Şimdi Ara

5800v40 Kurulumu [04.04.2010]|Resimli Anlatım| Format|Hack&Modfiye| (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.132
Cevap
0
Favori
73.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: çok da nickimde

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk_murat

quote:

Beyler ben hala yapamadım açma/kapama tuşuna basınca hiçbir tepki vermiyor sonrada not found diyor. Yapan varsa bir anlatsın şunu boşu boşuna format atmış olmayalım.

dostum bu dosyaları indir sonra rardan çıkart masaüstüne at ondan sonra flash'a tıkla farkı göreceksin

http://rapids*hare.com/files/366007210/nokia_usb_driver.rar.html

ingilizce bi siteden buldum bunu uzun uğraşlar sonucu

Hocam içinden iki değişik klasör çıktı hagisindiki dosyaları atacağım masaüstüne?

Birisi el atsa da cihaza boşuna format atmış olmasam.

ordakı dosyayı yuklemelimisin bilmiyorum
    zaten ttelefon kapalıyken usp takınca ekranda usp algılandı gibi bsy dıyo ama yınede baglandtı kopuk gosterıyo buna takıldıysan problem degıl
    butun işlemleri sırasyla yaptıktan sonra en son acma kapamaya basın dedıgı anda basınca ordakı kodların oldugu yerde yenı yazılar goruceksın o zaman olmus oluyor
    buna dıkkat ettın mı bılmıyorum söylemek istedim ayrıca
    formattan kasıt hem hard hem soft ama ben sadece soft attım yanı memory karttakılerı ellemedım bı problem yok teleofn hafızasını bosalttı okadar
    numarları sim e tasıdım hepsını sonra rahat rahat format attım

telefonm hafızanda bsyler yoksa at format neden korkuyosun kı

atmadanda yapabilirsin maksat telefonun hafızası acılsın telefon rahatlasın dıye o kadar

• Dostum aslina bakarsan bukadar abartilacak bir durum yok ortada. Neden dersen daha once telefonumdaki versiyonu kendim editlemistim zaten. Fakat bunun paket haline nasil getirilecegi hakkinda bilgim yoktu. Internette yabanci web sitelerinde hangi dosyanin ne ise yaradigi gayet net bir sekilde anlatiliyor. Daha onceki editleme islemimi yabanci web sitelerini bazalarak yapmistim. Simdide ayni islemleri uygulayip paket haline getircem.
    Zaten yapmak istedigim seyler cok temel seyler.
    -cache klasorunu e' ye tasicam.
    -diger dil dosyalarini kaldircam.
    -telefonu kendi sertifikamla hacklicem.
    -kamera ayarlariyla biraz oynamayi dusunuyorum.
    Hepsi bu :)
    Ilgin icin tekrar tesekkurler..

quote:

Orijinalden alıntı: biroltr

Mesajın arada kalmış 5230 için modifiyeli yazılımı baştan yapmak çok zor. Çok kaynaktan bilgi toplamak lazım!
    kısaca özet geçersem C++ - Symbian programlama dilini çok iyi bir şekilde bilmeniz gerek ve C++ bir programlama dili bu dil Carbide c/c++ Programı ile yazılıyor. Telefon üzerinde Symbian nasıl çalışıyor hangi kalsör ne işe yarıyor birde bunları araştırmak gerek genelde bir çok Symbian tabanlı programlar aynı dizin ve yolu kullanır bazen s60v3 ve s60v5 sürümleri arasında değişiklik çıkabiliyor.

Bu 5800v40 modifiye firmwareda son derlemeleri ile bana ait bir yazılım.sadece yabancı sitelerden türkçe dildesteği esas alınarak telefonun alt yapısına birkaç sistem dosyasına müdale edilmiş bir versiyon oldu.
    bir firmware müdale etmek için önce telefonun ana yazılımı İSO ve nokia editör programları ile açılarak değiştirilebilir hale getirilmeli Aşağıda örnek olacak şekilde belirtilen dizinlerdeki Symbian dosyları üzerinde değişiklik yapıp daha sonra orsjinal dosyasına geri paketlenmeli.
    C:\Private içeriğinden bir kaç örnek! (her Symbian versiyonunda bu dosyalar farklılık gösterebilir!)
    \1000295\
    DBS_100065FF_Contacts.cdb - Kişi Veritabanı (Rehber)
    DBS_100069CC_btregistry - Bluetooth cihaz listesi
    DBS_10207216_SWinsLog.db - Uygulama yükleme notları
    \1000395b\Calendar - Takvim Dosyası
    \10003A73\Cntmodel.ini - Hızlı arama numaraları
    \1000484b\Mail\ - Mesajlar (SMS)
    \101F413C\SIPprofiles.dat - SIP (Session Initiation Protocol) Profilleri
    \101F4668\UnitConverter.ini - Stored Exchange Rates in the Converter- Dönüştürücünün içindeki depolanmış trampa oranları.
    \101F8530\Cookies - Web Tarayıcı Çerezleri
    \101875a\Startup\ - Başlangıç dosyaları
    vs...
    gibi bunun gibi 5800 içinde mesala yüzlerce dosya var. Önemli olan hangi dosyanın ne işlev gördüğünü bilmek. buda Symbian bilgisi gerektiriyor.

