Şimdi Ara

5000 TL'ye Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta beşirttiği gibi 5000 TL bütçeye bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum.

Ana özelliklerim :

Ekran kartı olarak gtx 1070 veya gtx 1080

İşlemci olarak :

6. nesil core i7 4.00 GHz bir işlemci

İşlemci soğutucusu olarak :

Akasa Medusa kullanmayı düşünüyorum.
    Link :https://www.webdenal.com/akasa-ak-cc4010hp01_569672.html?gclid=CKjX-7SBvc0CFRUW0wodcIQKAw

SSD olarak 250 gb yeterli.

Teşekkür ederim..

• Yardım ???
  • Buyrun hocam güle güle kullanın.

NoT - Seçtiğim Harddisk gerçekten çok harika bir Harddisk. Yani SSD'ye gerek olmacaktır. Ama illa SSD isterim diyorsan WD Blue 500GB ile değiştirirsin ucuza getirirsin. Ekran Kartı olarakta soğutması ve performansı çok iyi bir Ekran Kartı seçtim senin için. Zaten Gigabyte soğutma olarak çoğu markadan üstün durumda.

NoT 2 - Harddisk'i (300GB Yerel Disk C - 700GB Yerel Disk D) olarak ayarla veya ayarlattır. C Diskine (Windows - Adobe - JAVA - Driver - Google Chrome , Mozille Firefox vs.) gibi şeyleri yükle. Oyunları ise D Diskine kur. Böylece gerçekten üstün bir performansta kullanırsın bilgisayarını. Bu arada herkez gibi masaüstü ekranını bir sürü dosyayla donatma. Klasöre koy oyunları, müzikleri ve resimleri.

Hayırlı Olsun ;))

• Şimdi kart tercihi; limiti neredeyse yarı yarıya düşürüyor. İşlemci soğutucu tercihin çok yanlış artık sıvı soğutma hele ki yeni nesil işlemci ömrü bakımından ve kasa düzeni açısından zorunlu.

O bakımdan Gtx 1070 amazondan alsan desek hatta getirten arkadaşlar forumda mevcut 1700 tl diyelim. Örnek

İşlemci: Intel Core i7-6700K Tıkla 1218 tl

Anakart: Asus Maximus VIII Ranger Tıkla 724 tl

Bellek: Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz CL13 Tıkla 289 tl

İşlemci Soğutucu: Corsair Hydro H80i v2 Tıkla 450 tl

SSD: Samsung 850 EVO 250 GB Tıkla 290 tl

Kasa: Aerocool GT-S + 1100w Gold Psu içinde Tıkla 1076 tl

Evet elimdem geldiğimce extrem bir kasa topladım özellikle uzun ömürlü olmasını amaçladım. Limiti biraz aştı burada işlemci k olmayan versiyondan ve kasada ve psu için kısıtlamaya gidip 5000 tl ulaşırsın ayrıca limiti çok aşmasın diye Hdd eklemedim.

Ayrıca burada en önemli nokta ekran kartı şayet tr'den alırım dersen işlemciden tut kasaya kadar tüm parçalarında daha alt modellere yönelmen gerekecek. Bence ekran kartını tr'den alma evga model bir Gtx 1070 global 3 yıl garantisi ile sana hayli hayli yeter. Tr garantisi olsun diye 700-800 tl fazla para verme.

Ayrıca ben sadece kasa olarak topladım sistemi, şayet monitör vs. klavye işin içine girsin dersen bir kere o gtx 1070-80 almana değmez. Kart konusunda ise daha stoklar yerine oturmadı 1070 için az daha bekleyip stoklara girince getirten kişilerden uygun fiyata alırsınız örnek verdiğim linkteki kişiyle bu konuda iletişime geçin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuna Yoni

Buyrun hocam güle güle kullanın.

