Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
0
Favori
62.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki

6÷2(1+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2022)
Giriş
  • Beyler yarın matematik hocama soracağım ama mesela hoca 1 bulursa 9da olabilirdi cevabını nasıl açıklayabilirim hocaya ? yada hoca 9 derse nasıl 1 de olabilirdi deyip bir gerekçe savunabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

quote:

Orijinalden alıntı: Serdengeçti_37

quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

2+1 olan paranteze 3 dedikten sonra (6/2)*3 mü yoksa 6/(2*3) mü??işlem tanımlama yetersiz..biri 9 biri 1 çıkar..hesap makinesine bu işlemleri yazarsanız anlarsınız..

+1 bu soruda bir köşeli parantez eksik yani soru yanlış boşuna tartışmayın

benim mesajdan sonra bile hala tartışanlar var arkadaşım bizim çabamız boşa(=

Sanırım uzun süredir matematik görmediğiniz için bazı kuralları unutmuşsunuz.Yada tam tersine hergün matematik gördüğünüz için basit şeyleri çok karmaşık görüyorsunuz.

http://www.matematikcifatih.com/6-sinif-matematik/islem-onceligi

Burada yeterli şekilde açıklanmış.

mühendislik 3.sınıf öğrencisiyim ve sorguladığım şey kesinlikle doğru...parantezin yerine göre işlem değişir, soruda eksik parantez vardır..yukarıda yazdığım işlemlerin ikisini de ayrı ayrı bilimsel hesap makinesine yazın bakalım kaç çıkacak ikisinin de cevapları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksk_mehmet -- 8 Ocak 2012; 22:15:33 >

• hem 1 hem 9 dur cevabı bunun.. çünkü çarpma ve bölmede aynı önceliktedir.. işlem önceliği baştakinde diye bir saçmalık yoktur uydurmayın kafanızdan pc mantığı düşünmediği için baştakini önce alıyor biz pcmiyiz ne saçmalıyosunuz... ama bu soru ilk karşıma çıksa direk 1i işaretlerdim burdada işaretlediğim gibi..

işlemi ters çevirip çarparsanız bu seferde 1 olur cevabı...
    http://www.wolframalpha.com/input/?i=%281%2B2%292%2F6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A2E898DA5 -- 8 Ocak 2012; 22:34:55 >
  • 2(1+2)=(2+4)
    6/(2+4)
    6/6
    =1
  • 1 bulanlar olmasa herkes doktor mühendis olurdu. İyi iyi.
  • 2011 kpss önlisans matematik;

işlem sırası
    1-parantez içi
    2-kuvvet alma
    3-çarpma veya bölme
    4-toplama veya çıkarma.

sonuç, soru yanlış
    sonuç2=1 de olabilir 9 da olablir.
    sonuç3=cevap 1 bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 8 Ocak 2012; 22:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguryenipinar

hem 1 hem 9 dur cevabı bunun.. çünkü çarpma ve bölmede aynı önceliktedir.. işlem önceliği baştakinde diye bir saçmalık yoktur uydurmayın kafanızdan pc mantığı düşünmediği için baştakini önce alıyor biz pcmiyiz ne saçmalıyosunuz... ama bu soru ilk karşıma çıksa direk 1i işaretlerdim burdada işaretlediğim gibi..

Aynı öncelikte değildir. Önce soldaki işlem yapılır.

Yıl olmuş 2012, hala işlem önceliği nedir bilmeyenelr var.

• Arkadaş matematikte şu parantezin önemini anlayın artık yeter ulan her küçük işlem sorusunda da aynı şeyleri söylemekten bıktım."(1+2)'nin bölen olan 2'ye bağlantılıdır,bu yüzden kesrin payda kısmında yer alır" diyemezsiniz.Dünya'daki en gelişmiş hesap makinelerine yaptırın sonuç yine aynı çıkacak.

Sonucu 1 bulan arkadaşlar yaptığınız işlem YANLIŞ!Bu işlemin 1 çıkması için sorunun şu şekilde olması gerekirdi: 6÷(2(1+2))

@ozguryenipinar

İşlemi ters çevirmen bir kere mantıksız.Niye diyeceksin;6/2(1+2) işlemi (1+2)2/6 şeklinde çevrilemez.Pay ve paydanın yerini değiştirmek işlemde yer değiştirmek değildir.Ha yine de değiştirmek istiyorsan en düzgün (2+1)6/2 şeklinde çevirebilirsin ki yine onda da cevap 9 çıkar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 8 Ocak 2012; 22:48:09 >
  • quote:

quote:

hem 1 hem 9 dur cevabı bunun.. çünkü çarpma ve bölmede aynı önceliktedir.. işlem önceliği baştakinde diye bir saçmalık yoktur uydurmayın kafanızdan pc mantığı düşünmediği için baştakini önce alıyor biz pcmiyiz ne saçmalıyosunuz... ama bu soru ilk karşıma çıksa direk 1i işaretlerdim burdada işaretlediğim gibi..

