Şimdi Ara

5 buçuk yaşındaki çocuk okula mı gider ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
1
Favori
10.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mondschein66

doğuda 5 yıllını tamamlayan sınıf öğretmeniyim. 1 den 5 e kadar aynı sınıfı okuttum. çok sükür bu yıl 6 ye geçtiler.

4 4 4 sistemindeki en büyük hata bence yaş sorunu. pedegojik yönden çocuklar tam olarak belli becerileri kazanamaıyor.Kalemi tutamıyor, kendi ihtiyacını karşılayamıyor. en iyi çözüm bu yaş aralığı için oyun çağı oldugğu için yine ana sınıfı.

özellikle doğuda aileler Türkçe konuşmuyor. bazı öğrencilerim hiç Türkçe bilmiyordu 1. sınıfta. Eee bu çocuk okumamı öğrenecek, Türkçe mi öğrenecek...

yeni sistemler beraber 1. sınıf mevcutları çok fazla olacak. İstanbulda mevcutların 80 lerde olacağı söyleniyor. Derslik olmayınca da bu mevcutlar aşağı çekilmiyor. Bir de müfredatta oyun diyorlar, çok gülüyorum. 80 kişi ile ne oyunu ile eğitim yapacağım. bir de sınıf öğretmenlerine verilen eğitim ile ana sınıfı öğretmenlerine verilen eğitim aynı değil.

Öğretmenlik kimine göre kolay kimine göre zor. Vicdan meselesi...

Doğuyu bilmem. Gitmedim, çalışmadım.

9 yıldır büyükşehirlerde çalışıyorum değerli meslektaşım. İstanbuldaki sınıflar ile ilgili şöyle bir çalışma yapıldı, okul müdürlerinden Nisan , Mayıs aylarında detaylı planları istendi, bunu muhtarlıklardan aldıkları seneye kayıt edilecek öğrenci listeleriyle birleştirmeleri ve arz-talep'in ne kadara kadar giderilebildiği tespit edildi.

Birçok okulda müdür yardımcı odaları ve fuzuli kullanıldığı müfettişlerce tespit edilen her yer sınıfa dönüştürülebilecek mesajı verildi.

Daha haziran ayı bitmeden her okul yeni sisteme geçildiğinde okulunda kaç sınıfla, kaç öğrenciye eğitim verileceğini bildirmiş oldu.

Bu bilgiler okul müdürü- ilçe m.e. müdürü ve il şeklinde silsile ile yukarıya gönderildi.

ÖZellikle planlama konusunda çok titiz davranıldı. Ancak müfredat ve yeni kitaplar çok gecikti. Sınıf öğretmenleri ne yazık ki şuan tam olarak ne öğreteceklerine vakıf değiller sanıyorum.

Öğretmenlik, işini yapmaya gayret eden için zor bir meslektir. Ben hakkıyla yapıyorum diyebilmek mangal gibi yürek, elmas gibi de vicdan gerektirir.

Edit: gözden kaçan imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 27 Ağustos 2012; 22:28:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vyc

quote:

Orijinalden alıntı: Project X

YAnlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir çok kişinin desteklediği bir kampanya vardı. 7 ÇOK GEÇ. Hatırlamışsınızdr umarım.Şahsım adına söylüyorum. Erken yaşta algılama yetisi çok fazla o yüzden bence gayet doğru bir karar.

bunu yazmaya gelmistim bende. daha 2 sene once 7 cok gec diyenler simdi 5.5 cok erken diyo
    birde 5.5 yasinda okuma ogrenmeye baslamayacaklar diye biliyorum anasinifinin mecburi olmusu gibi dusunun.

mufredat ne diyor biliyormusun cocuklari sıkmıyacaksin fakat sene sonunda okumayi ogrencekler diyor sence bu nasil olacak ? o seneler onceki olay 1.sinifa baslansin deildi kreşlere tesvikti anlamak istediginiz gbi anlamayin kesinlikle 5 yasindaki cocuk 1. sinif olmaz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben hala gidiyorum okula

• quote:

Orijinalden alıntı: meliii

quote:

Orijinalden alıntı: vyc

quote:

Orijinalden alıntı: Project X

YAnlış hatırlamıyorsam 2 yıl önce bir çok kişinin desteklediği bir kampanya vardı. 7 ÇOK GEÇ. Hatırlamışsınızdr umarım.Şahsım adına söylüyorum. Erken yaşta algılama yetisi çok fazla o yüzden bence gayet doğru bir karar.

bunu yazmaya gelmistim bende. daha 2 sene once 7 cok gec diyenler simdi 5.5 cok erken diyo
    birde 5.5 yasinda okuma ogrenmeye baslamayacaklar diye biliyorum anasinifinin mecburi olmusu gibi dusunun.

mufredat ne diyor biliyormusun cocuklari sıkmıyacaksin fakat sene sonunda okumayi ogrencekler diyor sence bu nasil olacak ? o seneler onceki olay 1.sinifa baslansin deildi kreşlere tesvikti anlamak istediginiz gbi anlamayin kesinlikle 5 yasindaki cocuk 1. sinif olmaz...

Hangi müfredatta çocuk 1. sınıfta okumayı öğrenecek diyor?

Öğrenciler 2 yıla kadar okuma-yazmayı yayılmış şekilde öğrenebilirler. Öyle bir zorunluluk yok. Ha Velinin beklentisini sorarsanız ilk dönem bittiğinde okusun ister. Öğrenemez ise de ya öğretmeni suçlar yada çocuğunun geri zekalı olduğunu düşünür.

Genelde 1. seçenek söz konusudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: World So Cold

Ben bunu anlamıyorum arkadaş. Tamam sistem çok rezil bir sistem olabilir ona lafım yok. İmam Hatip'e yönlendiriyordur onu da es geçiyorum. Fakat yıllardır bas bas bağırılmadı mı 7 yaş çok geç diye? AÇEV kampanya düzenlemedi mi bununla ilgili? Maçlara futbolcular AÇEV tarafından hazırlanan pankartlarla çıkmadı mı? Neyin tantanası bu yahu? Yıllar önce Türkiye'nin yarısından çoğu kampanyayı mantıklı bulurken şimdi buna karşı çıkıyor. İşinize geldiği gibi davranmayı kesin biraz.

Not: AKP sempatizanı vs. değilim. Siyaset ile ilgilenmiyorum bile. Sadece aklıma yatmayan 1-2 düşünce vardı onları belirttim. Düzgünce cevap veren herkese teşekkürler.

Not 2: Ben 3,5 - 4 yaş civarında okumayı ve yazmayı söktüm. O zamandan beri ders çalışma alışkanlığım yoktur. Bana göre bu sayede ders çalışma alışkanlığı erken kazandırılabilir.

öyle bir konuşuyorsun ki, sanki o senelerde ben 7 çok geç diyordumda şimdi tesini söylüyorum.

nerden biliyorsun, belki ben o zamanlar 7 tam zamanı diyordum?

kaldı ki o ilk öğetim için değildi, okul öncesi içindi.

Sadece sana değil lafım. Senin dediklerine söyleyen herkese. Zaten kalkıpta 5 yaşındaki çocuğa integral çözdürmeyecekler heralde. Son zamanlarda okullarda ders anlatımları çok değişti. Saçma sapan proje dersleri var artık. 1.sınıfta sürekli şekilli, origami vs. bulunan ödevler veriliyor artık. Yani biraz da hayal gücüne dayalı ödevler. Bu yüzden çocuklar açısından sorun olacağını düşünmüyorum 5 yaşın.

bir üstte deneyimli bir hocanın cevabı var. oku lütfen

Aşağı yukarı aynı şeyleri söylemişiz. Sadece ben tam açıklayamamışım demek istediklerimi :) 2 saatlik uykuyla durmanın cezasını çekiyorum

• bir öğretmen olarak diyebilirim ki beş buçuk yaş uygundur hatta 5 yaşda, öğrencinin gerekli gelişimi gösterdiğine dair belli şartları yerine getirebiliyor olması lazım bunlarda

tüm avrupa birliği ülkelerde geçerli olan normlar. burada çocuk sizin dediğiniz gibi abc ve 123ü öğrenmeyecek sadece. oyunlarla ve eğlenerek öğrenecekler ve ayrıca

fiziksel aktivite saatleride olacak, yani çocuklar sınıflara tıkılmayacak. 2. sınıfta ise çocuğa dil eğitimi başlayacak ki bu dil öğrenimi çok önemki bir adım, eğitimciler bunun

önemini yıllardır söylüyorlardı. şimdi bu sisteme nedir diye hiç göz atmadan dünyadaki örneklerini hiç incelemeden eleştirenlere sorum tek derdiniz çocuklarınızın eğitimi mi

yoksa hükümeti eleştirmek mi? bunu bu zamana kadar bir kez bile akp'ye oy vermeyen biri olarak söylüyorum. bence bu sistem üzerinde istikrarlı olarak gidilir ve uygun

müfredat ile desteklenir bunu öğretmenlerin nasıl uygulayabileceği ve nasıl kendi öğrenci gruplarına göre değiştirebilecekleri seminerler ile anlatılırsa. bu sistem ilerde

meyvelerini çok iyi vereceğine inanıyorum. bu sistem sayesinden en azından sevmediği meslekleri yapmak zorunda kalanların ortadan kalkacağına inanıyorum en azından.

