Şimdi Ara

6, 9, 12 FAZLI SİSTEM TASARLAMAK MÜMKÜN MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Güç elektroniği dersi için hoca bir araştırma konusu verdi. Vizeye etki edecek. Hoca son derste 3 fazlı 6 tepe değerine kadar anlattı ve gerisini bize bıraktı. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

6 fazlı 6 tepe değerli sistem olabilir mi? Olabilirse neden? Olamazsa neden?
    9 fazlı 9 tepe değerli sistem olabilir mi? Olabilirse neden? Olamazsa neden?
    12 fazlı 12 tepe değerli sistem olabilir mi? Olabilirse neden? Olamazsa neden?

3'ün katları şeklinde gidiyor.

Şimdiden teşekkürler.

• kısa mesafelerde gücü daha iyi ilettiği için, 6 ve 12 fazlı nakil hatları var. ama iletken maliyeti yüzünden, çoğunlukla 3 fazlı sistemler kullanılıyor. kullanılmıyorlar.
  • Sanirim senin kastettigin sey uretimdede 12 faz uretmek.bu 20 derecelik faz farki demek yani butun cihazlarin bu sekilde uretilmesi gerekir.ki ayrietten y bagli kaynak ve y bagli yukde faz faz voltaj yani line to line voltaj duser.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

kısa mesafelerde gücü daha iyi ilettiği için, 6 ve 12 fazlı nakil hatları var. ama iletken maliyeti yüzünden, çoğunlukla 3 fazlı sistemler kullanılıyor. kullanılmıyorlar.

quote:

Orijinalden alıntı: sfiber

Sanirim senin kastettigin sey uretimdede 12 faz uretmek.bu 20 derecelik faz farki demek yani butun cihazlarin bu sekilde uretilmesi gerekir.ki ayrietten y bagli kaynak ve y bagli yukde faz faz voltaj yani line to line voltaj duser.

Teşekkür ederim tüm bilgileri analiz edip bir rapor halinde kendi anlatımımla sunmam gerekiyor.
  • crazyslamdunker kullanıcısına yanıt
    birde bu üç fazlıların avantajı dönüş nötr hattına ihtiyaç duymamaları.her faz için 1 adette nötr hattı çekildiği andaki maliyeti ve kayıpları bir düşünsene
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk_ultras

birde bu üç fazlıların avantajı dönüş nötr hattına ihtiyaç duymamaları.her faz için 1 adette nötr hattı çekildiği andaki maliyeti ve kayıpları bir düşünsene

20 fazlıda da nötr gayet ortak olabilir.
  • necoinside kullanıcısına yanıt
    notlarımı inceledim evet hakısınız benim bahsettiğim return line olayı tek fazda oluyormuş.yanlış bilgi için özür dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu üst sıralara taşıyorum sonra konu kapanacak çünkü çarşamba günü ödevi teslim edeceğim. Ufacık bir bilgi bile benim için değerli en azından nerede ne araştırmam gerektiğini öğreneyim yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.