NoT - Seçtiğim Harddisk gerçekten çok harika bir Harddisk. Yani SSD'ye gerek olmacaktır. Ama illa SSD isterim diyorsan WD Blue 500GB ile değiştirirsin ucuza getirirsin. Ekran Kartı olarakta soğutması ve performansı çok iyi bir Ekran Kartı seçtim senin için. Zaten Gigabyte soğutma olarak çoğu markadan üstün durumda.

NoT 2 - Harddisk'i (300GB Yerel Disk C - 700GB Yerel Disk D) olarak ayarla veya ayarlattır. C Diskine (Windows - Adobe - JAVA - Driver - Google Chrome , Mozille Firefox vs.) gibi şeyleri yükle. Oyunları ise D Diskine kur. Böylece gerçekten üstün bir performansta kullanırsın bilgisayarını. Bu arada herkez gibi masaüstü ekranını bir sürü dosyayla donatma. Klasöre koy oyunları, müzikleri ve resimleri.

Hayırlı Olsun ;))

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim fakat benim tercihim daha çok yeni teknolojiden yana yani 1080 veya 1070 olmasını istiyorum. İşlemci olarak mesela sizin öneriniz i7 6700 skylake 3.4GHz aynı fiyata i7 4 GHz bulmuştum ben, Gigahertz olayı yüksek ama sizin bulduğunuz daha yeni nedil aralarında ne gibi fark olabilir? Tekrar çok teşekkür ederim. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Şimdi kart tercihi; limiti neredeyse yarı yarıya düşürüyor. İşlemci soğutucu tercihin çok yanlış artık sıvı soğutma hele ki yeni nesil işlemci ömrü bakımından ve kasa düzeni açısından zorunlu.

O bakımdan Gtx 1070 amazondan alsan desek hatta getirten arkadaşlar forumda mevcut 1700 tl diyelim. Örnek

İşlemci: Intel Core i7-6700K Tıkla 1218 tl

Anakart: Asus Maximus VIII Ranger Tıkla 724 tl

Bellek: Kingston HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2133Mhz CL13 Tıkla 289 tl

İşlemci Soğutucu: Corsair Hydro H80i v2 Tıkla 450 tl

SSD: Samsung 850 EVO 250 GB Tıkla 290 tl

Kasa: Aerocool GT-S + 1100w Gold Psu içinde Tıkla 1076 tl

Evet elimdem geldiğimce extrem bir kasa topladım özellikle uzun ömürlü olmasını amaçladım. Limiti biraz aştı burada işlemci k olmayan versiyondan ve kasada ve psu için kısıtlamaya gidip 5000 tl ulaşırsın ayrıca limiti çok aşmasın diye Hdd eklemedim.

Ayrıca burada en önemli nokta ekran kartı şayet tr'den alırım dersen işlemciden tut kasaya kadar tüm parçalarında daha alt modellere yönelmen gerekecek. Bence ekran kartını tr'den alma evga model bir Gtx 1070 global 3 yıl garantisi ile sana hayli hayli yeter. Tr garantisi olsun diye 700-800 tl fazla para verme.

Ayrıca ben sadece kasa olarak topladım sistemi, şayet monitör vs. klavye işin içine girsin dersen bir kere o gtx 1070-80 almana değmez. Kart konusunda ise daha stoklar yerine oturmadı 1070 için az daha bekleyip stoklara girince getirten kişilerden uygun fiyata alırsınız örnek verdiğim linkteki kişiyle bu konuda iletişime geçin.

Çok teşekkür ederim size de görüşünüz için bir kaç sorum olacak.

- Öncelikle daha önce hiç su suğutması kullanmadım ve bu yüzden su soğutmasının nasıl olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Yani su soğutma daha mı iyidir ve ben onun altından kalkabilir miyim mesela suyunun değişimi ya da özel suyu falan var mı onu pek bilmiyorum.
    - Diğer bir konu işlemcinin "K" serisi ile alakalı yani işlemcinin K serisi eskidi mi demek istediniz tam anlamadım yani Skylake sistemi daha mı iyi ve bulduğunuz işlemci gerçekteen daha önce hiçbir yerde bulamamıştım nesil olarak , Gigahertz olarak bu fiyat gerçekten uygun bulmuşsunuz. çok teşekkür ederim.
    - Diğer bir konu da bende şu an 600W PSU ve Zalman Z5 Mid Tower kasa mevcu yeni sistemi bu kasanın içineaynı psu ile kullanmak istiyorum, yetersiz kalır mı ?

