< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 25 Mart 2020; 14:3:34 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 25 Mart 2020; 14:3:34 > |
ÖNEMLİ DUYURU
Arkadaşlar İngilizce dersler hazırlayıp yayınlayacağım. Bu konuyu açıp her şeyi yazmama rağmen etki alanı çok daha az ve insanlar kaynak önerince pek çalışmıyor. Tüm İngilizce konuları anlatacağım. Her videoda önce bilmeniz gereken Türkçe gramer ve sonra İngilizce ilgili konuyu anlatacağım. Her ders sonunda okuma parçaları ve testler olacak. Tüm dersleri hazırlayıp bir arkadaşıma program yaptırmayı düşünüyorum. O programı indirip tüm derslere internet olmadan da çalışabileceksiniz. Video düzenleme nedir ne değildir inceliyorum.Bu konuda bilgim yok. Sanırım 4-5 ay sonra çok kaliteli bir anlatım hazırlayıp sizlere ücretsiz olarak sunmuş olacağım. |
Evet 5 ay oldu.Fakat daha uzayacak.
Sandığımdan da uzun sürüyor. Sebeplerini daha önce yazdım birkaç konuya şimdi tüm sebepleri yazıyorum. Bundan sonra tekrar bu konuda cevap yazmama gerek kalmasın. Duyuruda da yazdığım gibi 5 ay süreceğini sandım.Fakat iş uzuyor.Bunun birkaç sebebi var; 1.Program boyutu tahminen 80 gb falan olacak.Bu nedenle sonradan ek bir güncelleme yapıp programı tekrar upload etmem benim çok fazla zamanımı alır.O nedenle yapılan programda çok az hata olmalı. Özellikle Türkçe çeviri çalışmaları çok vakit alıyor. Özellikle bu konuda çok hassas davranıyorum.Olabildiğince hatasız çevirmeye çalışıyorum. Çünkü yaptığınız çeviri de EN UFAK BİR HATA yaparsanız birçok olumsuz eleştiri olacak. O nedenle yapılan şey dikkat istiyor. 2.Uzun sürmesinin bir diğer nedeni teknik bir konu. İnternette kafanıza göre öyle her yazılı metni kopyala-yapıştır yaparak programa ekleyemiyorsunuz. Telif hakları denen bir şey var. Önce ilgili siteden izin istiyorsunuz.Bunun için email atılıyor.Emaile cevap gelmesini bekliyorsunuz.Cevaplar genelde çok geç geliyor.1 hafta sonra cevap geliyor çoğu kez.Olumlu ise kopyalayıp programa ekleniyor. Gelen cevaplar bile kayıt ediliyor.İleri de bir sıkıntı çıkmaması için.Bu anlattığım şey basit bir metin.Seviyelere göre birçok metin var.Her metne bu kadar süre ayrıldığını düşünün. 3.Hazırlamak istediğim program benzersiz bir şey olacak. Basit bir ders olmayacak.Tek bir programda tüm araçlar olacak.O nedenle yavaş ilerliyor. Buradan arkadaşlara bir ekstra bilgi vereyim.Programa 4350 tane İngilizce deyim eklenecek. Bunların çevirilerini kendim yaptım.Çok uzun sürdü.Bunlarda ekleniyor.Daha fazla eklenmeli diyenler olabilir.Haklılar daha fazla olabilirdi fakat inanılmaz derecede zor bir iş.Çevirilerini ben yapıyorum.Bunlarla ilgili örnek cümleler yine Türkçe çevirileriyle birlikte yer alacak. Ayrıca deyimsel fiil eklemeyi düşünüyorum fakat gerçekten zaman isteyen bir iş.Bunu biraz sona bıraktım. Çok zor bir iş.Çok emek istiyor.Zaman buldukça ilerliyor.Ben ayrıca dil de öğreniyorum.Her zaman vakit ayıramıyorum.İspanyolca çeviriler var.Onlar zaman alıyor. Kaç ay sürer gerçekten emin değilim fakat bittiğinde çok kaliteli bir program olacak. Tamamen ücretsiz olacak.Biraz sabır. |
DUYURU DUYURU DUYURU Arkadaşlar forumda kalmaya devam edeceğim. Oruç dolayısıyla o gün biraz çabuk sinirlendim galiba. Gerek yok sabit konuya. Yakında buradaki önerilerden farklı olarak bir öneri sunacağım. Dil öğrenenlerin öğrenme işinde daha etkin olduğu daha çabuk verim alabileceğiniz bir yöntemi uygulayacağım. Uygulaması zor gibi görünse de akılda kalıcılığı burada önerdiğim yöntemlerden çok daha etkili. Bu yöntemi ben 3 dilde kullandım.Bana ait bir yöntem. Şimdiye kadar buraya yazmadım uygulaması zor olur diye ama düşününce en çok verim aldığım ve neredeyse öğrendiğim kelimeleri hiç unutmadığım bu yöntemi yazacağım. Yalnız bu yöntemi burada konu açtıktan sonra Youtube'da basit bir tanıtım yapıp link olarak buraya yönlendireceğim.Daha fazla insan görüp okusun.Artık öğrensin şu insanlar bu dilleri. |
Uzun zamandır bu sistemden çalışan biri olarak söylüyorum ki gerçekten internetten ücretsiz bulabileceğiniz en iyi kaynak budur arkadaşlar. Bundan ötesi yoktur varsa da hayır yoktur eminim Kontrollü dinlemeyi gerçekten saçma buluyordum fakat 4-5 dil bilen biri bunu tavsiye ediyorsa gerçekten bir iş vardır ve yaklaşık 6-7 aydır kontrollü dinleme ile trt world ya da yabancı dizilerde kelimeleri anlıyabiliyorum her ne kadar bazların anlamını bilmesem de. İlk önce kelimeleri anlayabildim sonra iste bir iki kelimeyi ard arda anlayabildim ardından cümleye kadar anladım. Aşama aşama ilerleme kaydettim yani. Sisteme başlıyacak veya başlamış olan arkadaşlar elbet canı sıkılacaktır, kendimden biliyorumkesinlikle pes etmesinler ve devam etsinler. Başarı süreklilik ister, öyle bir iki hafta çalışıp hiçbir faydası yok diyip pes ederseniz olmaz bu işler anlıyacağınız. Şimdi sigaramı kahvemi hazırladım yabancı dizi izleyeceğim biraz hemde ingilizce altyazılı Size kolay gelsin. Son olarak rat.planet hocanın heykelini diksek ... beton yetmez. Yaşasın paylaşımcılık, yaşasın rat.planet hoca
|
İlk sayfadaki adımların ilk sayfalarını okuyun.