Symbian işleyişi hakkında Bir örnek site merak ediyorsan incele biraz burdaki bilgileri
    http://www.noeman.org/gsm/s60-mods-customization/65199-symbian-os9-x-system-folders-explained.html
    Burdaki konuları kaynak aldım bende zaten şu konu bizim firmware yakın bir modifiye aşağıdaki 5800 modifiye edilmiş yazılımına örnek bakabilirsin.
    http://www.noeman.org/gsm/s60-mods-customization/128589-cooked-fw-nokia-5800-sma-nett-one-team-gabisbaee.html

• jebote arkadaşım evet daha önce firmware attım şu phoenix programıyla neden olabilir. cevaplarınızı bekliyorum
  • kadaşım yedekleme pc suitte yapabilirsin bende yapmıştım çok kullanışlı
  • Biroltr şu sertifika sorununu halleder misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jebote

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk_murat

quote:

Beyler ben hala yapamadım açma/kapama tuşuna basınca hiçbir tepki vermiyor sonrada not found diyor. Yapan varsa bir anlatsın şunu boşu boşuna format atmış olmayalım.

dostum bu dosyaları indir sonra rardan çıkart masaüstüne at ondan sonra flash'a tıkla farkı göreceksin

http://rapids*hare.com/files/366007210/nokia_usb_driver.rar.html

ingilizce bi siteden buldum bunu uzun uğraşlar sonucu

Hocam içinden iki değişik klasör çıktı hagisindiki dosyaları atacağım masaüstüne?

Birisi el atsa da cihaza boşuna format atmış olmasam.

ordakı dosyayı yuklemelimisin bilmiyorum
    zaten ttelefon kapalıyken usp takınca ekranda usp algılandı gibi bsy dıyo ama yınede baglandtı kopuk gosterıyo buna takıldıysan problem degıl
    butun işlemleri sırasyla yaptıktan sonra en son acma kapamaya basın dedıgı anda basınca ordakı kodların oldugu yerde yenı yazılar goruceksın o zaman olmus oluyor
    buna dıkkat ettın mı bılmıyorum söylemek istedim ayrıca
    formattan kasıt hem hard hem soft ama ben sadece soft attım yanı memory karttakılerı ellemedım bı problem yok teleofn hafızasını bosalttı okadar
    numarları sim e tasıdım hepsını sonra rahat rahat format attım

telefonm hafızanda bsyler yoksa at format neden korkuyosun kı

atmadanda yapabilirsin maksat telefonun hafızası acılsın telefon rahatlasın dıye o kadar

Hocam mesele o değil ben formatı attım bile ama benim telefon ekranında usb bağlı şeklinde bir yazı yok. Flash deyince açma kapama tuşuna basıyorum sonrada biraz bekliyor ve not found yazıyor.

• birol kardeş bi el at şu sorunlara artık virüs sertifika çalışmayan ovi suit şarj olayı
  • Arkadaşlar jaf emulator programını bir türlü çalıştırmayı başaramadım. Sistemim XP SP3, com1 ayrını ve söylenen herşeyi yapmama rağmen arka arkaya 5-6 uyarı verip çalışmıyor. O değil boşu boşuna telefona format atmış durumdayım
  • OGM_JAF_PKEY_Emulator-v5.rar dosyasını yüklerken tam %100 olacak sunucu bağlantısı sıfırlandı diyor üstadım
  • bu işlem telefonunuzu garanti kapsam dışı bırakacaktır .. gerek yok v3.x de yetiyo bize ...
  • PYTHON_ULTRAPOWERMODULEPACK.sis ve shazam sertifika hatası verdi sonra kendi sertifikamla yaptım yine olmadı ne yapmam lazım
  • http://hotfile.com/dl/33629359/1226c28/ROMPATCHERPLUS_2.3_LITEVERSION.rar.html
    bu dosyada sertifika hatasıyla karşılaştım çok önemli deil yazıo die konuda bende geçtim neyse kamerada pek bi deişme farkedemedim açılış hızlanmış ama menü geçişleri o videodaki gibi olmadı başka bi ayar daha mı yapmamız gerek?
  • arkadaşım harika birşey yaa ellerine sağlık. ancak kurmadım kuramam çoook uzun iş yaaa. aslında kurarımda sertifikalı değil telefon. biliyorum hata verecek. sertifikayıda yapamadım.... nokia kendi update sinde yapar tüm bunları. onu beklerim direk bir kurulumda kurarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: raymanallstar

http://hotfile.com/dl/33629359/1226c28/ROMPATCHERPLUS_2.3_LITEVERSION.rar.html
    bu dosyada sertifika hatasıyla karşılaştım çok önemli deil yazıo die konuda bende geçtim neyse kamerada pek bi deişme farkedemedim açılış hızlanmış ama menü geçişleri o videodaki gibi olmadı başka bi ayar daha mı yapmamız gerek?

tema yı secerken seçeneklerde bir ayar vardı efect ile ilgili

• Anlaşılan biraz daha beklicem. Çalışmayan ovi store,araya kaynayan bazı ingilizce yerler vs...
  • Offf off lanet olsun olmuyor Not found uayısı gelip öylece kalıyor boşuna format attık cihaza.
  • quote:

Offf off lanet olsun olmuyor Not found uayısı gelip öylece kalıyor boşuna format attık cihaza.

Telefonun kapalı iken yapıyorsun diymi işlemi ? Telefonu kapatıcaksın Flash işleminden sonra Power tuşuna basın uyarısı geliyor orda telefonun pwer tuşuna bir kez bas
  • Anlayamadıgım nokta şu... Telefane bu modifiyeli V40 yükledikten sonra Tools un içinde ilk sayfada 3 tane uygulama görünüyor ama bende bir tane uygulama var oda my files zaten neden böyle bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

quote:

Offf off lanet olsun olmuyor Not found uayısı gelip öylece kalıyor boşuna format attık cihaza.

Telefonun kapalı iken yapıyorsun diymi işlemi ? Telefonu kapatıcaksın Flash işleminden sonra Power tuşuna basın uyarısı geliyor orda telefonun pwer tuşuna bir kez bas

Aynen öyle yapıyorum ama olmuyor.
  • Yukarı.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.