Şimdi Ara

60 bin gelirle bile ev alınmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tüm dünyada konut ve kira fiyatları fırladı kaçıp kurtulmak istedikleri ülkeler dahil okey.

Ne yapıyım zamanı gerimi alıyım yakın zamanda olmaz akp gitsede olmaz kimsenin sihirliği değneği yok balkabağını bmw ye çevirsin kaderlerine razı olucaklar ev sahibi olmak zor heryerde zor.

Komünist artığı arnavutluğu örnek vermekle olsa keşke yollasak 1 hafta katlanacakları şüpheli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ocak 2025; 18:1:32 >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

şu an faiz 0.5 olsun evin fiyatı katlanır ve senin ödeyeceğin taksit de katlanır.

Faizin kaç olduğundan çok gerçek faiz ile ev kredisi faizi arasındaki durum önemli ve gelecek enflasyon oranı önemli. Geçmişte ev alanlar bir maaş bırakıyordu benim dönemimde. ama uçan enflasyon ve paralel olarak uçan maaşlar karşısında ödedikleri taksit tutaru bugün bir kiraya denk bile değil.

• Zeki olan bu konuya kıkır kıkır gülüyordur şimdi...

Baby boomer kuşağının ardından giden aynı onlar gibi olur...

Herkes zengin olamaz..

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Herkesi bıyığı yeni terlemiş 18'lik sanman enteresan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

bu arkadaşı biliyorum 1.5 senelik filan çalışma hayatı var filan.

öyle bir ülkede icad olmadı şak ev ,şak zenginlik,şak mal mülk, zenginlikte gözü varsa yükselicek hayatta başka çaresi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ocak 2025; 21:49:52 >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

Kendisi babasından kalma bir evde oturuyor. Hiçbir zaman ev geçindirmek gibi bir derdi olmadı. İnsanlar başını sokacağı dandik bir apartman dairesi almaktan bahsediyor, bu Kerimcem gereksizi de sanki boğazda yalı alınmasından bahsediliyormuş gibi davranıyor.

• Araba bile alınamıyor, ev şöyle dursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bir buçuk senede araba almak istemesini anlarım ancak ev hayal.

• Toplanin dinliyoruz Kerimcem yine yurt disi hakkinda konuşuyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ahh ahhh iyiki almışız :D 3 sene önce şimdi kebap bir hayat yaşıyorum.

kredimi arkadaşlara söyleyince küfür ediyorlar artık

Tüm dünyada konut ve kira fiyatları fırladı dediğin şey de tamamen slogandan ibaret. Hayattan bihaber olduğun ve köyde dedenin evinde trollük yaptığın o kadar belli ki

• 8 sene önce 120 ay vadeli 0.69'dan ziraat bankasından 65.000 lira konut kredisi kullandım. 24 ay taksidi kaldı.
    140 bin nakitim vardı. Aldığım ev 210 bin liraydı.

Aylık ödemem 895 lira.
    İlk krediyi çektiğimde eşimin maaşı 1600 benim maaşım 1750 liraydı. Asgari ücret 1400 liraydı.

Hatun işten çıkarsa tek maaş nasıl öderiz dedim.
    Nitekim 1 sene sonra ev kredisi taksitleri eridi gitti.

Şu an 895 liraya neredeyse 1 kilo et alacak duruma geldik. Bense zamanında bu taksitle ev aldım.

210 bine aldığım ev 5 milyon oldu.

Özetle aylık 60 bin lirayı ödeyebiliyorsanız ve krediniz çıkıyorsa çekinmeyin düşünmeyin girin o işe. 2-3 sene sonra iyiki almışım dersiniz belkide o zaman 60 bin lira size çerez parası gelecek. Olduda faizler düştü o zamanda yapılandırma yapıyorsunuz zaten taksitleriniz düşüyor.

• Memurdaroğlu kullanıcısına yanıt

git bakalım nyc berlinden la paris london göbeğinden bir kaç sene çalışmayla ne alıcan bakalım bir kaç senede, hayali cennet kurup orada yaşamak basit hayat iphone ve arabadan oluşmuyor.

nitelikli doktor mühendis yazılımcı izlemeyle dönse keşke hayat,ha onların bile %80+ si kirada orada 10+ sene yıllanmış olucanda belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ocak 2025; 12:33:49 >

Ne zaman ekonomiyle ilgili konu açılsa hemen new yorkta yaşa almanyada devlet ev dağıtıyor gibi şeyler yazıyorsun ben burda nerde yalı köşkten bahsetmişim apartman dairesini konuşuyoruz

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

ev sahibi olmanın ekonomiyle alakası yok fazla ona baksa 1980 lerde ev sahibi olmak çok daha kolaydı darbe zamanı ülkede ekonomi uçuyordu sanki.

artan nüfus şehre yığılma ana sorun dünyanın heryerindede böyle.

şehirden merkezden kaç Türkiyedede ev almak uygun,yok teksasın yok fransada dağın başını örnek vermeyle olmuyor o işler.

Kimse sana New York City, Berlin, Paris veya Londra'nın göbeğinden alabilirsin demedi. İşine gelince örneği en tepeden veriyorsun. Dünyanın her yerinde zaten cazibe merkezleri pahalıdır ona sözümüz yok. Ama biraz downtown dışına çıkınca veya farklı şehirlerde fiyatların nasıl düştüğünü göreceksin. Hatta çoğu yerde downtownda dahi fiyatlar ucuzdur. Örneğin Atlanta ve Dallas gibi şehirlerde. Dünyanın adam gibi ülkelerinde tüm fiyatlar bölgenin insanının gelirine göre belli bir oranda olur. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece de aşağı yukarı fiyatın yükselme veya düşme oranı bellidir. TC'de enflasyonun bir anda vurmasıyla resmen her şey alt üst oldu. Ayrıca, böyle olmasaydı bile vatandaşlar olarak işlerin düzgün yürütümesini gayette talep edebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Memurdaroğlu -- 27 Ocak 2025; 16:17:10 >
  • Memurdaroğlu kullanıcısına yanıt

buradada çık 50-100 km ötesine düşüyor yarı yarıdan fazla düşüyor hemde fark ne?

ülkenin ev sahibi olma konusunda ab le aman aman farkı yok.

oda yine beğenmesinizde akp sayesinde bir ara ab yi bile kat kat geçtik süperdik hatta oda bitti her güzel rüya bitebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Ocak 2025; 16:21:3 >
  • koçari K kullanıcısına yanıt
    2029'a kadar evin kredisini ödemeye devam edeceğim. kredi taksidi 2250 TL.

Aha dusuyor. Al sana tuzla piyadrenin de arkasi istanbul il siniri.

Bir kerede bir seyi bilmeden konusma.

60 bin gelirle bile ev alınmıyor

Kuş uçmaz kervan geçmez bölgelerde düşen yerler illaha vardır belki evet ki oralarda bile düşmeyen çok yer var. Birazcık sahibinden de gez, o kesmezse kendi köy kahvendeki amcalara sor satılık eviniz var mı diye.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.