Şimdi Ara

555li ateşleme bobini sürücü devresi ve sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oto ateşleme bobinini kullanarak şu devreyi pertinaks üzerine monte ettim:

555li ateşleme bobini sürücü devresi ve sorularım

Devre sorunsuz çalışıyor ancak 555 entegresi sürekli
    yanıyor. Sanırım hızlı diyot kullanmadığım için böyle oluyor. Yüksek voltaj ile hobi olarak uğraşıyorum Böyle şeyleri yapmaktan zevk alıyorum
    Hızlı diyot önerir misiniz?
    Hızlı diyodu nereye ne şekilde bağlamam gerek?
    1 amper 12 volt adaptör kullanmıştım. Bana 6 amperlik bir adaptör önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 555'in 3 nolu bacağına direncin arkasına bağlanabilir bence.

6 amperlik adaptör yerine belki bilgisayar güç kaynağı yada laptop adaptörü kullanabilsiniz.

birde meraktan soruyorum tasarımınıza karışmak gibi olmasın ama mosfet kullanmayı düşündünüz mü?
  • Ateşleme bobinine ters paralel güçlü bir schotky diyodu bağlayın. Bobinin endüktansı besleme hattından ters emk ile yakar yada 555 in beslemesine seri diyot koyun. Schotky koyarsanız bobine transistörü de korur. Bazı yerlerde 1 k dirençle neon lambayı bobine paralel koyarlar yada 555 ten sonra bobine gelen + besleme hattına akım değeri uygun bir diyodu seri de koyabilirsiniz ama ters voltajı yüksek olsun.
  • neutron89 ve Sozuak cevaplarınız için çok teşekkür ederim

neutron89 mosfet koymayı düşünmedim ama daha verimli olabilir

2n3055 in ısınma sorununu aluminyum ızgaralı (ismini unuttum) ile birleştirerek eski bir 12v fanıyla ufleterek çözdüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bu devrenin aynısını yaptım ve çalıştırdım , transistörün emitter bacağı ile yüksek voltaj çıkışı arasında ark oluşmadan önce endüksiyon bobininden cızırtı sesi geliyor ve bir kere ark oluştuktan sonra cızırtı sesi kesiliyor ve bir daha ark oluşturmuyor ve 555 yanıyor sorun nerde yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Murat -- 10 Temmuz 2019; 13:36:7 >
  • 555 devresi ile bobin sürücü devresini ayırın. Mümkünse beslemeleri de ayırın. 555 ile aradaki bağlantıyı optokuplor ile sağlayın. Bu sorununuzu çözecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.