Şimdi Ara

50 Günlük kedimle aramızdaki sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • **Biraz uzun bir spru ama tecrübeli ve bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim ilk kez kedi bakıyorum çünkü**

    Merhabalar, yaklaşık 1 hafta önce 45 günlük bir erkek kedi saihplendim. İlk 3-4 gün aramız süperde gece ayrı uyuyup sabah yanımdan çıkıyordu oyun oynarken ısırması vs tüy dokunmuş gibiydi durudk yere kucağıma gelip sevdirirdi kendini fakat 2-3 gündür ishal oldu ve hiç yanıma gelmiyor, kucağıma alıyorum hemen kaçıyor başka yere yatıyor, sevdirmiyor uzaklaşıyor, uyumadan önce mahmurlaşmış bir haldeyden bile sevdiğim zaman yer değiştiriyor ve bu esnada mıyk mıyk sanki canı acımış içi sıkılmış (bu genel sorunun cevabı olabilir fakat sürekli böyle aralıksız 3 gündür) gibi yattığı yerden bana kıçını dönüyor ve sevdiğimde hırlamıyor huzursuz görünüyor. Odadan dışarıya kendi başına yeni yeni salmaya başladım biraz bilinçlenmesi için beklemiştim. Bu gün yine odanın dışındayken kontrol etmek için onun yanına gittim -beni görüyordu yani aniden karşısına çıkıp onu korkutmadım- birden üzerime atladı ve ısırdı çok küçük olduğu için acıtamasa da ciddi bi ısırık denemesiydi pençerini çıkardı kulaklarını arkaya yatırdı tekrar tekrar bacağıma saldırdı hatta onu sevmek için eğildiğimde koluma da aynı şekilde saldırdı.

    Neden böyle davrandığına dair bir kaç sebep olabilecek birkaç şey:

    Oyun oynarken elimle göbeğini sevdirmeye alışmasını sağlamaya çalışıyorum ısırdığında ciddi bi sesle hayır diyorum ve yavaşa yavaş buna alıştı ısırmayı kesip yalamaya başlıyor, o zaman ise aferim deyip ben de onu öpüyorum. Arada da hayır deyip ağzına oyuncak veriyorum. Yüzüne üflüyorum kucağıma alığ ve yine hayır diyorum aynı zamanda.

    Çok küçük olduğu için 3'lü priz gibi olup olmadık şeylere sarıyor o zamanlar da hayır diyorum aynı şekilde. Yine yüzüne üfleyip hayır diyorum.

    Bazen de kakasını yaparken patilerine kuyruğuna bulaştırıyo onları su bazlı bebek ıslak mediliyle siliyorum bu yeterli olmazsa sadece pislenen bölgeyi yıkıyorum.



    Bunlar hariç çok ısırmaya çalıştığında ağzına parmağımla dokunma şiddetinde vuruyorum.

    3 gündür de kalsiyum veriyorum onu da yemiyo zorla ağzına burnuna sürüyorum yalıyo, gazı vardı bi ara damlasını ytturamıyordum yine zorluyordum mecburen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santiago Bernabéu -- 1 Haziran 2018; 23:16:20 >







  • Up
  • Konunuzu yeni gördüm ; 45 günlük çok küçük bir yavru , beslenmesinden kaynaklı gaz-ishal yada kabız olabilir.

    Sahiplendirme yoluyla bir can kurtarmışsınız, ne mutlu size...
  • Beslenmesi nasıl? Hangi mamadan hangi saatlerde hangi miktarlarda veriyorsunuz?
    Su içiyor mu? Suyunu hangi aralıkla ve hangi miktarda ve neye dolduruyorsunuz?
    Hangi kumu neyin içine koyarak kullanıyorsunuz?
  • Bu sizin davranışınız yüzünden değil mikrop enfeksiyon kapmış olabilir acil veterinere götürün kediniz hasta olmuş bence.
    Benim de 2 kedim var.

    Birisi hanımefendi kızım da 3 gündür halsizdi hep cam önlerinde uyuyordu. Fakat havalar sıcak herhalde ondandır diye düşündüm ciddiye almadım ama sonra içime sinmedi götürdüm.

    Bir de ne göreyim 41 derece ateşi varmış 5 gün vitamin iğnelerini yedi vitamin ilaç mama takviyesi içti cepten de 200₺ gitti.

    Kedi deyip geçmeyin onlar da biz insanlar gibi hasta grip olabiliyorlar hatta bazı hastalıkları bile bizimle aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 23 Haziran 2018; 21:34:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.