Değerli forumdaşlar merhaba, Yaklaşık 2 veya 2.5 ay sonra kısmet ise bir araç alacağım. Bu bütçelere açıkcası otomatik araca girmeye korkuyorum, yıllardır da manuel araç sürerim. Araç alma zamanı kafada karışıklık olmaması sebebi ile şimdiden araştırmaya başladım. Aşağıda düşündüğüm araçları paylaşmak isterim, veya dersenizki sakın onu alma böyle böyle vs listemden silerim veya al ama şu motorlusundan al diye.. Egea,punto,auris gibi araçlar pek hoşuma gitmiyor ki hali hazırda şirket aracı egea kullanıyorum 100 bin km yaptım. Yardımlarınızı rica ederim. Muhtemelen 1.5 - 2 sene sonra model yılı daha üst bir araç alıp otomatik'e geçiş yapacağım. Şu an öncelik bütçe sebebi ile manuel, 2 sene kadar kullanırım. Bu arada filtre ederken 150.000- 230.000 km arası filtre ediyorum üzeri yorar. -Opel Astra J Kasa Hb 1.3 - 1.6 Dizel (2009-2013) -Golf 6 (2006-2008) Ek olarak Golf'ler açıkcası bu bütçelere pek temiz değil. -Alfa Romeo Giulietta (2011-2013) Çok piyasası yok, arkadaşımın kullandığı bir araç motor'da problem yaşamazdın dedi. -Audi A3 (2006-2008) -Hyundai İ20 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 28 Ağustos 2025; 11:32:34 > |
580.000 - 630.000 Tl Araç Önerisi

-
-
Merhaba hocam,
alfa 2.elde zor satılabilir.
golf ve audi çok eski olacak ve olası arızalarda ucuza olmayacaktır.
bana açıkçası aralarında Opel 1.3 daha mantıklı geldi. 1.6 dizelleri muhtemelen temize bulamacaksın.
listeden ayrı olarak o paralara temiz linea veya 1.4 egea bulabilmen olası gibi.
-
Merhaba,
Cevap için teşekkür ederim. Açıkcası biraz para verdiğim araçta görünüşte istiyorum yoksa eminim ki egea,linea,auris vs yukarıdaki yazdığım araçlardan çok daha sorunsuzlardır ama arabaların içlerini gördükçe geriliyorum. Tabiki önceliğim motoru düzgün olan bir model ama egea line hiç sarmıyor gerçekten. Şu an 1.sıramdaki araç astra j kasa 1.3 dizel. H kasa astra'larda sanırım tutuluyor hatta otomatikleride var fakat bir keresinde bindim arkadaşın aracına dedim yok bu olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 28 Ağustos 2025; 11:35:9 > -
o zaman 1.6 dizel Focus 2.5 kasa titanium paket işinizi görecektir.
-
Olur listeme ekleyim.Aşağıda paylaştığım link'teki araçtan sanırım.
www.sahibinden.com
Just a moment...https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-188.xxx-km-temiz-hb-focus-1231849828/detay -
evet, hem tipi iyi hemde astra 1.3den daha performanslı
-
Temiz i20 bulursan al geç. Piyasası hızlı, motoru sorunsuz. Bende fluence var değiştirmek istiyorum model yükseltmek için bir ara niyetlendim temizleri ve yüksek modelleri çok pahalı.
Açıkçası audi için de o kadar eski modele girmem. Yine de sen bilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2-3 aydır İ20 bakıyorum piyasası kafayı yemiş durumda. 2018 model otomatik benzinliler bile 900-1M yazan armutlar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba öncelikle aşağı yukarı aynı sebeplerden araç baktım 6 yıl kadar önce fakat ikamet ettiğiniz şehir burada en önemli mesele. Günlük 60-80km yol yapacağım ama İstanbul da yani en zor şartları kaldıracak uygun bir araç baktım. Trafik yoğunluğu olan şehirler de asla dizel tercih etmeyin hem verimsiz hem saatli bombaya dönüşüyor araç. Siz sorun yaşamazsınız belki ama sizden sonra kesin yaşanıyor. Yaptığım yol nedeniyle en az 90hp manuel atmosferik benzin bir araç bakmıştım. 120binde şu an 310bin de eşşek niyetiyle biniyorum bakım (baskı balata, klima) ve lastik masraflarım oldu sadece. En azından uygun ama rahatsız etmeyen bir kaç seçenekten biri sizi SUV tercih sebebi olursa Mitsubishi ASX 1.6 MIVEC olabilir alırken intense almakta fayda var ama invite olarakta bakılabilir. Bunların dışında 1-2 yıl kullanıp elden çıkaracaksanız bahsettiğiniz rakamlara hiç çıkmadan sedan olarak Seat cordoba, hb olarak ibiza bakabilirsiniz bunlarda sadece bbz motor olanlara bakın 74kw 100hp olarak geçiyor 1.4 16V atmosferik. Ne yazık ki 4 disk frenli dijital klima hız sabitleyici en dolu signo paketler 2004 e kadar var sonra ÖTV başladığı için bu paketler hiç gelmedi. Çok rahat 300-400bin bandında bulursunuz piyasası olan bir araçlar aynı zaman da eliniz de para kalmış olur. i20 de atmosferik motorlara bakılabilir ama ben tercih etmezdim lineadan hallice bence risk alıp Alfa bakardım i20 alacağıma. Bahsettiğim araçların motorlar turbosuz çağ öncesi evet ama en azından sıkıntı çıkaracak parçalar belli buji bobin oluyor genelde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
i20 1.2 değil ama 1.4 motor bakabilirim teşekkürler. Manuel değilde aslında otomatiklerinin piyasası çok hızlı genellikle kadınların tercih ettiği bir araç. Astra j ile arasında kalıyorum ikisinin. Astra j arkadaşımda vardı 2 sene kadar kullandı 1.3 dizelini o önermişti motor iyi demişti ama bilmiyorum tabi birazda şans, araca tesla ekranda taktırınca çok güzel duruyor.
