< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Mart 2026; 22:57:48 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
5G Türkiye’de aktif hale gelmeye başladı: 1 Nisan’da herkese açılacak (5. sayfa)
5 Mobil
Popüler Konular listesinde
-
-
Hız testi için 3 gb kota yiyen metin yasin pişmanlığı
_____________________________ -
5G yi kullanman için telefon üreticisi seni zorluyor Android 14ü yüklemeye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Tekrarım yok iyi seyirler -
Eski sürümlerde de 5G kullanılıyordu ama yurtdışında. Türkiye için operatör güncellemesi gerektiğinden o sorun oluşuyor.
Odin ile kurcalayıp denemek lazım. Sadece modem ya da ilgili CSC dosyaları güncellenebiliyorsa yazılım güncellenmeden de etkinleştirilebilir.
Ustad bu konular bizi aşar, seninki gibi konunun uzmanı bilir bu isleri
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Tekrarım yok iyi seyirler -
5G Türk Telekom İzmir.
Telefon Samsung S21 Plus.
İndirme 630mb.
Bindirme 21,6mb.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Aslında burada Apple'ın uyguladığı gibi bir politika var onur.
Biliyorsun ilk 5G iPhone 12 serisi ile birlikte gelmişti. Telefonun modemi donanım olarak 5G'yi destekliyordu. Ancak 5G sistemi olmayan ya da çalışmayan ülkelerde Hücresel'de 5G menüsü yoktu. Ben iPhone 13 PM aldığımda da yoktu. Ne zamanki operatörler (ya da BTK artık hangisiyse) 5G ihalesi 2023'te olacak dedikleri için ya da Apple'a o şekilde bilgi verdikleri için Mart 2023'te iOS 16.4 ile birlikte iPhone 12, 13 ve 14 serilerine Hücresel altında 5G menüsü gelmişti.
Senin durumuna gelecek olursak, telefonda 5G varsa Samsung'un çoktan 5G menüsü için bir güncelleme vermiş olması gerekirdi. Bu da güncelleme ile gelecekse mecbur güncelleme yapmalısın. Yok güncellemene rağmen 5G menüsü yoksa şerefsizlik az kalır. Daha doğrusu 5G menüsünü basit bir güncelleme ile getirebilirlerdi. Ancak gömmüştür bir üst sürüme benim tahminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Mart 2026; 1:59:57 >_____________________________
-
Türk Telekom 5g aktif 300 mbps indirme
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Android kaç hocam sizin S21 Plus?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Mart 2026; 2:41:48 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Güncelleme yapmamak istemeni anlıyorum ama 5G için gerekecek gibi görünüyor.
Bu arada bir ihtimal uygulama üstünden kasıtlı olarak 5G kapalı tutuluyor olabilir ya da 5G açıktır da uygulama gösteremiyordur daha. Zaten already processed diyor. Yani işlem zaten sonuçlandı gibi bir ibare var orada. Türk Telekom'un uygulamasını ben de pek sevmiyorum. Bir türlü sorunsuz, dçrt dörtlük çalışmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
5g artık verilmeye başladı. Turkcell daha 5g paketleri aciklayamadi. Devlet sırrı aw
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmekten ziyade denenmesi gereken bir şey. Samsung'ta operatör bilgileri CSC denen bir dosyada tutulur. Bu dosyanın içinde hangi operatörde hangi frekanslar çalışacak vs. ayarlar yer alır. Odin'den yazılım ve modemden bağöımsız olarak yüklenebiliyor bu. Belki kısmi bir düzenleme de yapılıyordur ama hash değiştiğinden kabul etmeyebilir de. Hani güncel bir CSC bulunup telefona Odin ile flaşlanarak kullanılabilir diye düşünüyorum.
SamFW yazılımı ile de cihazda olan CSC'ler arasından değişiklik yapmak mümkün. Yani telefon Türk modelinden Arap modeline dönüyor vs. Ses kaydı etkinleştirmek için Endonezya'ya çevirenler falan oluyor. Türkiye'de 5G önceden olmadığı için onların hiçbirinde de Türkiye'de 5G açık olan yoktur tabi. Yoksa sadece değişimle olsa kolayca hallolurdu.
Bence CSC değişimi denenebilir ama biraz kurcalayıp iyi anlayıp yapmak lazım. Cihazın brick olacağını sanmıyorum kolay kolay. Ya da basılacak güncelleme gidilecek, en doğru yol. :)
Operatörler yani ülkenin tröstleri vatandaşı sağılacak inek gibi görmeyip de gerçekten vatana millete hizmet şeklinde bu işe baksalar ülkede teknolojinin gelişmesine katkıda bulunacaklar... Ama nerdeeeeee, birilerine para toplamaları lazım sürekli...
Aşırı fiyatlar ve kullanmadığın paketin hızla bitmesi durumu başka ülkede olmaz galiba...
-
Stada maça gidiyorsun hiçbir operatör çekmiyor, ortalama 5 bin kişi bile olsa pert, iletişim sıfır. Bu kansızlar deprem zamanı hizmet verememişti bunu asla unutmayın. 5g hız diyip 1-2gb paketler satılıyor hala, bunların hepsi aynı halt hepsinin canı cehenneme.
Deprem ne ki? Bölgemde elektrik kesilce sabit internetten mobile tüm telefonlar yükleniyor anında tüm operatörler çöküyor. Evdeki sabit internet olmasa sağlıklı internet kullanamazdık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Telefonum bozulana kadar devam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
5 şeritli otoyol açılıyor. Altımızda ferrari. Ancak operatörler 10lt 20 lt benzin veriyor. Tam zevke gelecekken araba duruyor.
5G telefon satışlarında artış olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt