Şimdi Ara

5 Günlük Araç Motor Yenileme Acil Tavsiye !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazım Uzun Ancak Bilgililerden Allah Rızası için yardım istiyorum...

    5 gün önce noter satışı ile şehirdışından bir GALERİCİ den 3 kapılı 2011 model brc tüplü ve 91.000 km^de Suzuki vitara araç satın aldım.Satışın ardından 3.gün uzun yolda hararet sebebiyle aracı kenara çekerek su takviyesi yaptım.hararet düşünce olabildiğince boş viteste tekrar yoluma devam ettim ancak 5 dakika sürmedi tekrar hararet yapınca aracı kenara çekerken zaten araç stop etti.En yakın yerleşim yeri olan Şereflikoçhisar Sanayisinden internetten çekici ve tamircilik işini yapan bir özel servis buldum çağırdım.ilk müdahalede birşey yapılamayacığını,aracı servise çekmesi gerektiğini söyledi ve çektik.ben araçtan çok anlamam.ilk bakışta bişey göremediğini,motorun üst kısmından başlayarak indirmesi gerektiğini söyledi.ben çıktım ve otobüs ile bursa'ya geldim.ertesi sabah usta arayarak motoru yarıya kadar indirdiğini,motorun yenilenmesi gerektiğini tahmini maliyetinin de 10 bin lira civarında olduğunu yan sanayi olursa 2-3 bin tl ye hallolabileceğini söyledi.Ben de hem bana uzak olduğu için hem de Bursa'da ustam olduğu için Bursa'dan çekici yollayarak aracı Bursa'daki ustama getirdim.Yarın kendi ustam bakacak.Bu arada aracı satın aldığım galericiyi arayarak durumu anlattım yardımcı olmasını istedim.O da aracın daha önceki sahibiyle görüştüğünü araçda bir problem olmadığını idda ederek yardımcı olmayacağını söyledi.Ben de kendisini dava edeceğimi söyledim.Bu arada "lanet olsun nerede Galerici varsa" dedirtecek üslubu da vardı.Çekici ve Şereflikoçhisardaki tamircinin motoru yarıya kadar indirme işi için ödediğim tutarlar için faturalarımı da aldım.Olayı mahkemeye taşımak istiyorum.Aracın kilometresinden şüphelendim.Dolandırıcılar için güzel bir gelişme !! artık Tramer sorgusunda daha önceki muayenelerdeki kilometre bilgilerini içeren mesaj gelmiyor.Ve hatta şuan sahip olduğunuz bir aracın daha önceki muayene bilgilerini dahi eğer yanınızda daha önceki muayene günündeki ruhsat sahibi kişi yoksa alamıyorsunuz !! Ben Tuvturk den resmi olmayan şekilde tanıdıklar vasıtasıyla önceki muayene bilgilerini aldım ancak hem orada hem de Suzuki yetkili servisi'nde kilometreyle oynandığını şüphe ettirecek bir durum yok.Bir de kilometre oynanmasını aracı bilgisayara bağlayarak anlayabilenler var onlara da göstereceğim aracımı.

    Şuan Bana durumun benim hatam olmadığını ispatlayacak elimde 2 kanıtım var.Öncelikle aracım 2015 Aralık'da girmesi gereken muayenesine 2017 Mayıs ayından yani en son girmesi gereken tarihten tam 15 AY sonra giriyor.Bu da benim aracı almadan 13 gün önceki güne isabet ediyor.Ve muayeneye girmesi gereken günden 15 ay sonra muayeneye giren bu araç MOTORDA YAĞ KAÇAKLARI VAR uyarısıyla HAFİF KUSUR alarak muayeneden geçiyor.Yani tahminimce bu araç minimum 15 ay boyunca bakımsız kalarak ya kullanılmadı ya da kullanılırken hiç bakılmadı ve devamlı motorda yağ kaçakları oluştu.Motor Hasta bir şekilde çalıştı ve bende öldü.
    1.)Burada TUVTURK'un muayeneye 15 ay gecikmeli olarak gelen bir aracı MOTORDA YAĞ KAÇAKLARI VAR uyarısıyla hafif kusur vermesinden dolayı TUVTURK'ü mü dava etmeliyim? Yoksa bana bu aracı bu şekilde satan GALERİCİ'ye mi dava açmalıyım.Birkaç gündür galericilerin belirli bir kilometre veya süre ile ikinci el araca garanti verme zorunluluğu tasarısı üzerinde konuşuluyordu. Ya da aracın galericiden önceki sahibine mi dava açmalıyım ??
    2.)Aracım Suzuki Grand vitara kilometresi 91 bin.2011 model 3 kapılı.Brc Tüplü.Bu araçdan daha önce çok kullandım bu kilometrede bu araç bunu yapamaz gibime geliyor.
    3.) Olayı mahkemeye taşımak istediğim için SÜRESİ DOLMADAN kesinlikle yapmam ve yapmamam gereken şeyleri,daha önce tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.
    4.) Galericiye konuşma esnasında güvendiğim için expertiz yaptırmadım.Kendisi kaporta expertiz kağıdını bana verdi.Kaldı ki expertizler sürekli dört çeker olan bu araçları motor testine tabii tutamıyorlar.İlk iki günlük küçük kullanımlarda bir problem çıkarmadı.







