Şimdi Ara

6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
12
Favori
63.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Adamlar şimdiden birbirini yiyor. Önlerinde birde yiyecek olsa daha fazla pay almak için birbirlerini parcalamasinlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "akp kaybetmesin ve millet ittifakı kazanmasın" ana eksenlerinde garabetlerin döndüğü konuya bir bakıp çıktım. bir değişiklik yok, gözyaşları şelale.

    KAYBEDEN SİZ OLACAKSINIZ.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -6lı masa 10. toplantısını Gelecek partisi genel merkezinde bir araya gelerek gerçekleştiriyor.Toplantının ana maddeleri ise şöyle;


    1-Hükümet programının belirlenmesi ve açıklamanın yapılma tarihinin netleştirilmesi,

    2-Seçim tarihi konusundaki Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamaları sonrası alınacak ortak kararlar ve tepkiler,

    3-Ortak aday konusunda ilk ön görüşler ve niyetlerin paylaşılması.


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.

    6lı masa toplantısı sonrası liderlerin açıklama yapması bekleniyor.





  • -6lı masa 9.5 saat süren uzun toplantı sonrası 30 ocakda ortak hükümet programı açıklayacaklarını duyurdu.6lı masa liderleri ortak aday konusunda partiler içinde istişarelerin başlatıldığınıda ilk kez kamuoyuna açıkladı.6lı masa liderleri ortak aday ve ortak liste konusunada vurgu yaptı.6 Nisan öncesi seçimlere destek verileceğide deklare edildi.


    26 ocak tarihinde İyi parti genel merkezinde 6lı masa tekrar toplanma kararı aldı.



    6lı masanın 10. toplantı sonrası ortak açıklaması;


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.




    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.




  • Ben ne dedim. Ortalığı karıştırmanın manası yok. En uygun zamanda (Ocak-Şubat arası) aday açıklanacak işte. Seçim süreci 30 Ocak sonrası başlamış olacak. YSK açıklama yapmak zorunda Nisanda yapılacak seçim için.

    Nisan öncesi olursa daha iyi. 30 MV fazladan çıkartırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 + 1 masanın derdi memleketin hayrı ve selameti olsa şu an gümbür gümbür seçim zaferine gidiyor olurlardı ama hiç öyle bir rüzgar yaratamadılar çünkü toplanıp toplanıp dağılmaları iktidar pazarlığı yaptıklarına dair algıyı güçlendiriyor, bu da gücensizlik ve umutsuzluğa neden oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6lı masanın seçim sürecindeki yol haritasıda netleşmiş oldu,buna göre son süreç şu şekilde ilerleyecek;



    26 Ocak 6lı masa toplantısı (iyi parti evsahipliğinde)

    30 Ocak hükümet programının açıklanması

    Şubat ayı içinde de ortak adayın duyurulması..


    Erdoğan bu süreçte 30 nisan yada 14 mayıs tarihinde seçim ilanı yaparsa 6lı masanın adayının ortalama 90 günlük bir seçim kampanyası süresi olacak ve tüm Türkiye'yi 90 gün içinde dolaşıp yoğun miting takvimi,basınla buluşma-görüşme ve 6lı masanın açıklayacağı hükümet programını halka yansıtma,kabul ettirme süreci başlayacak.


    Burada 6lı masada asıl sıkışıklık ortak aday haricinde ortak liste konusuda olacak.Gelecek,Deva,Saadet ve Demokrat parti üyelerinin CHP ve İyi parti listelerinden sokulması planlanıyor.İyi parti şayet kendi istedikleri ismi aday çıkarırlarsa ortak liste konusunda bazı bölgelerden çekilebilir ancak istedikleri aday olmassa (KK aday olursa) İyi parti cephesinde hiç bir parti üyesini kendi listelerinden gösterme niyetleri olmadığı söyleniyor.CHP tarafı ise bir hayli sıkışık.41 il başkanı milletvekilliği için görevlerinden istifa ettiler.Bu tabloda CHP liste kontenjanlarına 6lı masa partilerinden kaç kişinin nerelerden gösterileceği yada çekileceği konusuda bir hayli konuşulacak zira 41 il başkanı istedikleri bölgeden aday olmak istiyor.Kılıçdaroğlu ise 4-5 dönemdir vekil olan eski isimleri tekrar aday göstermek istemiyor,yeni isimleri listeye koyma düşüncesinde.Seçimler kazanılır ise eski vekiller için bakanlık verilmesi planlanıyor.





