Şimdi Ara

512 MB Nvidia GeForce 8500GT Ekran kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
13.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • online oyunda ekran karti testi mi yapilir yahu ping denen bisi var 6600 ilk ciktiginda single player modunda atariye ceviriyordu butun oyunlari ama netten 800 600 surunuyordu o kartin kotulugu degil ki baglantinin kotulugu.1 mbit diyorlar kulliyen yalan bence o hiz.yukarida ss verdim bak 1024 full ayarda digerlerini de verecektim site hata verdi ama son oyunlari 20-30 fps verebilen bir kart benim isimi bu makinede gorur burda 8500 kraldir demiyor ki kimse madem oyle bisi alacaksiniz sonic olanini alin diyorlar ben de kartin o kadar da cacik olmadigini gostermek istedim hepsi bu.3dmark05 den sempronla 7260 alan karta ben cacik demem abi kusura bakmayin 6600 de 2500 aliyordum ben.az ile kanaat etmeyen cogu bulamaz ki benim 1950 im de var kapisacak baskasini bul istersen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cyrix120

online oyunda ekran karti testi mi yapilir yahu ping denen bisi var 6600 ilk ciktiginda single player modunda atariye ceviriyordu butun oyunlari ama netten 800 600 surunuyordu o kartin kotulugu degil ki baglantinin kotulugu.1 mbit diyorlar kulliyen yalan bence o hiz.yukarida ss verdim bak 1024 full ayarda digerlerini de verecektim site hata verdi ama son oyunlari 20-30 fps verebilen bir kart benim isimi bu makinede gorur burda 8500 kraldir demiyor ki kimse madem oyle bisi alacaksiniz sonic olanini alin diyorlar ben de kartin o kadar da cacik olmadigini gostermek istedim hepsi bu.3dmark05 den sempronla 7260 alan karta ben cacik demem abi kusura bakmayin 6600 de 2500 aliyordum ben.az ile kanaat etmeyen cogu bulamaz ki benim 1950 im de var kapisacak baskasini bul istersen.

ping denen seyi biliyorum, ama ayni server, ayni oyun, farkli cozunurluk :>.
    benimle ayni ping e sahip olanlarin (7600 kullananlarin) cozunurlugu benden fazla :>:>
    zaten serverda en dusuk cozunurluk benim.

ayrica 1mbit dogru ama tekel servis saglayaci oldugu icin ping sureleri uzun
    disarda servis sagliyicilar cok kisa ping sureleri de verebiliyorlar ufak bi fiat farki ile
    oyun oynadiklarim "servis saglayicini ara", "degistir", yada "pingi kisaltacak bi hizli kullanim paketi al" diolar
    utaniyorum bizde bir tane servis saglayicisi derken :>,
    epey guluyorlar, ve gulmektede sonunda kadar haklilar. :> . zaten bende guluyorum.

farkli oyunlar oynamadigim icin senin kadar derin bilgiye sahip olmayabilirim lakin yasadigim bu
    ben quake oynarim bi tek, bide ut3 demo cikti 3 gun kadar once, yakinda onu oynayacagim.

geri kalan oyunlarimi da zaten eski agpx1600 umde calistiriyordu, bu kart hayli hayli calistirir.

zaten bende aza tamah ettigimden bu karti aldim, 2 oyun oynayacagim die karta para dokmeyeyim dedim,
    ama eski agpx1600 umle de 800*600 oynardim q4 u, yine ayni olunca uzuldum. Uzuntumden yazdim bunlari.

peki sen bilirsin,bu kart oc edilebiliyormu, edilebiliyorsa hangi programla nasil, edilirse umarim 1024 e ulasirim.
    (bilgisayarla herseyi yaparim yillardir, oc yapmadim, belki bu sefer :>)

• 8500 ler cok cesitli valla belli bir standardi yok suna cikar diye.alin dedigimiz palit sonic lerde vdo tool diye bir yazilim geliyor ve bunun yardimi ile asagidaki degere sorunsuz cikiyor ama rivatuner programi ile yavas yavas cikmayi deneyebilirsin.

