Şimdi Ara

6.5 litre su harcayan Bulaşık Makineleri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. 6.5 litre su ile bulaşık yıkayan Bulaşık Makineleri bulaşıkları temiz yıkarmı ? Kullananlar varsa lütfen yazsın..

• Bende SMS69T68EU var.Memnunum 7 litre su kullanıyor eko programında.Özellikle günlük bulaşıklarda çok işe yarıyor ve tasaruf yapıyor.Tabaklardaki yağları sıyırmadığım halde hemde
  • Yıkamada sorun yaşamazsınız, ancak durulama etkinliği kafada soru işareti bırakıyor. Bir tablet 7lt suda tamamen çözünebiliyorsa başarılıdır, bu konuda şikayet eden olmuştu.
  • deterjan bence zehirdir. iyice yıkarak atılması gerekir. 7 litre su deterjan artığı bırakır diye düşünüyorum.
  • activewater kullanıyorum ve memnunum arkadaşlar. gözümle görmesem de herhangi bir koku pürüz falan hissetmiyorum. ayrıca o kadar ısıda da deterjan artıgının kalacağını zannetmiyorum açıkçası. o kadar ısıda su olmasa buharı yeter bence.
  • Kullanıcı tecrübeleri önemli bu konuda.
  • Bir bulaşık makinasının tüketimleri içerisinde en küçük meblayı "su tüketimi" alır. Bence 6,5-7 litre çok ama çok az. Ben de 100 litre harcasın demiyorum ama 20 litre harcasa ne olacak.

Ortalama bir evde (bizim evde de böyle) günde 1 kez kullanılır. Diyelimki 20 litre su tüketen bir bulaşık makinanız var, aylık fark: (20-7)*30=390 litre eder ve bu miktarda 50 kuruş su faturası eder.

Yıkamada fazla su kullanımı ısıtma kaynaklı daha fazla elektrik tüketimi demektir. Yıkamadaki su aynı kalsa ve sadece durulama suyu fazla olsa bence gayet sağlıklı olur.

Şimdi işin çevre boyutuna hiç girmeyeceğim, doğal kaynakların tüketimi apayrı bir konu.

Benim şahsi düşüncem bu, ben durulamada daha fazla tüketen bir makinayı tercih ederdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deepkurt tespitiniz son derece dogru.7 lt su ile yıkayan makine kesinlikle deterjanlı bırakır belki gözle gözükmezbu deterjan ve ilerki yıllarda saglık sorunları başgösterir.firmalar ne kadar az su ile yıkarız yarışının içinde temiz yıkama deterjan kalması kimsenin umrunda değil çünkü tüketiciler alışverişte en az su harcayana bakıp alıyor.
  • belirtilen bu su miktarları sadece eco programlarında geçerli. eğer aklınızda şüpher varsa, auto programlarını seçebilirsiniz. o programlar daha çok su harcıyor
  • 6.5 lt ile nasıl deterjan bırakmadan yıkayacak, akıl var mantık var. 6.5 lt dediğiniz aşağı yukarı bakkallarda satılan 5-6 lt lik şise suları kadar bir miktar. bunun ne kadarını ilk yıkamaya, ne kadarını deterjanlı yıkamaya, ne kadarını durulamaya ayıracak da, temiz yıkayacak? bulaşıklarda kir kalmayabilir ama sağlıklı olmayacağı da açık; hele ki bulaşık tableti gibi güçlü bir kimyasalla yıkanıyorsa..
  • bu akıl ve mantık dışı olayı heralde tüm beyaz eşya üreticilerinin mühendisleri, sizden önce düşünmüşlerdir ve hepsinin de avrupa birliği ülkelerinde satışa sunulmadan önce gerekli testleri yapılmıştır diye düşünüyorum.
  • 6.5 litre min yıkadığı miktar, aquasensör ihtiyaç duyduğunda ekstra su alıp durulama yapıyor. çok az kirli bulaşık için o miktarı kullanır. 12 kişilik yağlı tabak çanak için daha fazla su alır. o tarz iddialı rakamlar sadece ticari amaçlı. teorik rakamlar pratikte vermez. Ayrıca yukarıdaki arkadaşa verdiğin cevap şekli de hiç hoş değil. Evet bu işlerin standartları var ve madem çok iyi düşünüyordun, sorduğun sorunun cevabını da biliyor olman lazımdı.
  • Sıkıntı yok gayet başarılı sistem :) zaten işin özünde endüstriyel bir teknik var. ;)
  • sakın ha almayın çok kötü annem çok pişman

boch activewater dan
  • bende bosch aldım 9,5 litre harcıyor pişmanım sakın 13 litrenin aşağısında bir makine almayın aylık 3-4 tl su parası fazla gelir

sağlık daha önemli BSH grubu insanların sağlığıyla oynuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 13 Mayıs 2019; 22:11:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.