Şimdi Ara

500k-600k arası SUV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Birkaç model arasında kararsız kaldık eşimle. Çok anladığım bir konu olmadığı için sizlerden fikir almak istedim. Bahsettiğim modeller:

    Hyundai Tuscon, Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross, Ford Kuga. (Sizin önereceğiniz başka model varsa yazabilirsiniz.)

    Bizim için önemli kriterler:

    -Yakıt performansı (gönül isterki hibrit olsun ama full donanımlı hibrit modelleri çok pahalı). Genelde uzun yolsa sakin kullanım olacak. 6-7 lt civarı tüketim iyi olurdu.

    -Bagaj hacmi min 420-450lt

    -Donanım açısından zengin olması.

    -Sürüş rahatlığı

    -Tamir vs. min. uğraştırması.

    -Otomatik vites

    -Mümkünse cam tavan


    Değerli fikirlerinizi beklerim. Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanunsal05 -- 10 Şubat 2022; 2:50:56 >



  • 3008'i sadece örnek olarak yazmıştım ama onun üzerinden gitsek bile yazdığınız bir çok şey tartışmaya açık mesela tasarım olarak 3008 genelde daha çok beğeniliyor ya da peugeot adblue sorunu demişsiniz Tucsonda çift kavramalı şanzımanla yaşayacağınız muhtemel problemlerden sanırım haberiniz vardır 3008deyse eat8 var. Tucsona çamur atma gibi bir niyetim de yok ama bu araçlar ihtiyaca ve zevke göre tercih edilebilecek araçlar.

    EAT8 tork konvertörlü tam otomatik şanzıman. DCT ise çift kavrama yarı otomatik. Tam otomatikler yağ basıncıyla vites değiştirirken, yarı otomatiklerde beyin tarafından vites değiştirilir. EAT8 gibi tam otomatikler çift kavrama gibi yarı otomatiklere göre çok daha az masraf çıkartırlar. Yarı otomatiklerde , mekatronik, kavrama değişimi vb. gibi sorunlar çıkartabilir.

  • Gerçek bir suv istiyorsan Tucson. Diğerleri suv değil suvcuk.
  • Bence tucson hem görüntü hem konfor acisindan hem ic dizayn olarak güzel görunuyor.Şanziman kismina gelirsek eat8 sorunsuz diyolar ama yinede tucson uzmez seni
  • Vay be millette ne para var bu zqmanda bile araç alabiliyorlar helal 

  • Tucson dizel otomatik 600 civarına alabilirsin.

    ben de alacaktım ama tasıt kredilerinin vadeleri çok az

    700 bine kadar fatura bedeli olan araçlarda kredi sadece %30 una çekilebiliyor ve 24 ay

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    Tucsonu beğenen biri olarak sormak istiyorum. Tucsonu suvcuk olmaktan kurtaran özelliği nedir açıklayabilir misiniz? Mesela 3008 neden suvcuk oldu da tucson olmadı?

  • zizu11 kullanıcısına yanıt

    Tasarım, güvenlik donanımları, 4 çeker oluşu, garanti süresi, iç mekan kalitesi trimleri vs 3008'den fersah fersah önde. Peugeot'un bitmek bilmeyen adblue sorunları vs. Ayrıca Tucson daha heybetli ve içi ferah duruyor 3008'e göre.

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    3008'i sadece örnek olarak yazmıştım ama onun üzerinden gitsek bile yazdığınız bir çok şey tartışmaya açık mesela tasarım olarak 3008 genelde daha çok beğeniliyor ya da peugeot adblue sorunu demişsiniz Tucsonda çift kavramalı şanzımanla yaşayacağınız muhtemel problemlerden sanırım haberiniz vardır 3008deyse eat8 var. Tucsona çamur atma gibi bir niyetim de yok ama bu araçlar ihtiyaca ve zevke göre tercih edilebilecek araçlar.

  • Ken Block43 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevap yazan herkese. Tuscon ortak düşünce gibi duruyor.


    Tuscon'un 4x2 modelleri de var. Benim gibi araziyle pek işi olmayan birisi için 4 çeker önerir misiniz? Bir de ikisi arasında yakıt tüketimi açısından çok fark yok gibi gösterilmiş fabrika değerlerinde ama pek inandırıcı gelmedi. 4 çeker modeli en az 1 litre fazla yakıyordur 100 km'de.


    1.6 CRDI dizel otomatik modellerin 2018-2019-2020 modelleri arasında bir fark var mı? Görebildiğim kadarıyla aynı kasa aynı motor. Belki küçük makyajlar vardır.

