Şimdi Ara

6 yıl aradan sonra YGS\LYS hazırlanmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
5
Favori
7.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar liseden mezun olalı yaklaşık 6 yıl oldu anadolu lisesi sayısal çıkışlıyım. yaptıgım işten nefret ettiğim için ünivertise sınavlarına tekrar hazırlanmak istiorum fakat bunu yaparken işten ayrılmayacagım hem çalışıp hem üniversite sınavına çalışmak istiyorum.Fakat sayısaldan mı hazırlanmasam eşit agırlık mı karar veremedim. Dershane falan olmadan kendi imkanlarımla çalışacagım sayısaldaki fizik,kimya gibi dersleri hocasız ne kadar hallederim bilmiyorum.Eşit ağırlık dersleri ise sözel sadece mat ve geo var onlarıda bir şekilde halledeceğimi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoRLd_WaR 2 -- 30 Haziran 2017; 18:57:26 >

• hocam sayısaldan hazırlanacaksan youtube fizik için umut öncül kimya için kimyaözel veya kimyaadasi biyo için selin hoca dan dinleyebilirsin
  • hocam hangi bölümü istediğinize bağlı olarak ağırlık vermeniz gereken dersleri ayarlamalısınız
    bildiğim bazı youtube kanalları var gerçekten işe yarar
    fizik için umut öncül
    kimya için kimya özel
    biyoloji için fundamentals biyoloji,selin hoca,senin biyolojin ve palme konu anlatımlı A ve B
    türkçe için önder hoca (siteside var site daha iyi)
    mat behzat rasuli(ücretli ama anlatımı oldukça iyi ve hayalkurun adı altında bir siteden anlatıyor youtube dan değil) hocalara geldik,ceyhun hoca gibi kanallar var
    soru bankası olarak karekök palme final fdd fem birey endemik 3-4-5 gibi yayınları inceleyip tercih edebilirsiniz size kalmış
  • protonefridyum kullanıcısına yanıt
    yorumunuz için teşekkür ederim peki çözemediğimiz soruları sormak için özel hoca mı tutmalıyım yoksa bunlarıda sosyal paylaşım sitelerinde sorarak öğrenme imkanım var mı malum artık net çok gelişti her şeyi bulabiliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoRLd_WaR 2

yorumunuz için teşekkür ederim peki çözemediğimiz soruları sormak için özel hoca mı tutmalıyım yoksa bunlarıda sosyal paylaşım sitelerinde sorarak öğrenme imkanım var mı malum artık net çok gelişti her şeyi bulabiliyoruz

hocam öyle yapmak yerine kunduz gibi soru çözüm uygulamaları var bir paket alıp çözdürün öyle
    r
  • Ne olmak istiyorsunuz karar verip sonra o derse çalışın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WoRLd_WaR 2 kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam
    6 yıl geçtiği için pek emin olamadım şimdi
    bence ilk bir kaç hafta burdan(burdaki arkadaşlar eminim yardımcı olacaktır)
    ve bazı android uygulamalarından(tosbik kunduz vs) sorunuzu sorun
    baktınız sorunuz çok oluyor ya etüt merkezi gibi bir şey bulun ya da ayda 1 kereye mahsus sadece sorularınızı sormak için özel hocayla anlaşın
    (çözenadam gibi bir site var çok kitap yok ama belli kitapların çözümleri var ancak ücretli bir site günlük 3 soruya bedava bakabiliyorsunuz)
    benim düşüncem bu şekilde hocam
    belli bir süre çalıştıktan sonrada deneme çözmeye başlamayı ihmal etmeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar bu gibi programlar oldugunu öğrendiğim çok iyi oldu her şeyin başı azim azimle ve istekle bir işe kalktıgımızda bunu başarabiliiyoruz bazı şeyleri görmeden bunu anlayamadık liseyi laylaylomla geçirdik sonra pişman olduk yaş daha 23 hiç bir şey için geç değildir bir azimle başladık bakalım umarım hayallerimi gerçekleştiririm:)
  • WoRLd_WaR 2 kullanıcısına yanıt
    inşallah hocam sene sonu ne yapacağınızı merakla bekliyorum takipteyim :) umarım başarırsınız
  • 2008 de mezun oldum liseden ve bu sene tekrar girdim sinava. ygs ye 1 ay calistim. lys ye ise iki sinav arasindaki 3 ay calistim. saglik bolumlerinden birini hedefledigim icin mf3 puanina yonelik bi calisma plani olusturmustum. yukarda arkadaslarin tavsiye ettigi youtube kanallarindan (umut oncul, kimyaozel, selin hoca, mat icin senol hoca, geometri icin ceyhun hoca) videolar izledim. kitap olarak fende palme kitaplarini matematikte simetri serisini kullndim. zaman kisitli oldugu icin soru bankasi cozmedim ama matematikte karekokun 20 li denemesini cozdum. gunluk ortalama 4-5 saat calistim. sinavlara 1 hafta kala 12 saate kadar cikardim. bu tempo icin hem is hem sinava hazirlik olmaz tabi ama sizin zamaniniz daha cok oldugu icin gunluk 2 saatle cok rahat tum konulari halleder bol bolda soru cozersiniz.

