar. eğitime verdiğim parayı ben ticarete verir daha çok kazanırdım belki de herkes okursa ayak işlerini kim yapacak derler bazıları ayak işleri için eğitime bu kadar para vermeye gerek yok bence. Ben Bilgisayar Mühendisliğinde okuyorum ve 2bin altı maaşa kabul dersem onca yılımı boşuna harcadıgımı düşünürdüm. Bu ülkede millet vekilli ya da millet vekilinin yakını olmak vardı..

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damardangiren -- 6 Mart 2012; 16:03:08 >

Kaybetmekten korkma! Bir şeyi kazanmak için, bazı şeyleri kaybetmelisin Ve unutma kaybettiğinde değil, VAZGEÇTİĞİNDE YENİLİRSİN
  • Sizi bilmemde şahsen geçirinim, el yapımı güneş panelleri, rüzgar türbinleri, aküler ve ups devrelerine biraz yatırım yapabiliriz..
    Ev kendimize ait ise ve yemek işinden anlıyor iseniz sorun yok, tek kişi olduğumuzu varsayarak fazla birşey yemiyeceğimizi yani günün büyük bir kısmı iş yerinde geçeceği için akşamdan akşama eve geleceğiz, buda bize monoton bir hayat sürmemiz için yeterde artar bile..

Su; 50 desek
    Temel gıda ve ihtiyaçlar ise 150 (Alkol,sigarasız, eğlencesi olmayan sıradan bir kişi için)
    İnternet; çevrede onlarca ağ var, şuan kullandığım gibi 2w'lık alfa ile birini kır gir olmassa öbürü vs...
    Elektrik ve ısınma; ilk başda yazdığım gibi biraz yatırım ile yıllarca kesintisiz güç kaynağımız olabilir,
    hadi birde gecekonduda kaldığımızı varsayarak 250 Lira'da oraya gitse cebe kalıyor 150 Lira hayırlı uğurlu olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 6 Mart 2012; 18:29:21 >

quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

quote:

ev kira degilse gecinirsin
    dogalgaz 120lira tutsa
    elektrik 20
    telefon internet 80
    su 20
    temel yiyecek icecek 200

450civari yapar calistigin icin fazla harcamazsin zamanin iste gecer
    evlenmezsen gul gibi gecinirsin ama ev kira ise zaten maas ay sonuna bitiverir

Aklın mantığın alıyor mu 150 liranın yetişkin birine yeteceğini ? Bu günde 5 lira demektir , günde 5 lirayı doktorlar askerler çocuguna vermiyor harçlık diye , asgari ücretli adam okumadı diye 20 yaşından sonraki hayatında eziyet çekmek zorunda mıdır ? Okumayan , okuyamayan insanların yaşama hakkı yok mu ? Günde 5 lira ne demektir yahu , günde 5 liraya adamı kafede bile 1 saat oturtturmazlar.

11 aydir calisiyorum son 4 aydir kira vermiyoruz.
    disardan cok fazla yeme luksum yok
    arada mesai oldugu zaman 700de aliyorum 800de artis oluyor.

ben geciniyorsam onlarda gecinir.harcamayi bildikten sonra.
    parayi sacip savurmadiktan sonra kredi kartin varsa belki alicaign seyleri taksit yapar alirsin onlarda zorlamaz.

3000e gecinemiyorum diyenlere ibret olur en azindan.
    10 yasimda 600lria emekli maaasi ile 3 kisi gecindigimizi bilirim cok zordur.
    ev kira ise hemde. 3 kisiden bahsediyorum ustteki yazida tek kisi olarak hesap ettim icki sigara kullanmayan birisini ornek alarak.

yani gecinirsin ama rahat icinde yasayamaz sosyal hayatin olmadan.

bizde 4 kişi kömürlük vari bir evde eve 3-5 kuruş getiren bir baba ile yıllarca yaşadık tabi buna yaşamak denirse. Peki ben böyle bir yaşantıyı evlendikten sonra aileme yaşatmaya mecburmuyum. Ev kirası zaten 800 ha 400 e de ev var 300 e de ama işyerime yakın olması mecburiyetim olduğu için bu kirayı vermek zorundayım.. Eşimi de çalıştırmam onada belli bir miktar vermek zorundayım ki kendine bir şeyler yapabilsin. çocuğun giderlerini karşılamak zorundayım birde araba olunca malum onunda masrafı oluyor diyeceksinizki neden araban var. ömrüm otobüslerde minibüslerde geçti bir sürü abazanın içinde bir bayanın yolculuğu nekdar zordur bilirim. Evlendiğim zaman ne kendime nede çocuklarıma sefillik yaşatmayı kendime yakıştıramam çünkü o sefilliği zaten ben çok iyi yaşadığım için bilirim. Biz bu kadar düşük ücrtetle çalışmaya alışırsak hep öyle gider maalasef ya çok çalışacarak belli bir standartı oluşturmak zorundayız yada gözümüz yemiyorsa başkalırına da kendimizin çektiğini çektirmemek için birşeylere girişmeyeceğiz. Ömrümüz boyunca geçim derdi ile yaşamak zorundamıyız. Peki ne kaldı kendimize. Madem sosyal bir hayatımız olmayacak o zaman neden çalışıyoruz. Kendine vakit ayıramıyorsan köle gibi çalışmak neden. Herkez bilir 3 kuruşa geçinmeyi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.