Şimdi Ara

5 Yıl İthalat Yasağı Olsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorum bu konu öyle direk ben söyledim, oldu konusu değil ama bu ülkenin kurtuluşunu ben burada görüyorum açıkçası. Düşününce aslında dışa bağımlı olmadan rahatlıkla 5 sene idare edebiliriz aslında. Kendimiz üretir, kendimiz tüketiriz. Hatta fazlasını ihraç ederiz. Tarım, hayvancılık başta olmak üzere tüm sektörler yurtiçi ihtiyacı karşılamak için tam güç faaliyete geçebilirler. Ha bunun dışında illa ki olmazsa olmaz ithal olacak şeyler olursa da onlar da özel izinlerle karşılanabilir. Lüks sayılabilecek şeyleri de insanlar illa ki ithal etmek isterse de ona göre vergi dilimini yüksek tutarsın, ya insanlar vazgeçer ya da verir parasını alır.

İçeri de halk biraz nefes alır böylece. Sektörler gelişir, işgücü çoğalır, işsizlik azalır, şirketler daha kaliteli ürünler üretmek zorunda kalırlar, gelişirler hatta yurt dışına da ihraç yapmaya başlarlar.

Kolay değil farkındayım. Verilecek karar da belki bir çok insanı rahatsız edecek onu da biliyorum. Ama artık bu ülkenin sıradan insanının bu fiyatlara, bu kurlara, bu vergilere dayanacak gücü kalmadı. Yarın birgün o korktuğumuz şeylerin olmaması için, insanların marketlere saldırdığı, halkın sokaklara döküldüğü zamanları görmemek için kalıcı ve sağlam bir reform yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum. Bunun da en büyük ayağı bence 5 yıllık bir İthalat Yasağı.

Bununla beraber aklıma gelen bir diğer şey de tarım ve hayvancılık sektörünün tamamen devlet eliyle yönetilmesi. Şöyle ki; çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin ürettiği ve yetiştirdiği tüm ürünleri önce devlet kendisi alacak ve o dağıtacak. Alırken o insanlara alma ve fiyat garantisi verecek. Piyasaya verirken de aracılar kullanmadan direk kendisi tezgahlara kadar satacak ve örneğin tarlada 50 kuruş olan domates tezgahta 1 TL olacak en fazla. Ha bunları yaparken de tabi ki daha önce aracılık, depolama ve ulaşım işlerini yapan kişileri de kurallarını yine kendi belirlemek üzere bu işe dahil edebilir. Yani kimse işsiz kalsın da demiyorum. Ama bir standartı olsun diyorum.

Başka da bir çok şey var aslında. Aklıma geldikçe bu konuya yazmak istiyorum. Belki bir gün birileri okur da bir faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekonline -- 4 Haziran 2021; 17:56:30 >

• İthalat yasağı geldiği gün ihracat rakamları dibe düşer, Türkiye ekonomisi çöker.

Dünyanın en zengin devletlerinin en borçlu devletler, dünyanın en büyük şirketlerinin en borçlu şirketler olduğunu bilmeyen yok. Sen ithalata kısıtlama getirdiğin gün, ihracat yaptığın ülkeler de sana kota ya da ek gümrük vergisi getirecek. Şey demiyecekler "aa Türkiye'nin buna ihtiyacı var, biz de destek olalım"

İyi kötü otobüs, tır fabrikaları, yedek otomobil parçası gibi üretim yerlerimiz var. Bu karardan sonra bunlar da kalmaz, o zaman hakikaten birbirimizi yeriz.
  • 40 sene önce dediğin olurdu ki Güney Kore de belli bir zaman bu aynen bahsettiğin politikayı izlemiş bir ülke.

Ama şimdi bunu yapman imkansız.

• sadece tarimdan bahsediyorsun galiba?

• İthalat yasağı geldiği gün ihracat rakamları dibe düşer, Türkiye ekonomisi çöker.

Dünyanın en zengin devletlerinin en borçlu devletler, dünyanın en büyük şirketlerinin en borçlu şirketler olduğunu bilmeyen yok. Sen ithalata kısıtlama getirdiğin gün, ihracat yaptığın ülkeler de sana kota ya da ek gümrük vergisi getirecek. Şey demiyecekler "aa Türkiye'nin buna ihtiyacı var, biz de destek olalım"

İyi kötü otobüs, tır fabrikaları, yedek otomobil parçası gibi üretim yerlerimiz var. Bu karardan sonra bunlar da kalmaz, o zaman hakikaten birbirimizi yeriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya sen şimdi kur falan ondan mı yüksek diyorsun.
    Vergiler zaten yüksek daha ne kadar yükseltecen.

Yapan adam o kadar kazanmıyordur.

Bir yerden başlıyacaklarsa Önce ithal vatandaşı kessinler söyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hammadde ithal edip, işleyip ihraç eden firmalar var.Onlar ne olacak?

• Bir sen akıllısın diğer ülkeler salak mı? Amerika niye sürekli Çin'e sataşıyor, çünkü Çin aynısını yapmaya çalışıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerçekten işin ehli ekonomistlerden oluşan komisyon kurarsın gerekli olanı hepsi söyler zaten bile isteye şuan bu ülke bu halde.

• İktisat ilkokuldan itibaren zorunlu ders olmalı.

• Onlar da senin mallarını ithal etmezse ne olacak?

• yerli mali bi manuel zikirmatik var ..otomatik olani cinden geliyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon giyim vs bir cok ürün ithal. geliyor nasil kesicen

• Arkadaş sizin aklınıza ithal malı deyince sadece telefon ve araba geliyor galiba

Türkiyenin ithalat kaleminde en başı çeken ürünler akaryakıt ve madeni yağlar sonrada üretimde kullanılan ara ve ham maddeler gelir

Yani ithalatı kesersen ihracatı da kesersin çünkü üretemezsin

• Şu an türk mallarının %90 i üretim bandı kalitesi. hele plastikten üretilen her şey çöpten geri basılan granül.

Herkez coca-cola çok kötü israil mali der. yerlilerden 3 tane farklı marka denedim.

3 ü de çöp çalmadan çırpmadan birşey yapamıyorlar.

eve aldığım kapı kilidi türk mali aldım.

malzemeden çalmış babamın aldığı 30 sene çalişirke o 4 gün çalıştı asit bir kapı kolu.

çal babam çal.

yerli mali yurdun mali herkez bir kenarından çalmalı.

önüne gelen tse almiş eskiden tse varsa iyidir diyorduk. Şimdi onunda bir önemi yok. hepsinde var.

• Yanıt vermeye gerek duymadım.

• Insanlar 20.000kg kargo kapasiteli araç tasarlayıp uzayda madencilik hesaplari yapıyor ki bakır alüminyum yerine altın kablolar falan hayal ediyorlar bizim vizyonumuz neta.

• İthal ikame denendi zamaninda turkiye’de, elimizde patladi. Devlet ne uretim tesvigi verdi ne de belli bir alanda uzmanlasildi. Turkiyeyle ayni zamanda guney kore de uyguladi bu politikayi. Adamlardaki hammadde kitligina ragmen alip baslarini gittiler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olum nereden buluyorsunuz böyle değişik değişik fikirleri. Reyiz ne yaptığını bilmez durumda es kaza yapar eder vallahi ekmeğe muhtaç hale geliriz. Aklına gelenleri de kendine sakla Allahını seversen.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 5 Haziran 2021; 12:22:52 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.