Şimdi Ara

%50 burslu gideceğim devlet yurdu çıkar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba bu sorunun cevabı hiçbir yerde kesin yok. Ben Medipol Üniversitesi %50 burslu ön lisans bir bölümüne gireceğim buna %25 olarak indirim yapıyor oluyor %75 ben kendi zar zor birikimimle okumak istiyorum şimdi devlet kyk yurdu çıkar mı bilemiyorum kardeşim de devlet yurdunda kaldı ona çıktı ama devlet okuyordu.. gördüğünüz bildiğiniz yada kendiniz özel üniversitede okuyan devlet yurdunda kalan tanıdığınız var mı? zengin züppe diye tabir ettiğimiz zatlarla okumaya meraklı değilim ama işletme bırakıp sağlık bölümü okuyacağım çok önemli yurt çıkmasa o kadar masraf çabam boşa gidecek. Öğrenim kredi hakkımda dolu ona göre çok kritik benim için İstanbul'da öğrenicinin yemek yiyeceği minimum günlük 10 TL çok zor olacak.. aylık en az 750-800 gider oda yurt çıkarsa tabi değerli yorumlarınızı bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

%50 Burslu Giderek KYK Yurdu Çıkar mı?

Özel üniversitelere %50 burslu olarak devam eden öğrenciler, diğer üniversite öğrencileri gibi KYK yurtlarına başvuru yapabilirler. Ancak burslu olup olmadıkları KYK yurt hakkı kazanmada bir etken değildir.

KYK yurt başvurularında öncelik, ekonomik durumu daha düşük olan öğrencilere verilir. %50 burslu öğrenciler de bu kritere göre değerlendirilirler. Burslu olmaları, KYK yurt hakkı kazanmalarına doğrudan bir avantaj sağlamaz.

Özel üniversitede okuyan öğrenciler de KYK yurt başvurularına katılabilirler. Ancak özel üniversite öğrencilerinin KYK yurtlarına yerleşme ihtimali, devlet üniversitesi öğrencilerine göre daha düşüktür. Bunun nedeni, KYK yurtlarının devlet üniversitesi öğrencilerine öncelikli olarak ayrılmasıdır.

%50 burslu öğrenciler, diğer öğrencilerle aynı şartlarda KYK bursu başvurusu yapabilirler. Burslu olmaları, KYK bursu alma ihtimallerini etkilemez.

Sonuç olarak, %50 burslu olarak özel üniversiteye devam eden öğrenciler, diğer üniversite öğrencileri gibi KYK yurtlarına ve bursuna başvuru yapabilirler. Ancak burslu olmaları, KYK yurt hakkı kazanmalarına veya KYK bursu almalarına doğrudan bir avantaj sağlamaz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O yuzde 75 mi oluyor yoksa yuzde50 alinip sonra yuzde 25 i mi aliniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• Awersomeboythislikemii kullanıcısına yanıt
    %50 yerleşenlere %25 indirim uygulanıyor.. Tabi bu indirim değil normal fiyatı sadece strateji.. neyse meselemiz bu değil soruya soruyla karşılık vermişsin bilmeyenler başka konu açıp sorsunlar teşekkürler.

• Yok mu bilgisi olan? up!
  • Arkadaşım beykent üniversitesi'nde %50 burslu okuyor. O yurt için başvurmadı ama burs için başvurdu ve çıktı ona. Şansını dene derim ben çıkma ihtimali var.

• Çıkması için 2 kolunun olmaması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Burs çıktıysa devlet yurdu çıkar diye düşünüyorum. Öğrenim kredisinden (geri ödenenden) bahsediyorsan o herkese çıkıyor. Aynen arkadaşlar şansımı deneyeceğim ama içime dert oldu bilen varsa rahatlayayım dedim bir nevide olsa. Vay arkadaş ülke ne hale geldi sınava o kadar para yatır sınava gir bekle ygs açıklansın, bekle lys gir 1 ay daha bekle lys açıklansın, tercihleri ver bekle tercihler açıklansın... sistem otomatik yapmazsa tamam ama böyle olunca tam rezalet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Purvis

Çıkması için 2 kolunun olmaması lazım.

Gece gece güldürdün şöyle birşey de var galiba haklısın
  • Krediden bahsetmiyorum dostum, burs.

• kasova kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğun için teşekkür ederim dostum. Bende kredi yurtlar kurumunu aramıştım bana vakıf üniversitesinde okuman burs ve yurt çıkma şansını etkilemiyor aile gelirine bakılıyor demişti. Buradan merak eden herkese bir nevi %95 kesin bir bilgi vereyim Devlet yurdu ve Burs çıkmasının üniversite ile değil aile geliriniz ile alakası var yani yurtta kalmanız için engel değil. Öğrenim kredisi de herkese çıkıyor. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.