Şimdi Ara

5500 TL ye sistem önerisi !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.Ben yeni bir sistem toplamaya karar verdim hazır sistemlere baktım öncelikle birçok siteden öncelikle belirlediğim ürünler şunlar:
    1) Ryzen 5 2600 / ryzen 5 3600 arasında kaldım
    2)Ekran kartı olarak aslında gönlümdeki nvidia gtx1660 ancak fiyatı biraz tuzlu.Ayrıca amd rx580/590 barındıran sistemlerde olusturdum rx590 pek önerilmiyor ısınmasından sanırım.
    3) Ram olarak 2x8 3000mhz ramlere baktım fiyatlar yine aşırı tuzlu ama sanırım 700 800 tl gözden çıkarıcaz gibi.
    4)https://www.incehesap.com/gigabyte-ga-a320m-h-gaming-anakart-fiyati-44137/ anakart olarak şunda kesinlik kıldım.
    5)https://www.incehesap.com/frisby-gamemax-fc-9050g-600w-atx-mid-tower-gaming-kasa-fiyati-45787/ kasa olarak şunu düşünüyorum.
    6) Ssd konusuna gelirsek 480 gb bir ssd düşünüyorum ancak hdd taksam mı bilmiyorum.Ya da ssd den vazgeçip hdd ile yoluma devam mı etsem karar veremedim.

Sistem önerilerine açığım arkadaşlar işlemciyi ryzen 5 3600 olarak tutup(sonradan işlemci değiştirmekle uğraşmamak için ekran kartı filan değiştirilebilir çünkü sonradan) ekran kartı olarak amd rx580 kullanmak fikride var kafamda yardımlarınızı/önerilerinizi bekliyorum.İyi akşamlar dilerim.

edit:https://www.itopya.com/cherry-supreme-asus-tuf-gtx-1660-super-oc-6gb-amd-ryzen-5-3500x-16gb-ddr4-480gb-ssd-geforce-espor-pc/ şöyle bir sistem buldum sizce nasıl işlemciyi ryzen 5 3600 yaptım son fiyat 5487 tl oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialEngineerr -- 4 Mayıs 2020; 21:1:52 >

• Site: sinerji.gen.tr/sihirbaz
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/sawcq3
  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    Hocam teknobiyotik e baktım demin aslında kafamda dediğim gibi gtx1660 lı bir sistem kurmak var.Rx 580 ciddi iyi bir kart ama malumunuz gtx1660 su an daha güncel durumda.Şu linkteki kasaya bir kaç ayarlama yapayım diyorum ne diyorsunuz ? Yoksa açıkcası artık ryzen 5 3600 le beraber rx580 alıp bitiricem bu işi arada kalmaktan sıkıldım açıkcası.
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Teknobiyotik P1.5 AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz, GTX1660 Super 6GB, 8GB Ram, 480GB SSD Oyun Bilgisayarı | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-5-2600x-3-6ghz-gtx1660ti-6gb-8gb-ram-480gb-ssd-oyun-bilgisayari.html

• MaterialEngineerr M kullanıcısına yanıt
    Attığınız linkteki bilgisayar hoş duruyor lakin RAM 1x8, 3000MHz olması kurtarıyor biraz ileride bir 8GB daha eklenip tamamlanır diye ama 16GB şart artık. Anakartı da benim yolladığım linkteki bilgisayarın anakartından daha düşük sayılır. 1660S 580'den tahminimce %15-20 daha iyi performans veren bir kart, aralarında MUAZZAM bir fark var denemez. Burada karşılaştırma yapılması gereken şey 1X8 3000MHz RAM 1660S ile mi daha iyi performans alınır yoksa RX580 + 2X8 3000MHz RAM ile mi. Ben kişisel olarak RX580'i tercih ederdim.
    Hocam sinerjiden az önce şöyle bir kasa topladım.isterseniz bir bakın fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim.

edit: 5500 TL ye sistem önerisi !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialEngineerr -- 4 Mayıs 2020; 23:49:1 >
    Maalesef bu resim bulunamadı hatası alıyorum, tekrardan yollamayı deneyebilir misiniz?
    Bu arada hocam o ram konusuna bende dikkat ettim zaten bir 8gb daha ekleme yaptım bir takım değişiklikler yaptım ancak su an sinerjiden topladıgım kasa daha bir iyi geldi bana birde sinerji sitesi fazlasıyla güvenilir o açıdanda kafam rahatladı açıkcası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 tl sistem önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sinerji kesinlikle son dönemlerde İtopya, Teknobiyotik gibi büyük marketlerin yaşadığı fiyaskolardan sonra güvenilir kalan yerlerden biri. Vatanbilgisayar'da son 2-3 senedir oldukça güzel fiyatlar veriyor ürünlere, anlamadım her zaman kazıktı orası ne oldu da bir anda değiştiler?

