Şimdi Ara

550 D nin Video Kaydında Pc ye Aktardıktan sonra görüntünün değişmesi ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 550D nin Lcdsinden baktığım zaman renkler muhteşem gel gelelim ki PC ye attığımda SD karttan Lcdde o renkleri muhteşem aldığım bölümlerde patlamalar mevcut ve renkler çok soluklaşıyor. bunun nedeni ne olabilir. Bir soru daha karanlık bölgelerde NOİSE dediğimi o karıncalanmayı minimuma indirmek için bir taktik bilen varmı. Video Kameradan Fotoğraf makinasına yeni geçen biri olarak umarım sorunlarımı anlatabilmişimdir saygılar.

• Makinanın kendi ekranı 1milyon piksel (yalnıs hatırlamıyorsam) bu yüzden tabiki pc ekranındaki görüntüden kat kat daha iyi olucaktır. ayrıca kullandıgınız sd kart da önemli tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skatterbireyin

Makinanın kendi ekranı 1milyon piksel (yalnıs hatırlamıyorsam) bu yüzden tabiki pc ekranındaki görüntüden kat kat daha iyi olucaktır. ayrıca kullandıgınız sd kart da önemli tabi.

1920x1080 in 2 milyon 73 bin 600 oldugunu söylersek hangisinin kat kat iyi olucagina siz karar verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Makinanın kendi ekranı 1milyon piksel (yalnıs hatırlamıyorsam) bu yüzden tabiki pc ekranındaki görüntüden kat kat daha iyi olucaktır. ayrıca kullandıgınız sd kart da önemli tabi.

1920x1080 in 2 milyon 73 bin 600 oldugunu söylersek hangisinin kat kat iyi olucagina siz karar verin.

Bir de ne demek dediğini anlasam karar vericemde..
  • şimdi kafam karıştı arkadaşlar SD kartım Class 10 team iyi bir sd kart o konuda sıkıntı yok. benim derdim lcden gördüğüm aldığım renkleri pcye aktardığımda alamamam. ve edius gibi bir programa attığımda takıla takıla gidiyor .MOV olarak geldiğinden olabilir ama ne yapmam gerekiyor onu pek bilmiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Bir de ne demek dediğini anlasam karar vericemde..

çok zor degil. makinanin ekranı 1 milyon piksel, normal bir hd ekran 2 milyon küsür oluyor pc lerde bulunan.hani bakiyoruzya monitör adı. ayrıca arkadasın sorunlariyla piksel sayısının degişmesini nasıl bagladınız anlamadıgım için başka birşey yazmamıştım. renk bozulmasının piksel sayısıyla ilgisi olmadigini heralde anlatmaya gerek yok.

• Exxcrea 550D ile cekilen fotograflarında PC ye atıldıgıgında makinanın kendi ekranındaki gibi gözükmemesinin nedeni desem belki daha anlasılır olabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skatterbireyin -- 7 Aralık 2010; 2:20:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar tartışacağımıza çözüm üretsek benim soruna :)
  • quote:

Exxcrea 550D ile cekilen fotograflarında PC ye atıldıgıgında makinanın kendi ekranındaki gibi gözükmemesinin nedeni desem belki daha anlasılır olabilirmiyim ?

tamamda bunun piksel sayısıyla bir alakasi yokki bunu anlatmaya calısıyorum. ek olarak zaten o 3 inçlik ekranda okadar yüksek miktarda piksel olmasi bu iphone4 dede var olan retina display benzeri bir olay oluyorki zaten o ekrana 5 cmden bakmıyorsanız hiçbir anlamı olmuyor 900 bin piksel 600 bin piksel veya 1 milyon olmasının. yani şunu demek istiyorum

''Makinanın kendi ekranı 1milyon piksel (yalnıs hatırlamıyorsam) bu yüzden tabiki pc ekranındaki görüntüden kat kat daha iyi olucaktır''

cümleniz konuyla hiçbir baglantısı olmadigi gibi piksel sayısı katkat daha iyi görüntüde saglamaz.kaldı ki zaten pc deki monitörün piksel sayisi 2 kat fazladır. arkadasın sorunu renklerle ilgili ve 550d nin ekranı sıradan bir monitörden ancak ppi konusunda iyi olabilir buda 4-5 cmden bakmıyorsanız bir anlam ifade etmiyor.sonuç olarak renklerle hiçbir alakasi olmayan bir konuyu tartışıyoruz.

arkadasın sorununa gelince, renklerin bozuk görünmesi ki eger bir bozukluksa başka bir pc veya mov açan cihazda (telefon vs) bakılmalı belki tamamen pcnizdeki codeclerle alakali bir olaydır.yada 3 inç ekranda farkedemediginiz bozulmalarin ekran buyudukce daha çok göze batması olabilir.

• Küçük ekranda kusurlar daha az görüneceği için, pc ekranındaki görüntüden daha iyi gözükebilir. Elbette bunun renk ile bir ilgisi yok. Arkadaş bir video örneği atabilirse sorunun codec ile ilgili olup olmadığını anlayabiliriz.
  • Renk kalibrasyonuda fark eder. 550D de daha doğal ve canlı renkler mevcutken pc ye atıp baktığımda laptopta soluk renklerle karşılaşıyorum. Başka bir 22" LCD monitörümde daha canlı ama sarımsı renklerle karşılaşıyorum. Okadar ayarla uğraştım ama bir türlü 550d deki gibi görüntü alamadım. Özel renk kalibrasyon cihazları var onlarla monitörü kalibre etmek lazım.

Noise içinse bazı video programları bu işi hallediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Renk kalibrasyonuda fark eder. 550D de daha doğal ve canlı renkler mevcutken pc ye atıp baktığımda laptopta soluk renklerle karşılaşıyorum. Başka bir 22" LCD monitörümde daha canlı ama sarımsı renklerle karşılaşıyorum. Okadar ayarla uğraştım ama bir türlü 550d deki gibi görüntü alamadım. Özel renk kalibrasyon cihazları var onlarla monitörü kalibre etmek lazım.

Noise içinse bazı video programları bu işi hallediyor.

birebir aynı sorun siz daha iyi açıkladınız benden. Her çekimde yanımda monitörle gezmem gerekiyormuş gibi bir his var içimde yoksa kafandan hallediceğin bir ayar mekanizması söz konusu değil video kameralardaki gibi ... Zor olacak alışması hayırlısı bakalım .. !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.