Şimdi Ara

5000 Km'de 1 Litre Yağ Eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an kullandığım aracım 5000 km'de 1 litre yağ eksiltmeye başladı. Araçta lpg var, kilometresi 200 bini geçik. Arabanın gidişi çok iyi, alt devirlerde yüksek viteste bile çabuk toparlayabiliyor. Egsozu kontrol ettim, duman atma yok ama egsoz ucu hafiften yağlanmış. Sizce bu arabayı yaza kadar kullanıp satmak mı lazım yoksa motoru yaptırıp binmek mi daha mantıklı ? Motor yaptırsam en az 3000 TL gider, model yükseltsem en az 10-12 Bin Lira üstüne eklemek lazım. Babam değiştir bi üst modelini al diyor ama ben arabayı çok seviyorum, vites geçişleri, konforu çok iyi. 99 Model arabada trim sesi, alt takım sesi hiç yok. Yağ yakması çok problem yaratır mı emin olamadım.



  • Muhtemelen sorununuz motor yaptirmayi gerektirmez. Kacak gibi bisey de olabilir. En fazla sekman degistirirler diye dusunuyorum.

    Arabadan sıkılmadiysaniz binin gitsin. Sonucta size keyf vermesi onemli.

    Kendi aracim da 99 model. Ara ara kullandigim 2016 focus hb onun kadar surus keyfi vermiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni volkswagenler daha çok yağ yakıyor. Bence normal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman gittiği yere kadar böyle binerim, çok aşırı eksiltmeye başlarsa segmanlara bir baktırmak lazım dediğiniz gibi.
  • Arabayı satayım derken yağ yaktığını sattığınız kişiye söylersiniz herelde böyle yapınca zaten fiyatını 2 3 bin aşağa çekmiş olursunuz öteki türlüde cebinizden yaptırıyorsunuz yani söylediğiniz seçenekler arasında bir fark yok bence.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losttime35 -- 18 Mart 2017; 16:22:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir ustaya gösterin.Çünkü ne kadar fazla yağ eklerseniz o kadar zarar ederseniz.Veya bakıma gittiğinizde bir numara kalın yağ katmasını rica edin.Daha az yakar.Benim arabamda Ortalama aynı değerlerde ama şuanda kullanıyorum.Çünkü satsam yenisine bir bu kadar daha para vercem, hemde 2 katı vergi ödemek düşündürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ yakıyor diye neden fiyatını düşüreyim Ben 3000 Lira düşük yazsam belkide alacak olan kişi 500 Liraya yaptırabilecek. Alan zaten ustasına gösterir, ustada işi bilen biriyse ne kadar masraf çıkaracağını yada çıkarmayacağını söyler. Ben 20 Binlik arabaya 15 Bin yazsam bizim ölücülerimiz 12 Bin lira teklif eder. O yüzden hiç gerek yok fiyat düşürmeye
  • İşe yaradığını söylediler:



    5000 Km'de 1 Litre Yağ Eksiltme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200k km için normal. yağını kontrol eedip tamamladıkça sıkıntı çıkmaz. bence 100k km daha gider araç. ne zaman yağ koymaktan bıkarsanız o zaman motor yaptırılır. uzun yıllar daha bineceğim diyorsanız sekman atmak yerine motoru komple elden geçirmek gerekir. sekman atmak problemi sadece ötelemek demek.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Vw ler mutlaka daha çok yağ yakıyorlardır ama sahiplerinin fanboyluk yaparak bu markaya yaktıkları kadar değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağ filtresini kontrol ettir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.