Şimdi Ara

6.82 Pub Metası Fikirleriniz / Tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hero nerf buff durumlarını es geçiyorum, bence oynayışa en çok etkiyi şuanki gold ve exp değişimleri getirdi. peki 6.81den 6.82'ye geçişte pub metasında ne gibi değişiklikler olacak?

    şuan turnuvasal bazda dotaya baktığımızda carry sayısını arttırıp iteme dayalı herolara yöneldiklerini görüyoruz, benim gibi 6.81de early gamede kuvvetli carryler ile oynayıp oyun başında üstünlük sağlayanlara 6.82 çok büyük bir darbe vurdu diye düşünüyorum, earlyde 3-4 defa kestiğin phantom assasin combatta alacağı 2-3 kill ile direk bkb , basher , domi gibi itemlerinden birisini bitirip can yakan bir hale gelebiliyor. profesyonel oyuncularda tryhard yaptıkları oyunlarda artık hard carrylere yöneliyor, earlyde ezilmesi önceden dalga amaçlı yazılan " tactical feed" kavramının gerçekliğe uyarlanmış hali gibi. oyun başı 2-3 kill ver, üstünlüğü karşıya bırak, ardından alacağın 1 kill ile 1 item bitir, gerisi zaten geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackVnM -- 28 Eylül 2014; 2:55:28 >







  • heroları geçtim. yeni rün çok güzel olmuş
  • mid oyuncularını rune ward derdinden kurtarıyor, garanti rune bulabiliyorsun fakat herkes rune olduğunu bildiği için birden fazla isteyeni olabiliyor, tuzak kurmak için güzel bir yer olmuş artık.normalde rune kovalamaktan nefret ettiğim için neredeyse hiç bottle almaz iken artık gang oynadığım neredeyse tüm herolara almak zorunda hissediyorum, gerek slark olsun, gerek ember olsun hp ve mp problemlerini kökten çözüp sürekli aksiyonun içinde olmaya izin veriyor.
  • Artik lane dominesi diye birsey kalmadi bence. Lanede rq attiracak kadar ezdigimiz adam 1-2 killden sonra karsimiza 3-4 stack item ile geliyor. Cogu oyunum comeback oldu early carryler artik yok oyunda tam bitti derken birkac kill ile bkb bitirdigimi biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazanılan fightı bırak bir killden 1k 2k para geldiği oluyor. Bu geri dönüşlerin artmasını sağlıyor ama bu biraz abartı mı yoksa tam ayarında bilemiyorum yani. Bi fight kazanıp 5k parayla çıkıyorsun ne kadar dengeli bir oyun oldu bilmiyorum.
  • Yeni patchdan sonraki ilk 2 oyunum erken bitti.Hele ikincisi kadar kısasını eski patchde bile oynamadım desem yeridir.Şansıma 2 oyun öyle oldu.Sonra 3 oyun attım hepsi de epey uzun sürdü.Bazen keyifli oluyor, bazen de sıkılıyor insan.
  • Comeback olayı biraz abartılmış olabilir. Haddinden fazla gold ve exp kazanıyor karşı takım. Oyun boyunca ezdiğiniz kişiler hatanız sonucu bir TF kazansalar nerdeyse aradaki farkı kapatıyor, eğlenceyi artırsa da competitive bir oyun olduğu düşünülürse çok doğru gelmiyor. Bütün oyunu ezmiş takıma biraz haksızlık gibi oluyor. O olaya biraz dengeleme getirilebilir.

    Onun dışında push metasının önüne geçilmesini çok olumlu buluyorum. Dakika 25'te biten, karşının ölümüne push yaptığı ve sizin izlemek dışında bişey yapamadığınız, Death Prophet gibi bir illetin her maç karşınızda ya da takımımızda olduğu maçlar sona erdi. Artık TF'ler daha önemli, oyun daha zevkli.

    Önceki patch'den kendim almamaya çalıştığım alanlara da ayar olduğum Void gibi heroların dengelenmesi de çok iyi oldu. Artık Void baya baya dayak yiyor, hala güçlü bir hero tabi ama herkesin elinde değil, oynamayı bilenlerin elinde. Decision-making'i yerlerde olan noob'lara Void yüzünden kaybedilmiyor artık.

    Favori herom Medusa'ya gelen Mana Shield ayarlaması heronun parladığı late game için ciddi bir buff, early game içinse nerf gibi biraz zira mana sıkıntısından kullanmak pek mümkün olmayabilir ya da düşük levelde bırakıp eskisi kadar verimli olmayacak şekilde kullanılabilir. Mystic Snake'e gelen buff da gayet yerinde olmuş Medusa henüz farmını tamamlamadığı kalabalık TF'lerde ulti atmak dışında da bir katkı verebilir belki çünkü Snake'in dodge'lanması zorlaştı. Henüz oynamadım son patchde merak ediyorum nasıl olduğunu ama Medusa'ya overall'da güzel bir buff geldiğini düşünüyorum.

