Şimdi Ara

512 MB Nvidia GeForce 8500GT Ekran kartı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
13.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben sadece o kartı kesinlikle tavsiye etmediğimi vurgulamak istemiştim.
  • opelim birbirimizi barisalim, sunun surasinda ayni forumun insanlariyiz :>

ben zaten alinmamistim, ne tavirlar goruyorum nette, bu yaninda kuzubudu :>
    tavri ifade ederken dogru yapalim 'ddd1907', 'yoksa sonradan onu dimek istememistim, bunu kastetmistim' oluyor
    zaten ben onceki yazilarimda anlattim vahametimi, gayet farkindayim

simdi netten 8600gt lere bakiyorum, birazdan foruma donerim,

asus8600gt alan arkadas bekledigi perfomansi alamamis?
    baska 8600 yorumu??
  • INNO 3D 256MB GeForce 8600GT (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600 GT 122 $
    INNO 3D 512MB GeForce 8600GT (PCI-E) PCI-E x16 512 nVidia GeForce 8600GT 129 $
    MSI 256MB GeForce NX8600GT (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600GT 133 $
    PALIT 256MB GeForce 8600GT (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600 GT 145 $
    PALIT 256MB GeForce 8600 GT Sonic (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600 GT Sonic 145 $
    GIGABYTE 256MB GeForce 8600GT (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600GT 146 $
    ASUS 256MB GeForce EN8600GT (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600GT 154 $
    LEADTEK 256MB GeForce PX8600GT TDH (PCI-E) PCI-E x16 256 nVidia GeForce 8600GT 158 $
    PALIT 512MB GeForce 8600GT Super (PCI-E) PCI-E x16 512 nVidia GeForce 8600GT Super 161 $

bundan sonra
    ASUS 512MB GeForce 8600GT Silent (PCI-E) PCI-E x16 512 nVidia GeForce 8600GT 186 $
    var, o biraz bogazimda dugumlenir :>

maviden az once aldim fiatlari
    simdi 8500gt den 8600gt ye gecmek cok farkettirirmi, bilgisi olan?

asus8600gt kullanan arkadas nerde ne performans alamamis merak ettim, ben quake4demo ve ut3demo da aldigim sonuclari daha once yazdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 17 Ekim 2007; 18:32:32 >

• Aslında kartı sadece ekran kartına yük olacak 2 oyunda denedim. Biri fear ek paketi diğeri elder scrolls IV : oblivion.

Fear da min 25 fps aldım (herşey açık-tüm ayarla masimumda 1024*768) maksimum 125 fps civarı. Aslında 45-50 altına çok nadiren düşüş oldu. Anlamsız bir şekilde bazı yerlerde 3-4 saniyelik bir süre boyunca 9-10 fps ye düştüğü oldu (sanki yükleme yapar gibi kasılma ve sonra direk 40-50 fps ye çıkış oluyor), bunu ekran kartında ziyade sistemde başka bir bileşenle ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak fear daki performans beni çok tatmin etmedi. 40 fps nin altına hiç düşmemesi umardım.

Oblivionda ise memnunum aslında. 1024*768 hdr açık. en yüksek kalitede, görüş mesafeside maksimumda açık alanda 20 (nadiren) -60 fps arasında değişiyor. Ortalama 50 fps civarı yalnız. 6200 de 800*600 de çok daha düşük grafik ayarlarında aa kapalı iken görüş mesafesi oldukça düşükken 20 fps nin üstüne çımazken 8600 oblivionda hakkını verdi bana göre.

Ancak bir tavsiye daha pasif soğutuculu ekran kartı almanı önermem. Ayrıca Asusun o pasif soğutucu ekran kartı aynı frekanslarda olmasına rağmen fanlı modelinden daha pahalı.

• Criminal Origin

guzel neticeler almissin, senin ekrankartinin rami kac???,
    oyunlari tanimiyorum ama bi kac tavsiyede bulunayim:
    sorunun sebebi oyun sirasinda olan yuklemeler olabilir, (ramini o yuzden sordum)
    o yuzden orda gordugun fps dususleri bence hiiiic onemli diil,
    bahsi gecen ddr3 lerde sanirim bu soruna (ve baska yavaslik sorunlarina) direkt care oluyor galiba.
    ayrica pagefile inida sabitlemeyi unutma (mesela 2gb ram varsa boyutunu windows ayarlarindan 4096mb yapip sabitle)

peki ne almami tavsiye edersin??? yukardaki listeden fiat/perf olarak hangisi en uygunudur. (cok zengin olamadigim ortada herhal :>)

• @Lancelot_Real

Ekran kartının rami 256 ddr3

Yukarda vediğin listeden Palit 8600gt sonic yada sonic + olan modeli en uygunu gibi duruyor. Çünkü forumda herkez bunu tavsiye ediyor Ancak palit kullanıp donanımsal problemlerle karşılaşan kişilerde var özellikle sonic + modelinde.
  • tamam da evdeki hesap carsiya uymaz hesabi sen dereyi gormeden pacayi siviyorsun bir git bakalim adamlarin yanina ne diyecekler?al o zaman parani aldigin zamanki gibi diyeceklerini sanmiyorum niye netten arastiriyorsun ki nasilsa istedigin model olmayacak adamlar ne yapabilirse o olacak belki de bir sey yapamayacaklar o da var.sansini dene diye dedim ben.

@Criminal Origin
    quote:

Anlamsız bir şekilde bazı yerlerde 3-4 saniyelik bir süre boyunca 9-10 fps ye düştüğü oldu (sanki yükleme yapar gibi kasılma ve sonra direk 40-50 fps ye çıkış oluyor

islemciden olabilir diyorum ben cunku 8600 lerde alt-tab sorunu yok benim bildigim anlattigin yigilma yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

tamam da evdeki hesap carsiya uymaz hesabi sen dereyi gormeden pacayi siviyorsun bir git bakalim adamlarin yanina ne diyecekler?al o zaman parani aldigin zamanki gibi diyeceklerini sanmiyorum niye netten arastiriyorsun ki nasilsa istedigin model olmayacak adamlar ne yapabilirse o olacak belki de bir sey yapamayacaklar o da var.sansini dene diye dedim ben.

@Criminal Origin
    quote:

Anlamsız bir şekilde bazı yerlerde 3-4 saniyelik bir süre boyunca 9-10 fps ye düştüğü oldu (sanki yükleme yapar gibi kasılma ve sonra direk 40-50 fps ye çıkış oluyor

islemciden olabilir diyorum ben cunku 8600 lerde alt-tab sorunu yok benim bildigim anlattigin yigilma yani.

2 sene kadar once ekran kartim arizalandiginda da sorunsuz degistirmislerdi.
    15 aylik hd yi ariza sebebi ile degistirdim gecen hafta, ayrica hep alisveris ettigim firma, isinma problemi olduguna gore problem cikarmadan alacaklarini umuyorum, bugune kadar yuzumu kara cikarmadilar. Yarin gidip gorusurum, buyuk ihtimal OK dediklerinde yerine sunu istiyorum demem gerekir, o yuzden soruyorum. Bana ellerindekileri solerler, ben sunu istiyorum derim anlasiriz, istedigim model olur beklemem kaidesi ile, daha oncede oldu, saticimdan cok memnunum, hep dogru fiat dogru hizmet aldim.

O yuzden siz bilen arkadaslardan bana dogru bir hedef gostermenizi reca ederim, baslangic noktam asus 8500gt, bitis noktami bilemeden nasil vektor cizerim saticima gittigimde

• sistemini bir yaz bakalim max uste verebilecegini de yaz.
  • quote:

sistemini bir yaz bakalim max uste verebilecegini de yaz.

