Şimdi Ara

5 ocak 2020 sigara zammı, parliament 32₺, 2001 20₺ (İddia Ediliyor) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
434
Cevap
0
Favori
48.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lütfen hocam böyle ifadeler hiç yakışmıyor. Sonuçta kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok isteyen kullanabilir beni ilgilendirmez.

Fakat bencillik yaptığımı düşünmüyorum. Alkol yada sigaranın size, aile bütçenize, sağlığınıza, çevrenizdekilere hiç bir faydası yok. Faydası olmadığı gibi bir sürü zararı var. Bunu kullanmayın dediğimiz zaman neden bencillik yapmış olalım? Sizin iyiliğinizi istemiş oluyoruz bu kötü bir şey mi?
  • geçen yıllarda da böyle bir şey çıktı yalanladılar inanmayın
  • MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    Hocam bir karışıklık olmuş. Normal bir mesaja aşırı tepki vermişim gibi gözüküyor, büyük ihtimal telefondan yanlış mesajı alıntılandım. Kusuruma bakmayın.

Keşke insanlar daha az sigara tüketse ancak fiyat arttırmak bunun çözümü olamaz. Yeşil ay dernekleri çalışmalı, toplum bilinçlendirilmeli. Zam yapmak farklı bir zihniyet ürünüdür.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Broon kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne kusuru problem değil. Tabi bu söylediğinizde haklısınız zam yapınca insanlar sigarayı bırakalım öyleyse demiyorlar. Aksine daha fazla zarara giriyorlar. Farklı yöntemler denenmeli fakat asıl amaç sigara kullanımını azaltmak olmadığı için dediğiniz tarzda çalışmalar olmuyor maalesef.
  • Parası olan adama koymaz parası neyse verir içeriz yani kasmayın

• MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    Hocam ülkede zihniyet değişmeli, kişilerden bahsetmiyorum, zihniyet. Araba ve motor kullanımı azaltılıp toplu taşıma ve bisiklete yöneltilmeli insanlar, çevre bilinci verilmeli. Mesela sokakta soluduğunuz atık gaz, sigaradan daha kötü. Örnek olarak İklim değişikliğinden ülke olarak haberimiz bile yok. Medeni uygarlık seviyesinden o kadar gerideyiz ki anlatamam. İnsanlarımızın eğitilmesi gerekiyor. Bunlardan sonra insanlar çevreyi daha az kirletecek, daha az sigara izmariti atacaklardır. Bu da daha az tüketmelerine sebep olacaktır. Sigara vücut için bağımlılık yapmasına rağmen, tüketilmesinin başlıca sebebi psikolojik bağımlılıktır. O yüzden bırakması zordur. Ülkede çok tüketilmesinin bir diğer nedeni de ekonomik sıkıntılar. İnsanlar bunu kafa dinlemek için bir kaçış olarak görüyor.

Gerçekten zararını konuşuyorsak bunları bütün olarak konuşmamız gerekiyor. Diğer türlü 500 tl olsun diye konuya girersek yanlış bir yerden yakalarız. Şekerde zararlı, bir çikolata 100 tl olsun, küp şeker 300 tl olsun demiyoruz ama. Benim vatandaşım bir paket şekere 20 tl vereceğine 10 tl versin ama şekerin zararı hakkında bilinçlendirilsin.

• Oha lan, 2001'mi ne kaç yıl önce 5 liraya alıyordum. Neler olmuş yav.
  • Olm firsat bu firsat bırakın cok ciddiyim bu sigaradan 7 yıldır iciyorum son 2 sene kurtulmaya calisiyorum bıktırdı artik ben bırakıcam

• Fast food ve açıkta satılan ürünler yasaklanmalı ve kolon kanseri olan hastalara da devlet bakmasın ülkenin sırtına büyük bir yük.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devletin insanların sağlığını huzurunu düşündüğü falan yok, olaya bu gözle bakılması çok saçma.
    En kalitesiz katkı dolu market ürünleri, hormonlu meyve sebzeler, köle gibi çalıştırılan milyonlar, gelecekten umutsuz gençler, her yerde glikoz şurubu dolu ürünler, hayat pahalılığı ve geçim stresi , ayrıca toplum olarak spor alışkanlığı yok, yapacak yer de yok, her yer beton....bunların topluma verdiği zarar sigara ve alkolden kat kat fazla..