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163

512 MB Nvidia GeForce 8500GT Ekran kartı

• quote:

8500 ler cok cesitli valla belli bir standardi yok suna cikar diye.alin dedigimiz palit sonic lerde vdo tool diye bir yazilim geliyor ve bunun yardimi ile asagidaki degere sorunsuz cikiyor ama rivatuner programi ile yavas yavas cikmayi deneyebilirsin.

yardim icin cok saol, bu gece internet izmir hattinda kotu, (ping330 larda)
    resimde gosterdigini referans alip bisiler yapmaya calisirim.

rivaturner i daha once kullanmistim (ogrenme amacli)
    dedigin programida simdi indiriyorum, netice alinca foruma yazarim.
  • cyrix120: bu vdotool ilginc bi programmis, aradim taradim bulamadim, cok palite has bisi galiba

Asus 512MB Extreme Silent Magic N8500GT (PCI-E)

riva turner kullanmayali yillar olmus (en son 4 sene once agp8x x1600 umde girmistim bu menulere)

ucuz ekran karti aldim, biraz perf artisinin arayisi icindeyim
    cyrix120 saolsun, RivaTuner205 kurmama yardim etti.

hatirladigim main den ekran kartinin ordaki customize ye tiklayip low-level system tweaks e giriyorduk
    burda install a tiklayip menuleri aktif hale getirdim,
    ama gecen yillar boyunca menuler ziyadesi ile epeey degismis, ozellikler arttikca artmis.

riva bilenler yardim edebilirmi
  • vdotool u netten indiremezsin palitlerde calisiyor sadece kartin markasini daha once tam soylemedin palit 512 sandim ben.
    asus un hizlari 459 gpu / 666 ram ddr2 yani ve cok yuksek fiyati 145 diyor su anda.177 ye 8600 sonic+ lar var.palit sonic ddr3 ramli 1400 yukaridaki deger ve 124 lira.riva tuneri bilsem soyle yap boyle yap diyecem ama bilmiyorum o hizlardan nereye kadar cikaracan hem ddr2 hem pasif fanla.oyunlarda takiliyor dedigine hak verdim yalniz simdi.uzuldum valla yanlis secim olmus kart gittigi kadar kullan artik yapacak bir sey yok.
  • quote:

vdotool u netten indiremezsin palitlerde calisiyor sadece kartin markasini daha once tam soylemedin palit 512 sandim ben.
    asus un hizlari 459 gpu / 666 ram ddr2 yani ve cok yuksek fiyati 145 diyor su anda.177 ye 8600 sonic+ lar var.palit sonic ddr3 ramli 1400 yukaridaki deger ve 124 lira.riva tuneri bilsem soyle yap boyle yap diyecem ama bilmiyorum o hizlardan nereye kadar cikaracan hem ddr2 hem pasif fanla.oyunlarda takiliyor dedigine hak verdim yalniz simdi.uzuldum valla yanlis secim olmus kart gittigi kadar kullan artik yapacak bir sey yok.

tam anlami ile bi dangalaklik yaptigimi farkindayim, zaten bu forumda da bunun serzenisini yapmistim,
    degistirmek icinde cok gec kaldim,
    p5b yi kullanmayi ogrenmekle mesguldum,
    iyi anakart, herkese tavsiye ederim,
    sorunsuz kullaniyorum
    ama sorunsuz kullanmayi becerene kadar 1 ay ugrastim, bayagi bi inceligi var, bugun yarin p5b forumuna uzuunca bi yazi koyup (su an 535 satir) herkesinde mutlu mesut kurup kullanmasina katkida bulunacagim.

yardimlarin icin saol, sayende bendeki 8500 un uzayip kisalamiyacagini anladim, allahtan cok oyun oynamaya vaktim olmayacak onumuzdeki aylarda.
    "177 ye 8600 sonic+" tavsiyen guzelmis, bana kismet diilmis.

yanniz bi duzeltme, dogru cozunurlukte takilma olmuyor, zaten 800*600 de 60fps hiiiic bir dusus yasamadan rahatlikla oynuyabiliyorum q4 u.

simdi cozunurlugunu hatirlamiyorum ama bf2 yide gayet guzel oynamistim bi ara deneme yaptigimda.

en azindan eski x1600 umden cok daha hizli yukleniyor ve cok daha duzgun calistigini hissetiriyor bana, nihayetinde 8500 cacik diil
    lakin 8600 sonic+ herhalde balli borek olur o fiata (fiat perf acisindan)

tek kuramadigim ut3 oldu (unreal tournament 3 demo), onunda sebebi kartmi, yoksa 2003_64 kullanmammi emin deilim, bi ara vista_64 de, olmadi xp_32 kurup deniyecegim zaten.

