Yeni taşındığımız yerdeki 399D'de felaketmiş. 40-45 dk. sürmese yok kesinlikle 500T'ye rakip olabilirdi ama yolu biraz kısa.
Bir de halk otobüsü olan bir arkadaşıma sordum, halk otobüsleri normalde 5-10 günde bir hat değiştiriyorlarmış, 500T'lilerle anlaşma yapmışlar 500T şöförleri hep 500T'yi kullanıyorlarmış diğerleri de 500T kullanamıyormuş.
yok yav onlarda da değişim oluyo sanırım 500t otobüsünde görmedim ama başka bir hattın akbil ekranında "500t" yazısını görmüştüm.
Valla arkadaşa aklıma geldi de sordum 500T oldunuz mu hiç dedim. O da sadece 500T ile başlayanlar 500T ile devam ediyor değişim olmuyor dedi. Ben onun yalancısıyım
İstanbul'da şu anda felaket yağmur-rezil trafik..of Allah'ım.. Yaklaşık 1 saat sonra Kavacıktan, Pendiğe 500 T bekliycem..bu yağmurda da helede trafik varsa bekle babam bekle..
4 sene şifa mahallesinde oturduk hep kaçak binerdik bizim komşu 500t lerde çalışıyodu güzel günlerdi bayram günleri falan
@Auto Cad
Hocam o resimler çok sanatsal fakat nasıl çektin ya? Ne dedin çekerken filan?
bende bu hattı çok sık kullananlardan biriyim. bir ufak anımıda ben anlatayım. yine maltepe den binmişim bir iş dolayısıyla 4 levent, sanayi mahallesine gidiyorum. Arkaya doğru ilerliyorum muhtemelen kozyatağı, bostancı köprüsü civarında işciler inecek ve bende seyahatimi oturarak devam ederim gibisinden planlar yapıyorum kafamda. didiş kakış en arkaya geldim. otobüs kısmen boş.(boş dediysemde koridorda 2 kişi değilde tek kişi sıralanmış herkes. oturacak yer tabi ki yok) herneyse planladığım gibi bostancı köprüsünde bikaç kişi indi. birde ne göreyim en önden orta yaşlı 2 bayan herkesi iterek koşarak geliyor. ben oturacaktım ve inanmassınız utandım ya bu rezilliği görünce ta önden koşarak geldiler ve milleti iterek kendilerine yol açıyolar oturmak için. kimse de oturmadı o anda.
sizde çok karşılaşıyormusunuz arkadaşlar otobüs doluyken boşalan yere oturmak için maratondaymışcasına yarışanları. genellikle bu tipler 25 yaş üstü bayanlar oluyor. ve bende buna çok uyuz oluyorum.
bir dahakine yine böyle bir olay olduğunda yani biri oturmak için kastığını görürsem beklicem iyice yaklaşmasını beklicem ve tam o sırada ben kendim oturucam. o zaman o suratı görmek istiyorum.
Bu hattı en rahat kullananlardan biri benim herhalde.Cevizlibağ'da biniyorum yani son durakta,bomboş 4. Levent veya Seyrantepe Yolun'da iniyorum.Mis :)
denizcilik fakültesindeki eğitimlere giderken ilk defa tuzlaya gidicek olan 10 kişi toplandık.Düştük yollara biri avcılardan büyükçekmeceden.beylikdüzünden vs. dier yerlerden gelenlerle ortak buluşma yeri olarak mecidiyeköyde buluştuk ve beklemeye basladık 500T'yi beklemeye sonunda geldi dolustuk içine ilk dumur anı arka kapıdan küçük ogluyla inmeye calısan adamın söfore isyanıydı:
Adam : Kaptan cocuk sıkıstı acsana su kapıyı görmüor musn!!!1 Şöfor(gayet cool bi şekilde:O kapı eti görünce açılır (harbidende kapı otomatik acıldı)
Daha sonra hareket başladı.Arkadas gurubuyla olmamızın rahatlıyla eğlenceli geçior zaman bogazı geçip 1,30 saat gittikten herkezde bi yorgunluk gittigimiz yerlerin yapıların şekilleri degişmeye basladı.Kaçırıorlar mı bizi şüphesi düştü millete Mp3 lerin şarjı bitmeye başladı.Tuzlaya yaklastıkca her durakta bi arkadasımız otobüse binmeye basladı nerdeyse herkes yanlış yerlerde inmiş.Fakülte diye lisede indirmişler birkaç tanesini Pazar günü eğitim koyan bu zihniyete
''İstanbul Tuzla'dan Başlar''
Tabelasını görmeniz gerekir.İnsana farklı bi duygu veriyor.