Bazı ülkelerde uyuşturucu bile serbest, bütün gelişmiş ülkelerde sigara özellikle alkol su kadar ucuz. Oradaki insanlar bizden daha mı sağlıksız, daha mı mutsuz...
    Ben de sigara ve alkol kullanmıyorum, ama devletin bu konularda insanları sömürme çabası bence çok yanlış.
  • 2 aydır sigara içmiyorum. Champix yardımıyla.. 8 yıldır günde 1-2 paket arası içerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkankrdrl -- 12 Aralık 2019; 16:23:37 >
  • Devlet zorla terbiye ediyor alkolik ve sigaracıları

Kafalarına vura vura bıraktıracaklar. Helal olsun.

• [simage][/simage]

• alkol yüzünden aile faciası demişssiniz ama aile faciası alkol yüzünden olmaz.
    işşizlikten olur
    borçtan olur
    mutsuzluktan olur
    suçu alkole atıp ortadan sıyrılmak ise en kolayıdır. alkol pahalandı da ne oldu? alkol yerine siyanür içmeye başladı millet.
  • sensin vicdansız ve yalancı birded utanmadan akrabamın oğlu kanser diyorsun. ülkede akrabası kanser olmayan 1 kişi var mı? herkes görmezden geliyor.
    millet hastane odlayı dolu diye koridorda kemoterapi oluyor. bir kere gidip 1 gece bekledin mi o hastane de de konuşuyorsun? kanser hastasının bir kez yanında olsan zaten şu duygu sömürüsünü yapmaya kalkamassın 1 gram vicdanın varsa.
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Keyif'i neden olumsuz bir kelime olarak görüyoruz?
    İnsanlar keyif yapmak için illa yüksek paralar mı ödemeli?
  • por favor kullanıcısına yanıt
    O günleri görebilecek miyiz acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Miu

Devletin insanların sağlığını huzurunu düşündüğü falan yok, olaya bu gözle bakılması çok saçma.
    En kalitesiz katkı dolu market ürünleri, hormonlu meyve sebzeler, köle gibi çalıştırılan milyonlar, gelecekten umutsuz gençler, her yerde glikoz şurubu dolu ürünler, hayat pahalılığı ve geçim stresi , ayrıca toplum olarak spor alışkanlığı yok, yapacak yer de yok, her yer beton....bunların topluma verdiği zarar sigara ve alkolden kat kat fazla..

Bazı ülkelerde uyuşturucu bile serbest, bütün gelişmiş ülkelerde sigara özellikle alkol su kadar ucuz. Oradaki insanlar bizden daha mı sağlıksız, daha mı mutsuz...
    Ben de sigara ve alkol kullanmıyorum, ama devletin bu konularda insanları sömürme çabası bence çok yanlış.
    Kelime kelimesine katılıyorum. Soran olursa sağlıksız sizi düşünüyoruz derler ama bir paket sigaranın maliyeti 2 tl bile değildir. Geri kalan para vatandaşa geçirmasyon. Yurtdışında alkol gerçekten sudan daha ucuz. 1 hafta önce sırbistandaydım. 1 lt kola 90 dinar, 1.5 lt su 42 dinar, 50lik bira 52 dinardı. Almanyada ve bir çok ülkede 1 euro bile değil biralar. Adamlar kasayla alıyor tanesi 0.50 euro ya falan geliyor. Bizim hükümet alkol sigara satışını yasaklasa 3 gün içinde batar. Ama olur mu en sağlıklı halk biziz avrupa bizi kıskanıyor. Lan sebzenin meyvenin arabanın her türlü elektronik aletin bile en dandik versiyonları ülkemize geliyor. Kaliteli sebze meyveyi yurt dışına gönderiyoruz halkımız hormonluları yiyor. Cidden rezillik başka bir açıklaması yok.

Not: sigara alkol kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• şikayet etmeyip içtiğiniz sürece ÖPMEYE DEVAM EDECEKLER...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.