Şimdi Ara

600 CC / YAKIT MEVZUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önceden 600cc'nin çok yaktıgını zannederdim. hatta arkadaşlar arasında 20 tl ye 2 kez biter derlerdi. gözüm baya korkmuştu 600ccnin yakıtı konusunda.

Bugün bi tanıdık bi abim 2001 suzuki 600cc almış yakıt konusu direkt sordum. 80 90 tlye deposu dolup 3-4 hafta bindiğini söyledi gezmesine ragmen. kendiside o kadar duyum almış cok yakıyor ediyor para yetişmez felan, ama kesinlikle öyle degilmiş. tabiki bi 125 cc ya 250ccye göre daha fazla yakıtıgı ortada ama o kadar aşırı derece yakmıyormuş.

En son sordugumda 30 tlye 5-6 gün okadar gezdiğini cok rahatça gittğini söyledi. açıkcası baya bi şaşırdım. 250 cc almayı düşünüyordum yakıt konusunda hafif diye fakat bu mevzuyu ögredikten sonra aklıma 2. el 600ccler yattı.

Örneğin bi kawa en son cıkacak 300cc'ye 16 17 bin verileceğine 2.el 600lükler düşünülmesi daha iyi gibi. tabi herkesin kendi fikri. ama bölylesine aklıma yatmadı degil. bu degerlendirmeyi bi kenarda tutacagım. bi 250 ccye binmek var birde 600cc'e işin o yönüde var tabi.

• şimdi hocam 80-90 tl / 3-4 hafta kıyaslama değerleri olamaz. kaç litre benzin / kaç km deseniz ordan birşeyler çıkartırızda bu şekilde sağlıklı olmuyor gibi. kmde kaç kuruş yakıyor onu bulmak lazım
  • arabanın yarısı kadar yaktıgı söyledi hocam. sanıldıgı kadar yakmıyormuş.
  • normal kullanımda 100 km de 6-7 litre yakar yeni modeller için gecerli bu senin arkadasın bir haftada kac km yapıyo acaba günde 10 km yol yapsan gider tabi o kadar
  • Kawa 6-N ile Honda NC 700 bu konuda cidden çok tasarruflular.
  • Karbüratör, enjeksiyon ve çevirdiği devir farkı

600 CC  / YAKIT MEVZUSU
  • Böyle hesaplama olmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50 CC Motor Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Kuryelik için 50 cc motor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim bende alırım bir depo benzin günde 10 km giderim al sana 1 hafta benzin gidiyor. Km hesabı yaparsan sağlıklı sonuç alırsın.
  • http://www.spritmonitor.de/en/

Girin bakın hangi motor ne kadar yakıyor

Mesela 2008 model CBR 600 ler 5,19 ile 7,22 arası yakıyor 100 km'de.Arabalara göre kat kat daha az.Bizim emektar mercedes 11-12 litre yakıyor en az ki onda da 2 litre motor var yani 2000cc. Hacim arttıkça bu değer de artıcak haliyle.Mesela 2005 Bmw 5.25 vardı 15 litre yakıyordu. Tabi kullanım çok önemli bu değerlerde. Devirli kullanırsanız tüketim daha fazla oluyor mercedes örneğindeki gibi.Ağır araba olduğu için düşük devirlerde hızlanamıyor yine çıkıyorsunuz 5. vitese ama 160 görürsünüz maksimum.Ama devirli kullanarak çıkarırsanız 5e o zaman 195-200 ü gördüm kendi arabamda.

Neyse sapmayalım daha fazla.Siteden bakın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.