Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
0
Favori
62.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki

6÷2(1+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2022)
Giriş
  • bilgisayar programları üzerinde hesaplanırsa 9 çıkacaktır.çünkü derleyiciler hesaplamaya soldan başlar.fakat lise matematik bilgisiyle parantez önceliği olduğu için 1 akar

Edit :
    Java programlama dilinde her ikiside derlenip çalıştırılınca sonuç aşağıdaki gibidir.

6/2*(1+2) = 9
    (1+2)*2/6 = 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piranhax -- 9 Ocak 2012; 0:42:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: sponger87

bu konuyu ösym'ye göndercen.ygs de sorsan tr'nin %50 si yapılamaz.ama kızmıyorum tabii 1 diyen arkadaşlar sozelcı oldukları ıcın bır sey dıyemıyorum.cevap 9 ıdır.carpma veya bolmenın veyahut toplama ve cıkarmanın bırbırıne gore ustunlugu yok.boyle sorularda soldan saga dogru ıslem yapılır.dh'dekı ınsanların sevıyesını zaten tahmın edıyordum ,sımdı kanıtlanmıs oldu.

Birincisi ÖSYM böyle çelişkili soruları koymaz sınava, kesin olması lazımdır.

İkincisi, neye göre soldan başlanır diyorsun? Soldan başlanır demekle bitmiyor, ispat lazım, ikna lazım.

Çelişki yok ki.Bunun cevabına 1 diyen adamlar kuralı bılmıyor.Kural var.Böyle durumlarda yani birbirlerine üstünlük kuramayanlarda soldan saga dogru cözülür.Nasıl parentez ici olan önce yazılıyorsa burda da soldan baslayacaksın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

bu konuyu ösym'ye göndercen.ygs de sorsan tr'nin %50 si yapılamaz.ama kızmıyorum tabii 1 diyen arkadaşlar sozelcı oldukları ıcın bır sey dıyemıyorum.cevap 9 ıdır.carpma veya bolmenın veyahut toplama ve cıkarmanın bırbırıne gore ustunlugu yok.boyle sorularda soldan saga dogru ıslem yapılır.dh'dekı ınsanların sevıyesını zaten tahmın edıyordum ,sımdı kanıtlanmıs oldu.

Birincisi ÖSYM böyle çelişkili soruları koymaz sınava, kesin olması lazımdır.

İkincisi, neye göre soldan başlanır diyorsun? Soldan başlanır demekle bitmiyor, ispat lazım, ikna lazım.

Çelişki yok ki.Bunun cevabına 1 diyen adamlar kuralı bılmıyor.Kural var.Böyle durumlarda yani birbirlerine üstünlük kuramayanlarda soldan saga dogru cözülür.Nasıl parentez ici olan önce yazılıyorsa burda da soldan baslayacaksın.

Soldan başlar, sağdan başlar diye bir şey olamaz hocam. O zaman çarpmanın değişme özelliği olmazdı. 2.3 ile 3.2 nasıl aynı çıkıyorsa burda da sonucun aynı çıkması lazım. Sol diye bir şey yok yani.

• Yıl olmuş 2012 anketin sonuca bak.
  • Bu arada ben de bir açıklama yapayım. Yukarıda çok yaptım ancak okumayanlar olduğu için tekrar yapayım.

Çarpma ile bölme aynı işlemlerdir değil mi? Şimdi soru 6/2(1+2) şeklinde ya. 2'yi paranteze dağıtalım, çarpma durumunda çünkü. Aynı sekilde 6'da çarpma durumunda olduğu için (bölme ile çarpma aynı demiştik ya) 6'yı da dağıtmamız gerekir 2 ile birlikte. Yani 6:2'yi dağıtmalıyız paranteze. Yani 3'ü dağıtmalıyız. Yani 3(1+2)=3*1+3*2 olmalı. Yani 3+6=9.
  • Sonuc 9'muş lan, ben 1 demiştim :(

6÷2(1+2)=?
  • 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: piranhax

bilgisayar programları üzerinde hesaplanırsa 9 çıkacaktır.çünkü derleyiciler hesaplamaya soldan başlar.fakat lise matematik bilgisiyle parantez önceliği olduğu için 1 akar

Edit :
    Java programlama dilinde her ikiside derlenip çalıştırılınca sonuç aşağıdaki gibidir.