Topladığınız sistem anakart dışında oldukça güzel, o da pek fazla sırıtmıyor.
    Hocam anakarta bir şekil verebilirim duruma göre malumunuz dolar kuru çok yüksek ama 300 tl bir ekleme yapılabilir yapılmasada dediğiniz gibi çok da sorun çıkarmaz gibi şu an bu sistem bana oldukca makul göründü.Aslında rx580 alıp anakarta bu artan parayı transfer edebilirim ancak gtx1660 de karar kıldım.İtopya da kontrol ederseniz şu an ciddi stok sorunu yaşanıyor zaten.
  • 5500 TL ye sistem önerisi !!

Hocam bu arada demin attığım diğer sisteme şu şekilde bir ayarlama yaptım bu şekilde bir sonuç oldu.
  • 5500 lira bütçeye rx580li sistem kurmayin. ekran kartı daha yüksek bir sistem kurabilirsiniz diye düşünüyorum. 1650 super / 1660 super / rx5600xt sistem kurmaya calisin
  • ördek gibi adam Ö kullanıcısına yanıt

Hocam son karar kıldığım sistem bu.Yorumunuzu bekliyorum.Ayrıca sinerjide pahalı mı acaba diye arastırdım biraz fiyatları çok bir fiyat oynamıyor açıkcası firmada güvenilir bir sorun oldugunda teknik desteğide düşünürsek bu küçük fiyat farklarını gözardı ediyorum.
  • MSI B450-A PRO MAX 922
    AMD Ryzen 5 1600 AF 818
    Crucial 16GB(2x8) Ballistix Kırmızı 3200mhz CL16 768
    Crucial 500GB P1 NVMe Okuma 1900MB-Yazma 950MB M.2 SSD 678
    Asus GeForce GTX1660 Super Phoenix 6G 6GB GDDR6 2307
    CoolerMaster MasterBox E500L 600W 723

Hepsi Sinerji

Toplam :6216 TL

1.Anakart B450 En iyi Anakart Kalite Olarak F/P
    2.1600AF = 2600 Fazladan 200TL vermenin anlamı da mantıgı da yok.
    3.Ramler 3200MHZ CL16
    4.En Mantıklı M2 SSD Okuma Yazma Hızı Normal SSD den 2-3 kat fazla
    5.En ucuz 1660 Superi sectim. 8GB 5500XT alırsanız rakam biraz daha duser.
    6.Alınabilecek En Uygun Mantıklı KAsa Bence Bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 5 Mayıs 2020; 3:41:55 >
  • huso kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde bütçe limitim 5500 ancak 200 lira aştım zaten.Biraz araştırma yaptım 2600 ün daha iyi olduğunu gözlemledim ancak siz degmez diyorsunuz bunu tekrar araştıracağım.Gtx1660 bana epey masraf çıkarıyor ama bu kartı sistemimde görmekte istiyorum açıkcası.Çünkü daha monitör almam gerekecek ki bunu da şöyle çözeceğim acer gn246hlbbid 144hz 24" 1ms monitör var arkadaşımda 900 tl de anlaştık.Açıkcası 75 hz 60 hz monitörlere 800 900 veresim gelmiyor şu an bu daha cazip geldi.Hocam ayrıca gtx1660 dan vazgeçip rx580 ile yola devam edebilirim anakarta filanda para ayırma şansım kalır ancak bu anakart yeterli diye düşünüyorum.
  • Hocam merhaba

AMD RYZEN 5 1600 12nm 6 Core, 3,20-3.60GHz 65W Wraith Stealth FAN AM4 BOX 776 TL
    GIGABYTE B450M-S2H S/L/V DDR4 DVI HDMI AM4 500 TL
    CORSAIR 8Gbx2 DDR4 3000Mhz Ram CMK16GX4M2D3000C16 Gaming RAM 686 TL
    CORSAIR Carbide SPEC-05 CC-9011151 80+ 550W Black, KASA 674 TL
    MSI VGA GeForce GTX 1660 Süper Gaming X Ekran Kartı 2449 TL