Kendinle çelişiyorsun.İşlemi ters çevirince başa bölme geçiyor.Bu yüzden 1 çıkıyor...

benim demek istediğim pc mantığıyla sırayla gittiğinden dolayı baştakini ilk yapar öyle devam eder işleme bu yüzden pc ilk veridliği şekilde 9 bulur benim verdiğim şekildede 1 bulur ki -benim yaptığımda işlem hiçbirşekilde değişmemiştir aynı işlemdir sadece 1 bulduğunu göstermek amaçlı bölmeyi sona aldım-

@toffie bana nerde işlem önceliği soldan başar diye bir şey yazdığını gösterebilirmisin ? çarpmada bölmede aynı önceliktedir ve bu sorudada eksik parantezden dolayı cevap 2 türlü çıkmaktadır...

• quote:

quote:

quote:

Kendinle çelişiyorsun.İşlemi ters çevirince başa bölme geçiyor.Bu yüzden 1 çıkıyor...

benim demek istediğim pc mantığıyla sırayla gittiğinden dolayı baştakini ilk yapar öyle devam eder işleme bu yüzden pc ilk veridliği şekilde 9 bulur benim verdiğim şekildede 1 bulur ki -benim yaptığımda işlem hiçbirşekilde değişmemiştir aynı işlemdir sadece 1 bulduğunu göstermek amaçlı bölmeyi sona aldım-

@toffie bana nerde işlem önceliği soldan başar diye bir şey yazdığını gösterebilirmisin ? çarpmada bölmede aynı önceliktedir ve bu sorudada eksik parantezden dolayı cevap 2 türlü çıkmaktadır...

Allah allah özgür. 9 olm bunun cevabı. Taylan sabah bizdeydi. 6 da kalkmışsın saf gibi onu anlattı . Dershane hocana felan sorsana bunu ?

• Cevap:9

1 diye diretenler içinde yarın okulda profa çözdürüp ss atıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix *

quote:

quote:

quote:

Allah allah özgür. 9 olm bunun cevabı. Taylan sabah bizdeydi. 6 da kalkmışsın saf gibi onu anlattı . Dershane hocana felan sorsana bunu ?

kerem senmisin aga :D cevap hem 1 hemde 9 kes ulen :D ayrıca benim mesaj sayım niye artmıyo lan :D

• 6
    _________ = 1
    2.(1+2)

soru matematikte bu şekilde yazılır bunun için cevabı 1 dir.
  • Konu dışı burası olm. Donanım forumu bu ilgili forumlarda takıl . O değil hiç gelmiyorsun bize o sıkıntı. Sınavdan felan konuşuruz. Hem biraz mat 2 yönünden zayıfım iyi gelirsin
  • Soru hatalı, eksik ne dersen de cevaba kesinlikle 1 veya 9 diyemeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix *

Konu dışı burası olm. Donanım forumu bu ilgili forumlarda takıl . O değil hiç gelmiyorsun bize o sıkıntı. Sınavdan felan konuşuruz. Hem biraz mat 2 yönünden zayıfım iyi gelirsin

açsana msn sen...
  • Once parantezin ici yapilir. Carpma, bolme, toplama, cikarma diye devam edilir. Cevap 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: mccarteqz

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Peki o zaman;

6:2:2 nin cevabı nedir?

anketteki soru yanlış.çünkü parantez eksikliği var.çarpmayla bölme arasında işlem önceliği yoktur.istediğini ilk yap sonuç aynı çıkar.

bu arkadaşın verdiği örnek gibi soldan başlayınca farklı sağdan başlayınca farklı geliyorsa soru eksik oluyor.

(6:2):2 veya 6:(2:2) olmalı yoksa eksiktir.anketteki soru içinde geçerli.

Öyle işte. Aslında bu bir paradokstur ama gereksiz bir paradoks.

Ama bölme başta değil de ortada olsaydı eğer, o zaman baştan gitmeyle bölmeden başlamak sonucu değiştirmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sponger87

bu konuyu ösym'ye göndercen.ygs de sorsan tr'nin %50 si yapılamaz.ama kızmıyorum tabii 1 diyen arkadaşlar sozelcı oldukları ıcın bır sey dıyemıyorum.cevap 9 ıdır.carpma veya bolmenın veyahut toplama ve cıkarmanın bırbırıne gore ustunlugu yok.boyle sorularda soldan saga dogru ıslem yapılır.dh'dekı ınsanların sevıyesını zaten tahmın edıyordum ,sımdı kanıtlanmıs oldu.

Birincisi ÖSYM böyle çelişkili soruları koymaz sınava, kesin olması lazımdır.

İkincisi, neye göre soldan başlanır diyorsun? Soldan başlanır demekle bitmiyor, ispat lazım, ikna lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • of course 1
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.