• Bende 6 yaşında başlamıştım, çok kötü bir duygu
  • ben de 5 küsür yaşlarında başladım ve okul hayatım boyunca kendimden büyük itoğluitler ile boğuşmak zorunda kaldım. Hani çok küçük çocuklara ne kadar yanlış hareketlerde
    bulunurlarsa bulunsun bir şey demezsin çünkü daha kendi gözünden dünya algısı gelişmemiştir. İşte böyle bebe yaşta çocukları verirsen okula da ısınamaz notlar da bok gibi gelir.
    siz siz olun çoluğunuzu çocuğunuzu 7'den aşağı göndermeyin. Hükümet dediğimiz şurda badem bıyıklı biat kültürü ile iş yapan ahır tayfası. Hele MEB ne denli kaliteli bir eğitim
    otoritesidir tartışılır ve kesinlikle rüştünü ispatlayamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roach3558

Bende 6 yaşında başlamıştım, çok kötü bir duygu

o senden büyüklerin içinde olduğundan dolayı üzerinde psikolojik bir baskının oluşması sonucudur. yaşıtların içinde olmuş olsanız böyle bir duygu içinde bulunacağınızı hiç zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

ben de 5 küsür yaşlarında başladım ve okul hayatım boyunca kendimden büyük itoğluitler ile boğuşmak zorunda kaldım. Hani çok küçük çocuklara ne kadar yanlış hareketlerde
    bulunurlarsa bulunsun bir şey demezsin çünkü daha kendi gözünden dünya algısı gelişmemiştir. İşte böyle bebe yaşta çocukları verirsen okula da ısınamaz notlar da bok gibi gelir.
    siz siz olun çoluğunuzu çocuğunuzu 7'den aşağı göndermeyin. Hükümet dediğimiz şurda badem bıyıklı biat kültürü ile iş yapan ahır tayfası. Hele MEB ne denli kaliteli bir eğitim

az önceki üyeye verdiğim cevap gibi. kendinizi bilmeden konuşmayın. ilk olarak beş yaşında kaydınızı yapan okul müdürü kimdir çok merak ediyorum. ikincisi ise bulunduğunuz durum sadece yaşıtlarınızla olmamanızdan kaynaklanan bir durum. bu sistemde aynı yaş grubunda bulunan çocuklar aynı sınıflarda gruplandırılıyor bir çok okulda imkanı olmayan okullar ise çevre okullarıda önerebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wonky

bir öğretmen olarak diyebilirim ki beş buçuk yaş uygundur hatta 5 yaşda, öğrencinin gerekli gelişimi gösterdiğine dair belli şartları yerine getirebiliyor olması lazım bunlarda

tüm avrupa birliği ülkelerde geçerli olan normlar. burada çocuk sizin dediğiniz gibi abc ve 123ü öğrenmeyecek sadece. oyunlarla ve eğlenerek öğrenecekler ve ayrıca

fiziksel aktivite saatleride olacak, yani çocuklar sınıflara tıkılmayacak. 2. sınıfta ise çocuğa dil eğitimi başlayacak ki bu dil öğrenimi çok önemki bir adım, eğitimciler bunun

önemini yıllardır söylüyorlardı. şimdi bu sisteme nedir diye hiç göz atmadan dünyadaki örneklerini hiç incelemeden eleştirenlere sorum tek derdiniz çocuklarınızın eğitimi mi

yoksa hükümeti eleştirmek mi? bunu bu zamana kadar bir kez bile akp'ye oy vermeyen biri olarak söylüyorum. bence bu sistem üzerinde istikrarlı olarak gidilir ve uygun

müfredat ile desteklenir bunu öğretmenlerin nasıl uygulayabileceği ve nasıl kendi öğrenci gruplarına göre değiştirebilecekleri seminerler ile anlatılırsa. bu sistem ilerde

meyvelerini çok iyi vereceğine inanıyorum. bu sistem sayesinden en azından sevmediği meslekleri yapmak zorunda kalanların ortadan kalkacağına inanıyorum en azından.

özeldesiniz sanırım:)

zira devlet okullarında dediklerinizi yapabileceğinizi düşünüyor olamazsınız.

abc 123 öğetilmeyecek sadece diyorsunuz fakat 2. sınıfta dil eğitimi verilecek diyorsunuz.

