Bildirim
5v'tan 3.7 volt elde etme
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Devrenizde muhtemelen "besleme verildiği zaman iletime geçen" elemanlar vardır.. siz besleme vermeyip direkt ölçü aletiyle baktığınızda bu elemanlar kesimde olduğundan çok çok yüksek direnç göstermiştir.. O yüzden seri direnç koyarak gerilim düşürme işi basit yüklerdeki kadar iyi sonuç vermeyebilir..
Direnç yerine seri 2 tane diyot koyabilirsiniz..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu gibi durumlarda voltaj düşürücüyü diyot olarak seçersen daha stabil sonuçlar elde edersin.eğer iki tane 1n4148 kullanırsan 1.22 volt düşürürsün. -
diyotlar hakkında da hiçbir fikrim yok açıkçası. internette çok karmaşık bilgiler bulabildim. nasıl çalıştığını, nasıl kullanıldığı gibi şeyler hakkında bir kaynağınız var mı acaba ? -
Diyotlardan ziyade yariiletken yada ingilizcesi semiconductor kavramini aratrsan cok fazla kaynak bulabilirsin.suan mobil oldugum icin sana kaynak gstwremiyorum.ama dedigim gibi en hafifinden mesela anadolu universiteai kaynaklarindan basla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kimyasalatik
led'deki gibi dirençle yapayım dedim. v=ir yerine koydum sayıları. önce güç vereceğim devrenin direncini ölçtüm, 360k çıktı + - arası. 3.7v ile çalışıyor. yerine koyunca 0,00004 amperle çalıştığını buldum. :) bir yerde hata yapıyorum sanırım. nasıl elde edebilirim bunu ?
link:https://store.donanimhaber.com/6b/1c/e2/6b1ce2f259cdc62952c9f011c40f1941.jpg
bu devre işinizi görür. R_load olarak gösterilen yüktür, sizin mp3 çalarınız yada herhangi bir yük olabilir.
çıkış voltajı zener diyot voltajından 0,6 - 0,7 volt düşüktür. bu yüzden zener diyot 4,3 volt seçilmiştir.
devre gayet stabildir ancak zener diyota paralel bir 470uF kondansatör bağlayabilirsiniz, yönüne dikkat
edip doğru olarak.. 2N3904 bulamazsanız eşdeğeri herhangi bir npn (pozitif beyzli) transistör kullanabilirsiniz.
-
-
hocam sorun çıkartmasın 3.7 volt telefona 5v yüklemek ? -
telefonun kıymetli ise regüle etmeden deneme -
yukarıda resmini koydum, istediğiniz devrenin.. -
O telefon sarjinda sorun olacagini sanmam cunku cihaz usbden sarj olurken ihtiyaci kadar akim cekecektir usb voltaji zaten regule oldugu icin sorun cikacagini sanmiyorum...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X