-
Merhaba tavsiyeniz için teşekkür ederim, finansman kuruluşundan alcağım için ucuz araç alamam ankara'da ikamet ediyorum ve biliyorum ki ankara'da araçlar pahalı fakat şehir dışından da alabilirim. Km olayına gelince günlük 15km extra hafta sonları binersem binerim. Suv olarak asx'lere baktım fena değil gibi ama çok yok. i20'ler gerçekten uçmuş çok tutulduğu için, otomatik cam tavanlıları hiç söylemiyorum bile. Alcağım dönem kış ayına geleceğinden belki piyasada biraz söner.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 28 Ağustos 2025; 12:15:38 > -
O yüzden vazgeçtim hocam. İkinci eli sıfırından pahalı satıyorlar. İşin kötü yanı alıyorlar hocam. İş yerinden bir arkadaş akşam ilana koydum sabaha araba gitti demişti. Acayip bir piyasa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
650-700 arasına manuel Astra j 1.4T bulabilirsiniz,cosmo paket de olursa tadından yenmez. İ20 b sınıfı Astra j c sınıfı,her açıdan dağlar kadar fark var.
Bende 4 senedir i20 faz 1 makyajlı kasa var. Benzinli manuel olarak tek motor seçeneği var o da 1.2. Önceki mesajda bu motoru pek düşünmediğinizi belirttiğiniz için detaya girmeyeceğim ancak motor gücüne çok ihtiyacınız olmayacak ise tekrar gözden geçirmenizi öneririm ki yine de emsali araçlara göre atiktir bile. Araç genel anlamda sorunsuzdur tek kroniği hava yastığı ve direksiyona giden bir parça var o bozulur alır değiştirttirirsiniz. Bir de bu tür çok eski olmasa da eski diyebileceğimiz araçlarda ciddi kroniği yoksa çevreden yakın yerlerden modeline bakmadan temiz, düzgün kullanılmış, bakımlı olanlara yönelmek gerektiğini düşünüyorum. Umarım içinize sinecek bir araç alırsınız.
2.5 ay sonra piyasa ne olur orası bilinmez. Zaten verdiğiniz araçların hiçbirini Astra dışında alma ihtimaliniz de yok piyasası yazdığınız için, baslamadan bitmiş yani o seçenekler.
Piyasası olan araba istiyorsanız dizel Astra-focus almak yerine benzinli Astra-focus öneririm, çünkü aldığınız dizele 100 150 bin masraf etme ihtimaliniz var. Benzinde iyi bir usta bulursanız daha az masraf edersiniz.
Ek olarak şuan icin Bu rakam benzinli egea hb alıyor, şık kaliteli bir araç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 28 Ağustos 2025; 12:51:8 >
Alanada Allah akıl fikir versin az önce ilan bakıyorum 2017 model elite 1.4 e adam 1.150M yazmış 86 binde hatasız boyasız. Bu parayı verdikten sonra faizsiz kredi ile sıfırını alırım daha iyi hele bayıler şu anda nakit alımda ciddi indirimlerde yapıyor.
Piyasa derdim yok hocam hızlı satılsın gibisinden öyle olsa hiç düşünmez i20 alırdım. Astra j kasanın bildiğim kadarı ile 1.3 dizel ve 1.6 dizel'leri sorunsuz oluyor. Benzinli olanları dizellere göre daha uygun. Mesela 2010 astra j 1.3 dizel 620 iken aynı model aynı donanım benzinlisi 590 oluyor.
-
Dizel araba ileriki km lerde potansiyel masraf demektir, benzinli arabayı 3e yürütür dizeli 10a yürütürsunuz ona kendinizi hazırlayın
İkinci el piyasası dediğiniz zaman esnaf arabası bakacaksınız ,oda i20 olur
Anladım, dersiniz ki 230 240k km'de dizel alacağınıza aynı km'de benzinli alın. Dizel ileride 100k masraf açar ise benzinli'de 50'ye halledersiniz.
-
2.elde yüksek km dizel demek biraz bomba demek, yeni model düşük km çok problem değil ama sizin durumunuzda dizel almak = +100k minimum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- katılımevim yorumlar
- 1.3 cdti motor ömrü
- uniroyal lastik yorum
- 1.5 dci marş basıyor çalışmıyor
- elf mi castrol mü
- kia sportage 2022
- dacia bigster
- elektrikli araba fiyatları
- en ucuz sıfır araba
- opel frontera fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X