  • Motordaki yağ kaçağıyla aracın bakımsızlığını ispat etmeye çalışıyorsunuz ama bu şekilde hiçbir şey elde edemezsiniz. Şimdi ben aracima her 8000 de bir bakim yaptiririm ama tuvturkteki arkadaş motor yağ kaçağı var yazdı. Gerçektende motor keçeden yağ sızdırmış şimdi bu benim aracımın motoru ölüyor anlamına mı gelir. Bence düşünceniz yanlış
  • hem galeriden araç alıyorsunuz hemde expertiz yaptırmıyorsunuz bu ne cesarettir yarabbi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKVll -- 13 Mayıs 2017; 0:10:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MKVll

    hem galeriden araç alıyorsunuz hemde expertiz yaptırmıyorsunuz bu ne cesarettir yarabbi

    Aynen 2 büyük hata yapılmış. Özellikle galericidki arabaya expertiz yapılmaması büyük hata adamlar her türlü hile uyanıklıkta ustalar.Yeni kanunda 1 yılmıydı kaç aydı arac satan galerici bilr olsa garanti vermesi gerekiyodu ama yürürlüğe girdi mi bilmiyorum ama işiniz zor
  • Boşa kendinizi yipratip sinir harbine gitmeyin. Yapacağınız hiçbir şey size bu konuda fayda sağlamaz, kendinizi uzdugunuzle kalırsınız.
  • Buyuk ihtimalle yag yoktu motorda.Benimde gecmiste basima geldi.Ankara dan arac almistik.Yolda ariza uyarisi verdi.Motorda hic yag olmadigini gorduk.Yag koyunca duzeldi.Expretizde yaptirmistik alirken.Gecmis olsun
  • Hocam çoğu galerici veyahut şöyle söyleyeyim ikinci el piyasasında ün sağlamış firmalar Kişiler sattıkları araçların arkasında duruyorlar ilk 1 hafta iade alanlar bile var zaten ama gördüğüm kadarıyla bir at kasabına denk gelmişsiniz şimdi konumuza gelecek olursak motorda yağ kaçakları var ibaresini v kayışının altında az biraz antfriz dahi olsa yazarlar tüvtürk ün yağ kaçağından kastı bir hayli geniş benimde anladığım kadarıyla.

    Geçen ay bende muayeneye girdim aracım az biraz su sızdırmıştı ona yağ kaçağı denildi motorun üzerinde kalan artık yağa bile yağ kaçağı ibaresiyle hafif kusur denilip geçiliyor oradan bir sonuca varamazsınız ama şöyle bir durum var siz neyden kaynaklı olduğunu sordunuz mu yağsızlıktan ötürü conta mı yakmış sorun ilerlemiş te bu seviyelere mi gelmiş yoksa su devirdaim işinden ötürü oluşan sorun yapılmaya yapılmaya mı bu raddeye gelmiş uzun vadeli bir sorunu varmış ki size denk gelmiş ekspertiz yaptırmamışsınız bari sanayiden bir özel servise gösterseydiniz motoru aracı alırken geçmiş olsun tekrardan




  • geçmiş olsun. siz yine de hukuki haklarınızı aramaya çalışın. bu galericilerin %99 it şerefsizdir. %1 olan düzgün galericilere denk gelmek günümüzde zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 14 Mayıs 2017; 0:46:37 >
  • Tuvturk aracın yola uygun olup olmadığını muayene ediyor. Onun için aracın bozulmasından Tuvturk sorumlu tutulamaz. Galerici de sonuçta al satçı. Başkasından almış size satmıştır. Garanti vermek zorunda değil.

    Kanunen sorumluluk olması lazım. Dava açarsanız büyük ihtimalle aleyhinize sonuçlanır, çünkü alınıp satılan malın bozulmayacağına dair bir garanti yok malesef

    Aracın muayeneye girmemesinin nedeni kim bilir nedir. Satış yapabilmek için sokulmuş veya muayeneye girebilecek hale geldikten sonra sokulmuş.
  • bu devirde expertiz yapmadan motoru usta gormeden galericiden arabami alinir

    sene 2017 olmiş hala araba sadece kaportadan ibaret saniyor millet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Mayıs 2017; 9:36:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MKVll

    hem galeriden araç alıyorsunuz hemde expertiz yaptırmıyorsunuz bu ne cesarettir yarabbi

    Hukuken Ekspertiz yatırmak zorunda değil her şekilde davayı kazanır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ddsmurat

    geçmiş olsun. siz yine de kukuki

    haklarınızı aramaya çalışın. bu galericilerin %99 it şerefsizdir. %1 olan düzgün galericilere denk gelmek günümüzde zor.