• hep q4multi demo ornegi verdim, lakin sunu solemeyi unuttum, q4demo fps ust sinirini 60fps de kitliyor (demo oldugu icin), yani 800*600 de 60fps bende zerre kadar dusmuyor, ama kart belki daha yuksek degerde verebilir.

ama benim icin 60fps herseyde ideal :>
  • 8500 un gunahini almayayim
    ut3 (unreal tournament 3 demo) nin kurulmamasinin sebebi 2003_64 mus, ut3 demonun icinden cikan "AGEIA Technologies" isimli bi program kurulamamis 2003_64 e, belki diger 64 sistemlerde de ayni sorun olmus olabilir, neticede demo, bu vesile ile forumada yazayim dedim.
    xp-32 ye gayet rahat kuruldu
  • 512 boş sadece ilk göze batan deger oldugu için yapılandırılmış şu cümle için sanırım aaa 512 ram hadi alalım ne kadar da ucuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

hep q4multi demo ornegi verdim, lakin sunu solemeyi unuttum, q4demo fps ust sinirini 60fps de kitliyor (demo oldugu icin), yani 800*600 de 60fps bende zerre kadar dusmuyor, ama kart belki daha yuksek degerde verebilir.

ama benim icin 60fps herseyde ideal :>

Arkadaşım seni bir ben anlarım heralde : ) Bende tam olarak sende ki kartı aldım ilk ve daha makinaya takıp çalıştırdıktan 1-2 dk sonra headsinke dokunduğumda o el değmez sıcaklık beni kartan soğutan ilk şey oldu. Bu yüzden o karta oc çekmen imkansz gibi birşey. Ancak enteresan bir şekilde kartı 3 kez takıp çıkardım ama bir türlü windows açılış ekranından itibaren monitöre görüntü gelmedi. Bende arızalı olduğu düşüncesiyle aldığım yere götürdüm orda direk çalıştı. NFS carbon açtı elemanlar tüm detaylar full de 1024*768 çözünürlükte tatmin edici bir akıcılık vermedi kart. Zaten o ana kadar karta bakış açım değişmeye başlamıştı ki bunuda gördükten sonra hepten soğudum. Hemen kartı iade edip 8600 aldım ki bu kart bile 6200 den 8600'e yapılan uzun atlayışın hakkını yeterince vermiyor. Ama yinede çok oyun oynamayan birisi olarak fazla kafana takmana gerek yok bence

Ayrıca birşey dikkatimi çekti. 800*600 de fps 60 da kalıyor ve hiç aşağı inmiyor demişsin. Buda demek oluyorki 60'a sabitletmiş (sanırım) ve hiç düşmemesi aslında daha da yüksek fps alabileceğin anlamına geliyor. Hal böyleyken 1024*768'de en azından ortalama 40 fps civarı alman gerekiyor. Bir terslik olmalı. Birde şöyle birşey var bana göre. Bu katlar çok yeni. Özellikle getirdiği dx10 ile yeni bir neslin ilk tohumları ve işletim sisteminde, oyunlarda vs henuz tam uyumun sağlanamadığını, işletim sisteminin kartı tam olarak tanıyamaması (mesela benım kartın belleği 256 olmasına rağmen windows 512 görüyor) gibi problemler olduğunu düşünüyorum ve doğal olarakta kartların tam verimde çalışamadığını. Zamanla bu kartlardan daha yüksek performans almak mümkün olacak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 17 Ekim 2007; 12:13:34 >

• Criminal Origin

q4 eski bi oyun, zaten perf artisi olacaksa yenilerde olur, ama oda bu kartta pek olacagini sanmiyorum.
    en fazla vista oyuncaklari duzgun calisir :>.
    yeni kart eski oyunda super olacak beklentim beni fenaa uzdu bu kartta.

q4 ile ilgili fps olayini 2 mesaj once yazdim zaten
    ama
    40 fps q4 de savasmaya yavas geliyor, hizli oyun neme lazim.
    Karttaki ram en iyi halden trackmania united a yariyor, (yinede 512 fazla)
    kim takar carbona, trackmania nations indir, update et, internettte doya doya yarismanin keyfine bak
    (tmnations freeware, grafikler zuper diil, ama oyun ole)
    zaten sistemimde toplasan 5 oyun var, birisi nostaljik starcraft :>