Bende bu sistemi topladım.Toplam 5100 Tl ye mal oldu. Elimde sdd olduğu için ssd almadım. 1 TB taşınabilir hdd var bir süre onlarla idare edeceğim. Ram dışında hepsinin siparişini verdim. Pc toplarken tek 1 siteye bağımlı kalmanızı önermem. İşlemci için 2600 ile hemen hemen aynı performansta olduğunu söylüyor herkes o yüzden fazladan 250 300 tl kadar vermeye gerek yok. Anakart f/p olarak en iyisi deniyor.Ekran kartını zaten anlatmaya gerek yok. Kasa corsair vs550 80+ psu ile geliyor araştırdığım kadarıyla psu gayet verimli ve kasa hava akışı iyiymiş. 2 adet fan ile geliyor. Yalnız hocam bizdehesaplı.com hakkında çok olumlu yorum okudum ve risk alıp sipariş verdim kapıda ödemeli şeklinde. Sokağa çıkma yasağı varken siparişi vermiştim. Bizdehesaplı.com dan aldığım parçalar 12:36 da kargoya verilmiş olarak görünüyor, telefonumada takip kodu ulaştı. Gerçekten bu site şaşırttı. Mediamarkt ise çok fazla şikayet yorumları okudum 10 15 20 gün ürün bekleyenler olmuş, o kadar beklemeden sonra sipariş iptal edenler olmuş. Mediamarkt malumunuz avrupanın 1 numarası olarak lanse ediliyor her yerde o yüzden hiç araştırmadım ve kart diğer sitelere göre 150 200 tl ye varan daha ucuz olduğunu görüncede verdim siparişi, bu gün kargoya verilmedi müşteri hizmetlerini aradım siparişiniz hazırlanmış olup aras kargoya verilmeyi bekleniyor dedi çalışan. İnternetteki şikayetlerden bahsettim kesin olarak yarın kargoya verileceğini söyledi, sizin ürününüzde 10 15 gün stok bekleme söz konusu değil vs. dedi ancak okuduğum şikayetlerde bu şekilde oyalanan çok insan gördüm. Ne olucak bekliyorum bakalım, şuan mediamarkta çoğu ürün vatan pc, teknobiyotik gibi sitelerden çok daha ucuz durumda ancak sipariş vermenizi pek tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 5 Mayıs 2020; 4:38:9 >

• donanımhaber forum
    Sistemime Göre Ekran Kartı Tavsiyesi Verir Misiniz? » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=142848403

Fikir oluşturur belki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaterialEngineerr

Hocam normalde bütçe limitim 5500 ancak 200 lira aştım zaten.Biraz araştırma yaptım 2600 ün daha iyi olduğunu gözlemledim ancak siz degmez diyorsunuz bunu tekrar araştıracağım.Gtx1660 bana epey masraf çıkarıyor ama bu kartı sistemimde görmekte istiyorum açıkcası.Çünkü daha monitör almam gerekecek ki bunu da şöyle çözeceğim acer gn246hlbbid 144hz 24" 1ms monitör var arkadaşımda 900 tl de anlaştık.Açıkcası 75 hz 60 hz monitörlere 800 900 veresim gelmiyor şu an bu daha cazip geldi.Hocam ayrıca gtx1660 dan vazgeçip rx580 ile yola devam edebilirim anakarta filanda para ayırma şansım kalır ancak bu anakart yeterli diye düşünüyorum.
    Hocam arastırın tabii ki benim incelemelerden gordugum 2 urun arasındaki fark %5 i gecmiyor.Ben alacak olsam tercihimi 1600AF den yana kullanırdım.

• Night_Noise kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam zahmet edip uzun uzun yazmışsınız :) Hocam benim ayrık ayrık almama sebebim daha önce kasa toplamamıs olmam ve tecrübesizliğimdir ürünleri kasaya doğru şekilde monte edebilir miyim bilmiyorum.Ancak merak ettiğim bir konu var açıkcası mediamarkt montaj konusunda yardımcı oluyor mu ki acaba ?
  • huso kullanıcısına yanıt

Hocam o zaman son hali şu diyelim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaterialEngineerr

Hocam o zaman son hali şu diyelim :D
    Boyle cok daha iyi Hocam, Zotac kullandım benim cok sevdigim markadır Zotac 4GB 1050Ti,6GB 1060 cok da memnundum.
    Xigamtek PSU biraz supheli geliyor acıkcası Kasayı da Coolermaster yapsanız daha iyi olur gibime geliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.