    O %1 nadiren de olsa denk gelebiliyor:

    2015 senesinde sahibinden.com sitesi üzerinden galeride satılan bir arabayı görmeye gittik.

    Galeri diye gittiğimiz yer binalar arasında boş kalmış yaklaşık 1 dönüm üzerine mıcır dökülmüş arsada bir masa bir şemsiye ve laptoptan oluşan açık ofis ve 2 genç girişimciden ibaretti.

    Piyasası 27 liradan başlayan dizel otomatik aracı 20' ye bıraktılar trameri tertemiz 230 bin km olmasına rağmen hep yetkili serviste bakım yapılmış.

    Hala arabayı sorunsuz ve gayet ekonomik kullanıyoruz ve her defasında Allah razı olsun diyoruz.




  • Bursa'dan selam kardeşim Galeriden çok araç baktım nokta hatasız yazıp pert olmuş yarısı başka diğer yarısı başka araçmı görmedim neler neler gördük aklına gelen ve gelmeyen ne hileler dönüyor galeri araçlarında. arkadaşım inallar veya Karataş olması lazım 2. El den Linea aldı hatasız diye araç pert çıktı kaç yıldır dava ile uğraşıyor hem parası gitti hem arabası ikisinden birini bile alamıyor. Gitti Suzuki Vitara ardı galeriden senin gibi sanzuman 1 ayda dağıldı 5 bin masraf açtı ve galeriye dava açtı o davada sonuçlanmadı cebinden yaptırdı şimdi satamıyor bile. Expere sokmamışsın bile gidip galeriden almışsın valla 2. El galerilerde 0 km araç verseler yarı fiyatına almam Bursa'da ki kurumsal şirketler bile bunu yapıyorsa normal galericiler neler yapmaz. 2.el galerici arkadaşım var neler yaptıklarını anlatıyor ara sıra miden bulanır. Arabadan anlamayan adamı baktığı ilk yerden konuşmasından direk anlıyorum diyor bozuk arabaları onlara satıyorlarmış anlayan adamada aaa kardeşim o araba satılmış ya şimdi tel geldi diyor neler neler . Bunu sizin için söylemiyorum araban anlıyor veya anlamıyorsunuzdur. Fakat galerilerde durumun böyle olduğunu söylemek istedim .

    Galerilerden 2.el araba almayın aldırmayın gidin 2-3 bin fazla verin sahibinden alın mümkünse ilk sahibinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bio technolog -- 13 Mayıs 2017; 9:52:7 >




  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    İnşallah araba almak isteyen düzgün kişilerin karşısına örnek verdiğiniz girişimciler çıkar.
  • Dava yolu ile hakkınızı muhakkak arayın. Söylenen söylenmiş. Bu da size ve ikinci el araç alacak arkadaşlara ders olsun.
  • Turkiyede bürokrasi gec yürür. Yaptirin satin bence kafaniz rahat olsun.
  • cevaplarınız için herkese teşekkürler.ustamın söylediğine göre motor yenilemeye gerek yok.segmanlar,conta ve silindir kapağı bu 3 parçayı zannedersem değiştireceğiz.ve sorun çözülecek.Umarım bu parçaları da kolayca buluruz.

    Öyle yaptırsaydın böyle baktırsaydın diye akıl veren çok olmuş alan olan oldu artık.ben benzer durumla karşılaşıp durumun ince noktaları hakkında ipucu almak istedim.Çünkü asıl amacım malının arkasında durmayan böyle şerefsizlerin ifşa olması.Adamların sahibinden.com da arabam.com da vb yerlerde 5 yıllık kurumsal üyelikleri var.Bugün bana yarın başka birine...
  • mustafacem1 M kullanıcısına yanıt
    İyi tarafından bakın buda size tecrübe olmuş. Tutarı fazla bir mal alırken artık daha dikkatli olursunuz. Motor komple yenilencekse galericiye dava açmanız mantıklı bunuda tüketici mahkemelerinden yapabiliyorsunuz. Masrafı 600-700tl civarıydı. Ancak 1-2bintl lik ufak bir masraf varsa ugrasmamanızı tavsiye ederim burası Türkiye 1-2 sene en az ugrasırsın sinirlerin bozulur.
  • Motordaki yağ kaçağıyla aracın bakımsızlığını ispat etmeye çalışıyorsunuz ama bu şekilde hiçbir şey elde edemezsiniz. Şimdi ben aracima her 8000 de bir bakim yaptiririm ama tuvturkteki arkadaş motor yağ kaçağı var yazdı. Gerçektende motor keçeden yağ sızdırmış şimdi bu benim aracımın motoru ölüyor anlamına mı gelir. Bence düşünceniz yanlış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsn_33