Sistemim:
    Asus P5B (düz versiyon) (Bios:P5B-ASUS-1604.ROM) (Rev 1.04G)
    Intel Core 2 Duo E4400 2Ghz
    2x1 GB DDR2 PC2-6400 (400Mhz) Kingston RAM (KTC1G-UDIMM)
    Asus 512MB Extreme Silent Magic N8500GT (PCI-E)
    Aopen 350 W powersupply (tas gib tas tas)
    Aopen nin en ucuz bir kasasi
    Samsung SP2504C SATA II 250GB HD *2 Raid0 durumunda Hdtach3 ten aldigim sonuc: Average read: 101.1 MB/s Burst Speed: 250 MB/s
    Seagate ST3400620AS SATA II 400GB HD
    Kasada CD-DVD writer yada rom takili diil (2.5 senedir usbden dvdwriter kullaniyorum (aparat ile) herkese tavsiye ederim)
    Kasada disket surucu takili diil (2 senedir takmiyorum, halen ihtiyacim olmadi :=))
    Eide de hicbisi takili diil.
    Avermedia AnalogTV karti (eskilerden avtv208)
    Com Portuna External Modemimi taktim (arasira fax icin gerekiyor), gayet duzgun calisiyor.
    Tuncmatik UPS

160, 170dolarlara kadar cikabilirim ekran karti alirken..

tavsiyen???

• islemci guzel oc yapiyor musun?dx10 konusunda ne dusunuyorsun?

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1928

http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=334&pid=2641

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2009

sorulardan korktu kacti galiba.tavsiye muhabbetini bu yuzden sevmiyorum yav 2 dakkada otomatige bagliyorum. evde toprakli priz var mi?trafonuz nasil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 17 Ekim 2007; 19:59:27 >

• quote:

islemci guzel oc yapiyor musun?dx10 konusunda ne dusunuyorsun?

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1928

oc yapmiyorum, islemcinin hizindan memnunum, bu bilgisayari daha en az 5 sene kullanacagim, fiatlari makul olunca quadro takmayi dusunuyorum, zaten bu sebeble bu sekilde aldim.

dx10 konusunda bisi dusunuemiyorum :)
    Cunku vista_64 e arasira bagzi seyleri ogrenmek icin girip sonra ana sistemim olan 2003_64 e geri donuyorum (ghost imajlarim var),
    zaten bi quake4 oynuyorum, bide ut3 oynamaya basladim. (yani ekran kartini zorlayacak oyunlarim bu kadar)

ut3demo 2003_64 u sevemeyip kurulamadigi icin mecburen vista_64 den kurup oynadim, 800*600 de 60fps, ve isler cok karistiginda nadiren 40fps gordum
    dx10 ile dx9 arasindaki anlamam icin ut3demo yu bi de xp_64 yada xp_32 de denemem lazim ama elimde hazir imaj yok ve hic kurasim gelmiyor.
    bi ara xp_64 u ana sistemim yapacagim, o zaman daha net karsilastirma yapabilirim.

tabi yapabilecegim bi test bi karsilastima varsa soyle hemen yapayim, ut3demonun 2003_64 de calismamasi karsilastigim tek 2003_64 sorunu oldu, onerecegin dier seyleri yapabilicegime inaniyorum.

bunlarin disinda 3DMark03 Pro ile bu kart bu sistem 7154 puan aldi, maximum puan 101649 imis, yorumu sana birakiyorum.

• korkup kacmadim, iceriye gitmem lazim gerekti, cevabim biraz gecikti, gecikme icin uzgunum

(zaten sen mesajini daha degistirmeye baslamadan ben cevap yazmaya baslamistim, lakin evhali)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 17 Ekim 2007; 20:14:23 >
  • toprakli priz var, trafomuz iidir, ah bide arasira su elektrik kesintileri olmasa geceyarisi 2 den sonra..:> elektrik tesisat sorunum zerre kadar yok.
  • son iki mesajini sil espriydi onlar.

