Şimdi Ara

5000 TL sistem önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar max. 5000 tl gaming sistem tavsiyesi rica ediyorum uzun süredir bu konulara uzak kaldım yeni ekran kartları işlemciler vs takip edemiyorum. Acil şekilde yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..

• Ryzen 5 2600
    GTX 1660
    B450 anakart
    2x8gb RAM
    1 tane ya da 2 tane (tercihinize göre) SSD
    Havalandırması iyi olan bir kasa
    Kaliteli bir güç kaynağı (Seasonic, Evga, FSP, High Power, Corsair markalarının 80+Gold sertifikalı ürünlerinden almaya çalışın)
  • Aynen ryzen dışı fiyat performans bulunmuyor o fiyata, harcanılan güö değerleri bile bazı modeller de daha düşük, amd giderek her türlü sistem için daha mantıklı hale geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i20_20

Ryzen 5 2600
    GTX 1660
    B450 anakart
    2x8gb RAM
    Kaliteli bir güç kaynağı (Seasonic, Evga, FSP, High Power, Corsair markalarının 80+Gold sertifikalı ürünlerinden almaya çalışın)
    Hızlı cevap için teşekkür ediyorum.
    linkteki hazır kasanın parçalarını ben tek tek alsam fiyat ne kadar farkeder tahmini ? yada linkteki ürünü tavsiye edermisiniz ?
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz, RTX2060 6GB, 8GB Ram, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
    https://www.teknobiyotik.com/oyuncu-pc-gamer-pc/oyuncu-masaustu/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-rtx2060-6gb-8gb-ram-1tb-hdd-oyun-bilgisayari-27286.html

• elr0hir kullanıcısına yanıt
    Tek tek alsanız da 5000₺ civarı tutar. Bana pek cazip gelmedi. Kasayı ve güç kaynağını beğenmedim. Zaten böyle hazır sistemlerde kaliteli güç kaynağı bulunmaz. Çünkü hazır sistemi, donanımdan çok anlamayan insanlar daha çok tercih eder, bu kitle de güç kaynağının kalitesine bakmaz, ucuz mu diye bakar; kasanın havalandırmasına bakmaz, janjanlı mı diye bakar

Edit: O sistemde SSD bile yok. Bu devirde SSD'siz sistem mi kaldı yahu
    Ram da tek parça 8gb 2 parça 8gb, toplam 16gb ram alınır bu bütçeyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i20_20 -- 26 Haziran 2019; 21:49:39 >

• i20_20 İ kullanıcısına yanıt
    Sizden detaylı bi sistem önerisi bekliyorum o zaman :D
  • elr0hir kullanıcısına yanıt
    Yukarıda ana hatlarıyla yazdım ya

quote:

Ryzen 5 2600
    GTX 1660
    B450 anakart
    2x8gb RAM

Bu tarif yeterli bence. Örneğin anakartın markası, ekran kartının markası, ramlerin markası çok önemli değil. Bunun için marka belirtmedim çerçeveyi geniş tuttum ama güç kaynağı için çerçeveyi biraz daha dar tuttum.
    5000 TL sistem önerisi

Resimdeki sistem sizce uygun mudur? ayrıca bi tavsiyeniz olur mu ? ve de mevcut kasaya havalandırma için ayrıca fan almak gerekir mi
    şuan dadg2 sisteme aklıma baya yattı sizce mevcut sistemde önereceğiniz bi değişiklik olur mu ?
    https://www.itopya.com/dadg2-r5-2600-sapphire-rx590-nitro-plus-16gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
  • quote:

Orijinalden alıntı: elr0hir

Resimdeki sistem sizce uygun mudur? ayrıca bi tavsiyeniz olur mu ? ve de mevcut kasaya havalandırma için ayrıca fan almak gerekir mi
    Kasa ve güç kaynağı hariç, gayet güzel olmuş.

Kasaya ayrıca fan alsanız da takacak fan yuvası yok. Tavan kapalı. Bu haliyle de idare edebilir.

Güç kaynağında ucuza kaçmışsınız. Kalitesi düşük bi alet seçmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: elr0hir

şuan dadg2 sisteme aklıma baya yattı sizce mevcut sistemde önereceğiniz bi değişiklik olur mu ?
    https://www.itopya.com/dadg2-r5-2600-sapphire-rx590-nitro-plus-16gb-ddr4-240gb-ssd-1tb-disk-gaming-bilgisayar/
    Yukarıdaki sisteme benzer eleştirilerim olacak.

Kasanın tavanı kapalı.

Güç kaynağı kasaya dahil geliyor, bilgi verilmemiş ama muhtemelen lite serisi ya da mwe serisi dandik bir güç kaynağı çıkacak içinden. İyi bir şey olsaydı reklamını yaparlardı

• 945 tl Amd Ryzen 5 2600 3.9Ghz 16Mb
    1350 tl MSI B450I GAMING PLUS
    1250 tl Gigabyte GTX 1650 MINI ITX
    300 tl Kingston 8GB HyperX Fury Black 3200MHz DDR4
    570 tl Samsung 250 GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCI Express SSD
    350 tl Thermaltake Core V1 Mini ITX Pencereli Mini Kasa
    300 tl COOLER MASTER ELITE V3 600W

5065 tl kdv dahil
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Anakarta, ekran kartından fazla para vermek şahane bi fikir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.