    Motordaki yağ kaçağıyla aracın bakımsızlığını ispat etmeye çalışıyorsunuz ama bu şekilde hiçbir şey elde edemezsiniz. Şimdi ben aracima her 8000 de bir bakim yaptiririm ama tuvturkteki arkadaş motor yağ kaçağı var yazdı. Gerçektende motor keçeden yağ sızdırmış şimdi bu benim aracımın motoru ölüyor anlamına mı gelir. Bence düşünceniz yanlış

    Grand Vitara sınıfının en sağlam motoruna sahip araçtır.Daha önce 190 bin kilometrede 2006 modelini dahi kullandım.Yani arabadan motordan anlamam ama bu aracı tanıyorum hocam.Her ne kadar kul yapımı da olsa 2011 model,henüz 92 bin kilometrede üzerinde de brc tüp olan normal bir suzuki grand vitara bunu yapmaz,yapamaz.Benim derdim şunlar

    1.) Araç 1.5 sene muayeneye geç girmiş.Muayenesiz dolaşmış ya da yatmış.Bir muayene ücreti kadar gecikme ücreti ödemiş.Ve bu muayenede motorda yağ kaçakları var ibaresiyle hafif kusur diye etiket veriliyor.Sen tuvturk olarak devletten böylesine bir iş almışsın en azından 1.5 sene muayeneye geç geldiği için bunu muayeneye tekrarına alabilirsin.Bu muayeneden 15 gün sonra bu olay patlak veriyor.ben vakti zamanında farlarım yanmasına rağmen park lambalarından sadece 1 tanesi yanmıyor diye ağır kusur aldım tuvturkten !!!!!!! BU NORMAL Mİ?

    2.)Ben bu bilgileri resmi olmayan yollarla öğreniyorum.Ne arabayı almadan önce ne de arabayı aldıktan SONRA bile ruhsat sahibi olsanız dahi Tuvturk geçmişteki muayeneler hakkında kesinlikle size hiçbir bilgi vermiyor.Muayene günündeki ruhsat sahibi kim ise bilgiler ona veriliyor.BU NORMAL Mİ ?

    3.)Motor herhangi bir arabanın kalbidir.Hernekadar İkinci el olsa da ben vatandaş olarak bu aracı Galerici'den yani araç alım satımını iş olarak ticaret amaçlı yapan,bu işten para kazanan yani devletin verdiği vergi numarası ve kayıtla bunu bir iş olarak yapandan satın aldım.Sattığı araç 3.gününde motordan arıza yapıyor.Kötü niyetli farzedersek zaten Allah belasını versin.İyi niyetli farzedersek yani niyeti kötü değil diye varsayarsak hiçbir araçtan kronik olmayan hele ki sınıfının en sağlam motoruna sahip araç başka bir açıklaması yok önceki durumlarından mütevellit bu arızayı veriyor.Bu adamın hiçbir sorumluluğu yokmu? BU DA MI NORMAL ?

    BENİM HATAM VAR MI VAR.4 ÇEKER OLDUĞU İÇİN GÜÇ TESPİTİ YAPILAMIYOR.BİR MOTOR USTASINA GÖSTEREBİLİRDİM.ESKİ RUHSAT SAHİBİNİ KAPI KAPI ARAYARAK BERABER TUVTURK'E GÖTÜRÜP BİLGİ ALABİLİRDİM.BEN BUNU YAPMADIĞIM İÇİN BU ÜLKEDE BU DURUMDA TEK SUÇLU BEN OLABİLİYORSAM BU ÜLKEDE GERİ KALAN ÖMRÜMÜZDE ALLAH HEPİMİZE KOLAYLIKLAR VERSİN...




  • Aracı expertize sokmadan almışsınız. Bu en büyük yanlışınız. TüvTürk yağ lekesi bile görse Antifiriz yada cam suyu bile dökülmüş olarak görse yağ kaçağı yazar geçer. Hafif kusur olduğu için de kimse sorun etmez. Buradan bir şey tutturamazsınız. Aracı motor ustasına götürmeli yada expertiz raporu almalıydınız. 2. el satıcıları aracı satacağız diye bakım felan yaptırmazlar bizdeki zihniyet bu. Galerici bizdeki esnaf malı satana kadar laf sonrası tanımaz

    Ben ikinci el araba alır almaz önce gider yağını suyunu yakıt filtresi de dahil değiştirir Km durumuna göre bir önceki bakımda ne yapıldığını öğrenir onlar eksik ise onları da yaptırırım. Çok şükür şuana kadar başıma bir şey gelmedi. Tedbirli olmak her zaman iyidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.