  • 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı seçilip

    6'lı masayı dinlemezse,Cumhurbaşkanı yetkilerini 6'lı masa ile paylasmazsa

    6 parti başkanı yeni bir Cumhurbaşkanı seçmek için seçim kararı almaları gerekir

    6'lı masanın seçim kararı alması için 360 oya gereksinimi var.Türkiye seçimden seçime koşar artık.

    Tek çözüm yolu Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlundan birinin bağımsız aday olması,Bu iki adaydan biri 6'lı masaya gerek kalmadan Türkiye'yi yönettir.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Seçim 2023twitter
    “💥💥Ahmet Davutoğlu’ndan toplantı hakkında ilk açıklamalar geldi: “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, Genel Başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olacak.””
    https://twitter.com/secimtr2023/status/1611248384521785345?cxt=HHwWgsC-xc73ptwsAAAA


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Seçim 2023twitter
    “Ahmet Davutoğlu: “Cumhurbaşkanı adayı oyunun kurallarını değiştiremeyecek. Cumhurbaşkanı adayı kendi düşüncesini bizim onayımız olmadan uygulayamayacak.””
    https://twitter.com/secimtr2023/status/1611253751456595968?cxt=HHwWgICwqYGwqdwsAAAA


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.




  • Siyaseti Rant ve güç paylaşımı olarak görmüyoruz. Adaletli, temiz siyaset yapacağız diyorlar, peki 9 saat neyi paylaşamadınız. Ortak derdiniz adalet ise , kendiniz için bir şey istemiyor toplum için siyaset yapıyorsanı 9 saatlik mesele nedir arkadaş ? Neyin derdindesiniz ?

  • 6'lı masanın ilk bir araya gelişi 28 Şubat'tı. Aday %99.9 Şubat sonu, Mart başı açıklanacak. Ben İmamoğlu bekliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal son 6lı masa toplantısı ve Davutoğlu'nun açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu;



    "Aday isim konusunda 6lı masa liderlerinden birisi olmalı fikrimiz hala geçerlidir ve bunu destekliyoruz.Dünkü toplantımızdada bunu dile getirdik.Toplantıda herhangi bir isim zikredilmedi.Genel düşünceler açıklandı.CHP, ana muhalefettir, meclisin 2. büyük partisidir. Sayın Kılıçdaroğlu da bu süreçte değerlendirilecektir. Ben adayın, siyasi parti genel başkanlarından biri olması gerektiğini paylaştım.Ortak bir aday çıkmıyorsa tüm genel başkanlar bu iddiaya sahiptir."


    "30 Ocak’taki toplantıda, geçiş sürecine dair nihai çerçeve çıkacak. Ben sayın Davutoğlu gibi benzer açıklama yapmak istemem. Şunu ifade edeyim, bu süreç karşılıklı işbirliği ve mutabakat süreci. Kamuoyuna açıklandıktan sonra değerlendirme yaparım.Seçilecek cumhurbaşkanının makamında sorumluluklar var o sorumlulukta o yetkilerini kullanacaktır."


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.




    -Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş;


    Meral hanımın ortak aday tavrı 6lı masaya zarar veriyordu ve bunuda gördü.İddiaya göre Kemal Bey toplantıda ‘Adayımız masadan biri olmalı’ demiş. Gültekin Uysal ve Temel Bey destek vermiş, Davutoğlu ve Babacan ise sessiz kalmış.Meral Hanım ise itiraz etmemiş. bu konuda en açık tavrı da Temel Bey’in aldığı söyleniyor.Böylece 6lı masada ortak aday isim eğilimi Kılıçdaroğlu üzerinde olduğu görünüyor.Artık Kılıçdaroğlu'nun adaylık sürecini başlatığını görebiliriz."


