Şimdi Ara

%50 kusurda pert işlemleri ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

12/03/2013 de Konyada kaza yaptım aracım 2000 model polo 1.4 comfortline orijinal 65binde olan bir araç...

Kaza sonrasinda tutanak tutuldu vs işlemler halledildi. her iki tarfta %50 kusurlu çıktı tramerde. Şimdi ekspertiz raporunu bekliyorum.. Araç şuan içinde yaklaşık 5 bin gibi sadece parça masrafı çıktı. bugün öğrendiğim ise şanzımanın içerisinde bir parçanın kırıldı için tekrar ekspertiz çağırıldı ve yeni rapor oluşturulacak. İşin içine şanzımanda girince benim parça masrafım rahatlıkla 7 bini bulacak. İşcilik vs derken 9-10bin arası bir masraf çıkacak... Aracın şuanki satış bedeli 16-17 bin civarında aracın masrfaı bedeline göre %60 ı geçiyor ve pert çıkma durumu var.. budurmda ben ne kadar ödeme alırım perte çıkarsa.

Edit: Araçta kasko yok. anadolu sigorta..

buda aracın resmi:

%50 kusurda pert işlemleri ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiki212 -- 20 Mart 2013; 13:57:56 >

• Herkesin sigortası diğer aracın masrafının yarısını öder. Ne kadar kusurlu isen öteki aracın o oranda masrafını senin sigortan karşılar. Aynı şey diğer araç içinde geçerlidir.
  • masraflarda sıkıntı yok ama pert durumunda aracın ne kadarı ödeniyor birde pert araç bize mi kalıyor ne oluyor veya satılıyorda onundamı yarısı oluyor tam bir bilgi yok... asıl merak ettiğim pert durumunda sigortanın ne yapacağı...
  • Kasko yoksa nasıl para almayı düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.

Kasko yoksa nasıl para almayı düşünüyorsun?

Merak ettim bende. Sigorta veriyor mu ki böyle bir para ?
  • karşı tarafın sigortasından tabikide..pert yada değil her türlü masrafımın yarısı karşılayacak... keşke tamir parasını cıkarsada verse... benim merak ettiğim eksperin pert raporu vermesi ile birlikte ben ne kadar bir ücret alacağım karşı taraftan..birde pert aracı banamı ait olacak...veya tamir isteme hakkım varmı...
  • Varmı güncel bilgisi olan arkadaşlar...nette aradım ama hep kaskolu araçlar için bilgi var kaskosuz araç pert olursa noluyor bi bilgi yok..:S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aynı güne 8 kaza tramer
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karşı tarafın kasosu size pert aracınız için ödeme yaparsa aracı onlar alırlar. Yani araç sigortanın olur. Ama 50-50 hata durumunda aracınıza cok az bır odeme verırler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Karşı tarafın kasosu size pert aracınız için ödeme yaparsa aracı onlar alırlar. Yani araç sigortanın olur. Ama 50-50 hata durumunda aracınıza cok az bır odeme verırler.

Biraz araştırma yaptık %50 kusurda aracın pert olması durumunda araç için uzlaşma aranıyor.Pertmi yoksa tamirmi diye eğer tamir parasının %50 si aracın %60 değerini geçiyorsa anlaşmasız pert kaydı veriliyor yani 10bin liralık aracınızda 12 binliranın üstünde hasarınız var ve %50 kusurlu iseniz aracınız pert kesin olarak...

benim kazada yaklaşık 6 bin lira kadar masraf çıkacak sanırım. yarısı 3bin olacak ve bu değer aracın %60dan az olduğu için tamir onayı veriliyor pert durumu olmuyor.

tramerde aracın 6binliralık masrafı değilde 3 bin liralık masrafı gözüküyorki allahtan bu değer kaybını azaltıyor...:S bir an önce tamir olsada bende rahatlasam artık.. iş güç aksıyor..:S

