Şimdi Ara

6-7 Yaşında muhabbet kuşum var ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten Selamun Aleyküm.
    İlk önce kuşun özgeçmişini anlatayım
    Ben 6-7 yıl önce muhabbet kuşu aldım. İlk başlarda çok ilgilendim yaklaşık 1 yaşına kadar. Ondan sonra konuşmaya falan başladı. Üni hazırlanırken annemlere verdim onlar bakmaya başladı. Onlarda yanına yeni kuş almış. 4 yıl annemlerde normal bi şekilde kaldı. Sonra ben yanıma aldığımda sürekli kavga etmeye başladılar. Bende o sonradan gelen kuşu sattım. Şimdi bikaç sorum var.
    1-) 1 haftadır ilgileniyorum ama annemler kafesten çıkartmadığı için hiç kafesten çıkmıyo ele gelmiyo aşırı asabi ne yapmalıyım ?
    2-) Yavaş yavaş eskilerden 2 3 kelime söylemeye başladı ama garip garip seslerde çıkartmaya başladı bunun sebebi nedir ?
    3-) Kafesin içine asmalı ayna koydum sürekli orda duruyor ve kafasını çarptırıyor hafiften bunun kuşa zararı olur mu ?
    4-) Hep yemle beslesim başka ne tür şeylerle besleyebilirim ?
    Önerileriniz olursa Yoruma yazarsınız Hayırlı Akşamlar/Hayırlı günler. Sağlıcakla kalın
    6-7 Yaşında muhabbet kuşum var ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • kuş ne zaman verdin ? tek başına napsın o kuş vermişin arkadaşına. sebze meyve ver ekmek içi ver.
  • 1- Gündüz Kafesin kapağını açın ve zamana bırakın yanına gidip konuşun eliniz yaklaştırıp uzaklaştırın içine sokmadan
    2- uzun süre çift yaşamış ve şimdi yalnız kaldı tüy dökümü vs olup strese girmez umarım
    3- Kuşla ilgileniyorsanız aynayı alın ama ilgilenmiyorsanız eşini de almışsınız zaman zaman takıp çıkarın
    4- taze meyve sebze verebilirsiniz
  • 6-7 Yaşında muhabbet kuşum var ..

    Tüy dökümü bu kadar pek çok ilgilenemiyoruz konuşmaya başladı kapağını açık bırakıyorum ama yinede çıkmuyo anca elimi içine sokup zorla alırsam geliyo başka türlü elimi içeri soksamda gelmiyo bana Teşekkürler =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimkileri küçükken eğitmiştim benzer sebeplerden bende ilgilenemedim bir süre biraz yabanileştiler ilgilenmediğiniz için normaldir.
    Kafesin üstü filan varsa çıkarın yoksa kapıları filan açın ona uygun oda hazırlayın açık kalsın bütün gün her gün bi kaç saat yapın bunu uçmaya alışır.
    Aynada kendi görüntüsü ile oynuyor aslında aynayı çıkarıp yanına yaşıt bir kuş almanız iyi olacaktır
    İnternetten araştırabilirsiniz uzun bir liste var yememesi gereken şeyler olarak mesela maydonoz boğazına takılabiliyormuş vs.
    Ben benimkilere fesleğen yediriyorum, yemlerini toprağa ekiyorum onlardan güzel ot çıkıyor fazla büyümeden taze taze veriyorum onu bunuda araştırabilirsiniz. Ayrıca kıvırcık vs şeylerde veriyorum ama yeşilliği fazla verirseniz ishal olacaktır. Havuç veriyorum ama büyük ihtimalle sizinki yemeyecektir alışkın olmadığı için.
    Diğer kuşu ayırmak yerine bir süre dışarıda tutsaydınız problem kalmazdı. Ama kesinlikle kuşunuzun yanına eş almanız gerek, kendinizi onun yerine koyun hapis hayatı yaşatmayın ona.
    Doğal seslerini sevdiğim için o yönden eğitim vermedim bilgim de yok konuşma için, ama gözlemlediğim kadarıyla konuşan kuşlar öyle tuhaf sesler çıkarabiliyorlar, yeni ses taklit etmek istiyor da olabilir, bazı şeyleri karıştırmışta olabilir.
    Artık yaşıda ilerlemiş vitamin takviyesi yeşillikler vermeniz eş almanız ve salmanız gerekiyor. Mutsuz kuşlar çabuk ölüyorlar




  • jocam eğitim ağırlıklı yavruyken olur sen bu yaşa gelmiş kuşa sonradan eğitim veremezsin. aynalı oyuncakları kaldırman tavsiye ediliyor genelde okursan diğer konulardan forumlardan falan. kuş çok uzun süre birlikte yaşadığı kuşu yanından almışsın tabiki bi garipleşir hareketleri değişir. Allah kolaylık versin...
  • Aynayi kaldir salincak olarak kalsin. Kus aynada esini saniyor ve ona yem tasiyor muhtemelen ve aynaya kusuyir kustugunuda yiyor ve bir cok soruna yol aciyor ayna kus icin sagliksiz, ayna ilunca sahibi ile de cok ilhilenmiyor benimkinde ayna varken ordan inmiyordu sonra cikardim nadiren bindi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun sağlıcakla kalın teşekkürler =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.