çocuk türkçeyi öğrenmeden ingilizce öğrenmesini mi bekliyorsunuz ?

ben yeni mezun oldum liseden, öğretmen lisesinden, staj yaptık. sizin o sosyal aktivite dediğiniz şey 30 kişilik sınıfta yapılmaz. ancak deve cüce oynanır. ki 30 en iyi ihtimal.

özel okul seviyesinde sınıflar, az sınıf mevcudu yüklü yatırımlarla 5 buçuk yaş kabul edilebilir bence.

2 kişinin yanyana oturduğu 30 yıllık masa sandalye, bilgisayarsız projeksiyonsuz sınıflarla anca çocuk hayal gücünü kaybeder.

bunlar benim fikrim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

ben de 5 küsür yaşlarında başladım ve okul hayatım boyunca kendimden büyük itoğluitler ile boğuşmak zorunda kaldım. Hani çok küçük çocuklara ne kadar yanlış hareketlerde

az önceki üyeye verdiğim cevap gibi. kendinizi bilmeden konuşmayın. ilk olarak beş yaşında kaydınızı yapan okul müdürü kimdir çok merak ediyorum. ikincisi ise bulunduğunuz durum sadece yaşıtlarınızla olmamanızdan kaynaklanan bir durum. bu sistemde aynı yaş grubunda bulunan çocuklar aynı sınıflarda gruplandırılıyor bir çok okulda imkanı olmayan okullar ise çevre okullarıda önerebiliyor.

birader sen önce kimsin yaşını başını bir belirt bakalım eğitmen misin nesin? herkesden çok mu biliyorsun da bana kendinizi bilmeden konuşmayın diyorsun?

çok yazdım ama sildim sen nerde okudun bi söyle de bilelim allahın çok bilmişi. mesaj silinirse pm'den gel.

• Dubaide 5 de basliyor ama 3 yasindan itibaren konusmyi 100 e kdr saymayi flan cozuyorlar...

• 1.sınıf anaokulu olacak

ve önceki senenin tekrarı olmayacak şekilde müfredat 2.3.ve 4. sınıfa dağıtılacak yani çok güzel bir eğitim sistemi kim ne derse desin.

ve 2 sene içerisinde erine oturur bu sistem ve çocuklar daha güçlü bir hayal gücüyle hayatına devam eder diye düşünüyorum çünkü anaokulunun amacı hayalgücünü güçlendirmek değilmi anaokulu birinci sınıf olacak işte ben bu yüzden eleştirenlerin hiçbirine katılmıyorum.

bazı yerlerde haklı olabilirsiniz ama çoğunuz olaya cahil kalmışsınız müfredatın içeriği hakkında bilgisi olmayanlar afallamış ne yazık ki

hatalıysam söyleyin
    imla hatası varsa üzgünüm ama sakın imla hatalarıyla dalga geçmeyin imlaylamı uğraşacaz resmi ddağire değil burası forum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExodusDZ

bende 5,5 yaşında başlamıştım

Aynen bende 6 yasinda basladim gayette basarili bi ogrenciydim vesselam

• quote:

abc 123 öğetilmeyecek sadece diyorsunuz fakat 2. sınıfta dil eğitimi verilecek diyorsunuz.

ben yeni mezun oldum liseden, öğretmen lisesinden, staj yaptık. sizin o sosyal aktivite dediğiniz şey 30 kişilik sınıfta yapılmaz. ancak deve cüce oynanır. ki 30 en iyi ihtimal.

özel okul seviyesinde sınıflar, az sınıf mevcudu yüklü yatırımlarla 5 buçuk yaş kabul edilebilir bence.

2 kişinin yanyana oturduğu 30 yıllık masa sandalye, bilgisayarsız projeksiyonsuz sınıflarla anca çocuk hayal gücünü kaybeder.

bunlar benim fikrim.

1 kere staj yapmışsın ama ne kadar karamsarsın. Sen öğretmen olmak istesen en erken 4 sene var. 4 sene önce biz kasetten şarkı dinletiyorduk. Sınıfa tepegöz taşıyorduk. Sınıfların hiçbirinde projektör yoktu.

4 sene içinde daha projeksiyona alışamadan, internet ve akıllı tahta ile tanıştık. Sakarya'da meslek lisesinde arkadaşım öğretmen bu sene Fatih projesi onların okulunda pilot olarak uygulanıyor. Anlattıklarını duysan ağzın açık kalır.

