Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
0
Favori
62.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki

6÷2(1+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: KZ23

quote:

Orijinalden alıntı: manhunt54

İşlem önceliği var. İlk önce parantez içi yapılır. Daha sonra çarpma işlemi, sonra bölme işlemi yapılır.
    Yani cevap: 1 oluyor.

Çarpma ve bölme işlemlerinde kendi aralarında işlem önceliği yoktur... baştan sona soldan sağa şeklinde yapılır...çarpma ve bölme, toplama ve çıkarmaya göre önceliklidir...

Birader dedigin dogruda carpma ve bolmedede islem onceligi çarpma okur diye hatirliyorum
  • arkadaşlar ifade ve işlem kavramları karışmış. denklem ve ispat derslerini sayısal okuyan herkes lisede bile illaki görmüştür ve aşağıdaki şekilde düşünmesi gerekir. aşağıdaki denklemi inceleyin

6:(2x+2)=1 denklemini işlem önceliğine göre ne yaparsanız yapın x=2 çıkıyor değilmi? x in yerine 2 koyup sağlama yaparkende hiçbir sıkıntı yok değilmi? işlem yapacak olursak ta (2x+2) payda olduğu için karşıya çarpım geçer yani x=2 çıkar neyse eşitliğimiz doğru yani buna itiraz edecek kimse olamaz.

peki.... aynı ifadeyi 2 paranetzine alarak yapmaya çalışın? yani:

6:2(x+1)=1 e dönüştürdük.
    benzer ifadeye dönüşmüş oldu. sizin yaptığınız işlem önceliğine göre yaparsak x başka bişey çıkıyor ve o çıkan x i yukarıda ilk verdiğim ifadeye koyduğunuzda eşitlik sağlanamıyor ama eşitliğimiz kesinlikle doğruydu..

2(2+1) ifadesi 2 parantezinde 2+1 demektir 2 çarpı 2+1 demek değildir aslında. orada bi ifade var işlem değil. 2.(2+1) 2(2+1) aynı şey değildir tek başına sonuçları aynı olsada. o yapışık 2 parantezin içinden çıktığını ifade eder ve kendi işlem önceliğine sahiptir bu yüzden. mesela "3 tam 2/3 ifadesi nasıl yazılır biliyorsunuz o ifadeyi bi denklemde kullandığınızda o 3 toplamadır ama işlem önceliği diye tutup onu kesirden ayıramazsınız. bu tür işlemlerde bu yüzden kesir kullanılır işlem önceliği kuralları yüzünden karıştırılmasın diye. kesir kullanılmamışsa o ikisini ayıramazsınız yoksa yukarıdaki denklemde olduğu gibi saçmalıklar ortaya çıkar. denklemsel ifadeler porblemleri rakamsal ve işlemsel hale getirip basitleştirmeye yarar ve o denklemlerde de o bahsedilen işlem önceliği kuralları vardır. ben o ifadeye denk gelen bir problem yazsam mesela buraya sonucu belki direk aklınızdan doğru bulsanızda bahsedilen işlem önceliği yüzünden işleme döktüğünüzde yanlış cevaba gittiğinizi görürüsünüz. şuan yazardım hatta ama gözlerim kapanıyor kafa basmaz. neyse yani sadece sebebini bilmediğiniz kural çerçevesinden gitmek yanlış bi yol. ispat dersi bu yüzden önemlidir ve bizim eğitim sistemimiz ispat derslerini bile ezberci şekilde veriyor bunla ilgili ufak bi maceramda oldu ama yazmam gereksiz olur neyse bu konuyada nerden rastladıysam artık ama umarım okunur bu post ve anlaşılmış olur konu böylece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 16 Ocak 2012; 8:39:57 >

• 1.
  • bu işlemde parantez eksiği vardır.

işlemin sonucunun 9 olması için sorunun: (6÷2)(1+2)

işlemin sonucunun 1 olması için sorunun: 6÷[2(1+2)]

şeklinde olması gerekir. 6÷2(1+2)=? şeklinde bir soru yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real Madrid

Konu baya Efsane olmuş ya.

6÷2(1+2)=?

1 = 49% (764)
    9 = 50% (785)

Toplam oy : 1549

bide bu nasıl oluyo ya %50'ye %49

%50 - %49 'da virgülden sonrası yazılmadığı için yanlış gibi duruyor örneğin 50,2% ye 49,8% =100% veya 50,5% e 49,5%=100% veya 50,6% ya 49,4%=100% ..
  • Cevap 1
  • Cevap:1
  • Bodmas'a göre 1 çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 5 Nisan 2012; 22:09:13 >
  • Microsoft Excel 9 buluyor
  • ulan 11 sayfa bunu mu tartıştınız yuh
  •  6÷2(1+2)=?

Biliyorum yazım çok güzel.
  • Sekerlendim bak
  • 1!!1!!!111!!bir!!!!one!!
  • Sorunun bize sorduğu bu, ne sorduğuna bakmalıyız soran bizden ne istiyor diye. (Altıyı ikiye böl, çarp parantez içi toplamıyla, sonuç nedir.)
    Parantez içi öncelikli topluyoruz 3, ama soruda önce bölmemizi sonrada parantez içiyle çarpmamızı istiyor bu yüzden cevap 9.
  • öncelik parantez içi ve bçlme çarpma.parantez içi 3 6/2=3 3.3 = 9
  • çarpmanın önceliği vardır diye bas bas bağıranlar bölme işleminin yandaki elemanın tersi ile (x ise 1/x) çarpmak olduğunu bilemeyecek kadar mı boş okul okuyorlar?

evet hortlattım biliyorm cevap bence 1, sebebi ise paranteze almak ile çarpmanın aynı şey olmadığını düşünmem, yani sözel olarak şöyle yorumladım, 2 parantezinde 1+2 yani 2 tane 3, o yüzden önce sağ kısmı komple yapmak lazım

parantez işlemleri tek terime düşene kadar işlem önceliğine sahiptir diye bi kural koyan olmamış mı ya
  • bu konuda ben çok tartışmıştım önceden araştırdım olay şu
    6/2(2+1) ile 6/2*(2+1) arasındaki farktadır ordaki 2 paranteze bağlıdır ona parantez dışında bi işlem yapılamaz parantez ve paranteze bağlı sayının herzaman önceliği vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rinkhal

111111111111111111111111111111111111111111111111111

Malesef oyle bir sik yok ya 1 yada 9.

Not: Mobilim adminlerin ici fesat belirteyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwired -- 1 Mart 2012; 0:55:23 >
  • Bunun cevabı 9 dur.Üniversitede mantığını anlarsınız.Tartışmayın bile
  • parantez olduğu için biraz kafa karıştırıcı gibi olmuş.

6÷2*3 bu işlemi yaparsak cevap 9 olur.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.