Şimdi Ara

6÷2(1+2)=? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
0
Favori
62.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

6÷2(1+2)=?

(En Son Oy Tarihi: 27.7.2022)
Giriş

6/2(3) > yani 6/2= 3 > 3X3=9.

Çarpım toplam bir arada ise, işlem soldan sağa doğru yapılır.

Parantez varsa, ilk o işlem yapılır. Parantezdeki (2+1) toplanıp (3) bulunur ve işlem sırasına göre cevap bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

haberiniz varmı yokmu bilmiyorum önceki sayfalara bakmadım.

ekşisözlükdede 11 sayfadır tartışıyorlar aynı anketi.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=6%2F2+1%2B2+ka%C3%A7t%C4%B1r+anketi

ekşi sözlüğe de burdan sıçradı zaten

cevap 9
    einstein mezarından çıkıp gelse 1 dese kabul etmem

• quote:

Orijinalden alıntı: strify

Cevap;

Parantez varsa, ilk o işlem yapılır. Parantezdeki (2+1) toplanıp (3) bulunur ve işlem sırasına göre cevap bulunur.

işte yaptığınız hata bu diyorum ordaki çarpım durumundaki iki parantezin bir barçası ona direk etki ediyor eğer sen onu 6 ile gidip bölersen işlem sırasını kaçırırsın bunuda dağılma özelliğinden anlıyoruz orda 2yi dağatarak yaparsan cevap 1 çıkar sen o 6 yı 2(1+2) şeklinde açar ve sorudaki 6nın yerine koyarsan bu 2(1+2) bölü 2(1+2) olur yani birini paydaya yazıp diğerini paya yazdığın zaman bi sayının kendisine bölümüde 1 dir anlatabiliyormuyum LÜTFEN ŞUNU ANLAYARAK Bİ OKUYUN...

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

quote:

Orijinalden alıntı: Yusuf Miroğlu

haberiniz varmı yokmu bilmiyorum önceki sayfalara bakmadım.

ekşisözlükdede 11 sayfadır tartışıyorlar aynı anketi.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=6%2F2+1%2B2+ka%C3%A7t%C4%B1r+anketi

ekşi sözlüğe de burdan sıçradı zaten

cevap 9
    einstein mezarından çıkıp gelse 1 dese kabul etmem

einstein matematikten anlamazdı einstein fizik profösörüydü zaten teorisindeki çoğu işlemleride matematik profösürü olan bi arkadaşı yardımıyla yapmıştır...

• quote:

Orijinalden alıntı: luseresul

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

Orijinalden alıntı: rrainmaker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ukalaaa

Burada parantez önceliği yoktur çünkü 1+2, 2 parantezine alınmıştır. Yani işleme başlamak için 2'yi parantez içine dağıtmanız gerekmektedir.

4 işlem laaeee.

Cevap 1 çıkıyor kısaca.

arkadaşım açıklamamı okur musun kısaca 1 falan çıkmıyor.

anlıyorum çok test çözmüşsünüz artık beyin sayıları direk sanki tam kareye tamamlamaya ya da birbirinin yerine yazmaya falan tamamlıyor ancak bu sadece matematik bilgisi konusu. 2 ile 1'i topluyoruz 3 sonra soldan başlayacağımız için 6'yı 2'ye bölüyoruz 3 kalıyor 3'ü 3 ile çarparak sonuca yani 9'a ulaşıyoruz.
    kısaca 4 işlem olduğu için 6 2'ye bölünüyor. 3 3 ile çarğılıyor 9.

daha nasıl anlatabilirim kısaca?

9:9 = 1 değil mi ?

ben burada istesem 9'u parantez içine alırım.

9:3(2+1) bunu yaparken senin mantığına göre gidersek burada sonuç 9 çıkar.

Mantığın yanlış kısaca.

benim verdiğim örneğin aynısı işte analamıyorlarki direk düz mantık arkadaş onlar bir bütün parantezi direk etkileyen bir işelm o sen nasıl gidip 6yla bölüp sonra 3 ile çarpıyorsun matematiği alt üst ediyo ya

10 saat anlatsakta anlamayacaklar yapacak bisey yok

• 6/6=1

6/(2(2+1))=1

6/2(2+1)=9

6/(2+1)2=4

Bir sayının yerine çarpanları yazılırken parantez içine alınır 9/9 ile 9/3(2+1) değil, 9/(3(2+1)) aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 2 Mayıs 2011; 2:27:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luseresul

quote:

Orijinalden alıntı: strify

Cevap;

işte yaptığınız hata bu diyorum ordaki çarpım durumundaki iki parantezin bir barçası ona direk etki ediyor eğer sen onu 6 ile gidip bölersen işlem sırasını kaçırırsın bunuda dağılma özelliğinden anlıyoruz orda 2yi dağatarak yaparsan cevap 1 çıkar sen o 6 yı 2(1+2) şeklinde açar ve sorudaki 6nın yerine koyarsan bu 2(1+2) bölü 2(1+2) olur yani birini paydaya yazıp diğerini paya yazdığın zaman bi sayının kendisine bölümüde 1 dir anlatabiliyormuyum LÜTFEN ŞUNU ANLAYARAK Bİ OKUYUN...

Anlayarak okuyorum elbet.

Fakat 2'yi paranteze dağıtmak için işlemin şöyle verilmesi gerekirdi.

[6]÷[2(1+2)] = Bunun sonucu 1'dir.