• Asus 512MB Extreme Silent Magic N8500GT (PCI-E)
    (sisdemim core2duo 2ghz, 2gb ram)

bugun ut3 demoyu denedim,
    xp_32 ve vista64 de oyun calisti. (2003_64 de kurulamadi bile)
    vista64 de oynadim,
    800*600 de
    fps harektli sahnelerde 40fps, daha durgun sahnelerde 60fps (demo 60in ustune cikmiyordur muhakkak)

sanirim bu kart 800*600 u seviyor,
    karti zorlayacak ut3 den daha iyi bi oyun olacagini sanmiyorum (daha piyasaya cikali 4 gun kadar oldu)
    (digerleri cpu ve ram e de cok yukleniyordur)

yanniz fiat performans olarak bu kart o kadar ii diil gibime geliyor.
    keske cyrix120 arkadasin tavsiye ettigi 8600 sonic+ alsa idim

halen bu kartin ramleri fazla diorum, 512mb in 384mb indan guzel virtual disk olurmus, keske olabilse

8600gt kartlarin fiati bundan 30$ ila 60$ arasi daha fazla, daha mi iyi bilmiyorum, herhalde daha iidir.

ne kadar ekmek o kadar kofte, bu kart en azindan tum oyunlari calistirir gibime geliyor, artik nasil calistirir o da ayri mevzuat :>

fiat/perf olarak iyi bi arastirma yapin, ona gore alin kartinizi, benim gibi kimvurduya gitmeyin, simdi aliyor olsam bi 50$ a daha arar-bulur-ugrasir, ole alirdim ekran karti. Kismet iste, o zaman ole yapmak zaruri oldu.

forumda yazanlara cok tesekkur, sayenizde kartimin ne mal oldugunu 2 gunde anladim, kendinize iyi bakin.

• Asus 512MB Extreme Silent Magic N8500GT (PCI-E)

bu kartin gpu su windows altinda sabit 63 gosteriyor
    belki daha yuksek gosteremiyordur :>
    oyunlarda ne oluyor allah bilir

nedir ne yapmali, bu bahane ile bilgisayarciya mi gitmeli, yoksa bu durum normalmidir bi gpu icin?
  • quote:

Asus 512MB Extreme Silent Magic N8500GT (PCI-E)

bu kartin gpu su windows altinda sabit 63 gosteriyor
    belki daha yuksek gosteremiyordur :>
    oyunlarda ne oluyor allah bilir

nedir ne yapmali, bu bahane ile bilgisayarciya mi gitmeli, yoksa bu durum normalmidir bi gpu icin?

Kartı alalı çok oldumu? Ben yukardaki anlattığım nedenlerden dolayı kartı geri götürdüm ancak kart sorunsuz çıkınca bu kart benim içime sinmedi, çok ısınıyor farkı ödeyip 8600 alıcam dedim sorun çıkarmadılar. Ayrıca bende fan %43'de çalışıyor ve masaüstü sıcaklık değeri 45 derece.
  • quote:

yoksa bu durum normalmidir bi gpu icin?

63 derece fansiz sogutucu icin normal ben yaz sicaklarinda fanla 55 goruyordum bosta.bu kartlar biraz fazla isiniyor.fanini degistirdim simdi 40 derece ama arkadasin fikri guzel 3-4 ay once aldiysan git bir konus memnun degilim diye belki yapabilecekleri bir seyler vardir.
  • 13.08.2007 de almisim,

sansimi deneyeyim,
    peki bana hangi karti tavsiye edersiniz?
    fark verip neyi alayim???
  • oyun içinse o ekran kartı gülerimben sana
  • quote:

13.08.2007 de almisim,

sansimi deneyeyim,
    peki bana hangi karti tavsiye edersiniz?
    fark verip neyi alayim???

Şansını dene bence. Git anlat derdini kabul ederlerse hem istediğin kartı alırsın hemde için rahat etmiş olur. Etmezlerse zaten kaybedeceğin birşey olmaz. Ben alırken aslında çok fazla bir araştırma yapmadım. Ne kadar kurcalarsan okadar kafa karışıyor. Beklemeninde sonu asla gelmiyor. Herhangi bir 8600gt yeterli olacaktır diye düşünüyorum ben. Daha üstünün fiyatları hakkında hiç fikrim yok. Forumda herkez palit 8600gt sonic / sonic + öneriyor. Kargo beklemeyi vs sevmem. asus 8600gt aldım stokta olduğu için aldığım yerde. Performans iyi ancak beklediğim gibi değil. 6200 den 8600 ye zıplayıpta çok daha fazlasını umardım ama olmadı

• quote:

Orjinalden alıntı: ddd1907

oyun içinse o ekran kartı gülerimben sana

Bu tarz tavırlar ayıptır bence Yardımcı olmaktan öte aşalayıcı ya da kırıcı yorumlar yapacağınıza hiç yapmayınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.