6/2*(1+2) = 9
    (1+2)*2/6 = 1

+1 zamanında çok tartıştım ikna edemedim şunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: luseresul

quote:

Orijinalden alıntı: piranhax

bilgisayar programları üzerinde hesaplanırsa 9 çıkacaktır.çünkü derleyiciler hesaplamaya soldan başlar.fakat lise matematik bilgisiyle parantez önceliği olduğu için 1 akar

Edit :

6/2*(1+2) = 9
    (1+2)*2/6 = 1

+1 zamanında çok tartıştım ikna edemedim şunları

İyi de 2:3 ile 3:2 bir mi de tersten yazıyorsunuz. Tersten yazınca tamamen farklı bir şey çıkar ortaya. Başka rakamlarda deneyin, göreceksiniz. Burada 1 çıkması tamamen tesadüf.

Ayrıca parantezin önceliği vardır diyorsunuz da onu zaten yapıyoruz, toplamayı yaparak. yok eğer parantezden kastınız parantezin dibindeki sayıyı parantezle çarpmak ise, hiç yorum yapmayınız daha iyi.

Not: Yanıtın kime olduğu aşikar sanırım.

• SORUYU DİKKATLİ OKUYUN :

6 BÖLÜ 2 ÇARPI PARANTEZ İÇİNDE 1 ARTI 2

6÷2(1+2)=?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 9 Ocak 2012; 3:01:21 >
  • 6bölü2 eşittir3
    3çarpı1 eşittir3
    3artı2 eşittir5

Ben daha farklısını bulana kadar en farklı cevap bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnoOfleS* -- 9 Ocak 2012; 4:18:53 >
  • Yalnız ciddi ciddi sorunun bir cevabı olduğunu düşünenler var bir de diğerlerine matematikten anlamıyorsunuz demişler.
  • 6÷2(1+2) burada yapılan yanlış şu; 6 sayısı sadece 2'ye bölünüp geri kalan sayı çarpılmıyor, 2 sayısının parantez içindeki sayı ile çarpımı 6'ya bölünüyor. 6 ÷ 2(1+2) = 6 ÷ 2(3)= 6 ÷ 6 = 1

Bu açıklamayı anlamayıp üstüne inat ile 9 diyip "yok efendim matematikten anlamıyorsun, sorunun cevabı 9 mat. prof.una çözdürcem" gibisinden saçma sapan konuşmayın istiyorsanız gidin çözdürün zaten 9 rakamını bulan prof. un lisanstan başlar prof.luğa kadar ki tüm tezlerinin ağzına yüzüne veririm. İlk önce işlem okumayı öğrenin.
  • Soru eksik
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

SORUYU DİKKATLİ OKUYUN :

6÷2(1+2)=?

aaynen dediğin gibi kardeşim soru matematıkte bu şekilde yazılır cevabı bu yuzden 1 dir . bunun daha ötesi berisi olmaz......soru felan yanlışta değil sadece dikkat isteyen bir soru ...........
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

Soru eksik

Anlamiyorlar tek satir halinde yazilinca parantez gerektigini
  • soru yanlış.

• kaldı mı dohuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Doglos

quote:

Orijinalden alıntı: tubul

SORUYU DİKKATLİ OKUYUN :

6÷2(1+2)=?

aaynen dediğin gibi kardeşim soru matematıkte bu şekilde yazılır cevabı bu yuzden 1 dir . bunun daha ötesi berisi olmaz......soru felan yanlışta değil sadece dikkat isteyen bir soru ...........

Öyle mi yoksa böyle mi?

6
    --(1+2)
    2

İşte bunun anlaşılabilmesi için ya kesirli olarak yazılmalı, ya da tek satırda parantez kullanılmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.