Şimdi Ara

60-100 hp Motorlar Ile 220 Bastim Diyenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
1
Favori
13.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msansertekin

Asıl soru şu. Saf motor gücüyle mi yoksa bayır aşağı mı ? Bayır aşağı basıyorlar, 220-230 gördüm hesabı. Araban görmedi ki bayır gördü ? Çok dik bir rampada, çok düz bir yolda tipoyu bayır aşağı salıp boşta in, 230 görürsün onda da, bayır yeterli uzunluktaysa.

Asıl mesele, motor gücünün rüzgarı yenme kabiliyeti. Düz yol. Bayır aşağı destek almadan basmak. İşte o zaman gerçek hız ortaya çıkar. Bugatti top speed denemesine bakın, dümdüz yol. Bayır aşağı salsaydı onlar da, enayi mi adamlar ? Adam dizel motorla 4500 e kadran dayamış , maksimum hız denemesi. Ziyaaaaaa. Motorunun gücüyle çıkmadığı aşikar.

O yüzden düz yolda ne görüyorsanız o. Ötesine berisine kulak asmayın. Genelde de aracın maksimum hızı, fabrika verisindeki değerin gps'ten okunmasıdır. 180 yazıyorsa, kadranda 190 ancak görürsün düz yolda. İstisnalar var tabi.

Bahsettiğiniz Ziya ben oluyorum sanırım

Kadranda %4 civarı sapma var, düz yolda 205ten sonrasını görmek gerçekten zor ve bunun gayet farkındayım

Fakat şanzıman müsaade ettiği sürece, güzel bir eğimde yüksek bir son hız rakamına ulaşabiliyorsunuz.

Benim de merakım aracın yokuş aşağı kaç yapabileceğiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 140hp = yokuş aşşağı 245 gördüm, düzde 218 gördüm daha da gitmezdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: stasi

Hocam 115 likle 200 ü zor gördüm. Eğimli yolda 240 yaptı. Ben düz yola bakarım.

nası zor görüyosun ya acilen sanayiye gitmelisin , facebook ta astra gruplarında yokmusuun ? ordaki videolarıda mı görmüyosunuz anlamıyorum ki
  • Yokus asagi Ankara - Afyon yolunda ibrede 200 gordum 95lik 1.3 cdti Corsa ile yine Youtube'da duz yolda 200 goren de olduguna dair video mevcut

200 yapiyoruz da kac dakika gidebiliyoruz o da ayri mevzu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 Tsi VW CC ile 260 yaptığını iddaa eden akrabam var. Güldüm geçtim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Asıl soru şu. Saf motor gücüyle mi yoksa bayır aşağı mı ? Bayır aşağı basıyorlar, 220-230 gördüm hesabı. Araban görmedi ki bayır gördü ? Çok dik bir rampada, çok düz bir yolda tipoyu bayır aşağı salıp boşta in, 230 görürsün onda da, bayır yeterli uzunluktaysa.

Asıl mesele, motor gücünün rüzgarı yenme kabiliyeti. Düz yol. Bayır aşağı destek almadan basmak. İşte o zaman gerçek hız ortaya çıkar. Bugatti top speed denemesine bakın, dümdüz yol. Bayır aşağı salsaydı onlar da, enayi mi adamlar ? Adam dizel motorla 4500 e kadran dayamış , maksimum hız denemesi. Ziyaaaaaa. Motorunun gücüyle çıkmadığı aşikar.

O yüzden düz yolda ne görüyorsanız o. Ötesine berisine kulak asmayın. Genelde de aracın maksimum hızı, fabrika verisindeki değerin gps'ten okunmasıdır. 180 yazıyorsa, kadranda 190 ancak görürsün düz yolda. İstisnalar var tabi.

Bahsettiğiniz Ziya ben oluyorum sanırım

Kadranda %4 civarı sapma var, düz yolda 205ten sonrasını görmek gerçekten zor ve bunun gayet farkındayım

Fakat şanzıman müsaade ettiği sürece, güzel bir eğimde yüksek bir son hız rakamına ulaşabiliyorsunuz.

Benim de merakım aracın yokuş aşağı kaç yapabileceğiydi

Diyecek sözüm yok, bilinçli kullanıcının hali başka oluyor

• veni60 kullanıcısına yanıt
    Onlar hep gizli eğim hocam. Araçtan bakınca dümdüz görünen bir yolun gidişinde 210 görüp, dönüşünde 190 a zor çıktığımı bilirim. Dışardan bakınca dümdüz ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeremiKılarksın

1.4 Tsi VW CC ile 260 yaptığını iddaa eden akrabam var. Güldüm geçtim..

Dikkat etsin de köşeden vurmasın bir yere. Dağılıyor çünkü araba.

• quote:

Orijinalden alıntı: veni60

o senin yeteneksizliğin ben napayım , sidik yarışı mı yapıyoruz burda ?

Cahil misin birader sen? Düz yolda gazı köklemek ne gibi bir yetenek istiyor anlatsana?

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

o senin yeteneksizliğin ben napayım , sidik yarışı mı yapıyoruz burda ?

Cahil misin birader sen? Düz yolda gazı köklemek ne gibi bir yetenek istiyor anlatsana?

off konuşmaya bak ya kromusun ? insan ol biraz. kudur olduğun yerde.
  • Cezalandırıcı2006 kullanıcısına yanıt
    Nick inden anlaşılacağı üzere 2006 lısın .

Boy baya uzun herhâlde ayak debriyaja yetiştiğine göre .

• quote:

çok istersen senin için 1.6 benzinli astra h 105 bg aracımla 220 230 yapar düz yolda video çekerim boş zamanımda.

Ben istiyorum, imkansızı başardığınızı görmek isterim.
  • bende leon fr 150 bg var, bu aracın 220 yapabilecegini tahmin etmiyorum, bir komşumuz var, doblo ile malatya yollarında 230 bastım diyor,
    gülsem mi ağlasam mı bilemedim..
  • onurr.611 kullanıcısına yanıt
    Sende galiba şu jetta ile 240 yaptım cı tayfadansın , bi çekememezlik yok konuda , sadece kadranın yanlış olabileceğini vurguluyorum . Fabrika verisi ne ise odur , gps ile ölçmek gerek.

Ha birde motor gücü belirleyici değil demişsin , motor gücü önemli değilse ne yürütecek bu arabayı ? İman Power MI?

• O güçtekilerin hiçbiri düz yolda 200 kmh i gecemez.hatta alayı 170 den sonra emekleyerek gidiyor.

• 1.4 80 hp aracla 170 gordum. 100 hp'lik arabanin 220 gormesi imkansiz degil.

1.6 102 hp jetta ile 180 gordum dahada gidiyodu 200ü rahat gecerdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohooo bunlar da bişey mi. ben albeamla 260 ı gördüm. istanbuldan ankaraya giderken mercedeslere selektör atıyordum.
  • 1.6 dizel 136 ps Opel astra j kasa dün 210'a rahat çıktım düz yolda.

Daha önce 10 sene 1.4 75 ps vw polo kullandım. Hafif eğimde 200 ü görmüştüm. Ama eğimsiz düz sakarya tarafı otobanda 190 civarı tıkanırdı.

• Arabam 1.4 megane2 80bg benzinli ben bu araçla abartısız istedigim zaman içi full bagajı full 225 görüyorum kadran sonu 250 ister inanın ister inanmayın hatta ekspertize girdi 73bg çıktı

• Munkar ve nekir bu basligi begendi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.