cok fazla uzatmayayim, genel dusuncenin aksine yas gectikce konularin daha kolay kavranabildigini dusunuyorum. kendi acimdan zorlanmadim acikcasi. hem mufredatta yapilan degisikliklerle beraber eskisine nazaran daha kolay konular.

ygs2 35 k idi. mf3u 10-15k arasi bekliyorum.siz daha iyisini yaparsiniz insallah. eger yaptiginiz isten memnun degilseniz kesinlikle hazirlanin. artik eskisi gibi dersane vs gerek yok. en kaliteli hocalar bir tik mesafede. cozemediginiz sorunuz varsa sorun kalmasin gibi uygulamalarla cozdurebiliyorsunuz.

sizin gibi uzun zaman sonra hazirlandigim icin tecrubelerimi paylasmak istedim. insallah gonlunuzce olur. simdiden kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende bu sene sizin gibiydim ygsde 30k oldum lys de insallah hedefime ulasmayi umuyorum. 93 dogumluyum bir meslek birakip döndüm bizim zqmaniminzda yoktu boyle youtube siteleri teknofem umutoncul fizik icin. Biyoloji icin selin hoca. Mat ve geo icin hocalara geldik cok iyidir. Hic birsey icin gec değil sadece bu sene herkese kulak tikayin derim sinirinizi bozucqk yorumlari takmayin derim.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guzel1nıck -- 5 Aralık 2017; 21:45:30 >
  • Hocam soruları burayada atabilirsiniz mümkün olduğunxa yardımcı olmaya çalışacaktır herkes

hocam geometri için tavsiyeniz var mıdır acaba?
    hocam coğrafya tarih felsefe için öneriniz var mı? sayısalsınız sanırım ama sormak istedim
  • 6 yıl aradan sonra hazırlanmanızı takdir ederim ancak fen yapamam eşit ağırlıkta da sadece mat geo var edebiyat zaten halledilir gözüyle bakmanızı eleştiririm. O kadar kolay geliyorsa girin deneyin bakalım sonuç ne olacak. Ayrıca hazırlanayım da ne olursa sayısal tm farketmez giderim diye bölüm seçerseniz ileride de yaptığınız işten nefret etme ihtimaliniz yüksek.

İyi çalışmalar

• cagkan1905 C kullanıcısına yanıt
    hocam geometri dersim zayıftı
    zaten sonucum o kadar iyi gelmeyecek hamda 18-19k obp ile 23k gibi bir şey bekliyorum
    burada ilk 10k da bir sürü sayısalcı var konu açarsan eminim onlar sana yardımcı olacaktır
    matım çok iyi ancak geometrim zayıf matla ilgili sorun olursa cevaplamaya çalışırım
  • hocam bunu eşit ağırlık ve sözelci arkadaşlara sorarsanız daha iyi olur bence çünkü sonucum o kadar iyi değil (hamda18-19k yerleştirme ile 23k gibi bir şey bekliyorum anlayacağın o kadar iyi değilim)
    yanlış yönlendirmek istemiyorum
    coğrafya için zamanında yavuz tuna diye bir hoca vardı youtube da video yayınlıyordu onu dinlemiştim ancak videoları kaldırdı sanırım
    ygs de ilk 4k da bir arkadaşım var karekök çözüyordu sınıfta sürekli görüyordum (35 civarı yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam)
    tarih için sacide hoca vardı
    çok iyi anlatıyor tavsiye ederim :) video kaliteleri düşük ama gördüğüm en iyi tarih öğretmenlerinden biri
    felsefe için ise bir şey söyleyemiyorum dostum yanlış yönlendirmek istemem
    dediğim gibi burada ki benden daha iyi yapan arkadaşlara sorarsan senin için daha iyi olur
  • Hocam iş ygs lys ile bitmicek çalışırken üniversiteyi okuyabilecekmisin. Bi ara bende çalışırken sınava hazırlanmak istedim imkansız gibi bi şey işinizin yoğunluğunu bilmiyorum ama Allah kolaylık versin.
  • Ygs/Lys'nin en zor kısmı ya yapamazsam korkusu. Senin halihazırda mesleğinde varken hazırlanman seni zorlamaz çünkü kaybedeceğin birşey olmaz. O yüzden iyi bir sonuç yaparsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.