Şimdi Ara

6 yıl önce aldığım asus w1'i yeniliyoruz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2006 yılında tonla para dökerek aldığım notebook tık demeden çalışıyor.
    Bilgisayarda oyun yok. Ağır uygulamalarla da işim olmuyor.
    Fakat artık günümüz bilgisayarlarına göre bariz yavaşlamalar var.

Parçalarında sorun yok.
    ♦ Fakat öncelikli isteğim bir format atıp 512 mb'lık ram'ini yükseltmek.

Soru: Hangi işletim sistemini kurmalıyım? Yıllardır XP çalıştırıyorum. Windows 7 ağır mı gelir?
    Ubuntu vs kurmak istedim zamanında. Ama sürücü sorunu olsun, windows'a nazaran daha kullanıcı dostu olmayışı beni windows'a yöneltti.

Şimdi biraz özelliklerini göstereyim,

Processor & Cache Memory Intel® Pentium® M processor 730-770, 1.60- 2.13 GHz, FSB: 533MHz, Cache: 2MB L2
    Chipset Intel 915PM & ICH6M
    Main Memory DDR2 533MHz SODIMM, 2x SO-DIMM socket expandable to 2GB
    Video Graphics & Memory ATI Mobility™ Radeon™ X700, 128MB

Fazlası için:http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/W1_Carbon/#specifications

Evet, çok fazla bir şey beklemediğim bu notebook için başka neler tavsiye edersiniz? Tek isteğim performans artışı.
    Ayrıca, pili bitik. Fişten çekince birden kapanıyor. Benim için pek sorun değil ama elektrik kesintisi olunca pat diye gidiyor. Ya da ev içinde başka odaya götürmek istediğimde kapatıp istediğim yere götürüp fişi takıp açmam gerekiyor. Fakat pil işi biraz masraflı diye biliyorum.

Yeni bir bilgisayar almaktansa beni biraz daha götürsün istiyorum. 6 yıla rağmen sağlamlığı, tasarımı gerçekten çok güzel.

Her türlü görüşünüze açığım! Teşekkürler :)

6 yıl önce aldığım asus w1'i yeniliyoruz!

• anakart çipsetin max 2gb ram destekliyor 2gb ram takarsanız win7 yükleyebilirsiniz 1gb ram win7'ye az gelir kasılmalar olur ama öncelikle sürücü sorunu yaşamamalısın win7 sürücü desteği varmı araştırırsınız.bu şekilde 2 ram işinizi görürhttp://www.hepsiburada.com/liste/corsair-1gb-ddr2-533mhz-sodimm-notebook-ram-vs1gsds533d2/productDetails.aspx?productId=bd73306&categoryId=47 hdd nizi hızlandırmanızı söyleyecektim ama sata1 hdd destekliyor anakartını sata2 olsa 7200rpm hdd yada ssd öneriridim canavar olurdu.buna yapacak pekde fala birşey yok açıkçası ram yükseltmesi yapabilirsiniz win7 kurup sürücü güncellemesiyle biraz daha canlanır diye düşünüyorum.normal işler için sizi biraz daha götürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

anakart çipsetin max 2gb ram destekliyor 2gb ram takarsanız win7 yükleyebilirsiniz 1gb ram win7'ye az gelir kasılmalar olur ama öncelikle sürücü sorunu yaşamamalısın win7 sürücü desteği varmı araştırırsınız.bu şekilde 2 ram işinizi görürhttp://www.hepsiburada.com/liste/corsair-1gb-ddr2-533mhz-sodimm-notebook-ram-vs1gsds533d2/productDetails.aspx?productId=bd73306&categoryId=47 hdd nizi hızlandırmanızı söyleyecektim ama sata1 hdd destekliyor anakartını sata2 olsa 7200rpm hdd yada ssd öneriridim canavar olurdu.buna yapacak pekde fala birşey yok açıkçası ram yükseltmesi yapabilirsiniz win7 kurup sürücü güncellemesiyle biraz daha canlanır diye düşünüyorum.normal işler için sizi biraz daha götürür.

Anladım. Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası XP'den gayet memnunum. Bilgisayarda yaptığım şeyler internet, torrent, online video izlemek, küçük ses ve fotoğraf düzenleme yazılımları.
    Asus'un sitesinde kullandığım bilgisayar için tüm sürücülerin olduğu bir indirme sayfası var XP için. O kolaylık sağlayacak.

