< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
50cc SCOOTER FİKİRLEŞME PLATFORMU (12. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet bugün motorunuzu aldık. 3000de 50lik orbit. Stabil diye bahsedildiginden dolayı tercih ettim.
Motor tecrübem olmadan 65 km boyunca bol araçlı yolda sürüp eve getirdim. İlkin korkuyordum nasıl götürürüm diye ama basitmiş.
Düz yolda 70i görüyor. Yokuşta 35-40 (genelde 40) ile çıkıyor. Boğulma vs yok.
Yalnız gitmiyor motor. Ehliyet mevzusu olmasa en kötü 120lik alınmalı. Biraz tecrübe edip 250lik bir motorla değişmek gibi bir planım var. Başlangıç için iyi ama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı uğurlu olsun. Tavsiye ettiğim motorsikletlerden biriydi. Bi önceki sayfada. Çin mallarıyla uğraşmaya hiç gerek yok. Kisbee gibi 55km limitörüde yok bu motorları kullananlar 55 ile 70km arasındaki farkı iyi bilir. Valla o paraya müthiş motor keşke bi iki foto atsaydınız bakaydık.
Gitmiyo konusu kişiden kişiye değişir. 50Cc minnacık motordan ne beklediğinizle alakalıdır. Bu hacim için 70km ciddi bi rakam. Ben gitmiyo demezdim. Lakin cc yükseltme mevzusunu 2 ay önce ben yaptım. Tecrübelerimi aktarayım; ecoTsi polodan, formula1'e geçmiş gibi hissediyorum
Eski motorum; Stmax Roma 50
Yeni motorum: Benelli Tnt 125;
Cidden formulaya geçmişim gibi hissettim. 50cc bana gitmiyo gibi gelmiyodu 125Cc bambaşkaymış. Tabi 50cc'nin avantajları büyük mesela öyle bi vergi sigorta ödedim ki evlat acısı gibi koydu o kısmı atlayamam.
Bide bende 250cc düşünmüştüm ama ağırlık sorun olur diye düşündüm sonuçta 50ccler ortalama 95 100 kilo ve hafif motorları seviyorum. Tnt125 yada msx125 bunlar 120 125 kilo civarlarında. Mesela R25 166 kilo. Ağır trafikte ne kadar hafif motosiklet o kadar iyidir dedim ve 125 aldım. İnş herkes gönlündeki motorsikleti alır.
-
Teşekkürler hocam. Motor kirliydi foto çekmedim. Yarın atayım. Hacmine göre iyi. O konuda sorun yok. Genel olarak yavaş geldi bana göre. Ha baktığında 70 epey hız aslında.
Şöyle diyeyim. İlk kez deneyimlemis biri olarak erken hizlanamadigi için, hizlansa bile bir yere kadar çıktığı için arabalar tehlikeli. Rampada kamyonun peşine takılıyorsun. Mecbur onunla gitmen lazim. Geçeyim desen onu da yapamıyorsun.
Sizin motor da hayırlı olsun hocam guzelmis. 50lik parasına büyük motor almışsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende bayramdan sonra Mondial wing almayı düşünüyorum . Diğer Mondial scooter ve cub modeline göre biraz daha fazla güç üretiyor kağıt üzerinde (2.4 kW olması lazım)
Fiyat olarak 16000 TL siz ne dersiniz?
Valla fiyatı bence şu an için diğerleri arasında en makul olanı tipi de güzel, gücü de fena değil gibi ama ben de kararsızım, ben de wing düşünüyorum
Bir tanıdığın eski model Honda todayi var ondan daha kalıplı duruyor. Şehir içi ufak mesafeler için düşünüyorum zaten bunu bilip aldıktan sonra sıkıntı yok. Yakın zamanda almazsak fiyatı yine artacak. İlk bakmaya başladığımda 50ccler 5 bin civarındaydı. Fiyat arttıkça almaktan vazgeçtim ama sanırım artık alma vakti geldi.
1.85 boy rks azure 50 için çok mu abes durur? Diz mesafesi vs. sığabilir miyiz?
-
Arkadaşlar merhaba öncelikle ilk scooter tecrübem olacak..
İş ev arası düşünüyorum yaklaşık 10 km..
187 boy 103 105 arası değişen kilo var..
İş ev arasında yaklaşık 2 km dik yokuş var 50 cc lik scooter sorun çıkartır mı çeker mi bu boy kiloya göre..