• Geçmiş olsun.
    Pert olması durumunda karşı tarafın kaskosu veya trafik sgortası size bir ödeme yapar, yanılmıyorsam aracın kasko bedeli üzerinden ödeme yaparlar. Eğer düşük gelirse mahkemeye gider bilirkişi piyasa fiyatı araştırır vs vs. ona göre düzeltme yapılır. Eğer pert olduğuna kanaat verilirse karşı tarafın sigorta şirketi aracı alır ve mümkün mertebe satmaya üğraşır, siz de isterseniz tekrar aracı alır onarım yaptırıp trafiğe kaydettirirsiniz.
    Ancak burada şu var araç diyelim 16000 TL kasko bedeli de bu cihette ama % 50 kusurlusunuz 8000 TL yi geçerse diyelim aracı sizden alabilmeleri sizce yanlış değil mi aracın diğer yarısı olan 8000 TL ne olacak bence bunu trafik poliçenizin yada size vuran aracın kasko sigortasından fikir olarak isteyin.
  • aracin masrafinin yarisi sizden 10000 tl diyelim 5000 tl siz karsilayacaksiniz eyer pert karari verilirse 16000 tl aracin satis fiyati size 11000 tl odeme yapilir yanliz sovtaj bedeli bu 11000 tl dahildir siz sigortadan aracinizi geri alabilirsiniz oda sovtaj bedelini almayarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaoprta hasarı olarak fazla birşey görünmüyor fakat dediğiniz gibi şanzıman ve görünmeyen yerlerdeki hasarlar ne tutar orası mühim olan. Yerinizde olsam yetkili servis yerine özel anlaşmalı servislerle bir görüşün. Madem hasarın yarısı ödeniyor en azından cebınızden çıkan az olur.
  • karşı tarafın sigortası hasarınızın %50 sini karşılar gerisi size bakar. pert olayını kaskolar kararlaştırıyor sizde kasko olmadığına göre pert olma seçeneği varmıdır bilmiyorum.

geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceycey11 -- 21 Mart 2013; 17:40:55 >
  • sigortada pert durumu oluyor yanılmıyorsam... %100 durumlarda sigortadan DİKKAt kaskodan değil sigortadan aracın bedelini alanlar var. Aracın bedeli şimdiki yasa ile yanılmıyorsam bugünkü değerine göre belirleniyor.. sovtaj durumunu yeni duydum..biraz daha araştırayım..

Araç yetkili serviste direk pert olarak gözükecek.. masraflar eksiksiz olarak 13.650 lira olarak çıktı aracın tüm ön düzenekleri değişiyor şase onarılıyor ve sıfır şanzıman takılıyor.. yetkili servisin dedikleri bunlar.. ben sanayiye çektirdim hem orijinal toplatıp hemde şanzımanın hepsini değil kırılan parçalar yenisi ile değiştirilecek..

hayırlısı bakalım eksper bugün gelmiş ve tekrar rapor oluşturuyor durum ne olacak belirsiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

karşı tarafın sigortası hasarınızın %50 sini karşılar gerisi size bakar. pert olayını kaskolar kararlaştırıyor sizde kasko olmadığına göre pert olma seçeneği varmıdır bilmiyorum.

geçmiş olsun

trafik sigortasida pert karari cikiyor lakin limit dahilinde odeme yapiyor guncel limit ne bakmak gerekiyor 22000 tl gibi bir rakamdi gerisi ise sizden cikar yuzde yuz suclusunuz ve 36000 tl bir araca cartiniz ve pert yada agir hasar verdiniz 14000 tl sizden cikar tabiki sovdaj bedeli de onemli sovdaj bedeli aracin hasarli haline verilen fiyatir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 21 Mart 2013; 19:00:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

trafik sigortasida pert karari cikiyor lakin limit dahilinde odeme yapiyor guncel limit ne bakmak gerekiyor 22000 tl gibi bir rakamdi gerisi ise sizden cikar yuzde yuz suclusunuz ve 36000 tl bir araca cartiniz ve pert yada agir hasar verdiniz 14000 tl sizden cikar tabiki sovdaj bedeli de onemli sovdaj bedeli aracin hasarli haline verilen fiyatir

peki benim durumdan bilginiz varmı.. aracın değeri 16bin... masraf 11 bin ve pert kararı çıkabilir... %50 kusurluyum... alacağım para 16bin - 5 binmi =11binmi... yoksa aracın bedelinin yarısı 8bin+sovtaj bedelimi ? birde sovtaj bedelini kim belirliyor.. benim aracı çıkma parçalarla toplayacak adam rahat 4 bine 5 bine çıkarır......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.