Ram için de bir sorum olacak, hali hazırda 512'lik ram var. Bunu çıkarıp yenisini mi takmak gerekir yoksa ekstra boş ram slotu var mı? 2 GB yapmak istiyorum el atmışken.

• quote:

Orijinalden alıntı: yumuklu sucurta

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

anakart çipsetin max 2gb ram destekliyor 2gb ram takarsanız win7 yükleyebilirsiniz 1gb ram win7'ye az gelir kasılmalar olur ama öncelikle sürücü sorunu yaşamamalısın win7 sürücü desteği varmı araştırırsınız.bu şekilde 2 ram işinizi görürhttp://www.hepsiburada.com/liste/corsair-1gb-ddr2-533mhz-sodimm-notebook-ram-vs1gsds533d2/productDetails.aspx?productId=bd73306&categoryId=47 hdd nizi hızlandırmanızı söyleyecektim ama sata1 hdd destekliyor anakartını sata2 olsa 7200rpm hdd yada ssd öneriridim canavar olurdu.buna yapacak pekde fala birşey yok açıkçası ram yükseltmesi yapabilirsiniz win7 kurup sürücü güncellemesiyle biraz daha canlanır diye düşünüyorum.normal işler için sizi biraz daha götürür.

Anladım. Cevabınız için teşekkür ederim. Açıkçası XP'den gayet memnunum. Bilgisayarda yaptığım şeyler internet, torrent, online video izlemek, küçük ses ve fotoğraf düzenleme yazılımları.
    Asus'un sitesinde kullandığım bilgisayar için tüm sürücülerin olduğu bir indirme sayfası var XP için. O kolaylık sağlayacak.

Ram için de bir sorum olacak, hali hazırda 512'lik ram var. Bunu çıkarıp yenisini mi takmak gerekir yoksa ekstra boş ram slotu var mı? 2 GB yapmak istiyorum el atmışken.

2slotu olduğunu zaten yazmışsınız yukarıda, 2gb yapmak için eskilerini çıkarmanız gerekecektir ama ben gereğinden fazla masraf yapacağınızı düşünüyorum.

• Doğru, kopyala yapıştır yaptığımdan o kısmı okumamışım. Toplamda 200'ü geçmeyen bir masraf yapabilirim. Ram değişimi, format ve belki yeni bir pil.

Doğru, kopyala yapıştır yaptığımdan o kısmı okumamışım. Toplamda 200'ü geçmeyen bir masraf yapabilirim. Ram değişimi, format ve belki yeni bir pil.

samimi olmak gerekirse bu bilgisayarı gidip satmaya kalksanız 200lira etmez, siz buna ayrıca 200lira masraf yapacağınıza yeni birşeyler bakın bence taksitle olur, ertelemeli ödeme seçimi olur. benim görüşüm bu yönde

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

Doğru, kopyala yapıştır yaptığımdan o kısmı okumamışım. Toplamda 200'ü geçmeyen bir masraf yapabilirim. Ram değişimi, format ve belki yeni bir pil.

samimi olmak gerekirse bu bilgisayarı gidip satmaya kalksanız 200lira etmez, siz buna ayrıca 200lira masraf yapacağınıza yeni birşeyler bakın bence taksitle olur, ertelemeli ödeme seçimi olur. benim görüşüm bu yönde

Şöyle düşünüyorum, bu haliyle bilgisayar gayet sağlam. 1 yıl daha idare etsin, önümüzdeki sene başka bir bilgisayar almayı zaten düşünüyorum. 200 lira da bir yıl için bana göre çok büyük bir rakam değil.
    Bilgisayar sürekli teklese, arıza verse yenisini alırdım ama bu haliyle böyle düşündüm. Öneriniz için teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Laptop bugün bilgisayarcıdan geldi. Sadece format atılmış.

Ram için denilen: Laptop rami bulmak zor. Amerika'dan getirtebiliriz. Ancak fiyatı 150 - 200 civarı tutar ve garantisi yok. ?!
    Pil için denilen: Bu laptopun pili bulunmuyor.

Yorumlar size kalmış.
    iPhone 5 White & Silver
  • İyi de piyasada notebook bellekleri satılıyor 50 lira civarına, amerika ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.