Şimdi Ara

100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,


    konuyu şurada açmıştım sağolsun arkadaşlar cevap veriyor. Kusur oranı değişir mi? kaskoyu bozmak sizce doğru mu? Kusur oranı değiştir de, sigortadan yaptırmak daha mantıklı değil mi?


    en kritik soru tekrarlıyorum belki ama; SUÇUM NE? KUSURUM NEDİR? bu verilen kusur itiraz sonrası değişirse ve ben bu süreçte kaskoyu bozsam ne olur?


    ilginiz için teşekkürler.


    SOKAK KONUM: https://www.google.com/maps/place/Yenibağlar,+Seylap+Cd.,+Tepebaşı%2FEskişehir/@39.7870612,30.513626,3a,90y,235.51h,76.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1sv-K22oNcZO4icBtrNNub-w!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x14cc15e583e8ccdf:0xc9eec1854d576a1f!8m2!3d39.7872502!4d30.5108476


    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI


    KIRMIZI İŞARET TİCARİ TAKSİ

    TURUNCU İŞARET ŞAHSİ ARABAM


    2- KAZA GÖRÜNTÜSÜ:

    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI


    Tam sokağın kesiştiği noktada bir kamyonet sağ tarafı görme açımı kapatıyor, bu yüzden sağ tarafı görebilmek adına çok küçük bir yola çıkış yapıyorum.


    3- GÖRÜŞ AÇISI: Bu resimlerde sağ taraf görüş açımın resimleri:

    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI


    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI


    4- OLAYIN ÖZETİ:

    İki sokağın kesiştiği yolda sağ tarafta bulunan kamyonetin görüş açımı kapatmasından ötürü, sağ tarafı kontrol etmek amacıyla “resimlerde de ekli bir araç geçebilecek boyutta mesafe bırakarak” sadece sağ tarafı kontrol etmek adına aracımın burnunu sokağa çıkartıyorum.


    İki sokakta levha vs uyarı bulunmuyor zaten. Ben her ne kadar sağ tarafı görmek için çıkış yapsam da Ticari taksi yolun ortalamak ya da sağ tarafdan gelmek yerine sol tarafdan geliyor ve aşırı hızlı bir şekilde duran aracıma vuruyor. Bu yolda bana göre hızı 70kms yukarıda zira kendi aracımın boyu 5metre. Ticari araç 6 metreden fazla fren izi var duramadığı için gelip vuruyor.

    Üstelik ben aşağıda da eklediğim resimlerde göreceğiniz üzere bir araç geçebilecek ölçütlerde yol da bırakıyorum.

    Fakat hızlı olması, yolu sağ ya da ortalamak yerine soldan kontrolsüz hızla gelmesi gelmesi sonucu trafik kazası gerçekleşiyor.


    karşıda bulunan aracın sadece sigortası var, benim kendi aracım ise “1 gün önce aldığım 2021 model “0kms” bir araç” kasko vs var. Sizden rica ettiğim konu ise şu;


    Aramızda tutulan trafik kaza tutanaginda tüm beyanları yanlış yazdılar, ben durumu kabul etmedim ve trafik polisi çağırdım. Trafik polisi yaralı bir kaza olamadığı sürece mahkemeye gidersiniz ben tutanak tutmam dedi ve oradan ayrıldı. Burada mobesse görüntüleri ve polisi aradığım çağrı kayıtları da var tabiki.


    1- Bu yalan beyan dolu kaza tutanağının yaptırımı nedir?

    2- Ben gerçekten nerede suçluyum çok merak ediyorum? Kusurum nedir? Neye göre bana kusur verirler? Gökten vahiy ile sağ taraftan aracın gelip, gelemeyeceğini bilemeyeceğime göre aracımın resimlerde de görüldüğü gibi biraz burnumu çıkartmadan sağ tarafı nasıl kontrol edebilirim? Fren yapmış bir durumdayım özellikle bunu tutanağa yazdım

    3- Aracaım “0” km 1 günlük bir araç, ticari taksi 20 yıllık eski bir araç, şimdi benim günahım ne? Aracımın maddi kaybından dolayı ne yapabilirim?



    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI


    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI
    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI
    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI
    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI



    SON RESİMLERDEN DE BAKABİLECEĞİNİZ ÜZERE 1 ARAÇ GEÇEBİLECEK (HATTA KAMYON) MESAFE VAR. KAMYON GEÇİŞİNİ FOTOGRAFLAMADIM AMA ARAÇ GEÇEBİLİRLİĞİNİ FOTOGRAFLADIM.


    SON OLARAK YALAN DOLAN KAZA TUTANAGIDA BU. (MUTABIK OLAMADIĞIMIZ VE ANLAMASADIGIMIZ)


    100 % kusurlu bulundum kusur kimde? KASKO BOZULMAMASI



    NOT: Ben lisanslı bir boksörüm, olay yerine çok fazla taksici (üşüştüler) gelmesine ragmen sinirlerime hakim olup, bir kargaşaya sebebiyet vermemek adına tutanagi polisler gozetiminde imzaladık. Aksi halde olay kavgaya gidecek ve ben lisansli bir boksor oldugumdan sucsuzken bile suç işlemiş olacaktım.



    tecrübeli şöför arkadaşlardan ve sizlerden ricam, beni 100% kusurlu bulmuslar. Allah aşkına benim kusurum nedir? ne yapabilirim? resimleri detaylı yükledim.


    aracım max 10km yok, fren yapmiş durmuşum. yukarıda da yazdım gökten vahiy ile mi bileceğim aracın sagdan geldigini? mevbur en min. mesafe ile yola bakıyorum. ve STOP halindeyim.


    7 en kötü 5mt fren izi var.



    bundan sonraki süreç ve tecrübelerinizi merak ediyorum.


    teşekkür ederim.




  • Öncelikle geçmiş olsun...

    Kaza tespit tutanağını imzaladıysanız, tüm işlemler bu evrak üzerinden yapılır. Sonuca hukuki yollardan daha sonra itiraz edebilirsiniz.

    Aracınızın onarımı konusunda ise kesinlikle kasko poliçenizi kullanmanızı tavsiye ederiz. Hem aracınızın onarımını yetkili serviste orijinal parça ile yaptırırsınız, hem de ikame araç hizmetinden yararlanırsınız.

    Tekrar geçmiş olsun.

  • Biz Bize Sigorta kullanıcısına yanıt

    mesajınız için teşekkür ederim.

  • merhaba,

    Geçmiş olsun, verilen karar kanunen doğru hocam.

    Yol hakkı sağdan gelen aracın, Siz sağdan gelen aracın geçişini tamamladıktan sonra

    güvenli bir şekil de geçiş yapmanız gerekirdi.

  • Çok geçmiş olsun, benim en korktuğum kaza şekli iki dar sokağın kesişiminde gerçekleşen kazalar. Teknik olarak hata sizde evet, yol hakkı olan araca yol verememişsiniz fakat yola çıkmadan aracı göremiyorsunuz.


    Yüksek tavanlı kamyonetin köşeye park etmesi yasak değil mi? Yanlış biliyorsam düzeltir misiniz. Eğer yanlışsa bu kazada o aracın da kusur payı alması gerekmez mi?

  • Anayola çıkan sen olduğun için böyle bi karar vermişler. Maalesef asıl suçlu yolu görüşünü kapatan kamyonet!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.