Alırken önerileriniz nedir?
Merhabalar arkadaşlar bende dün Arora Cappucino ile aranıza katıldım. 2022 model mat lacivert enjeksiyonlu. 80cc yükseltme + kilit + teslimat dahil hepsi 31.000tlye geldi. Aynısının turkuaz 2021 modeli vardı 27.500'e ama eşim bu rengi beğendi el mahkum aldık
İlk izlenim gayet olarak gayet güzel çekişi iyi. Depo boşa yakın olduğu için 4.75lt aldı 90tlye. Yaklaşık 2km kadar binebildim ama gayet güzel şimdilik. Bayramdan sonra plaka ve tescil işlemlerini yapıp binmeye başlayacağız.
Bir de sorum olacak. Eşim ile şehir içi kısa mesafelere gitmek için aldık. Maksimum 2~3km lik mesafeler olarak düşünün. Yarım yada çenesiz kasklardan düşünüyoruz malum yaz geliyor. Sizce hangi marka yada modeli seçmeliyiz hem uygun hem kaliteli olan deneyimlediğiniz kasklar neler? Hangisini tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir de motoru sıfır olarak aldığım için plaka masraflarından hariç yaptırmam gereken bir belge vs. var mıdır?
Hayırlı olsun. LS2 en ideal markadır. Beğendiğin modelini al, kazasız belasız kullanırsın inş
Plaka yi bastırıp takip, keyifle binip 3 yıl sonra muayeneye gitmen gerekecek...
Başka birsey yapmiyorsun
Arkadaşlar bugün Yuki MOJITO modeline denk geldim, 50cc ve 125cc olarak 2 motor seçeneği var ve Peugeot django ile aynı kasa sanıyorum.
Model çok hoş da insan 28.000 tl 50 cc ye verilirmi diye soruyor kendine...
hadi verdin aldın 1 yıl sonra parça bulabilirmisin? Aldın memnun kalmadın 2. El alan bulunur mu... deli sorular geliyor aklıma...
VARMI INCELEYEN ? FIKRI OLAN ?
Sağolun teşekkürler. Kullandıkça deneyimlerimi paylaşırım.
Arkadaşlar,
Arora Cappucino ve Yuki Enzo 125cc lik kasalardı, 180 cm üzeri boy ve 80 kilo üzeri iseniz bu kasalar çok idealdi ve sırıtmıyordunuz...
2022 de RKS BİTTER ve YUKI MOJITO olarak 2 geniş kasa modeli daha eklendi bu 2 modelin yanına...
Geniş, 2 kişilik yada 125 cc lik kasası olan 50 cc bakan varsa artık 4 model arasından tercih yapabilecek...
Tabi Nisan 2022 itibariyle 26.000'den 31.000 TL'ye kadar bir fiyat aralığında ödeme yapmanız şartı ile .... bu motorları nasıl alıcaz ya...
-
Merhaba arkadaşlar ben de bu hafta aranıza Işıldar ın Apachi True 50 ccsini alarak katılmış bulunmaktayım. Pek bilinen bir motor değil sanırım. Euro 5 enjeksiyonlu bir motor. Turuncu rengiyle led farlarıyla tarzıyla dikkatimi çekti çok düşük km temiz ikinci el denk gelince biraz da piyasanın altı bir fiyata aldım şimdilik 1 hafta oldu gayet memnunum. Tek sorun motorun adı Apachi nedir ya:)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle hayırlı olsun,
Bence büyük cesaret sizinki, niye dersen fiyatına baktım sizin mesajı okuyunca, 24-26.000 TL aralığında fiyatlar var, bu fiyatlara bir kuba, yuki, rks 'nin de euro 5 motorlu modelini alabilirdiniz, bu modelin yedek parçası, 2. eli nasıl olur pek bilemedim...
Kaza bela vermesin, keyifle kullanırsınız inş...
-
Teşekkür ederim hocam sağ olun ben ikinci elini aldım. Aslında sizin dediğinizi ben de düşünüyordum, motor 500 km de, aralık ayında sıfır almış arkadaş kış olduğu için de pek kullanmamış herhangi bir çiziği deformesi vs yok maşallah çok iyi muhafaza etmiş garantisi de devam ediyor faturaları mevcut. Bir de sıfırlarının 6-7 bin aşağısı bir fiyata anlaşınca f/p olarak cazip geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Wing zamanmış, 17.398tl olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X