Şimdi Ara

5800 RM-428

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Telefonu USA'dan getirttim,RM kodu 428.Tabi ben nerden bileyim XM'nin özel olaraktan Amerikalılara üretilip güncellemesinden Türkçe yapamıyacagımızı :) Aldım öyle.İnternetten araştırmama görede bu bilgiyi,yani 428 RM kodlu XM'i update edemiyomuşuz.Telefonum ingilizce,her ne kadar pek zorluk cekmesemde,türkçe olsa demeden alıkoyamıyorum kendimi.Bilgisi olan var mı ? 5800 XM 428 RM kodlu ürünüme TR Dil Desteği yükleyebilir miyim ? Yüklersem nasıl olur ?

- Dipnot sorusu ; Arkadaşım yeni bi telefon almış,ürün sıfır.Ürünü Nokia Shop'dan satın almış.Telefonu aldıktan sonra,telefonun içinde / bataryasında / aksesuarlarında " Made IN China " yazıyor.Bu yansanayi anlamına gelmez dimi ? Terslik yaratmamıştır yani shop ? Nokia'nın çıkardığı serilerle alakası olduğunu duydum ?

Şimdiden teşekkürler

CELL MADE IN KOREA
    FURTHER PROCESSED IN CHINA

Yazıyo,

telefonumun içinde de MADE IN HUNGARY
    RM-356
    yazıyo..

Ne iş ?

5800 RM-428
  • Okuduguma göre,tek bi ülkede üretilmediğinden böyle.Seri anlamına geliyomuş yani.Ben yurtdışından getirttim,428 RM kodu,sadece amerikalılar için cıkartılırken,356 RM kodu TR ve diğer Avrupa ülkelerine hitap ediyormuş.Bunu bilmeme rağmen,bilgisi olan arkadaşlara "TR Dil Seçeneğini RM 428'e ekleyebilir miyiz" diye sorup,şansımı denemek istedim.Shop konusuna gelincede,tekrar diyorum ki "heralde koskoca nokia shop" ters bi durum yaratmamıştır ? :)

ben de 5800'ımı amerikadan aldım. ürün kodu rm-428 yani.

ve senin de dediğin gibi alet ingilizce. ama telefonunu istersen türkçeye çevirebiliyorsun... ürün kodlarını falan değiştiriyordun. ama ben hiç uğraşmadım o işlerle. hala ingilizce olarak kullanıyorum. eğer forumda araştirirsan gayet detayli şekilde anlatilmişti diye hatirliyorum.

ve versiyon güncelleyememe derdinden ben de muzdaribim...
    Daha Fazla Göster
  • dostum çoğu büyük firma orjinal ürünlerini güvenilmez olsalarda çinde üretiyor.benim iphone orjinal ama made in china
  • güncelleme yapmak istiyorsanız "product code" değiştirin. forumu biraz araştırırsanız bulursunuz. ayrıca fabrika olarak çin de bile üretilmiş olsa orjinaldir. zaten bi çok orjinal ürün çin de üretiliyor. mantık şu: ucuz işçi.

Orijinalden alıntı: Tamarak

bende amerikadan getirdim. rm 428 aynen. product kodunu degistirmeme ragmen guncelleme yapamiyorum. yapabilen var mi? v21 su anda

hmmmm...
    senin durum bizimkiinden farklıymiş. hadi biz product kodunu değiştirmedik. ama sen product kodunu da değiştirdiğin halde neden günceleme yapamiyorsun onu bilen birilerine sormak lazim.
    elbet birisi bi yardim eli uzatir forumda...

http://resim.donanimhaber.com/m_35353111/mpage_1/key_nokia%2C5800%2Cproduct%2Ccode/tm.htm

her rengin "tr" product code'u tek tek verilmiş zaten linkte.
    kazara bu başlığa gelip de tr dil yüklemek isteyen arkadaşlar olursa, yol gösterici olur belki.

bu arada ben de RM-428 telefonumu amerikadan almiştim. ve product code'unu değiştirmedim. ama aklıma takılan bişey var. product kodunu değiştiren arkadaşlara sormak istiyorum. acaba tr product kodunu değiştirince telefon 3g'ye bağlanabiliyor mu? yoksa bu olay tamamen donanımsal bir olay ve 3g ye hiç bir zaman bu telefonlarla bağlanamayacak miyiz?

• rm-428i rm-505 yapmak mümkün.

Burada da ilgili link var, maxi-cep kısmında aradaki çizgiyi kaldır.

http://www.maxi-cep.com/symbian-destek/n97-5800-gibi-telefonlarin-rm-kodunu-degistirmek-247998.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 31 Ekim 2009; 17:01:36 >

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • Arkadaşlar,
    Bende böyle bir problem yok ama, forumda gezerken şu linke rastladım. Telefonunun dilini Türkçe yapmak isteyenlere faydası olabilir diye eklemek istedim.

http://n5800xmusic.blogspot.com/2009/09/nokia-5800-turkce-dil-yukleme.html
  • Her arkadaşa ilgisi için teşekkür ederim.Product Code değiştirip,güncelleme yapmayı denicem.Duyduguma göre güncelleme yapmadan TR olmuyomuş zaten.Product Code'unu ona göre ayarlıyıp,güncellemeyle o product code'sine ait olan özellikler geliyomuş.

428 RM'ye sahip olup,Telefonunu son güncelleme paketiyle güncelleyip,TR dil desteği yükleyenler varsa,yada güncellemeye/yüklemeye çalışıp sorunlarla karşılanlar ; bilgi verirse sevinirim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.