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.TV100twitter
    “🗣️@barisyarkadas: İddiaya göre Kemal Bey toplantıda ‘Adayımız masadan biri olmalı’ demiş. Gültekin Uysal, Temel Bey destek vermiş, Davutoğlu ve Babacan sessiz kalmış, Meral Hanım ise itiraz etmemiş en açık tavrı da Temel Bey’in aldığı söyleniyor. #SağlıSollu”
    https://twitter.com/i/status/1611105892556242945




  • -Muhalif gazeteci Fatih Portakal, 6lı masa partilerinin şimdiden paylaşılacak bakanlıklar konusunda talepleri olduğunu ve hangi partinin hangi bakanlığı istediğini sıralayarak önemli iddialarda bulundu;


    Fatih Portakal:


    "6lı masaki partilerin istediği bakanlıklar şöyle olmuş;


    CHP: Ekonomi, Dışişleri, MEB, Adalet

    İYİ Parti: Sağlık, Aile, İçişleri, Tarım

    DEVA: Ekonomi, Adalet, Dışişleri

    Gelecek : Adalet, Dışişleri, MEB

    Saadet: Aile, Tarım

    DP: Kültür Turizm


    Bunların haricinde en çok konuşulan bakanlık ise şehir ve çevrecilik bakanlığı.Her parti bu bakanlığa talip olmuş."


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.EHA MEDYAtwitter
    “▪️CHP: Ekonomi, Dışişleri, MEB, Adalet ▪️İYİ Parti: Sağlık, Aile, İçişleri, Tarım ▪️DEVA: Ekonomi, Adalet, Dışişleri ▪️Gelecek : Adalet, Dışişleri, MEB ▪️Saadet: Aile, Tarım ▪️DP: Kültür Turizm Fatih Portakal, 6'lı Masa’nın bakanlık dağılımını açıkladı. https://t.co/3Zr7ZTR0rF”
    https://twitter.com/i/status/1611336780493557760




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Yuhh yani bu DEVA ve Gelecek neyine güveniyor bu kadar önemli bakanlıkları istiyor ! Ve bunlara diğer partiler nasıl ses edemiyor akıl alır gibi değil :)


    CHP ve İYİ parti olmasa gram anlamı olmayacak partiler. Yüzde 1 oyu olmayan partiler masada hem vekillik istiyor hemde kritik bakanlıkları. CHP ve İYİ parti sizlemiş uğraşacaz deyip masadan kovsa bunları gram kıymetleri ve anlamları kalmayacak. Üstüne AKP'ye de gidemezler mecbur muhalefeti dışarıdan destekleyecekler ama. Muhalefet gram siyaset bilmediğine İYİ parti ve CHP elinde yüzde 40-45 oy varken gücü gidip bu isimler ile paylaşıyor.


    YÜzde 1 oy alan partiye Ekonomi Adalet MEB İç ileri veya dış işleri bakanlığı gibi yerleri verirse o masa. Çantasını alıp gitsinler böyle saçma işmi olur. Yüzde 25-30 oy alan yüzde 12-15 oy alan partiler oldu olacak bakanlıkta almasın. Nede olsa eski AKP'li isimler hepsinin yerine bakanlık yapar !

  • Muhalefetin cumhurbaşkanı karar alırken akp eskilerine soracaksa hiç zahmet edip te oy vermeye gitmem. Davutoğlu dışişleri bakanlığını istiyormuş. Buna dışişlerini versen 20 milyon sığınmacı daha getirir.

    Şu anki tabloda oy verilecek kimse yok gibi görünüyor. Muhalefette durum netleşirse tekrar değerlendiririz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklamaya baksanıza bir. Genel başkanların Cumhurbaşkanı gibi her kararda İMZA YETKİSİ OLACAKMIŞ :(


    Yüzde 50+1 oy alan Cumhurbaşkanının yüzde 1 bile oy alamıyacak 4 parti kadar kıymeti yok neredeyse hepsinde imza yetkisi olacakmış nasıl iştir bu. Allah akıl fikir versin. Muhalif arkadaşların istediği sistem gerçekten bu mu ? Deva -Gelece- Saadet ve Demokrat partinin birleşim ( Yüzde 5 oyları olmadan. ) Cumhurbaşkanına istediğini yaptırdığı sistem mi hayal ediyorlar !


    Davutoğlu: “Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak.” Genel başkanlar vekil olup yasama olarak yürütmeye talimat verecek. Cumhurbaşkanı yardımcısı olup Cumhurbaşkanına talimat verecekler.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Mehmet Ali Çelebitwitter
    “Davutoğlu: “Genel Başkanlar Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak.” Genel başkanlar vekil olup yasama olarak yürütmeye talimat verecek. Cumhurbaşkanı yardımcısı olup Cumhurbaşkanına talimat verecekler. Şaka gibi…Tam bir kaos düzeni…”
    https://twitter.com/celebimehmeta/status/1611265538486943744



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ocak 2023; 18:45:53 >




  • -Muhalif gazeteci Nevşin Mengü 6lı masanın son toplantısı ve Davutoğlu'nun açıklamaları sonrası sert eleştirilerde bulunarak 6lı masanın önerdiği parlementer sistemin ülkede karışıklık yaratacağını ve 6lı masanın yeni bir sistem bulması gerektiğini iddia etti.


    Nevşin Mengü;


    "Bir tane seçilmiş Cumhurbaşkanı olacak ama kendisi karar alamayacak,6 liderin söz hakkı olacak.Peki örnek olarak İstanbul sözleşmesine geri dönme konusunda Saadet partisi nasıl ikna edilecek mesela?"


    "Bu 6 lider başkan yardımcısı olacaksa milletvekili olmayacakmı? Karamollaoğlu geçmiş zamanda eşgüdüm konseyi diye bir şey sölemişti 6 liderin durumu için,daha sonra yalanlandı bu 6lı masa tarafından ancak Davutoğlu'nun açıklamalarına baktığımız zaman Karamollaoğlu'nun dediği gibi bir eşgüdüm konseyi oluşturulmuş,6lı masa bu konuyu konuşuyorlarki ikinci kez bu konu karşımıza çıkıyor ve kamuoyundan saklanıyor."


    "6lı Masa karışıklık yaratıyor;partilerin oy oranları farklı, %51 ile seçilmiş başkanın iradesinin önünde %0.1 lik partmi olacak? "


    "Bu sistem biraz demokrasiye de aykırı. Başka bir sistem bulmaları lazım.."

    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Impacttwitter
    “Nevşin Mengü: 📌 "Altılı Masa karışıklık yaratıyor; oy oranları farklı, %51 ile seçilmiş başkanın iradesinin önünde mi olacaklar? 📌 "Bu biraz demokrasiye de aykırı. Başka bir sistem bulmaları lazım!" https://t.co/8t9uzc1uP8”
    https://twitter.com/i/status/1611418257755635712




  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    doğmamış çocuğa don biçilmez. akp dedikodularıyla , siyaset analizi yapılmaz. gün ola harman ola.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Davutoğlu Fox'a çıktı sabah orada açıklama yapmış ! Halen daha kabul etmeyen hayır yalandır diyen insanlar var :) Seçime şurada 5 ay kaldı daha ne aday belli ne program ne yönetim planı programı böyle siyaset mi olur !


    Abi aklınız mantığınız alıyor mu? Böyle sistem olabilir mi ? Cumhurbaşkanını halk yüzde 50+1 ile seçiyor belki adam yüzde 60 ile gelecek. Yüzde 1 oy alan adam emir verecek Cumhurbaşkanına nasıl iş bu ? Toplasan yüzde 5 oyu olmayan 4 parti ne diyecek diye bekleyecek Cumhurbaşkanı her karar öncesi !


    Şu Erdoğan nefretinizi bir kenara koyup azcık mantık çerçevesinde düşünseniz anlayacaksınız ama. Yüzde 1 oyu olmayan adamın Cumhurbaşkanı kadar imza yetkisi olacak ne demektir ya ! Böyle iş mi olur.



    Not: Son olarak üstte bakanlıkları paylaşmışlar herkes istediğini söylemiş :D Kimse MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINI İSTEMEMİŞ ! Şöyle yorumlar gelemye başlamış onuda HDP'ye bırakırlar ne var canım !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ocak 2023; 23:12:42 >




  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    Bu ülkede mucize gerçekleşmez. Herhangi bir sürpriz beklemiyorum. "Adayın önemi yok, birlikte karar alacağız" deyip kılıçdaroğlunu aday yapacaklar. Bunlar ısındırma turları.

  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    medyumluğu, medyumlara bırakmanız, sizin için daha iyidir. bilimsel temeli olmayan şeylerle, geleceği tahmin etme zırvalığı akboylara has bir şey.

    mucizeyi 1920 lerde görmüş bu ülke. çıkmamış candan umut kesilmez. yine biz kazanacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 6 Ocak 2023; 23:18:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.