www.asus.com incelendiğinde ...Asus dizüstülerde .. Garanti Uzatım Paketi adı altında ilave 1 yıllık garanti hizmeti var.(Garanti 3 yıl a çıkıyor) Bu hizmet dizüstü alınırken alınan(isteğe bağlı) bir belgedeki aktivasyon kodu ve şifre ....sitedeki özel bölüm altındaki alanlara girilerek geçerli duruma getiriliyor.
Bu hizmetin alım esnasında kullanıcı bilmediği için satıcı tarafından önerilmesi gerekiyor. Benim Asus dizüstümü aldığım yer böyle bir imkanı sunmadı ve önermedi.Acaba binlerce Asus kullanıcısı içinde bu hizmet önerilen ya da dizüstünü aldıktan sonra bu hizmeti sorgulayan oldu mu ???
Bu hizmeti artık Türk üreticileri de ...çamaşır makinası ....buzdolabı gibi ürünlerde veriyor.Çok küçük bir ücretle 2 yıllık garantiniz 5 hatta 7 yıla değin uzatılıyor.
Bu Garanti Uzatım Hizmeti konusunda Asus Global e yazıp ...bu imkanın neden Türk kullanıcılara sunulmadığının hesabını soracığım...Bu hesabı sormadan evvel bu hizmeti kullanan var mı yok mu ...paylaşıp ....bilmek istedim .
Katkılarınız için teşekkürler...
Araştırılması gereken önemli bir konu bencede..Asus Global'in vereceği cevabı bizimle de paylaşırsanız çok sevinirim.
asus global garantili bir üründür.bu yüzden yurtdışı sitesi üzerinden ödeme yaparsanz bence burda da garanti süresi global garanti sayesinde 3 yıl olacaktır...ama kesin öğrenmek lazım tabi.yoksa paranız havaya gitmesin.
eminim hiç bir satıcı önermemiştir ve çoğunun böyle bir olaydan haberi olduğunuda sanmıyorum çünkü bu sitedeki bir çok kullanıcının mağazalarda laptop vb. elektronik alet satmaya çalışanlardan çok daha fazla bilgisi olduğu kesin . bu yüzden garanti uzatma işini de bildiklerini pek sanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: vyc
eminim hiç bir satıcı önermemiştir ve çoğunun böyle bir olaydan haberi olduğunuda sanmıyorum çünkü bu sitedeki bir çok kullanıcının mağazalarda laptop vb. elektronik alet satmaya çalışanlardan çok daha fazla bilgisi olduğu kesin . bu yüzden garanti uzatma işini de bildiklerini pek sanmıyorum
Aynen yazdığınız gibi...Hiçbir Asus satıcısını böyle bir uygulamadan haberi yok...Asus TR web sitesindeki telefonlardan...destek istediğnizde..destek vermesi gerekenlerin de haberi yok....
Bu arada internet de dolaşırken Asus Avusturalya nın sitesine girmiş bulundum....aman kardeşim....adamlarda satış var...servis var..bilgilendirme var ..
-Siteden en son asus modellerini alabiliyorsun..Örneğin M70 SR -3. Yıl garantisi alabiliyorsun ( M70 için 199 dolar) -Cihazına yapılabilecek her türlü donanım ...program ...ilavesini seçebiliyorsun..Yani...dur bi RAM ci bulayım da...1Gb daha RAM attırayım ..derdi yok..adam seçenekleri koymuş..desteklediği 4 gb a kadar ...ilave masrafı da yazmış..seç..cihazın istediğin gibi kapına gelsin... - En azından 10 şehre ...ücretsiz kargo ile istenen her model ürünü gönderiyor...Ama Avusturalya da ...kuş uçmaz kervan geçmez...bir yerdeysen...sembolik bir kargo ücreti ile o noktaya da gönderiyor.
Sözün özü...Asus TR diye bişey yok arkadaşlar...Asus TR Tüketici Koruma Yasası'nın zorunluluklarını karşılamak için kurulmuş bir ''Bakkal Dükkanı''..Bunun karşısında ASUS AU..benzetmek gerekirse 3M Migros filan.!!!!!
Burada temel konu Asus un yaklaşımı elbette...Türkiye pazarını 'Bakkal Dükkanı '' ile ...idare edilebilecek bir pazar olarak görüyor...
quote:
Orjinalden alıntı: selimhun
www.asus.com incelendiğinde ...Asus dizüstülerde .. Garanti Uzatım Paketi adı altında ilave 1 yıllık garanti hizmeti var.(Garanti 3 yıl a çıkıyor) Bu hizmet dizüstü alınırken alınan(isteğe bağlı) bir belgedeki aktivasyon kodu ve şifre ....sitedeki özel bölüm altındaki alanlara girilerek geçerli duruma getiriliyor.
Bu hizmetin alım esnasında kullanıcı bilmediği için satıcı tarafından önerilmesi gerekiyor. Benim Asus dizüstümü aldığım yer böyle bir imkanı sunmadı ve önermedi.Acaba binlerce Asus kullanıcısı içinde bu hizmet önerilen ya da dizüstünü aldıktan sonra bu hizmeti sorgulayan oldu mu ???
Bu hizmeti artık Türk üreticileri de ...çamaşır makinası ....buzdolabı gibi ürünlerde veriyor.Çok küçük bir ücretle 2 yıllık garantiniz 5 hatta 7 yıla değin uzatılıyor.
Bu Garanti Uzatım Hizmeti konusunda Asus Global e yazıp ...bu imkanın neden Türk kullanıcılara sunulmadığının hesabını soracığım...Bu hesabı sormadan evvel bu hizmeti kullanan var mı yok mu ...paylaşıp ....bilmek istedim .
Katkılarınız için teşekkürler...
servis adam gibi olsa neyse... herkes problem yasıyor... 2 degıl 1yıl olsun ama adam gıbı ıslerını yapsınlar, herkesın kafası rahat olsun....
quote:
Orjinalden alıntı: vyc
Hort yapmış olacağım ancak 3 hafta kadar önce asus ekran kartı ve anakart satın aldım. Daha önce de zenfone marka cep telefonu ve asus modem almıştım. Bunları satın alırken satıcı firma bana garanti kartı anlaşma kodu vermesi gerekirken bundan hiçbir şekilde bahsetmediler . Halbuki asus hesabından giriş yapıp hizmet aktivasyonu kısmına gelince burda garanti süresini uzatmak için bu kodu istiyor .
İşin daha tuhaf kısmı asus müşteri hizmetlerini aradım . Buradaki çalışan da böyle bir şeyin farkında bile değildi . Asus ürünleri zaten 3 yıl garantili falan diye konuştu. Sayfaya girip bakmak istedi neymiş diye hatta fakat o esnada kontorum bitti farkında değilim konuşmamız kesildi .
Malesef kağıt üstünde böyle bir durum var ama pratikte kasıtlı olarak uygulanmıyor gibi gözüküyor . 2 yıl geçtikten sonra da ürüne bir şey olsa siz garanti hizmet uzatımı işleminizi zamanında yapmamışsınız yardımcı olamayız diye yokuş yapacakları açık bir şey ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme