Şimdi Ara

50 mm lens için ideal diyafram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
4.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar portre ya da kompozisyon içeren çekimlerde ( yaklaşık 3 ile 10 metre civarı ) diyafram açıklığınız ne oluyor ? En keskin sonuçları hangi aralıkta veriyor ? Mesela 18-55 için f8-9 civarıdır. 5

•  50 mm lens için ideal diyafram
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Teşekkür ederim hocam, çok aradım şöyle bir tablo bulamadım. 5.6 en iyi keskinliği veriyor yani. Manzara fotoğrafları hariç diğerleri için en ideali bu sanırım , portrede de 4 ideal. E ne anlamı kaldı 18-55'de 5.6'ya inebiliyor. Fark tam olarak lens kalitesi mi oluyor ? Aynı şartlarda 18-55 ve 50 mm ile çekilmiş 5.6 diyaframa sahip fotoğraflarda fark oluşur mu ?
  • Rica ederim hocam. Birçok objektifte F5.6 ~ 6.3 en keskin değerlerdir. Manzara için F8 ~ 11 yeterlidir. 50mm'nin 1.8 diyafram dışındaki avantajı optik kalitesidir.

• fark olusuyor evet, lensler en acik diyaframlarinda en iyi performansi vermiyorlar 2-3 stop sonra daha iyi performanlari oluyor. benim bildigim kadariyla 50mm 4.5 diyaframda en keskin sonuclari veriyordu. 18-55 ve 50mm ile ayni diyaframda cekim yaparsaniz 50mm yine daha keskin sonuclar koyar ortaya cunku daha iyi ve daha az sayida optik elemanlar kullaniliyor 50mm objektiflerde.
  • Şöyle bir genelleme yapılır; en açık diyaframın 2 katından sonra keskin kareler alınabilir diye. 1.8'in iki katı 3.6. Yani F4 gibi diyaframda keskin kareler alınmaya başlar.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar. Lensi tanımakta güçlük çekiyordum. Bu bilgi diğer lensler için de bir temel oluşturacak bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Portre için hangi lens. 35-50-85?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sony slt a57 18-55 lenste keskin görüntü için İmportant diyafram açıklığı için ortalama diyaframı F5.6 ~ 6.3 tavsiye ederken marikanwap diyaframın düşebildiği en küçük sayısal değerin ortalama iki katı (ki bende 4.5 ten aşağı düşmüyor) tavsiye ediyor hangisine uyacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

sony slt a57 18-55 lenste keskin görüntü için İmportant diyafram açıklığı için ortalama diyaframı F5.6 ~ 6.3 tavsiye ederken marikanwap diyaframın düşebildiği en küçük sayısal değerin ortalama iki katı (ki bende 4.5 ten aşağı düşmüyor) tavsiye ediyor hangisine uyacağız?

Her lenste değişir hocam. Important arkadaşımız kit lens için cevap vermiş, marikanwap genel olarak belirlenen standartı söylemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

Orijinalden alıntı: khaos

sony slt a57 18-55 lenste keskin görüntü için İmportant diyafram açıklığı için ortalama diyaframı F5.6 ~ 6.3 tavsiye ederken marikanwap diyaframın düşebildiği en küçük sayısal değerin ortalama iki katı (ki bende 4.5 ten aşağı düşmüyor) tavsiye ediyor hangisine uyacağız?

Her lenste değişir hocam. Important arkadaşımız kit lens için cevap vermiş, marikanwap genel olarak belirlenen standartı söylemiş.

Benim gibi bir amatöre (slt a57) daha keskin/ayrıntılı görüntüler için lens/diyafram ayarı olarak ne önerirsiniz?
  • Hocam o makine hakkında çok bir fikrim yok, bende amatörün amatörüyüm şu anda.
  • 18-55'lerin hepsi üç aşağı beş yukarı aynıdır :)

diyaframda 8'in altını tercih etmeyin. 12'nin de üzerine çıkmayın :)

--------------------------------

Konu başlığına göre konuşuyorum , bir kere neye göre ideal diyafram ?

Diyafram kişinin kendine yakışanı giymesidir

Sivilceli bir hatun çekiyorsan gözü net olsun fotoğraf yumuşak olsun dersen en açık değerlerde gezmen gerek... Atıyorum 1.8'lik lensi 1.8 ile 2.5 arası :D :D

Yaşlı bir amca yada sümüklü çocuk çekip acıtasyon basmak istiyorsan 50mm 1.8f 'lik objektifi al 5.6'ya ver acıtasyonu ver ayarı

Ama herşeyden önce diyafram nedir , enstantene nedir , İso nedir bunları öğütmek gerek. Sonrasında Makineye tam hakimiyet huyuna suyuma alışmak. Fotoğrafta kompozisyon zart zurt bunlara ağırlık vermek lazım ki o zaman fotoğraf çektiğini anlıyorsun.

Ha bu arada çektiğin objeye yada insan'a olan yakınlık derecenle alakalı olarak diyafram değerinin sana verdiği net alan değişecektir :) Objeye yakınlaştıkça net alan azalacak misal... Bunları da deneyip görmeniz lazım.

• arkadaşlar be ev ortamında neden diyaframı 3,5 ten daha aşağı düşüremiyorum. 2,8 olmuyor mesela. makinem nikon d90 en düşük diyaframı 3,5 midir.
  • Hangi modda deniyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyafram makineye değil lense özgü bir kavram. 18-105vr kit lens kullanıyorsanız evet f/3.5'in altına düşmez hatta 105mm ye çektiğinizde f/5.6 nın altına düşmez.

Bu arada f/8 f/11 nasıl çekim yapıyorsunuz yahu? Flasmı kullanıyorsunuz yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 5 Ocak 2013; 10:03:50 >
  • 50mm 1.8 en keskin değeri 3-4 stop yukarısıdır
  • Siz siz olun f:8 den yukarı çıkmayın. Bu sefer defraction başlar. Keskinlik azalır.
  • Peki f8 üstünü hangi durumlarda kullanmak gerek adam f22 ye kadar kısmış diyaframı vardır herhalde bi bildiği cidden merak ediyorum bu arada keskinlik konusunda katılıyorum f8 i aşmamak lazım

• Mesela enstantane yi daha fazla yükseltemiyorsak.
    Doğa fotoğrafı yada makro fotoğraf çekiyorsak. Keskinliği feda edip alan derinliği için diyafram kısılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.