Galiba siz 500ES binmişsiniz mecidiköyden 500ES geçer xD
quote:
Orijinalden alıntı: lufthan
denizcilik fakültesindeki eğitimlere giderken ilk defa tuzlaya gidicek olan 10 kişi toplandık.Düştük yollara biri avcılardan büyükçekmeceden.beylikdüzünden vs. dier yerlerden gelenlerle ortak buluşma yeri olarak mecidiyeköyde buluştuk ve beklemeye basladık 500T'yi beklemeye sonunda geldi dolustuk içine ilk dumur anı arka kapıdan küçük ogluyla inmeye calısan adamın söfore isyanıydı:
Adam : Kaptan cocuk sıkıstı acsana su kapıyı görmüor musn!!!1 Şöfor(gayet cool bi şekilde:O kapı eti görünce açılır (harbidende kapı otomatik acıldı)
Daha sonra hareket başladı.Arkadas gurubuyla olmamızın rahatlıyla eğlenceli geçior zaman bogazı geçip 1,30 saat gittikten herkezde bi yorgunluk gittigimiz yerlerin yapıların şekilleri degişmeye basladı.Kaçırıorlar mı bizi şüphesi düştü millete Mp3 lerin şarjı bitmeye başladı.Tuzlaya yaklastıkca her durakta bi arkadasımız otobüse binmeye basladı nerdeyse herkes yanlış yerlerde inmiş.Fakülte diye lisede indirmişler birkaç tanesini Pazar günü eğitim koyan bu zihniyete
''İstanbul Tuzla'dan Başlar''
Tabelasını görmeniz gerekir.İnsana farklı bi duygu veriyor.
Arkadaşlar bugün felaket bir trafik vardı. 500T'de oturarak yolculuk yapmak bizim için hayal olsada yinede bir ümit her yolculukta düşünüyoruz Bugün Bostancı köprüsünden işyerine yani kavacık'a tam 1 saat 45 dk'da gidebildim. Sabahın köründe biniyoruz aç karnına. Otobüsten inince hemen derin bir nefes aldım ve sigara yaktım daha sonra hakaret (diğer bir dğeiş ile argo) ede ede işe doğru yürüdüm
Kural 1. 500T'de yer buldun mu oturacan, yer yoksa hayalini kuracan . . .
E-5'in kralı yaw bu otobüs.Otobüse "Mavievler" durağından binerim, ben bu sıklıkta hiçbir otobüs görmedim.5 dakikada bir 500T'ye rastlamak mümkün.
Hergün bizim burdan kalkıyo 2 dakika da 1 kalkıyo hemde
one yaaa 500T bir yaşam stili olmuş artık
500T'yi bazı hatlarda yaşamanız olasıdır. (Bu zamanlarda 70KY olabilir ya da 55T.) Tıkışık tıkışık binilir bu otobüslere. Ben bu hatlar sayesinde belki bir daha hiç karşılaşmayacağım bazı insanların yaşam kesitlerini öğrenmek zorunda kaldım. İstemeden de olsa. Çok saçma şeye şahit oldum. 500T gibilerinde anormallikler yaşama olasılığınız daha fazladır ama İETT'nin çoğu otobüsünde anormallik yaşamak mümkündür.
Arkadaşlar herkese selamlar :) Elimde yeni birkaç tane resimler var. iyice derleyip toparladıktan sonra sizlerle paylaşacağım. Bu arada haber vereyim '' Facebook '' da Fan Club'ümüz açılmıştır. Herkesi bekleriz . . .