Uydunet e yeni abone oldum arkadaşlar bilgisayarı açınca internete bi 5 dk kadar bağlanamıyorum sonra bağlantı geliyor.Sorun bilgisayar kaynaklı değil evdeki tüm pclerde aynı sorun var.Bu sorun normalmi değilse modemi mi değiştirmem lazım sorunlu diye ?
quote:
Orijinalden alıntı: 01ada01
Uydunet e yeni abone oldum arkadaşlar bilgisayarı açınca internete bi 5 dk kadar bağlanamıyorum sonra bağlantı geliyor.Sorun bilgisayar kaynaklı değil evdeki tüm pclerde aynı sorun var.Bu sorun normalmi değilse modemi mi değiştirmem lazım sorunlu diye ?
Pc yi kapadığında modemide kapıyorsan kapama sürekli açık kalsın o bi zararı olmaz. Aç kapa ne kadar çok yaparsan ömrü azalır modemin ve ilerde sürekli kopmalar yaşayabilirsin.
5 senelik modemin her gece fişini çekerim. şu ana kadar bir sıkıntı çıkarmadı.
modemde sorun olabilir.
Modemin yavaş olabilir, modemde tüm her şey yolunda bilgisyar mı bekletiyor o süreyi size ?
Benim de mesela modem nedense geç getiriyor ışıkların tamamını...
Ayrıca her zaman kullanmadığınızda kapatmanızı tavsiye ederim, radyo dalgası insan vücudu için iyi bir şey değil...
Modemi hiç kapatmıyorum 7x24 açık sadece bilgisayarı kapatıyorum :)
quote:
Orijinalden alıntı: 01ada01
Modemi hiç kapatmıyorum 7x24 açık sadece bilgisayarı kapatıyorum :)
Ben sizin yerinizde olsam yapmazdım, sinyaller vücut için her zaman zararlıdır.... Kuvvetli olsun ya da olmasın, frekansı yüksek olsun ya da olmasın...
Bende zararlı olduğu görüşündeyim ve hep kapatıyordum. Geceleri aynı odadayım sonuçta. Ama bu aralar sık sık kopmalar oluyordu anlık 1 saniyede bağlantı ikonunda bağlantı kesildi 1 saniye sonra bağlandı diyordu bu sürekli git gel git gel oluyordu sık sık oyun falan oynıyamıyordum. Aradım dediler sürekli açar kaparsanız modemi modemin ömrünü kısaltırsınız sürekli tekrar bağlanmaya çalışması sıkıntı yaratır kapatmayın dediler onun üzerine bende açık bırakıyorum. O kopma sorunu olmuyor artık kim bilir herşeylerinden sorun çıkıyo alternatif çözümler buluyorz bizde.
Bende zararlı olduğu görüşündeyim ve hep kapatıyordum. Geceleri aynı odadayım sonuçta. Ama bu aralar sık sık kopmalar oluyordu anlık 1 saniyede bağlantı ikonunda bağlantı kesildi 1 saniye sonra bağlandı diyordu bu sürekli git gel git gel oluyordu sık sık oyun falan oynıyamıyordum. Aradım dediler sürekli açar kaparsanız modemi modemin ömrünü kısaltırsınız sürekli tekrar bağlanmaya çalışması sıkıntı yaratır kapatmayın dediler onun üzerine bende açık bırakıyorum. O kopma sorunu olmuyor artık kim bilir herşeylerinden sorun çıkıyo alternatif çözümler buluyorz bizde.
Kusura bakma da hani aynştayn söylediyse yemiş seni, olur mu öyle şey ya, quake gibi adi modemi sürekli 3 yıldır açıp kapattım adsl zamanında taş gibi çalıştı. Bu müşteri hizmetleri her firmada saçma sapan teoriler üretiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme