Şimdi Ara

6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
12
Favori
63.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muharrem İnce'nin adaylığını geç açıkladı Kılıçdaroğlu, adam para toplamakla mı uğraşsın, ekip kurmakla mı, yoksa vatandaşa seslenmekle mi?

    Gel bakalım Muharrem diyerek zaten ne kadar ciddiyetsiz olduğunu, bulunduğu makama yakışmadığını tekrar kanıtlamıştı.

    Zaten kasetle gelen adam böyle olur.

    Seçim esnasında İnce'ye sayımları bile düzgün sağlayamadı. CHP teşkilatları içler acısı durumda.

    Yine adayı geç açıklayacak ve adaya yeterli zaman bırakmayacak.

    10 seçim kaybeden, Ekmeleddin gibi bir şahsı aday diye gösterenden fazlası beklenemez.

    Bugün İstanbul kazanıldı ise bu tamamen Muharrem İnce'nin yarattığı rüzgar sayesindedir, Canan falan hikâye.

    Yavaş zaten kazanacağını önceki seçim belli etmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altılı masa mı, yedili masa mı?

    Kacli bu masa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    6 + 1 diyelim Hdp tepki çekmemek için resmiyette yok ama her türlü sempatizan dolu içeride.

  • -Halk tv yazarı İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına Akşener ve Davutoğlu'nun itiraz edeceğini ve ilerleyen günlerde Akşener'in adaylığının öne çıkacağını iddia ederek 6lı masanın ortak aday yerine ilk turda çoklu adaylarla girmesinin ağırlıkta olduğunu söyledi.




    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.EHA MEDYAtwitter
    “▪️"Meral Akşener ve Davutoğlu Kılıçdaroğlu’nun adaylığına itiraz edebilir" ▪️"Süreç, Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasına kadar gidebilir" Halk TV yorumcusu İsmail Saymaz, 6'lı Masa'da yaşanabilecek aday krizini dile getirdi. https://t.co/t92c2nFhfL”
    https://twitter.com/i/status/1607685393511505921
  • -Kılıçdaroğlu ile Akşener, ani bir kararla akşam 19:30'da bir araya gelerek yemek yiyecekleri açıklandı.5 ocak toplantısı öncesi bu süpriz gelişme öncesinde ise muhalif gazeteci Nevşin Mengü'nün açıklamaları Ankara kulislerini bir hayli hareketlendirdi ve Mengü'nün haberi sonrasında gözler Akşener-Kılıçdaoğlu arasındaki süpriz buluşmaya çevrildi.



    -Nevşin Mengü: "Meral Akşener bu akşam Kılıçdaroğlu'na 'Altılı Masa kazandırmıyor, kaybettiriyor. Biz bu şekilde yol yürümek istemiyoruz.' diyerek yeni bir format değişimi isteyecek."



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.EHA MEDYAtwitter
    “▪️Sizin aday olmanız durumunda bizim oylarımız düşüyor, seçmenimiz başka yere kayıyor ▪️6'lı Masa kazandırmıyor, kaybettiriyor ▪️Biz bu şekilde yol yürümek istemiyoruz Nevşin Mengü, Akşener'in ikili görüşmede Kılıçdaroğlu'na söyleyeceği sözleri açıkladı. https://t.co/9Xe3fj8OWk”
    https://twitter.com/i/status/1607716212741664772

    -Nevşin Mengü'nün kulis haberini CHP grup başkan vekili Engin Altay beğeni yaptı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 27 Aralık 2022; 17:39:56 >




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Anlaşılan Islak terliğe oy verecekler hedefte değil.

    Kimin oyuna talipler acaba? Hdp olsa iyi partililer ve yavru muhalifler kaçar. Davutoglu kalabilir.

    Karışık işler.

    Yoksa Davutoglu masadaki ajan mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Süpriz toplantı kararı alarak akşam saatlerinde bir araya gelen İyi parti lideri Akşener ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 2.5 saat süren baş başa görüşmesi sona erdi. İki genel başkan, açıklama yapmadan ayrıldı.


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
  • Erdoğan'ın karşısında en yüksek oyu alan Mansur Yavaş aday olmalı. Belli ki Kılıçdaroğlu aday göstermeyecek. Bari kendisi çıkıp adayım dese. Yada İyi Partinin adayı olarak çıksa

    Ama bir an önce çıksa artık. Zaman çok daralıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Gelecek Partisi lideri Davutoğlu:



    "Altılı Masa’yı hep beraber kurduk, 2 liderin bu masayı dağıtma hakları yok.Problemler varsa konuşulur,hatta bu konuda kaygım olsa şuan her iki liderle ilk konuşan olur problemleri çözmek adına adım atmaya çalışırım.Bu akşamki 2 liderin ne konuştukları hakkında bilgim yok,her lider birbiriyle konuşabilir ancak 6lı masada şuan kriz yok, olmayacakta."


    "A planımız ortak tek aday çıkarmakta ancak koşullar farklılaşırsa 2 adaylı bir B planınıda 6lı masa oluşturabilir yada çoklu adaylar olarakda ilk tur seçimlere gidilebilir.şartlara göre,karşı tarafın hamlelerine göre gereğini yapacağız ancak çoklu aday konusu şuan masada değil,tek aday çıkarmayı istiyoruz."


    "6 Nisan tarihine kadar erken seçim kararına 6lı masa olarak evet diyebiliriz ama 6 nisan sonrasına karşı çıkıyoruz.6lı masada erken seçim senaryolarını konuştuk."





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Davutoglu hâlâ kendini başbakan sanıyor galiba. Yeni partinle seçime girdinmi Davutoglu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün akşam yaptığı ikili görüşme hakkında Gazeteci Murat Yetkin'e açıklamalarda bulunarak son günlerdeki siyasi gelişmelerden ötürü kendisine "Saygısızlık" yapıldığını söyledi;


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.

    "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasının ardından CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunları sayın Kılıçdaroğlu ile görüştük,görüşme talebi Kılıçdaroğlu'ndan geldi.Verimli bir toplantı geçti."


    “İmamoğlu’nun kellesi giderken Saraçhane mitinginin 'Meral Akşener’in rol çalmasına' nasıl evrildiğini anlayamıyorum? şaşırdım kaldım..”


    “Saraçhane bütün muhalifler açısından bir mihenk taşıdır. Çünkü İstanbul Belediyesi'ne kayyum atanması yolunda bir adım atıldı. Terör soruşturması bunun parçasıdır. Diğer belediyelere de sıçrayabileceğine dair bilgi ve değerlendirmem var. Benim gidişim orada muhalefet olarak birlik, beraberlik göstermek içindi ancak bana saygısızlık yapıldı..."


    “6lı masa niye dağılsın? Birlikte kazanacağımızı söylüyoruz.”


    "Aday ismi hiç konuşmadık,onu 6lı masada konuşacağız"





  • -CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba:


    "6lı masada süreç devam ediyor.Önümüzdeki günlerde yol haritası ve hükümet programı açıklanacak.Ortak aday konusunda 6lı masanın iradesine saygı duyuyoruz ancak CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur,bunu her ortamda söylüyoruz."



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.EHA MEDYAtwitter
    “CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: ▪️"Her CHP’linin adayı, partimizin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunu her platformda söylüyoruz. Bizim adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur." https://t.co/ApfvxMl58f”
    https://twitter.com/i/status/1609845956660314112
  • -6lı masa 5 ocak perşembe günü toplanıyor.Toplantıya ev sahipliği yapacak olan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu 6lı masa toplantısı için masadaki parti liderlerine ziyaret turuna başladı.Bu toplantı 6lı masanın ikinci tur 5. toplantısı olacak ve sonrasında 6lı masa son 1 kez daha toplanarak ikinci tur görüşmeleri sona erecek.İkinci tur görüşmeleri bittikten sonra 6lı masanın bu ay sonuna doğru hükümet programını açıklaması bekleniyor.Bu süreç bittikten sonra ise ortak aday görüşmeleri başlayacak.


    Muhalif gazetecilere göre 6lı masanın ortak adayı veya çoklu aday isimlerinin şubat ayından önce açıklanması beklenmiyor.Ayrıca bu süreç içerisinde YSK'da yaşanacak yeni atamalar (25 ocakda) ve seçim tarihinin belirlenmesi gibi kritik konularda aday ismin belirlenme zamanını hızlandıracağı konuşuluyor.


    AKP-MHP tarafında ise seçimleri 30 nisan yada 14 mayıs tarihinde yapılması için girişimlerde bulunalacağına kesin gözüyle bakanlarda çoğunlukta.Ocak ayı içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihinin erkene çekme konusunu gündeme getirmeside bekleniyor.6lı masa ise seçimlerin erkene çekilme vaktinin 6 nisandan önceki tarihlerde olursa kabul edeceğini açıklamıştı.şayet 30 nisana seçimler çekilirse şubat sonu seçim takvimi başlayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 2 Ocak 2023; 17:12:38 >




