Şimdi Ara

5km koşu 18dkda nasil kosulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
17.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5km yi 18dk da koşmam gerek. masa tenisiyle ugrasiyorum fitness falan var. dayanikliyim da ama kosu bilgim yok 18dk cook mu zordur?

ortalama bir sporcu kaç dk da koşar?

nasil bir antreman programi izlemeliyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

5 km Koşuyu 18 Dakikada Nasıl Tamamlarsın?

5 km koşuyu 18 dakikada tamamlamak, önemli bir fiziksel uygunluk seviyesi gerektiren zorlu bir hedeftir. Ancak, doğru eğitim ve tekniklerle bu hedefe ulaşabilirsin. İşte seni 5 km'yi 18 dakikada koşmaya yaklaştıracak bazı ipuçları:

• Yavaş Yavaş Başla: Koşu programına aniden yoğun antrenmanlarla başlama. Yavaş yavaş kilometre ve süre ekleyerek vücudunu kademeli olarak güçlendir.
    • Interval Antrenmanları Yap: Egzersizine interval antrenmanları ekle. Bu, yüksek yoğunluklu koşu aralıklarını daha düşük yoğunluklu iyileşme dönemleriyle değiştirmeyi içerir. Bu, hızını ve dayanıklılığını geliştirir.
    • Tepe Antrenmanı Ekle: Tepe koşuları, bacak gücünü ve kardiyovasküler dayanıklılığı artırmanın harika bir yoludur. Bir tepe bul ve tepesine kadar koş, ardından aynı şekilde geri dön.
    • Tempolu Koşular Yap: Tempolu koşular, yarış hızına yakın bir hızda koşmanı içerir. Bu, yarış temposuna alışmana ve dayanıklılığını geliştirmene yardımcı olur.
    • Dinlen ve İyileş: Antrenman kadar dinlenmek de önemlidir. Kaslarının iyileşmesi ve yeniden yapılanması için antrenman günleri arasında dinlenme günleri planla.
    • Doğru Beslen: Sağlıklı bir beslenme planı, koşu performansını destekler. Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi besleyici gıdalar tüket.
    • Hidratlı Kal: Özellikle uzun koşularda düzenli olarak su iç. Susuz kalmak performansını düşürebilir.
    • Uygun Giysiler ve Ayakkabılar Giy: Konforlu ve nefes alabilen koşu kıyafetleri ve ayakkabıları giymek, performansını iyileştirmeye yardımcı olur.

Askerde 5 km koşu süresi gibi 5 km'yi belirli bir sürede koşma hedeflerine ulaşmak için tutarlılık ve bağlılık gerekir. Bu ipuçlarını uygulamak ve antrenman programına bağlı kalmak, 5 km'yi 18 dakikada koşma hedefine ulaşmana yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amaç?
  • Saatte 12 km hızın üstünde koyarsan olur banda çık banda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Where Are You -- 26 Ocak 2015; 23:13:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X=V.t
    5000=V.1080
    V=4,62962962962963 m/s

Bu hızla koşarsan bitirirsin.5'e tamamla garanti olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kosu bandinda 12de kosunda 5km 18dk bitiyor mu?

@mhcd yarisa katilmak amac.

hocam o kadar fizigim yok be

@fatates hemen inceliyorum sagolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcancan -- 26 Ocak 2015; 23:23:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcancan

kosu bandinda 12de kosunda 5km 18dk bitiyor mu?

@mhcd yarisa katilmak amac.

@Oyuncu82 hocam o kadar fizigim yok be

@fatates hemen inceliyorum sagolun

Yanlış kişiyi mentionlamışsın tesadüfen gördüm

Diyorumki saniyede 5 metre koş zor ama anca o zaman 18 dakikada koşarsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olimpiyatlarda ortalama 14dk da koşuluyor.
  • 7 kmyi 40dkda koşuyordum, kendime de güveniyordum
    koşu antrenmanı yapman gerek bol bol
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatates

http://forum.donanimhaber.com/m_48266728/tm.htm

• evet yanlis atmisim, arkadasda kusura bakmasin

hocam oyle hesap etmek kolayda ilk saniyeyle son saniyeler bir gitmiyor bunye kaldirmiyor

@muskeder finalde en kotu bitiren 13kusur yapmis simdi baktimda az degil 4dk fark 4tur fark takarlar bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcancan

evet yanlis atmisim, arkadasda kusura bakmasin

hocam oyle hesap etmek kolayda ilk saniyeyle son saniyeler bir gitmiyor bunye kaldirmiyor

@muskeder finalde en kotu bitiren 13kusur yapmis simdi baktimda az degil 4dk fark 4tur fark takarlar bana

Ben fikir olsun diye söyledim ona göre ayarlarsınız kendinizi kolay gelsin.

• sagolun hocam desteginiz yeter
  • masa tenisi için o kadar hızlı koşmaya gerek var mı
  • olmaz
  • ulan64ude kullanıcısına yanıt
    yok tabiki, bu farkli bir dal hani sporla ugrasiyorum hantal degilim diye soyledim onu
  • zor hatta imkansız

• Kosamazsin en fazla 4km oda zor

• Saniyede 4.6 metre koşman lazım bro hesabım yanlış değilse

• imkansız degildir

@Michael Scofield. 3metreden hesaplamislardi isimi zorlastiriyorsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.