Şimdi Ara

5. vitesten 4 e die 2. vitese atma sonucu içime düşen kurt (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
20.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun. Bende araç kendini korumaya almıştır diyorum. Fakat servise bi baktırmanızda bi sakınca yok.
  • Aklıma babamla arabada yaşadıgım sorun geldi aklıma.
    bizim araba geri vitese gecerken bazen zor gecer ve sarsıntılı ve sesli bir geçiş olur. ama babam nasıl yapıyorsa yag gibi geciriyor vitesi.
    bigün ben şöför koltugundayım sen debriyaja bas ben gecircem dedi ve lap diye geri vitese gecirdi arabayı. ben daha debriyaja basmamıstım bile..
    Araba geri vitese gecti gecmesine ama inanılmaz bir gürültü ve sarsıntı sonucunda motor durdu tabiki. hemde bu olay arka arkaya oldu.
    Sizce sanzumanda ne gibi bi hasar acmıs olabiliriz? vites geçişlerinde degisim olmadı ama yinede dişlileri yamultmusuzdur diye düsünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 23 Haziran 2012; 12:22:34 >
  • vites kutusunun ömründen ömür yemişin o ayrı mesele
  • quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

vites kutusunun ömründen ömür yemişin o ayrı mesele

Araç efsane kasa corolla. ve sonsuza dek satmamayı düsünüyoruz. yazık oldu desene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: root_echo

vites kutusunun ömründen ömür yemişin o ayrı mesele

Araç efsane kasa corolla. ve sonsuza dek satmamayı düsünüyoruz. yazık oldu desene

hiç bir şey yamulmasa bile sonuçta oradaki basınç olması gerekenin kat be kat üstüne çıkıyor yani anlayacağın her parça gençe yaşta hayattan beziyor.

• Bizim araçta da öyle 4. vitesten 2'ye geçirmenin imkanı yok.5. vitesten 2. vitese geçirmek pek inandırıcı gelmedi
  • Kayışları kontrol edin, cut off modunda rev limitere girmek motorun kompresyon ile karşı direnç göstermesi anlamına gelir. Direksiyon power kayışınız falan yerinden çıkmış olabilir. ECU kendini limp mode almışta olabilir geçici bir süre. Gerçi direksiyon ışığı söndü ve direksiyonda ağırlaşma yok anladığım kadarıyla ama yine de kontrol etmekte fayda var. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmlfc

quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

quote:

ben 4 ten 1 atmıştım bizim tofaş ta devir kesicide yok Allahtan debriyaji aniden salmadım

Hareket halindeyken vitesi 1e alamazsın.

ilk kez duyuyorum bunu viraja giriyodum yavaşlayıp vites küçültüyodum debriyajı saldım motor öne yığılıp bağırmaya başladı

araba çok eskiyse alabilir herhalde ama modern arabalarda 10km hıza düşmen lazım 1 'e atabilmek için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

quote:

ben 4 ten 1 atmıştım bizim tofaş ta devir kesicide yok Allahtan debriyaji aniden salmadım

Hareket halindeyken vitesi 1e alamazsın.

ilk kez duyuyorum bunu viraja giriyodum yavaşlayıp vites küçültüyodum debriyajı saldım motor öne yığılıp bağırmaya başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 130'la giderken vites neden 5'ten 4'e atılmaya çalışınır ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrvster

130'la giderken vites neden 5'ten 4'e atılmaya çalışınır ki?

140'a daha çabuk çıkabilmek içindir

• bizim araba ford focus 1 2002 model. her hızda heryere geçer
    arabayla ilk trafiğe çıktığım zaman 3. viteste 60-65 lere geldim dedim 4 e takıp 70 70 gideyim. 2 ye taktım yanlışlıkla. öne sağlam yığıldı.
    birgün arabayı seri kullanayım dedim. 1 de 30 2 de 50 ye geldim 3 yerine bire takıp debriyajdan çok hızlı çektim emniyet kemeri bile kitendi
    bide köy yolunda sollama yapacaktım 5 te öndeki araç yüzünden 70-80 e düştüm. 75-80 le giderken 4 e çekip kapatacaktım gazı, yanlışlıkla 2 ye çekmişim vitesi gaza fazlaca bastığımdan aşırı bir sarsma olmadı ama devir 6 bine gelmişti

• Gorkem.IX kullanıcısına yanıt
    90 model kartal araba
  • Hocam benim arabada toyota corolla 2007 model balina kasa 3. Viteste sündürdüm arabayı 4 e atacakken yanlışlıkla 2 ye attım . Arabam stop etmedi çalışmasında da sıkıntı yok ama arabamdan ses geliyor gaz verdiğim zaman ve aynı zamanda çekişi düştü arabamın sebebi ne olabilr sizce lütfen yardım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.