Şuanda birçok özel okulda olmayan dokunmatik ve yüksek çözünürlüklü klasik tahta boyutunda akıllı tahta (projektörlü değil, bildiğin panel LCD), 10mbit internet, her öğrencide tablet ve öğretmenin bir parmak işaretiyle hepsine gönderilen ders sonu notları..

bunlar ve fazlası 4 yıl içinde heryerde olacak.

ama inan bana

ne full hd akıllı tahtalar
    ne tabletler
    ne de 20 kişilik sınıflar

Öğretmenin içinde varsa bunlar olmadan da birşeyler yapabiliyor. Ben yemin ediyorum makasla kesip biçtiğim günleri özlüyorum. Şimdi bul google'dan bas renkli yazıcıdan al sana pano..

bu mudur öğretmenlik?

değil.. Biraz yaratıcı düşüneceksin.. hep başkasından değil, kendin çaresini bulacaksın. Köy okullarında isen durum farklı tabi ama kars, hakkari gibi yerlerde derse giren öğretmen doslarım var. Daha üniversitede iken cin fikirli olanlar hala öyle.. Öğrencileri cıvıl cıvıl ve bayılıyorlaro öğretmenlere.

Sen böyle karamsar olacaksan.. Lütfen başka meslek düşün.. bu meslek sana göre değil.

• Eğitim dünyaya geldiğimizde başlıyor , sorun yaş değil , sorun eğitimin kalitesi ve düzeninde , yoksa ne saat önemli , ne yaş ne elbise ......
  • son derece doğru bi sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

bunlar benim fikrim.

1 kere staj yapmışsın ama ne kadar karamsarsın. Sen öğretmen olmak istesen en erken 4 sene var. 4 sene önce biz kasetten şarkı dinletiyorduk. Sınıfa tepegöz taşıyorduk. Sınıfların hiçbirinde projektör yoktu.

4 sene içinde daha projeksiyona alışamadan, internet ve akıllı tahta ile tanıştık. Sakarya'da meslek lisesinde arkadaşım öğretmen bu sene Fatih projesi onların okulunda pilot olarak uygulanıyor. Anlattıklarını duysan ağzın açık kalır.

Şuanda birçok özel okulda olmayan dokunmatik ve yüksek çözünürlüklü klasik tahta boyutunda akıllı tahta (projektörlü değil, bildiğin panel LCD), 10mbit internet, her öğrencide tablet ve öğretmenin bir parmak işaretiyle hepsine gönderilen ders sonu notları..

bunlar ve fazlası 4 yıl içinde heryerde olacak.

ama inan bana

ne full hd akıllı tahtalar
    ne tabletler
    ne de 20 kişilik sınıflar

Öğretmenin içinde varsa bunlar olmadan da birşeyler yapabiliyor. Ben yemin ediyorum makasla kesip biçtiğim günleri özlüyorum. Şimdi bul google'dan bas renkli yazıcıdan al sana pano..

bu mudur öğretmenlik?

değil.. Biraz yaratıcı düşüneceksin.. hep başkasından değil, kendin çaresini bulacaksın. Köy okullarında isen durum farklı tabi ama kars, hakkari gibi yerlerde derse giren öğretmen doslarım var. Daha üniversitede iken cin fikirli olanlar hala öyle.. Öğrencileri cıvıl cıvıl ve bayılıyorlaro öğretmenlere.

Sen böyle karamsar olacaksan.. Lütfen başka meslek düşün.. bu meslek sana göre değil.

ben karamsarım biraz doğru, ama. sizde az pollyanna değilsiniz.

bakın bieysel başarılar elbette vardır, eminimki çokta başarılı bir öğretmensiniz ama, o kalabalık sınıflarda 5 yaşındaki çocukların geliştirilebileceğine inanmıyorum..
    aksine olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

• quote:

quote:

bir öğretmen olarak diyebilirim ki beş buçuk yaş uygundur hatta 5 yaşda, öğrencinin gerekli gelişimi gösterdiğine dair belli şartları yerine getirebiliyor olması lazım bunlarda

bunlar benim fikrim.

yapılır dostum yapılır, eğer sen bir sınıfa kendini güvendirmişsen çok rahat bir şekilde çeşitli aktiviteler ve oyunlar oynatabilirsin. bu oyunlar öyle eskisi gibi can sıkıcı oyunlarda değiller. tüm sınıfı meşgul edebilen, öğrencileri boş bırakmayan aktiviteler yeterki bunlar müfredatta yer alsın yada seminerlerde öğretmenlere iletilebilsin. belki çok hayalperest olarak göreceksiniz fakat hiç gözünüz korkmasın bence, bu sistemin oturması bir iki yıl alacaktır fakat sonrasında bir istikrar sağlanırsa eğitimcde çok iyi yerlere gidebilir bu sistem.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.