  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    EAT8 şanzımanın DCT7'den üstünlüğü nedir acaba?

  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    Hocam 10 yıldır para biriktiriyoruz. Dövize çevirmesek devamlı hayal olurdu şimdi araba almak. Helal para yani. Fikriniz nedir araçlar arasında?

  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    1.6 CRDI otomatiklerde 600bin civarına 2018-2019-2020 modelleri var. Sizce dolu bir 2018 mi mantıklı olur yoksa daha az donanımlı 2020 mi?

  • zizu11 kullanıcısına yanıt

    Tasarım olarak 3008 daha güzel görünebilir. Fakat içindeki dokunduğunuz her yer plastik alsam ve bir müddet sonra trim sesi yapmaya başlıyor. Tucson kadar kaliteli değil. Tanıdığım bir arkadaşım 90 bin kmdir tucson kullanıyor hiçbir sıkıntı yaşamadı o şanzımanla. 3008’de eat8 olabilir güzel şanzıman biliyorum. Fakat adblue daha büyük bir problem forumda onlarca kişi sorun yaşadı araştırabilirsiniz.

  • sinanunsal05 S kullanıcısına yanıt

    Aslında bu 4 çeker nerede yaşadığınıza bağlı. Soğuk şehirlerde karda kışta 4 çeker lazım olabilir. Ama Ege tarafında iseniz 4x2 yeterlidir ama bütçeniz elverişli ise 4 çeker almak daha mantıklı tabi. Aşağı yukarı 1.5 litre civarında oynar.


    Makyaj var mı bilmiyorum ama düşük kmli yüksek donanımlı bir araç denk getirirseniz kaçırmayın.

  • sinanunsal05 S kullanıcısına yanıt

    Benim tercihim 2. El ssangyong mussol olurdu 2020 model. Nerdeyse yari fiyatina

  • sinanunsal05 S kullanıcısına yanıt

    EAT8 tork konvertörlü tam otomatik şanzıman. DCT ise çift kavrama yarı otomatik. Tam otomatikler yağ basıncıyla vites değiştirirken, yarı otomatiklerde beyin tarafından vites değiştirilir. EAT8 gibi tam otomatikler çift kavrama gibi yarı otomatiklere göre çok daha az masraf çıkartırlar. Yarı otomatiklerde , mekatronik, kavrama değişimi vb. gibi sorunlar çıkartabilir.

  • Hocam 2013 üstü 2.0 benzinli rav4'ü düşünebilirsin.

    -Yakıt performansı: uzun yolda 8 civarı yakar

    -Bagaj hacmi: 547 lt

    -Donanım açısından zengin olması: Premium donanım paketlileri tatmin edici ama yinede tercihine kalmış. (deri koltuklu olanlar premium)

    -Sürüş rahatlığı: Konforlu tam uzun yol arabası. Yalıtım bir tık zayıf denilebilir.

    -Tamir vs. min. uğraştırması: Motoru 2 litre atmosferik toyota motoru periyodik bakımlarını yaptırıp ömürlük binersin. Genel olarak sorun çıkarmaz.

    -Otomatik vites: Cvt şanzımanı var normal kullanımda yine ömürlük denilebilir bozmak için uğraşmak gerekir.

    -Mümkünse cam tavan: premium pakette sunroof var.


    Yakıtı bir tık sizin dediğinizden fazla motorda 2.0 olduğu için mtv 1400 tl civarında ama onun dışında sizin dediklerinizi rahat karşılar uzun yıllar sorunsuz binersiniz. Ayrıca sorun potansiyeli düşük olduğu için uzun vadede mutlaka size daha ucuza gelecektir. Ekstra olarak diferansiyel kilidi de arazide yetenekli sayılabilir gayet. Çok anlamadığım konu dediğiniz için özellikle rav4ü tavsiye ettim alırsınız arkanıza bakmadan binersiniz. Ben almayı düşündüm ama tasarımı bana hiç hitap etmedi özellikle önden duruşuna ısınamadım vazgeçtim ama arkadaşım 2015 olanını aldı çok memnun sorunsuz biniyor.





  • c5a shine bold

  • zizu11 kullanıcısına yanıt

    İnanır mısınız RAV4 özellik olarak en dikkatimi çeken modeldi. Ayrıca Toyota olması ayrı bir güven veriyor ama tasarımı o kadar kötü ki o yüzden liste dışına almak zorunda kaldım. Belki bir sonraki araç değişiminde olabilir tasarım yenilenirse. Rav4’ü saymazsak neyi tercih ederdiniz?

  • 2016-2018 Renault Koleos 1.6dci bu fiyat aralığında bana en cazip gelen model.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.