1. Look Ahead Dersleri : 60 video https://www.youtube.com/watch?v=8oFbC0YXZno&list=PLvKQ8cPLYU6_G0Hsh1e4ihy_yf9W0LJvz 2. Grammar Kitapları : 1.kitap:Essential Grammar in Use (A1-A2) Güncel baskı 4th Edition 2.kitap:English Grammar in Use (B1-B2) Güncel baskı 4th Edition 3.kitap:Advanced Grammar in Use (C1-C2) Güncel baskı 3rd Edition 3.CBC Dersleri :https://yadi.sk/d/X7P8hsDA3GDDff Elinizde bulunması gereken kaynaklar bunlar çalışma sistemi için bu konunun ilk sayfasındaki 6 adım linklerini sırasıyla okuyunuz . |
Arkadaşlar forum yönetimiyle anlaşamadığım için forumdan ayrılıyorum.
2006'dan beri foruma üyeyim.Tam 11 yıl olmuş. Son 4 senedir forumun yabancı diller bölümünde arkadaşlara yabancı dil konusunda tavsiyelerde bulundum. Forumu canlandırmaya,arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım.Ki zaten bu bölüm artık canlandı.Sürekli yeni sorular soruluyor. Çünkü forumda birçok konuyla ilgili değerlendirme konuları açtım. 300-400 dolarlık programları denedikten sonra buraya olumlu ve olumsuz özelliklerini yazdım. Bu şekilde değerlendirme yapan Türkçe kaynak bulamazsınız başka yerde. Sürekli sorular yanıtlıyorum. Her insan her gün online olup bu kadar soruyu cevaplamaz.Ama ben her gün en az 2-3 saat online oluyorum. Ama ben arkadaşlara ufak bir yardım olur diye cevaplamaya devam ettim. Amacım para kazanmak,reklam yapmak olmadığı için birçok şeyi önemsemedim. Forumda bu kadar fedakarlık yapmama rağmen en ufak bir isteğimi bile geri çevirdiler. Zaten uzun süredir bu bölümde olmama rağmen bana teşekkür eden bir yönetici olmadığı için darılmıştım arkadaşlara. Bundan sonra foruma giriş yapmayacağım. Başka forumlar,sözlükler de var. Herkese kolay gelsin.Başarılar dilerim. |
Arkadaşlar daha önce yazmıştım eski mesajları incelerseniz görürsünüz.
Sonradan derslere ek olarak deyimsel fiiller ve deyimleri tek tek çevirerek ve örnek cümle verip örnek cümleleri de çevirerek eklenecek yazdım.Bu da süreyi çok uzattı fakat kapsamlı bir şey olması için bunların da eklenmesi gerektiğini düşündüm. Çünkü konuşma dilinde çok sık geçen deyimsel fiiller ve kısmen geçen deyimler İngilizce öğrenenler için gerekli. Şuan tam sayıyı unuttum ama deyimsel fiil ve deyim sayısı 4000'i geçti diye hatırlıyorum.Bunları çevirmek bile bazen çok vakit alıyor. Yine daha önce yazdığım gibi bunlara ait örnekler alınırken siteye mesaj atılıyor onay verirlerse ekleniyor.Bazen cevap vermeleri bile 1 hafta sürüyor bazen cevap gelmiyor.Vakit bu yüzden daha da uzuyor.Çünkü her cümleyi kafanıza göre alıp ekleyemezsiniz.Telif hakları var.İzin almak zorundasınız.Şuan program yapım aşamasında arkadaş vakti olduğunda uğraşıyor.Bedava yaptığı için çabuk ol diyemiyorum.Bittiğinde siteye eklenecek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|