5 sene gider diyemem ama yukaridakilerden yazi tura atsan hatta 1950pro 2600xt 8600gt diye bile yazi tura atsan senin sorunun cozulur.1280*1024 ya da dx10 gibi bir sartin yoksa ucu de 1024 dx9 da al birini vur otekine kartlardir performans olarak.yarin gittiginde bu 3 modeli bil yeter bunlarda dusuk hizlisi fansiz sogutmalisi fanlisi filan yok.madem bilgisayarcin cok iyi bu 3 modeli soyle bakalim o ne diyecek??kotu bisi kakalarsa, begenmezsek sonra gene degistiririz bunu da soyle.
  • quote:

son iki mesajini sil espriydi onlar.

5 sene gider diyemem ama yukaridakilerden yazi tura atsan hatta 1950pro 2600xt 8600gt diye bile yazi tura atsan senin sorunun cozulur.1280*1024 ya da dx10 gibi bir sartin yoksa ucu de 1024 dx9 da al birini vur otekine kartlardir performans olarak.yarin gittiginde bu 3 modeli bil yeter bunlarda dusuk hizlisi fansiz sogutmalisi fanlisi filan yok.madem bilgisayarcin cok iyi bu 3 modeli soyle bakalim o ne diyecek??kotu bisi kakalarsa, begenmezsek sonra gene degistiririz bunu da soyle.

tavsiyen icin saol varol, dedigini aynen yapacagim, XFX - 8600GT XXX ED gozume hos gorundu, daha once x1600(agp8x) kullaniyordum, sirada nvidia var benim icin

5 sene gider, sevgilimde p3_700mhz var, gayet duzgun calisiyor, hatta tvden kayit bile yapiyor :>.
    bende yanan anakartimin yenisini buldum (yanmasi tamamiyle benim essekligim idi , dersimi aldim), artik evde 2 bilgisayar var, 2.si diger odada download yapiyor, gurultu kirliligine son , bununda akibeti sonradan server olmaktir zaten :>. Belki o zamana kadar kendi evimde olurum, salonda plazmanin altina koyarim :>.

• cyrix120 arkadaşımızın önerdiği kartların 3'üde iyi. illaki Dx10 desteği olsun dersen verilen linklerde ki XFX 8600GT XXX ED gayet iyi bir kart. Bulabilirsen bunu al derim
  • bisi soracagim, bu dx9 dx10 davasi ne, neticede vistadan dx10 cikiyor, digerlerine dx9 un ustunde dx cikmiyacak
    yeni ekran kartlari dx10 destekliyor ama eskiler dx10daki ozellikleri calistiramiyacak.

nedir bu ozellikler??????, pek fuzuli gorundu bana?, ne calismayacak eski dx9 gpu ile???
  • 8500gt icin dx9 ila dx10 arasindaki farki gosterirmi bilmiyorum, iste bir not:
    vista_64 de ut3 800*600 de 60-40fps idi
    2003_64 de ut3 640*480 de 60-40fps idi
    (xp_64 ve 2003_64 de ut3 kurman icin hem bir windows ayari, hemde update edilmis u3demoexe gerekiyor, googledan bulursunuz)
  • Arkadaşlar, bende NVidia GeForce 8500GT kullanıyorum. Beğenmeyenler var ama Call Of Duty-Modern Warefare, Medal Of Honor-AirBourne ve en önemlisi çok yoğun çalışan bi oyun olan Crysis gibi oyunları oynadım bu ekran kartında. Ne CoD da ne de MoH da hiç sorun yaşamadım ve 1024 çözünürlükte oynadım. Crysisde de 1024 de oynuyorum hiç kasılma falan yok çok rahat oynanıyo fakat SpeedFan diye bi program var çoğu bilir, orda ekran kartının sıcaklığını oyundan sona 45-55 arasında gösteriyo. Yukarı doğru ok ve kırmızı işaret çıkıyo. Bu ekran kartının normal sıcaklık değerleri nedir bilen var mı? Ve ya bu 45-55 arası sıcaklık normal mi?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.