5800x3d - 11700k Test Karşılaştırma Denemelerim

-
-
5800x3d en hızlı oyun işlemcisi
hızaşırtılmış 12900K dan daha hızlı
-
Güzel bir karşılaştırma olmuş hocam elinize sağlık 5800x3d kullanıcıları 5 sene arkasına bakmadan istediği kartı alır kullanır. Çok güzel işlemci x3d fakat fiyatı ülkemiz koşullarında an itibari ile 10 bin TL yi buldu yer yer geçiyor bile indirime girmesini beklersek o zamanda sınırlı stok biter bu sebeple ekmek banıp izliyoruz sadece :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 19 Haziran 2022; 15:44:19 > -
Bu x3d'de hep bi katakulli var gibi geliyo ama hayırlısı
Elinize sağlık
-
-
V-Sync falan açık olmasın ?
Bahsettiğin takılmalar, 144hz'i geçince takılması, G-Sync açınca düzelmesi falan hep V-Sync'e işaret ediyor.
-
vsync off resimlerde görünüyor 1920x1080 ayarı altında.
ek:
ben hatırlıyorum eskiden vsync'i kökünden kapatın diye dxoverrider mi ne bişi kullanıyorduk tabi sonra zengin olduk 1060 ve üzeri kartlar kullanınca böyle toollar kullanmaz olduk ama zaten tool'a gerek yokmuş.nette aratıyorum da disable vsync diye de aratılmıyor ben de doğaçlama yaptım ve bir overwatch kullanıcısının vsync kapatsa bile takılıyor gibi oluyor şeklinde şikayetini gördüm dedim aha bizim problem.mevzu basitmiş batman'i öldürecekmişiz.bu espriden hiç sıkılmayacağım herhalde?
bunu seçince takılma makılma kalmadı ve sonuç:
detay da vereyim
BenchmarkResults 2022-06-20_18-36-09
- FramesPerSecondAvg: 264.87
- FrameTimeMsAvg: 3.78
- Version: Build 19044
GraphicsAPI: D3D12
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core Processor
- PhysicalCores: 8
- LogicalCores: 16
RAM: 32682.33 MB
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080
- VRAM: 10078 / 0 / 16342 MB (Dedicated / System / Shared)
- DriverVersion: 516.40 (Internal: 31.0.15.1640, Unified: 516.40)
- DriverDate: 6-6-2022
ScreenResolution: 1920x1080
RenderResolution: 1920x1080
ScreenPercentage: 100
HDR: Off
GameUserSettings
- FullscreenMode: Fullscreen
- UseVSync: 0
- PreferredMonitor: AUS278D
- bPrimaryIsPreferredMonitor: 1
- PreferredRefreshRate: 0
- StatsLevel: 0
- FPSLimit: Unlimited
- FPSLimitCustom: 120
- GfxQuality-Override: Undefined
- GfxQuality-Recommended: Ultra
- GfxQuality: Medium
- TextureStreaming: High
- MaterialQuality: High
- Aniso: FourX
- Shadows: Medium
- DrawDistance: Medium
- EnvironmentDetail: Medium
- Terrain: Medium
- Foliage: Medium
- CharDetail: Medium
- CAS: 0
- CameraBlur: 0
- ObjectBlur: 0
- AA: FXAA
- VolumetricFog: Medium
- SSR: Medium
- AO: Medium
demiştim daha çok fps alırız diye takılıyordu çünkü ama benim anlamadığım biz bu trick'i her oyuna mı yapacaz 1080p olan oyunlara mı yapacaz yoksa motoru sorunlu vs oyunlara mı yapacaz yoksa böyle takılıyor gibi olan oyunlara mı yapacaz?basit ve etkili bir şeymiş ama programı da buldum evet force vsync disable imiş programın mevzusu.bi de bununla deneyeyim.
pcgamingwiki pcgw community
D3DOverriderhttps://community.pcgamingwiki.com/files/file/84-d3doverriderbi de son 3.78ms gecikme diyor ya o gpu gecikmesiymiş.cpu gecikmesini sağ üstte gösteriyor en düşük 1.6ms en yüksek 3.0 gördüm medium'da ama resimdeki ultra olunca 1.6 olmadı 1.8 oldu biraz daha yüksek oldu.genel olarak da 2 küsür seyrediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 20 Haziran 2022; 19:20:31 >
-
evet program da aynı işi görüyor exe kurcalamaya gerek yok.hatta bu exe ayarından daha iyi oldu sanki program ama testi sürekli yapınca ısıttığım şey işlemci ekran kartı değil anakartın çipseti oldu.
modlu bios bu yüzden kuruyordum fan hızını arttırabiliyorsun ama full 1.2.0.7'ye çıkmamış.çok ısınınca bir şeye benzemiyor bu anakart(strix-e x570) hele bir de böyle sıcak olursa ortalık.
-
-
-
Emeğine sağlık fakat boş işler.
-
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X