  • muhalefet erken seçime onay vermez. rte, meclis'i fesh ederek, erken seçime kapı açabilir. eğer, böyle bir şey olursa, akp ve mhp'deki erime ışık hızına çıkacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkarimki altılı masanın bu hızı kalıcı olmasın. Yoksa devlet yönetirken alacakları kararlara çoğumuzun ömrü yetmeyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi degil bu onursuz halsiyetsiz insanlarin 7 24 algi karalmarina magruz kaliyorlar
    Tum sosyal medyadan

    Bide medyayi unutmayalim

    Her koldan saldiri altinda olan muhalefet nasil kazansin muhalifsen bu ulkede vay haline
    3 kurus icin bayrak degistircek adamlar Twitterda karalama kampanyasi yapiyor hepsinin hesabida belli böyle çetelere son verilmeli kim fonluyorsa adalet onune cikmali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 2 Ocak 2023; 20:32:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genel seçim,8 Nisandan önce olursa %10 seçim barajı ve İttifak içindeki partilerden biri %1 oy alsa bile Milletvekili çıkarma durumu olacak.


    8 Nisandan sonra yapılacak seçimde baraj %7 inecek,İttifakta olan her parti Milletvekili çıkarmak için %7 barajı geçmesi gerekiyor


    %7 baraj engelini aşmak isteyen küçük partiler Milletvekili çıkarmak için %7 barajı geçen partilerin listesinden aday olmak zorunda.


    İttifak içinde milletvekili listelerine seçilecek yerlerden aday olmak isteyen küçük partilerle,Barajı aşan partiler arasında sürtüşme çıkması kaçınılmaz görünüyor.


    Bu konu Cumhurbaşkanı adayı kim olacak kadar önemli bir konu,Küçük partiler Milletvekili listelerine seçilecek yerlerden giremezse Cumhurbaşkanı adaylarını desteklemekte isteksiz davarabilirler.

  • 6'lı masanın seçimi kazanması son söylerlerle iyice çetinleşti.


    6'lı masa,Cumhur ittifakından en az %5 oy almak,İlk defa oy kullanacak 7 milyon genç seçmenin %50 oyunu kazanmakla seçimi kazanabilir.


    6'lı masa,1 yıldır Cumhurbaşkanı adayı belirlememek,Seçmenin büyük çoğunlukla Cumhurbaşkanı adayı görmek istediği Mansur Yavaşı ve Ekrem İmamoğlunu aday göstermekte isteksiz olmakla,Seçmeni karasız durumda bıraktı

    6'lı masa çekim ortamı olamadı,Karasız seçmen seçimin kazananını belirleyecek.


    Zafer Partisi etrafında kurulacak ittifak etkili muhalefet yaparsa,6'lı masanın çikaracağı Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu önemli olmayacak bu gidişle.



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Aykırıtwitter
    “DEVA Partisi Türklüğe savaş açtı! Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar: "Anayasadan 'Türk' tanımını kaldırmak istiyoruz, doğrudur."”
    https://twitter.com/aykiricomtr/status/1610601991293509634


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.sanem oktartwitter
    “Kesip kırparak bir yere varamazsınız. Boşuna çarpıtmayın. Şu teklifimizi ifade etmiştim. “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile ilgili esaslar dil, din, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir."”
    https://twitter.com/sanemoktar/status/1610639557581570049?cxt=HHwWgoC8rZyJktosAAAA


    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.Ümit Özdağtwitter
    “Türk Milliyetçileri ve Atatürkçüler, Cumhuriyetimizin Türk Devleti olduğunu ifade eden 1924 Anayasası'nı reddedenler, birlik olanlar Türk Milliyetçisi, Atatürkçü değildir! Milli, üniter, laik devletle sorunu olanlara karşı mücadele için hepinizi Zafer Partisi'ne davet ediyorum!”
    https://twitter.com/umitozdag/status/1610320090511056900?cxt=HHwWiICxmeXlgNksAAAA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 4 Ocak 2023; 19:22:21 >




  • -Deva partisi lideri Ali Babacan'ın vatandaşlık tanımını değişimi ve Kürtçe'yi anadil olarak anayasaya koyma düşüncelerinin olduğunu söylemesinden sonra İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu’dan Babacan'ın açıklamalarına sert cevap geldi:



    "6lı Masayı bu konular bağlamaz.6'lı masadan ortak çıkan taslaklarda da böyle bir şey yer almamaktadır.Türkiye'nin güvenliği, birliği, Cumhuriyet değerleri ve anayasanın ilk 4 maddesi konusunda iyi partinin tavrı bellidir ve tartışmayada kapalıdır."



    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.
    6'lı Masanın Seçimi Kazanması Kolay Değil.haberasi.comtwitter
    “İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ KÜRŞAT ZORLU'NUN BASIN AÇIKLAMASI”
    https://twitter.com/i/status/1610367286266699779




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.