6÷2(1+2) = İşleminin sonucu kesinlikle 9'dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15
    6/6=1

6/(2(2+1))=1

6/2(2+1)=9

6/(2+1)2=4

Bir sayının yerine çarpanları yazılırken parantez içine alınır 9/9 ile 9/3(2+1) değil, 9/(3(2+1)) aynıdır.

2x+4=2(x+2)
  • Bırakın gençler atı alan üskudarı geçiyor...

Sizle dalga geçenlere en güzel yanıtı sandıkta verin; kastım 18. yaşını dolduranlar için....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15
    6/6=1

6/(2(2+1))=1

6/2(2+1)=9

6/(2+1)2=4

2x+4=2(x+2)

Evet doğru da ne alaka?

2(2+1)=4+2=6 demek istiyorsan o da doğru

ama 6/2(2+1) yazarsan 2'yi o şekilde dağıtamazsın. Çünkü oradaki çarpma işlemiyle aynı işlem önceliğinde olan bölme vardır ve bu durumda hangi işlem baştaysa o önce yapılır. Yani 2(2+1)'i 6'dan ayırt edebilmen için 2(2+1)'in de parantez içinde olması gerekir. 6'dan sonra bölme değil toplama ya da çıkarma olsaydı parantez gerekmeksizin 2'yi (2+1) parantezine dağıtabilirdin.

• Şöyle sorayım 6/2x'e ne dersiniz? Sadeleşir 3/x mi olur yoksa direk 3x mi? İlkini diyenler 1, ikinciyi diyenler 9 bulacaktır ve doğru olan ikincisi arkadaşlar.

12:3x4=16'dır aynı şekilde. İşlem soldan sağa doğru yapılır öncelik yoksa.
  • 6÷2(1+2)=?

İlk önce parantez içindeki işlem yapılmalıdır.

Buna göre;

2(1+2) = (2x1) + (2x2) = 6

6/6 = 1
  • Aynı işlemi hesap makinasına yazdığımda çıkan sonuç :
    6÷2x(1+2) = 9
    6÷2(1+2) = 1

Hesap makinasıda arada kaldı
  • BODMAS
  • işaret(parantez) eksikliği var bence, ve bu nedenle belirsizlik ortaya çıkıyor. teoriler çakışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgh0gy-

Aynı işlemi hesap makinasına yazdığımda çıkan sonuç :
    6÷2x(1+2) = 9
    6÷2(1+2) = 1

Hesap makinasıda arada kaldı

Casio fx bilmem ne model hesap makinesinde denedim o da böyle diyor. Acaba ne demek istiyor

arada çarpı işareti olmadan yapınca sanırım 6'yı pay diğer kısmı ise payda olarak alıyor. Ama işareti koymasak da çarpı işareti manasına gelmiyor mu ? Yoksa Tanrı yok mu ? Peeyyy

Doğrudur yanlıştır bilmem ama sınavda karşıma çıksa 9 derdim ben. Yanlış çıkarsa da üzülmezdim.

• Arkadaşlar Matematikte bir soru sorabilmeniz için temel şart sorunun anlamlılığıdır.Bu soru anlamlı değildir(parantez eksikliğinden) cevap 1 değildir cevap 9 değildir hele hele ÇK={1,9} hiç değildir,2.dereceden denklem değildir çözüm kümesi 2 sayı cıkamaz.çünkü bu soru matematiksel anlamda soru değildir.bu bizi paradoxa iter...

Şimdi temiz bir sayfa alın bir yüzüne "arkada yazan yanlıştır" diğer yüzüne "arkada yazan doğrudur" yazın ve işin içinden cıkın?Hangi yüzde yazan doğru?
    Bu soruda aynı mantıktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Gladio_

Arkadaşlar Matematikte bir soru sorabilmeniz için temel şart sorunun anlamlılığıdır.Bu soru anlamlı değildir(parantez eksikliğinden) cevap 1 değildir cevap 9 değildir hele hele ÇK={1,9} hiç değildir,2.dereceden denklem değildir çözüm kümesi 2 sayı cıkamaz.çünkü bu soru matematiksel anlamda soru değildir.bu bizi paradoxa iter...

Şimdi temiz bir sayfa alın bir yüzüne "arkada yazan yanlıştır" diğer yüzüne "arkada yazan doğrudur" yazın ve işin içinden cıkın?Hangi yüzde yazan doğru?

Yoo sorunun cevabı 9 paradoks filan yok. Bu gibi farklı sonuçlar çıkmaması için elbette parantez kullanımı önemlidir ancak soru şu haliyle de yanlış değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

quote:

Orijinalden alıntı: _Gladio_

Arkadaşlar Matematikte bir soru sorabilmeniz için temel şart sorunun anlamlılığıdır.Bu soru anlamlı değildir(parantez eksikliğinden) cevap 1 değildir cevap 9 değildir hele hele ÇK={1,9} hiç değildir,2.dereceden denklem değildir çözüm kümesi 2 sayı cıkamaz.çünkü bu soru matematiksel anlamda soru değildir.bu bizi paradoxa iter...

Yoo sorunun cevabı 9 paradoks filan yok. Bu gibi farklı sonuçlar çıkmaması için elbette parantez kullanımı önemlidir ancak soru şu haliyle de yanlış değil.

Eğer bunu soru olarak kabul ederseniz 2 cevap bulursunuz 1 de doğrudur 9 da doğru.
    O yüzden bu, matematikte soru olamaz dediğim gibi anlamlı değildir.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.