Toplama işlemim 2 ay sonra ağustos sonlarına doğru gerçekleşecek şu anda 2000 TL bütçem var biraz bekleyip alacağım zaten ama Ekran kartında EVGA soğutma ve performans olarak güvenilir midir ve herhangi bir şey olursa eğer garanti için yurt dışına gönderip 1 ay bekleyecek miyim beni biraz o korkutuyor :(

Cevaplarınız için tekrar tekrar çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için de ayrıca iyi akşamlar dilerim :)

• Hocam eğer isterseniz benim sistemimdeki Ekran Kartını 1070 veya 1080 olarak değiştirebilirsiniz. Bunun dışında "K" serisi işlemci alırsan Overclock yapabilirsin. Peki bu "Overclock" ne işe yarar? "Overclock" işlemi işlemcinin daha hızlı çalışmasına yarar. Ancak bu esnada işlemci eskisine göre daha çok ısınır. Dolayısıyla "K" serisi işlemci alıp Overclock yapmak isteyenlere kesinlikle Sıvı Soğutma öneririz. Ama asıl sorun şu; eğer "K" serisi işlemci alıp Overclock yapma gibi bir isteğin varsa maalesef bunun yanında "Z" serisi (örneğin Gigabyte Z170 vs.) anakart gerekir bu seferde daha çok para ödemen gerekir . Ama eğer çok büyük bir şey yapmayacaksan bilgisayarında (örneğin grafikerlik vs.) Overclock işleminede gerek kalmaz. Kısacası Overclock işlemciyi hızlandırır ama ömrünü kısaltır. İstersen Overclock yapmadanda kullanabilirsin işlemciyi tabiki ama bu seferde boşu boşuna fazladan para vermiş olursun.

Sıvı Soğutma'ya gleicek olursak içinde gerçekten su varmı bende bilmiyorum. Bunun dışında "K" serisi işlemcilerin içinde Soğutucu verilmiyor yani soğutucuyu paranla alman gerekiyor. Ama "K" serisi olmayan bir işlemci alırsan içinde Soğutucu beleşe geliyor. Ama benim tercihim K serisi işlemci almaman. Ve hocam 600W yeterli olucaktır ancak kaliteli bir PSU almanızı öneririm. Zalman'ın PSU'ları kötü diye duymuştum. High Power'ı tercih ederseniz daha iyi olucaktır.

Edit - Yeni nesil işlemciler Çekirdek Sayısı ve başka özellikler bakımından daha iyidir.

Bir sorunuz olursa lütfen sorun :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5D5A5D52 -- 23 Haziran 2016; 22:13:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır k derken fiyat konusunda sıkışırsan düz versiyonda iş görür ''i7 6700'' anlamında dedim.

Burada ki k olayı birçok intel işlemcide mevcut sonu k ile biten demek işlemcinin çarpan kilidinin açık olması yani oc potansiyelinin yüksek olması anlamına geliyor. Şayet oc işinden anlamıyorsanız, bu işlerde kafanızı karıştırıyorsa k serisini es geçebilirsin.

Kart konusunda evet getirten kişilerden alındı mı sorun belki yaşanır ama ben yeni seride öyle bir gel gitli sorun çıkacağına ihtimal vermiyorum. Hem amazon üstünden geleni alırsan cebine de 600-700 tl getirisi olur, buda az para değil yani. Evga ürün her zaman iyidir soğutması vs. diğer firmalardan asla geri kalmaz. Kasan ve Psu iş görür gibi ama kasana alacağım anakartın uyumlu olup olmadığına dikkat et (ATX M-ATX vs.) işlemci ve anakartın aynı çip seti destekledi de önemli sonra başın ağrımasın. Sıvı soğutma olayında ise kafan hiç karışmasın içine sıvı ekleme derdi yoktur sistem kendi içinde bir döngüdedir, öyle sıvı değiştir dur olayı yoktur tak kullan buz gibi bir işlemcin olsun hem kurulumu da öyle zor değil.

Ayrıca 5000 tl limite ulaşırsan o eski kasa ve psu es geç derim sırf maliyet düşmesi için içine o kadar kaliteli ürünleri o tarz bir kasa ve psu ile besleme. Ama tabi para burada devreye giriyor karar yine sana kalmış.

• 5000 tl lik bir sisteme caviar black koyup ssd ye gerek olmayacaktır diyorsanız hata yaparsınız insanları yönlendirmeyin. Forumdan tavsiye alıp sistemi kurdurup eve geldiğinde morali bozulan birinin sorumluluğunu almak istemezsiniz. SSD yanında Wd caviar black serisi çıktığı zamandan beri 1 - 2 tb olanlarını kullandım 2 senedir de 4 tb olanı kasamda mevcut. İster normal hdd ister çift işlemcili denilen caviar black olsun ssd ile kıyaslanamaz. M sata slotundan bir ssd takılabilir 5000 tl lik bir sisteme yada 240 gb sandisk ultra II gibi bir ssd koyulur 239 tl ye.

980 ti bu saatten sonra asla ve asla 0 olarak alınmaz 2. elde temiz iyi bir model bulursanız 1200 - 1400 arası alın yoksa gtx 1070 alın. Hatta anakart ve ram değişikliği ile daha yüksek mhz li bir ram alabilirsiniz çok ciddi bir performans artışı olmasa da oyunlarda farkediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 24 Haziran 2016; 0:40:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuna Yoni

Hocam eğer isterseniz benim sistemimdeki Ekran Kartını 1070 veya 1080 olarak değiştirebilirsiniz. Bunun dışında "K" serisi işlemci alırsan Overclock yapabilirsin. Peki bu "Overclock" ne işe yarar? "Overclock" işlemi işlemcinin daha hızlı çalışmasına yarar. Ancak bu esnada işlemci eskisine göre daha çok ısınır. Dolayısıyla "K" serisi işlemci alıp Overclock yapmak isteyenlere kesinlikle Sıvı Soğutma öneririz. Ama asıl sorun şu; eğer "K" serisi işlemci alıp Overclock yapma gibi bir isteğin varsa maalesef bunun yanında "Z" serisi (örneğin Gigabyte Z170 vs.) anakart gerekir bu seferde daha çok para ödemen gerekir . Ama eğer çok büyük bir şey yapmayacaksan bilgisayarında (örneğin grafikerlik vs.) Overclock işleminede gerek kalmaz. Kısacası Overclock işlemciyi hızlandırır ama ömrünü kısaltır. İstersen Overclock yapmadanda kullanabilirsin işlemciyi tabiki ama bu seferde boşu boşuna fazladan para vermiş olursun.

Sıvı Soğutma'ya gleicek olursak içinde gerçekten su varmı bende bilmiyorum. Bunun dışında "K" serisi işlemcilerin içinde Soğutucu verilmiyor yani soğutucuyu paranla alman gerekiyor. Ama "K" serisi olmayan bir işlemci alırsan içinde Soğutucu beleşe geliyor. Ama benim tercihim K serisi işlemci almaman. Ve hocam 600W yeterli olucaktır ancak kaliteli bir PSU almanızı öneririm. Zalman'ın PSU'ları kötü diye duymuştum. High Power'ı tercih ederseniz daha iyi olucaktır.

Edit - Yeni nesil işlemciler Çekirdek Sayısı ve başka özellikler bakımından daha iyidir.

Bir sorunuz olursa lütfen sorun :))

Gerçekten çok açıklayıcı anlatmışsınız çok çok teşekkür ederim :) benim dış kasa Zalman içindeki PSU Xigmatek 600 W 80+ Bronze, OC yapmayı düşünmüyorum aslında oyunları ultrada 50-60 fps altına düşmesin yeterli benim için o zaman "K" serisi işlemciyi arkaplana attık, dediğiniz gibi hemde pahalı bir işlemci K serisi 4. nesil 4 ghz işlemci 1200 tl , ama Skylake 4 GHz 6. nesil de 1200 tl ve o zaman tabiki skylake bunu netleştirdim :) dediğim gibi su soğutmalarından hiç anlamıyorum içinde su olup olmadığını bile şimdi öğrendim yok mu yoksa ama soğutmanın öneminin büyük olduğunu biliyorum tekrar teşekkür ederim cevabınız için :)

• Onerilerim kasa olarak corsair kasa
    Sogutucu corsair h115i 450tl amazon tabii kasa uyumlu olacak
    Power evga 850w gold plus amazon 450tl daha yuksek almaniza gerek yok
    Kim ne drse desin ssd sart
    250gb samsung evo
    Depo icin normal harddisk
    E.kartina gelince
    Kalan butceye gore ya 1070 ki en mantiklisi
    Yada 2.el 980ti uygun fiyata 1500 tl i gecmiyecek sekilde

Son olarak 2133mhz i almayin
    Bu sistemi toplayip en dusuk mhz li almak saka gibi
    3000mhz e bakin corsair gene xmp

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Hayır k derken fiyat konusunda sıkışırsan düz versiyonda iş görür ''i7 6700'' anlamında dedim.

Burada ki k olayı birçok intel işlemcide mevcut sonu k ile biten demek işlemcinin çarpan kilidinin açık olması yani oc potansiyelinin yüksek olması anlamına geliyor. Şayet oc işinden anlamıyorsanız, bu işlerde kafanızı karıştırıyorsa k serisini es geçebilirsin.

Kart konusunda evet getirten kişilerden alındı mı sorun belki yaşanır ama ben yeni seride öyle bir gel gitli sorun çıkacağına ihtimal vermiyorum. Hem amazon üstünden geleni alırsan cebine de 600-700 tl getirisi olur, buda az para değil yani. Evga ürün her zaman iyidir soğutması vs. diğer firmalardan asla geri kalmaz. Kasan ve Psu iş görür gibi ama kasana alacağım anakartın uyumlu olup olmadığına dikkat et (ATX M-ATX vs.) işlemci ve anakartın aynı çip seti destekledi de önemli sonra başın ağrımasın. Sıvı soğutma olayında ise kafan hiç karışmasın içine sıvı ekleme derdi yoktur sistem kendi içinde bir döngüdedir, öyle sıvı değiştir dur olayı yoktur tak kullan buz gibi bir işlemcin olsun hem kurulumu da öyle zor değil.

Ayrıca 5000 tl limite ulaşırsan o eski kasa ve psu es geç derim sırf maliyet düşmesi için içine o kadar kaliteli ürünleri o tarz bir kasa ve psu ile besleme. Ama tabi para burada devreye giriyor karar yine sana kalmış.

Anladım. Cevapladığınız için çok teşekkür ederim öncelikle, dediğiniz gibi oc ile aram hiç iyi değildir daha önce hiç yapmadım sadece ne olduğunu biliyorum öyle bir sisteme sahip olmadım daha önce o halde K serisini es geçiyorum, kartı amazondan almak dediğiniz gibi çok daha mantıklı 700-800 tl daha ucuz demek anakartı bedavaya getirmek demek oluyor bu da gerçekten işime gelir , buz gibi işlemci yani okadar iyi mi oluyor su soğutmalar, bilmiyordum... psu ile kasa almak bana extra 1000 TL'ye mâl olacak ama eğer almazsam onun yerine HDD ve ekran kartını alabilirim 1000 tl daha extra bana çok yük bindirebilir Cevabınınz için tekrar tekrar çok teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

5000 tl lik bir sisteme caviar black koyup ssd ye gerek olmayacaktır diyorsanız hata yaparsınız insanları yönlendirmeyin. Forumdan tavsiye alıp sistemi kurdurup eve geldiğinde morali bozulan birinin sorumluluğunu almak istemezsiniz. SSD yanında Wd caviar black serisi çıktığı zamandan beri 1 - 2 tb olanlarını kullandım 2 senedir de 4 tb olanı kasamda mevcut. İster normal hdd ister çift işlemcili denilen caviar black olsun ssd ile kıyaslanamaz. M sata slotundan bir ssd takılabilir 5000 tl lik bir sisteme yada 240 gb sandisk ultra II gibi bir ssd koyulur 239 tl ye.

980 ti bu saatten sonra asla ve asla 0 olarak alınmaz 2. elde temiz iyi bir model bulursanız 1200 - 1400 arası alın yoksa gtx 1070 alın. Hatta anakart ve ram değişikliği ile daha yüksek mhz li bir ram alabilirsiniz çok ciddi bir performans artışı olmasa da oyunlarda farkediliyor.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Demek istediğinizi anladım benim aklımda aslında bir SSD var Samsung 850 250 Gb Evo vardı bu nasıldır sizce Linke Buradan ulaşabilirsiniz. 1070 ile 1080 arasında iyi bir fark var mı aralarında fiyat farkı biraz fazla yani ya da parayı zaten vermişken 1080 almak iyisi değil midir bilemedim Tekrar cevabınız için çok teşekkür ederim iyi geceler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

Onerilerim kasa olarak corsair kasa
    250gb samsung evo
    E.kartina gelince

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, çok iyi anladım özellikle ram olayında haklısınız fakat 1080 ile 1070 arasında gidip geliyorum kartta da.
  • Linkini attığın samsung ssd de iyidir fiyat performans ürünlerinden ama sandisk ultra II daha uyguna gelir ve fark hissetmezsin gene içine sineni al. Gtx 1080 ile 1070 arasında 1.200 tl civarı fark var değer mi sana kalmış ben 4k kullandığımdan 1080'den yana tercih yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Borayldrmm

quote:

250gb samsung evo
    E.kartina gelince

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, çok iyi anladım özellikle ram olayında haklısınız fakat 1080 ile 1070 arasında gidip geliyorum kartta da.

Butce isin icine girince zorlamaya degmez
    1070 alin gecin
    Tr de biri 3100 digeri 1700 tl
    F/p acisindan degecek diyorsaniz butceyi asarsiniz
    1070 in perf ina bakinca bence memnun olursunuz
    Zaten 1080 i alacaklar
    Ya para derdi olmayanlar
    Yada sadece e.karti alacaklardir

• quote:

quote:

quote:

250gb samsung evo
    E.kartina gelince

1070 alin gecin
    Zaten 1080 i alacaklar
    Ya para derdi olmayanlar

Anladım, yani benim istediğim günümüz koşullarında performansı en çok isteyen oyunu ultrada 50 fps altına düşmeden oynamak istiyorum. Gtx 1070 bunu karşılayabilir mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

250gb samsung evo
    E.kartina gelince

1070 alin gecin
    Zaten 1080 i alacaklar
    Ya para derdi olmayanlar

Anladım, yani benim istediğim günümüz koşullarında performansı en çok isteyen oyunu ultrada 50 fps altına düşmeden oynamak istiyorum. Gtx 1070 bunu karşılayabilir mi?