    Yeni item Crimson Guard'a gelince, Vanguard'ın artık oyundan silinmesinin ardından gelen bu item Vanguard'ı yeniden düşünülebilir bir seçim halinr getirdi. Early game'de Vanguard'la önemli durability sağlayıp karşıyı ezme şansının yanında 20. dk'dan sonra Vanguard çöp olmuyor, daha iyi bir iteme upgrade edebiliyorsunuz. Şu ana kadar Axe ve Spectre'de denedim, bundan sonra Axe'e kesin kasarım diye düşünüyorum. Spectre konusunda tam emin değilim.

    Clinkz'e artık Domi falan kasabiliyoruz, o da hoşuma giden bir değişiklik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Crimson çoğu battleda çok iş yapan bir item, açıkçası onun yüzünden bir kaç maç kaybettim. Şu ana kadar comeback olamadım ama bir battleda wipe maçı kaybetme riskini çok yükseltiyor. Pub gamede yeni güncellemeden habersiz insanlar yüzünden kaybettik. Oyun çoğunluk olarak battle üzerinden yürüyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jungle heroları seri gankler artı bounty rünü ile rahat oyun taşınabilir gibi.
  • Safe oynayın.Yolo yapmayın.Ve en önemlisi Midas kesinlikle almayın.Early'de efektifliğinizi kaybediyorsunuz ve her halükarda net worth'ü arttırdığınız için kasamamış takım arkadaşlarınıza çok büyük zarar verebiliyorsunuz.
  • Riki'yi iyice uçurmuşlar gg.
    Bloodseeker'ın W su çok şekil duruyor atınca :) Ama daha denemedim ne işe yaradığını falan bilmiyorum.
  • gankerların winrateleri düşmüş görünüyor dotabuffta
    evillel.psd

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fightta gelen goldlar çok fazla ama tam bir comeback sağlamıyor bazen.

    Yeni rune çözemedim ben ilk kullandığında gold ve exp geliyor ama devamında da bir şeylere etki ediyor mu? Auraların vs olduğu yerde onunla ilgili bir şey olmadığı için bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: köpekkedifare

    Fightta gelen goldlar çok fazla ama tam bir comeback sağlamıyor bazen.

    Yeni rune çözemedim ben ilk kullandığında gold ve exp geliyor ama devamında da bir şeylere etki ediyor mu? Auraların vs olduğu yerde onunla ilgili bir şey olmadığı için bilemiyorum.



    devamında bir şeye etki etmiyor anlık bir rune.
  • bugunku 82b update ile bahsettiğiniz durumları biraz düzeltmişler.

    yalnız riki tam bir hayvan olmuş çok yakında nerfleneceğinden adım gibi eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tasmalı Kedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: köpekkedifare

    Fightta gelen goldlar çok fazla ama tam bir comeback sağlamıyor bazen.

    Yeni rune çözemedim ben ilk kullandığında gold ve exp geliyor ama devamında da bir şeylere etki ediyor mu? Auraların vs olduğu yerde onunla ilgili bir şey olmadığı için bilemiyorum.



    devamında bir şeye etki etmiyor anlık bir rune.

    Ben bir süre boyunca ekstradan exp ve altın veriyor şeklinde diye okumuştum teşekkürler :)
  • 5 carry alın raad raad kazanıyorsunuz
  • Nedense ortada artık kill farkı çok olsa bile kazanıyorum diyemiyorsunuz. Bu aralar durmadan kill sayısında acayip oranda geri olup oyuna dönen takımlar var, pub için konuşuyorum. 40-5'lerden oyun dönderdik geçen gün, takım için huzur önemli. Rakipte biri çakallık yaptımı bozuluyor takım.

    Oyuna bir renk geldi ama henüz iyi mi kötü mü kestiremedim. Techies beklediğim gibi çıkmadı, alıpta maç kazandıranlar var ama stratejinin kurulması için birkaç aya daha ihtiyaç var gibi. Yeni itemi beğendim, rune döngüsü güzel olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPHAR3X

    Riki'yi iyice uçurmuşlar gg.
    Bloodseeker'ın W su çok şekil duruyor atınca :) Ama daha denemedim ne işe yaradığını falan bilmiyorum.

    6.82 den sonra Riki çok sağlam olmuş. Daha önceleri r2 ile 5 oyunumdan 3'ünü kaybediyordum 6.82'den sonra r2 ile oynadığım 22 oyunun 21'ini aldım. Gem dust göz fayda etmiyo her türlü sis atıp zıplayıp kaçıyo ve oyun başında lane de solo ve midde çok rahat kasabilor artık. Bu rikiye nerf gelene kadar çok tendon keserim. 6.82den önce 3.7k olan rank 4.3k oldu. Nerf gelene kadar hedef 5.5k.
  • Çalışan Ağustos Böceği kullanıcısına yanıt
    http://www.dotabuff.com/matches/959071726

    eminmisin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.