Olaya oyle bakmayin
    Simdi butceniz belli demi
    5000 tl
    3000tl e.kartina verirseniz kakdi 2000tl
    2000 tl e tum kasayi toplayacaksiniz
    Yazik bu paraya

Bununla beraber 1070 alirsaniz kasanin diger bilesenlerini daha iyi alirsaniz sizi daha fazla goturur ve ileride sadece e.kartini dehistirir gene yuksek perf le devam edrsiniz

Suanda 980ti en iyi kartlardan biri hatta en iyisi
    Eee 1070 de onun perf sini veriyorsa
    Demek oluyorki bu oyunlari oynarsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InsideR -- 24 Haziran 2016; 1:30:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Linkini attığın samsung ssd de iyidir fiyat performans ürünlerinden ama sandisk ultra II daha uyguna gelir ve fark hissetmezsin gene içine sineni al. Gtx 1080 ile 1070 arasında 1.200 tl civarı fark var değer mi sana kalmış ben 4k kullandığımdan 1080'den yana tercih yaptım.

Yani aslında şunu da istiyorum ilk defa gerçek anlamda böyle performanslı bir bilgisayar toplayacağım, 7 sene önce bir kez kalkıştım ama bir bayiye gittiğimde şimdiki bilgisayarlar toplama ayarında gerek yok bence fabrika çıkışı bilgisayarlar işinizi de görür oyun bilgisayarları da var diyerek bana Casper ürünü verdiler GTA 4 oynuyordum o zamanlarda , içinde 4gb ram 1333, anakart olarak pegatronun dandik bi anakartını lafın özetiyle özür dileyerek söylüyorum "itelediler" , hele ki bi ekran kartı verdiler ne olduğunu bile unuttum şu an daha sonradan Zotac gtx 580 ile değiştirdim başıma PSU çıktı en az 600W istiyormuş sonra onu aldım, sonra kart kasaya sığmadı ve gidip bi tane Mid Tower kasa aldım ve ayrı ayrı aldığım için bana haliyle pahalıya geldi ve bunlar aynı günde gerçekleşti aynı zamanda Vatan'a da teşekkür ederim PSU'yu geri alıp bana Mid bir kasa + psu olarak üstünü tamamlayıp almamı kabul etmediler. Şimdi de 1333 ghz 8 gb (4x2) aldım taktım ve bilgisayar açılmadı uyduğu halde burda yine anakartın azizliğine uğradım servise götürdüm fakat bana bazı bilgisayarlarda anakartlarda böyle sorunlar yaşanıyor dediler normalde uyması gerek benim makinam da 1333 destekliyor taktım oldu ama senin karta takınca olmuyor kartta da arıza yok senin anakartın bi yerinde bi sorun var dediler bios güncellemesinden tutun her şey denendi ama nafile Ramleri üzülerek geri gönderdim bu gün iadesini kabul etmelerini temenni ediyorum yani lafın kısası bu tarz sorunlarla uğraşmaktan gerçekten çok yoruldum ve bu beni gerçekten çok üzüyor. Bu yüzden ilk olacak ve ben de "onun yerine o olsun ya" diyerek kabullenebiliyorum :(

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

250gb samsung evo
    E.kartina gelince

1070 alin gecin
    Zaten 1080 i alacaklar
    Ya para derdi olmayanlar

Olaya oyle bakmayin
    Simdi butceniz belli demi
    5000 tl
    3000tl e.kartina verirseniz kakdi 2000tl
    2000 tl e tum kasayi toplayacaksiniz
    Yazik bu paraya

Bununla beraber 1070 alirsaniz kasanin diger bilesenlerini daha iyi alirsaniz sizi daha fazla goturur ve ileride sadece e.kartini dehistirir gene yuksek perf le devam edrsiniz

Suanda 980ti en iyi kartlardan biri hatta en iyisi
    Eee 1070 de onun perf sini veriyorsa
    Demek oluyorki bu oyunlari oynarsiniz

Çok haklısınız 980 ti ile 1070 hemen hemen aynı yani anladımo zaman dediğiniz gibi şimdilik 1070 işimi görür ve 3 sene götürür bu sistem beni tahminen , o zamanda ekran kartını değiştirerek bendekini de satıp üzerine koyarak çok fazla bütçeye girişmeden değiştirilebilir çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.